Impéria – Olasz Riviéra

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Impéria – Olasz Riviéra

 • Indította
  Témakör
 • #10254 Hozzászólás

  HG

  Sziasztok!
  Tud valaki valami bôvebbet a Genova és San Remo között fekvô Impéria nevü városkáról?

  Neten sajnos kevés infó van (az is föleg a Tour de France-szal kapcsolatos).

  Ha esetleg valaki járt volna ott, egy kis úti beszámolót szívesen vennék (strand, árak, sétálóutca, hangulat, stb.).

  Elöre is köszi:
  HG

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #130687 Hozzászólás

  zizi

  kemping

  szia!
  pár éve voltunk imperiaban, igaz csak néhány napot. a városka közepén lévõ Eukaliptus kempingben sátraztunk, nagyon olcsón, 3 percre a tengerparttól.A közelben volt supermarket, ott nem voltak vészesek az árak, még a sör sem. Jó utat!

  #130686 Hozzászólás

  HG

  Remek!

  Köszi a beszámolót, szuper dolgokat írtál.
  Én is kb. ilyesmire számítok. Aug. végén utazunk a Ligur-tengerpartra, és Impériát biztosan nem hagyjuk ki.

  Voltatok esetleg a Le Caravele vízi vidámparkban?

  #130685 Hozzászólás

  tamin

  Ne hagyd ki!

  Szia!

  Tavaly jártam a barátnõmmel Imperiában. Szállásunk az Ibusz katalógusban fellelhetõ Villa Giada apartmann volt. Ez az apartmann a tengertõl kb. 2 km-re van fent a hegyoldalban, nyugis helyen, zárt parkolóval, gyönyörû kilátással a tengerre és a városra, 3 medencével, teniszpályával, légkondival stb. Imperia városa egy nyüzsgõ, tipikusan olasz tengerparti kisváros szûk kis utcákkal, régi épületekkel, rengeteg mûemlékkel. A közbisztonság jó. Parkolni kocsival elég nehéz a belvárosban, mi sokszor a város szélén egy ingyenes nagy parkolóban álltunk meg, már csak azért is, mert rengeteg a letört tükörü, itt-ott meghúzott olasz autó. Innen a belváros kb. 15 perc séta, ami persze a hegyen található. A tengerpart sziklás, de a strandok homokozottak. Kevés a szabadstrand, de ha nem veszel igénybe strandeszközt, akkor egy kis ügyességgel ingyen is megúszhatod. Egyébként a strandolás két fõre kb. 20 euro per nap, napernyõvel és nyugággyal. Az élet nem túl olcsó, de ha az étkezést a helybéli szupermarketbõl oldod meg úgy nem vészes. A szupermarketes ár nem sokkal drágább, mint nálunk. A sör viszont nagyon drága, vendéglátóhelyen kb. 3 euro 0,33l. Egy étteremben pl. 2 pizza, 2 saláta, 2 kapucsino, 2 0,33l sör kb. 25-30 euro.
  A város környékén is érdemes körülnézni. A hegyekben sok kis olasz falvacska található – igazi nyugalommal. A közelben található 25 km-re San Remo, kb 50 km-re Monaco, amik szintén megérnek egy-egy napot. Nizzába ne menjetek, mert nagyok a dúgók. Egyébként az olaszországi átlagfogyasztásom 9-10 liter lett a sok hegytõl és a dugóktól (amúgy itthon 7,5-8 liter).
  Én kimondottan ajánlom ezt a helyet, ha nem kimondottan fiatalos szórakozásra vágyol – diszkóval pl. nem találkoztam, igaz nem is kerestem. Ez a hely azoknak való, akik az olasz tengerparti kisvárosok illatát akarják magukba szívni, szeretnek ódon kis utcákban sétálni, teraszokra kiülni és szeretnek autós kirándulásokat csinálni. Mi egyébként idén augusztusban újra ide megyünk nyaralni.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Impéria – Olasz Riviéra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.