Ilyen szetszortan?

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Ilyen szetszortan?

 • Indította
  Témakör
 • #16338 Hozzászólás

  Kiss Tamas

  Sok idot toltok az Egyesult Allamokban es mindig megdobbenek, hogy mennyire elkepeszto szituaciokban talalkozik az ember — nem csak — itt magyarokkal! Miert van az, hogy a magyarok ennyire szetszorodtak a vilagban, mig mondjuk nagyjabol hasonlo sorsu kelet-europai nepek (pl. a csehek) nem? (Itt, az USA-ban 146 ezer magyarul jol beszelo magyar szarmazasu el, mig a csehek, szlovakok, ukranok, stb. mind a lista vege tajan vannak…)

  Tamas

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #166425 Hozzászólás

  Tam

  Miert is?

  Tamas!
  Magambol indulva talan a kilatastalansag es talan hogy ezt a keves foldi eletet jobb korulmenyek kozott is el lehet tolteni. Csak egy kis szerencse kell hozza. 1 hete jottem vissza Nemeto.-bol (Bajoro.) ahol a szuleim elnek, es mit mondjak a hatart (Hegyesh.) atlepve osszeszorult a gyomrom ahogy felfogtam hogy ismet itthon vagyok. 28 eves vagyok es kezd elegem lenni abbol hogy ezer forintos gondjaim vannak. A csalad meg hol van meg … A munkahelyemen semmi gond, csak a fizu keves. Az iden nyaron gondoltam eloszor arra hogy en is lelepek innen “szerencset probalni”. Szoval 1szomint100 szerintem 45 es 56 nagy szerepet jatszott benne, es a kulfoldre szakadt ismerosok sikerein felbuzdulva az itthon rekedtek ezrei vartak hogy egyszer kovethessek oket.
  Udv, Tam

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Ilyen szetszortan?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.