India – kocsival

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia India – kocsival

 • Indította
  Témakör
 • #42374 Hozzászólás

  Celko

  6 het India kocsival, 4WD, helyben berelt.

  Mint elsodleges kozlekedesi eszkoz, milyen? Vonatozas, buszozas, stoppolas varazsat mennyire oli el, ill. mennyivel mobilisabb az ember es lat tobbet sajat kocsival?

  Pros es cons erdekel.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #400245 Hozzászólás

  Varga Jenõ

  minden érdekel

  Hajni! Mesélj a pakisztáni utakról! Gyüjtöm az infókat egy autós túrához.

  #400244 Hozzászólás

  hajni

  ez egy jo kerdes

  foleg egy peugeot-val, abban ha jo tudom, mar / meg nincs terepjaro! igaz en csak pakisztan utjait ismerem, de azokat nagyon, de egy valamivel magasabb es lyukakat jol biro auto biztosan nem hatrany. jo par ismerosunk jutott el Eu-ba autoval, de tudomasom szerint nem bantak meg, hogy 4WD-juk volt.
  gondolom ezt csak viccbol mondtad!

  #400243 Hozzászólás

  stormer

  kocsi

  tilla:És hogy jössz haza a kocsival?

  #400242 Hozzászólás

  tilla

  Tegnap elött jöttem haza

  Most elsején jöttem haza indiából. 30 rs körul van a diesel, kicsit kevesebb a normal benzin.
  Van egy erdekesebb gondolatom. Bangaloreba vettünk egy hirdetõujságot, autokat is hirdettek.- poton penzert árultak amerikai balkormányos terepjárót, igaz hogy 20-25 eves amerikai dzsip volt, de a balkormány miatt meg kint is potom pénzért. ( volt peugeot is). Venni kell egy ilyet, végigjárod indiát, hazajössz 10 nap alatt, és itthon még érték is a veterán autó.

  #400241 Hozzászólás

  Varga Jenõ

  India-kocsival!

  Celko! Tudsz-e valamit üzemanyagárakról,és más hasznos információt az egyéni közlekedésrõl?

  #400240 Hozzászólás

  Marci

  Ötvözni is lehet

  Mi egy évvel ezelõtt jártunk arra. Egy hétig egy bérelt autóval közlekedtünk, természetesen sofõr is volt. Nélküle nem hiszem, hogy pl. Jaipurban közlekedni tudtunk volna. Mégis csatlakozva az elõdeimhez azt kell mondjam a vonatozás sokkal nagyobb élményt nyújtott. Indiában a vonatozás egy olyan speciális élmény a vasútállomások forgatagával, a marhavagon szerû kocsikkal,a felejthetetlen beszélgetésekkel, és kajákkal, melyek kihagyása erõsen veszélyezteti az ország megismerését. Mi csak Nepál felé Gorakhpur után ültünk buszra a határig, de minden borzalmával együtt egy felejthetetlen élmény volt. A motorosokat egy kicsit irígykedve néztük. Talán legközelebb…? Oda muszály visszamenni!!

  #400239 Hozzászólás

  zso

  Inkább busz-vonat

  Szeméyes tapasztalatom alapján inkább a busz-vonat kombinációt tartom reálisnak, az elõttem szólókhoz hasonlóan. Szerintem nem tudsz annyit utazni busszal és vonattal, hogy megközelítse egy autóbérlés költségeit. Biztosan kényelmetlenebb vonaton és buszon utazni az autóhoz képest, de én ezért mentem oda. Aki ezt nem így látja, az nem is fogja magát jól érezni az indiában és a bõrében sem. Azt hiszem a Bombay-Calcutta szakaszon a 36 órás ülõhely nélküli vonatos, padlón alvós kaland örök emlék marad. Nincs is annál jobb, mint amikor a vonaton hozzák a cseréppohárban felszolgált tejes teát, meg mindenféle gyanús külsejû és összetételû ételt, amibõl egy nem papírkutya turista természetesen bõségesen és minden alkalommal fogyaszt. Én, ill. mi amikor indiában jártunk azon gondolkodtunk, hogy esetleg vennénk egy Royal Enfield 500 tip. indiai gyártmányú mocit és azzal mobilizálnánk magunkat. Ezt akkor nem tettük meg, de lehet, hogy legközelebb. Mert, hogy visszamegyünk az biztos. Ha esetleg azért gondolkoztok az autós megoldáson, mert úgy gondoljátok, hogy a sok csomagotokat így könnyebben lehet cipelni és az alvás is meg van oldva, akkor: -tapasztalataim szerint csak egy kis hátizsákot kell vinni, mert nagyon olcsó minden ruha, meg aztán mosni is lehet és minden egyebet lehet kapni, továbbá szerintem autóban aludni egyszerûen nem éri meg. Nagyvárosban talán veszélyes, kisvárosban vagy vidéki faluban meg olyan olcsó, hogy szinte szimbólikus még a mi pénztárcánkhoz mérten is. Szerintem a városi autós közlekedés valahol a kaotikus és a roncsderby között helyezkedik el.
  Egyszóval: autóval és tömegközlekedéssel szerintem nem egyforma az élmény. Nem mondanám azt, hogy jobb vagy rosszabb, egyszerûen nem összehasonlítható.

  #400238 Hozzászólás

  LajosS

  A balra hajts…

  … pedig meg tovabb bonyolitja a mar emlitett nehezsegeket.

  #400237 Hozzászólás

  Sajo

  Haaat…

  …en biztos nem mennek kocsival. A varosokban es igen tag kornyekukon a kozlekedes…szoval a kaotikus szo enyhen szolva nem irja le elegge az elmenyt. Aki nincs hozzaszokva, szerintem jo esellyel megtori sz autot. (Raadasul tajekozodni sem lehet konnyu szvsz…nem mindenhol van am latin betus utjelzo tabla…)

  A buszozas es a vonatozas viszont kimondottan elmenydus (es meg olcsobb is).

  Sajo’

  #400236 Hozzászólás

  csaba

  szerintem iszonyú drága lehet

  nem hallottam még senkirõl, aki helyben bérelt volna kocsit. Nagy ritkán lehet látni néhány hippyt, aki Angliától elvezet Indiáig, de ez is ritka, mint a fehér holló.
  Szerintem sokkal olcsóbban és sokkal többet látsz az országból, ha a helyeikkel együtt utazol a vonaton, busozn, stb. India élménye nem a Taj Mahal és a régi templomok (persze azok is), hanem sokkal inkább az emberekkel való találkozás. A szagok. A 15 órás beszélgetések a vonaton. A 3 rúpiás tejes tea a vonaton (“göröm göröm”)…
  Arról nem is beszélve, hogy isoznyatosan vezetnek, tehát nem fogod magad biztonságban érezni, ha te vezetsz. Elég az, ha a buszon megpróbálod elfelejteni, hogy a borzalmas vezetést és koncentrálsz a zötykölõdõ alvásra.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: India – kocsival
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.