India-gyógyszerek

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia India-gyógyszerek

 • Indította
  Témakör
 • #40918 Hozzászólás

  InDia

  Sziasztok! :)

  Tudom, már biztosan a nagy India fórumban leírtátok pár ezerszer, de szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlotok, milyen gyógyszereket vigyek magammal Indiába?

  Fél évre megyek, beoltatni nem szeretném magamat, ahogy két éve sem oltattam be magamat két hónapra és kutya bajom se lett.

  Szóval?
  Várom a listát :)
  Köszönöm !!!

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #374663 Hozzászólás

  Bodza

  én

  Igen én is tudom melyik a két hetes, most épp egy másikat próbálok ki de az nagyon rossz, és mondták másik lehetõségként a két hetest, úgyhogy akkor majd visszamegyek és azt is kipróbálom:)fõleg ha azt mondod nem baj ha mondjuk néha éjszakára is bent marad

  #374662 Hozzászólás

  én

  Bodza

  két hetest, a lencsésznél tudni fogják :)
  ugyan azt javasolják, hogy az ember vegye ki minden este, de semmilyen gondot nem okoz, ha mégis bentmarad, mert nagyon jó lencse, tehát utazni simán lehet benne…

  #374661 Hozzászólás

  InDia

  vilinek

  Már voltam kint, két éve két hónapra :) és az utcai ételeket ettem, ott pisiltem a sok indiai között és semmi bajom nem lett :)
  Szóval valami antibiotikum jó lenne, okés!!

  #374660 Hozzászólás

  Bodza

  én

  Nagyon megnyugtató amit mondasz!Milyen típusu lencsét használtál, éjszakára sem kellett kivenni? Mondjuk én attól parázok , hogyha egész éjszaka utazom vonaton vagy buszon akkor biztos nincs lehetõség kivenni(koszos kézzel)és akkor olyan jó minõségû lencse kéne ami nem irritál akkor sem ha éjszakára nem veszed ki.

  #374659 Hozzászólás

  én

  no para

  ki van ez találva, nem lesz semmi baja se a szemednek, se a lencsének, ha rendeltetésszerûen használod…
  nekem cirka három hónapig minden nap bent volt, csak ritkán vettem ki és azóta is élek…
  persze mindenképpen illik vinni biztonsági tartaléko(ka)t, mert az ördög nem alszik, a legfontosabb pedig az alapos kézmosás, ami meg nem indiai specialitás, ha kontaktlencsérõl van szó…

  #374658 Hozzászólás

  Bodza

  Tatunak

  Hogyhogy elvetemedik? Ezt saját tapasztalatból mondod? ugyanis ha a szemeden van akkor mindegy hogy mekkora a páratartalom szerintem, ha meg nincs a szemeden akkor meg tároló folyadékban van, és ott sem számít a páratartalom.

  #374657 Hozzászólás

  Tatu

  Hajaj

  nemcsak hogy fertözés,de használni sem tudod sokáig sérülés nélkül,mert egyszerüen elvetemedik(levegö páratartalom).A fertözés csak azután jön…

  #374656 Hozzászólás

  Bodza

  kontaktlencse

  Volt már valaki Indiában aki kontaktlencsét használt? Szerintetek mekkora az esélye annak hogy kontaktlencse viselésbõl probléma adódik, fertõzések stb.?

  #374655 Hozzászólás

  vili

  javaslom

  hogy vigyél magaddal valami durva antibiotikumot, mondjuk supraxot vagy augmentint. a hegyvidéken a huzatos buszokon könnyû megfázni aztán meg antibiotikumokkal némely hasmenés is kúrálható. engem az augmentin hozott ki egy elég csúnya megfázásból, mindössze 2-3 nap alatt. a kosz miatt gyakoriak a szájfertõzések, erre jó a helyi chemist zytee nevû fájdalomcsillapítója és antiszeptikus löttye, de szerintem a legnagyszerûbb a glycosept oldat, amit itthonról kell magaddal vinni. hepa A ellen a védõoltás javallott, ha majd besétálsz a tappancsos vécébe vagy a piacon meglátod a piszkos gyümiket, megiszod az elsõ utcai árusnál vett mango juice-t, akkor jössz rá, milyen jó hogy a véredben ott keringenek a jóságos antitestek.

  #374654 Hozzászólás

  India

  köszi

  egyszeru:anno semmit nem vittem magammal, ott vettem a fejfájásom miatt zandu balm-ot.

  Gábor, hm…tényleg kizártam az oltásokat és a maláriás gyógyszerekrõl azt hallottam, hogy agresszívvé teszik az embert és abba kell hagyni a szedését.

  #374653 Hozzászólás

  gabor

  keveset

  Ha malarias videkre is mesz arra erdemes felkeszulni. Csatlakozhatsz a juszt sem szedek semmit malaria ellen, vagy a csak a veszelyzonaban, vagy a folyamatosan vedekezok csoportjahoz. Tovabba probalkozhatsz Paludrinnal, Lariammal, vagy Malaronenal. Gyorssegelynek laz es fajdalomcsillapito (fej es fogfajasra), szentabletta, esetleg gorcsoldo, azok a gyogyszerek amiket amugy is szedned kell. Egyeb celokra pl hasmenes, megfazs, kohoges, ha nem a vilagvegere mesz, a chemistnel minden kaphato, es tobbnyire recept sem kell hozza, olcsobbak, csak mas nevuk van, de ha elmagyarazod mit akarsz adnak valami jofajta merget. Azert a Hepa A oltast megfontolnam a helyedben, es a poliot is.

  #374652 Hozzászólás

  egyszeru

  esetleg

  ha mar ugyis voltal, akkor vidd amit a multkor 2 honapra…esetleg a 6 honapra haromszor annyit, hogy biztosan eleg legyen.
  De tenyleg: mi itt a kerdes akkor??

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: India-gyógyszerek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.