Hova menjek 2-3 hétre elõször Afrikába?

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Hova menjek 2-3 hétre elõször Afrikába?

 • Indította
  Témakör
 • #2656 Hozzászólás

  Zulu kaffer

  Tisztelt Afrika-rajongók/értõk/utazók/megszállottak/stb. hova menjek 2-3 hétre Afrikába? Elsõsorban nem a MAghreb és nem Észak-Afrika érdekel MOST, hanem valami “lejjebb”. Ázsiában/Európában/Észak-Amerikában/Ausztráliában már “szétutaztam/stoppoltam/buszoztam/vonatoztam/teherautóztam” magam, tehát valamit “hallottam” már a backpackingrõl, (ezt csak azért írom most ide, mert hallottam, hogy sok helyen Afrika még “olyanabb”, mint Ázsia, de azért van némi fogalmam róla) viszont Afrikába még soha nem tettem be a lábam, s most januárban /huhh, ez mindjárt itt van. Lesz repülõjegyem?!?) el szereténk menni 2-3 hétre valahová, ahol kaphatok némi ízelítõt ebbõl a számomra ismeretlen kontinensbõl.
  Mit javasoltok nekem és miért és repjegy és egyéb?
  Elõre is tényleg nagyon köszönöm a válaszokat Nektek!
  Üdv,

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #73353 Hozzászólás

  SimonG

  csakajómelegaaafrikaa ( pálmafák-feketenõk )

  Csak a repjegy a húzós. Nekünk a Malévval Kairóig, onnan Egyptair verzió volt a legolcsóbb, 100 + illeték, ami így végül 130 körül volt. Ha nem elõre veszed, akkor a végén 150 is lehet.
  Ott nár minden olcsó. A tengerparti üdülõhely a Gurgussum Beach hotelben, ami egy kifejezetten drága hely volt fizettünk a 2 ágyas, fürdõs házikóra 3000 Ft-nyit. Asmarában a belváros közepén viszont 1000-ért vettünk ki egy két ágyas szobát.
  Mondjuk a turizmus ott nincs annyira kiépítve mint mondjuk Kenyában (ahol persze a tuzrizmusra épülõ bûnöés is kialakult) tehát a tengerpartra helyi buszokkal lehet csak lejutni. Bár a buszutak teljesen békések és a helyiek csak azt lesik, hogy hogyan segíthetnek.

  #73352 Hozzászólás

  nyomasek bobo

  csakajómelegaaafrikaa ( pálmafák-feketenõk )

  ..na végre valaki olyan, aki érti a viccet ! a recskázás kicsit erõs, azt felejtsétek el, de a homokos tengerpart elsõdleges szempont, az alkohol sem létszükséglet ( na jó, egy kicsit ). viszont 4 fõs családnak ez mennyi zsé, úgy szolidan ? hálás köszönet Simon Úrnak.

  #73351 Hozzászólás

  SimonG

  csakajómelegaaafrikaa

  Nyomasek úrnak, akkor csakis Eritreát javasolhatjuk.
  Gyönyörû érintetlen, homokos tengerpartok, nulla bûnözés és gyönyörû nõk, akik határozottan érdeklõdnek az Európai férfiak iránt.
  Barátainkak hála, ha a tengerparti Massawában jártok, elég ha megmondjátok, hogy magyarok vagytok és mindenki imádni fog titeket. Az italozós magyarok legendává lettek :)

  #73350 Hozzászólás

  nyomasek bobo

  csakajómelegaaafrikaa

  ..en meg-olyan helyre mennek, ahol minden ocso, meleg van, homokos a part es ingye van minden, meg ilyesmi..
  ja meg jo a kozbiztonsag meg jok a csajok, es szivesen recskaznak helyettem…nekem…
  ja, meg banantot is kapni..

  #73349 Hozzászólás

  Jócó

  Elsõ afrikai utazóknak

  Én Szomáliát ajánlom.

  #73348 Hozzászólás

  WL

  Eritrea!

  Szerintem tokely 2-3 hetre, ami viszont szerintem tul keves arra, hogy Etiopiat is beleszoritsd. A ket orszag kozul neklem Eritrea toronymagasan jobban tetszett.

  #73347 Hozzászólás

  Marika

  Zulu K

  ZK, ez a nick ez PC?

  #73346 Hozzászólás

  nekro

  eritrea + etiopia

  Szia. En is etiopiat ajanlom.

  A repjegy kb 150 egyptairrel, viszont nem kell ugyanonnan menned ahova mesz (ugyanannyiba kerul a bp-addis asmara-bp jegy, mint az addisz oda-vissza)

  nem tudsz atmenni etiopiabol eritreaba, keresztul kell menned dzsibuttin, de ez tiszta sor, akar eszakon mesz teherautoval (mint mi nyaron), akar delrol vonattal

  a kozbiztonsag jo es minden olcso, ami kellemetlen tud lenni, h nagyon ritkan tudsz magadra maradni, elegge sok a koldus. de mint irtad merre mennyit jartal, asszem ezzel sem lehet gond

  #73345 Hozzászólás

  Anna

  egy két kép a választáshoz

  http://www.afrikafoto.de/thumbs/thumbs.html

  -hátha segit :) (az én kedvencem: Zimbabwe)

  És ha vissza tértél, ne feled az élménybeszámolót!
  Jó utat!

  #73344 Hozzászólás

  dexi

  ha nem

  maghreb és észak-afrika, akkor pl. etiópia+eritrea jó választás. de nem rossz tanzánia sem vagy kenya. kelet afrika globál nagyon érdekes.a repjegy addiszba nem túl olcsó, illetékkel együtt lehet 150 rugó is, sajnos. másik gond, hogy eritrea felé nem biztos, hogy át tudsz menni, nem tudom most mi a helyzet jelenleg. a két ország nem eszik egymás tenyerébõl történelmi okok miatt amire nem térnék most ki. ja, és a világ legjobb kávéja etiópiában van (gondolnád?). talán olasz kávé ér a nyomába. ha pénz nem számít akkor dél-afrika, lesotho (nagyon speckó hely). nemzeti parkok, tenger, miegymás.
  és még egy rendkívül érdekes hely, ami nem afrika, hanem arab-félsziget, de tök jó: jemen.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Hova menjek 2-3 hétre elõször Afrikába?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.