India Monszun idelyén

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia India Monszun idelyén

 • Indította
  Témakör
 • #41205 Hozzászólás

  Sziasztok,
  julius közepétõl 1 hónapra megyek Indiába. Sajnos pont a Monszun kellõs közepén. Van valakinek valami 5lete, mely részeket lehet ilyenkor látogatni?

  Van valakinek tapasztalata, hogy milyen közlekedés stoppal ott? Érdemes autót venni vagy kölcsönözni? Vonat mennyire gáz/biztonságos? Van havi bérlet? Mi az amit semmikép ne hagyjak otthon és mi az amit ne vigyek, mert ott jobb és olcsóbb?

  Repülõvel megyünk moszkvai átszállással. Kell tranzitvízumot váltanunk az átszállás miatt? (a követségen egybõl azt mondták hogy igen… 25e Ft, de úgy érzem csak le akarnak húzni)

  Talán ennyi… minden aktuális infó érdekel. Ha valaki mostanában volt ott, legyen szíves irja meg a telefonszámát és felhívom….

  Elõre is köszi
  Norbi

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #379879 Hozzászólás

  raczt

  szerintem IGEN

  ….feltétlenül. Gondolj csak bele, ha tényleg rászorulsz egyszer valamire, nem mindegy, hogy ki állja a számlát. A PSZÁF honlapján ( http://www.pszaf.hu) van egy letölthetö táblázat, amely az összes biztosító összes termékét tartalmazza.Ha érdekel, megküldhetem privátban is.

  #379878 Hozzászólás

  Biztosítás

  Hali,
  szerintetek érdemes biztosítást kötni? Ha igen milyet?

  #379877 Hozzászólás

  Sajo

  Tapovani ret

  A tapovani ret szepsege a kornyezetben rejlik. Gyonyoru szep hegyek veszik korbe, latni a Shivlinget es a Kedar Dom-ot is, illetve visszafele pillantva a Gangesz-t taplalo gleccsert. Ugy 2-3 ora seta a Gangesz forrastol a gleccseren felfele. A gleccser por es fold boritja, igy nem kell felszereles hozza, csak egy kis odafigyeles, hogy ne lepj hasadekba. (A ret ugy 4300 m magasagban kezdodhet.)

  Persze az egesz kornyek nagyon szep, nem csak a Tapovani ret.

  Sajo’

  #379876 Hozzászólás

  repjegy

  Hali,

  az orosz légitársasággal 4 hónappal elõre lefoglalva 133e ftot fizettünk úgy, hogy Moszkában visszafelé 3 éjszakát el tudjunk tölteni…

  amugy én is azt hallottam, hogy dollárt érdemes vinni készpénzbe, de nem árt ha van az embernél egy dombornyomásos bankkártya is…

  a gangesz forrása felett mennyire van még ez a tapovani rét? Miért olyan különleges?

  N

  #379875 Hozzászólás

  Sajo

  Anna-nak

  Szia!

  Pénzt dollárban vigyél és ott válts (az általad felsorolt helyek mindegyikében gond nélkül válthatsz, így nem kell egyszere minden pénzedet átváltani).

  Biztosítást kössél, használni ugyan úgy tudod, mint máshol.

  A vonatok teljesen biztonságosak. A monszun inkább a buszközlekedést érintheti szerintem.

  A terv tarthato. En Bombay kozeleben megneznem Nasik-ot, Ellora-t és Ajanta-t is.

  Az alapvetõ “szabályok” betartásával (normális öltözködés, a kihívó viselkedés vagy a túlzott határozatlanság elkerülése) semmi gondod nem lesz Indiában.

  S

  #379874 Hozzászólás

  Ana2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  india

  Én június végén utazom Indiába(elõször). Egy-két kérdés merült föl bennem, amire még nem tudtam választ találni..
  Hogy érdemes pénzt kivinni??(Dollár és ott váltani, kártya?? esetleg vmi más??)
  Biztosítást mennyire éri megkötni, mármint számít, tudom használni valamire, ha kinn van valami bajom??
  Illetve engem is ez a monszun dolog zavar még “kicsit”..Mennyire biztonságosak ilyenkor a vonatok??
  (terv szerint 4hétig körbe utazunk É-Indiában(Bombay-Ahmedabadm-Jodhpur-Jaipur-Agra-Delhi))Szerintetek ez mennyire teljesíthetõ terv??
  És még egy utolsó kérdés: mi az amit egy lánynak kinn mindenképpen szem elõtt kell tartani??(az öltözködésen kívül??)
  Kösz Anna

  #379873 Hozzászólás

  Rt

  Norbinak

  Norbi! A moszkvai átszállással mennyibe kerül a repülõjegy?

  Rt.

  #379872 Hozzászólás

  meba

  re:norbi

  Delhitöl kicsit délre,nem messze van Vrndavana,egy nagyon szent hely,én helyedben nen hagynám ki! A Gangesz forrasahoz fölmenni is nagyon áldásos,azt lattam tervben van!

  #379871 Hozzászólás

  Jozsi

  Goa monszun

  Goaban most kezdodik a monszun.

  #379870 Hozzászólás

  Sajo

  Kerdes

  Csak Bombay-ert nem erdemes annyi plusz vonatozast vallalni szerintem (bar nekem semmi bajom azzal a varossal sem), hanem inkabb Delhi-bol indulnek. Persze ha megnezitek legalabb a kozeli Nasik-ot, Ellora-t és Ajanta-t is, akkor az mas.

  Termeszeti latvanyossag: ha a gangesz forrashoz felmentek, akkor menjetek tovabb fel, a gleccseren a tapovani retre is.

  Az atlag indiai utcapolgar nem beszel angolul (kiveve a What’s your country? kerdest :-)), de azert jol el lehet lenni veluk.

  Sajo’

  #379869 Hozzászólás

  újra

  Köszi szépen az infókat. Kezd körvonalazódni merre is megyünk: bombay-delhy-Varanasi-aztán meg fel a gangesz forrásához. Utközbe megnézünk pár nemzeti parkot is… minket inkább a természet és a vidéki emberek, a kultúra érdekel, mit a strand…

  európában szinte mindíg stoppal nyomultam, mert sokkal inkább összelehet haverkodni a helyiekkel.. persze hindiül nem tudok, de azért angollal csak elboldogulok ott is…

  ha van valami természeti látványosság ami nem lehet kihagyni kérlek írjátok meg…

  #379868 Hozzászólás

  Jozsi

  Stoppolas

  En Goaban surun stoppoltam (es Tamil Naduban egy keveset). Szerintem nagyon jol megy, sotetben se volt gond. Nem, volt jellemzo a penzkeres, volt, hogy taxi is elvitt ingyen. Tisztazni kell az anyagi reszet az ut elott, de ez igy van mindenhol, Mo-n is. Jellemzo, hogy motorosok allnak meg, ez gond lehet, ha tobben vagytok vagy nagy a csomag, illetve, ha valaki fel, ami nem csoda ebben a kozlekedesben. Neha teherautok vettek fel, ezek a legjobbak, sokszor meghivtam a pilotakat enni-inni, volt, aki vodkat ivott.
  En rovid utakon stoppoltam csak, itt az en tapasztalataim alapjan tokeletes ez, hosszu utakon nem probaltam.

  #379867 Hozzászólás

  InDia

  :)

  Hello-hello!

  Tavaly én is monszun kellõs közepén voltam Indiában két hónapig :))

  Egyáltalán nem volt semmi gáz, nem tudom hogyan csináltuk, de egyszer sem áztunk el…Bombaybõl indultunk és egybõl mentünk le Goára, valahogy kikerültük talán a nagy esõzést, nem tudom.

  Moszkván át utaztunk mi is, nem kellett semmit sem fizetni, szóval figyelj oda!

  Végigstoppoltuk Indiát és az tudom elmondani, hogy egészen mások a stoppolási szokások ott. Ugyanis volt, aki ingyen elvitt, de a többség kért pénzt :)). Amennyit elkértek, annyiból busszal is simán elmentünk. Szóval arra készülj fel, hogy kérnek pénzt a stoppért!!

  Nem érdemes az esõ miatt kihagyni bármilyen nevezetességet is.
  Goát, Hampit én nagyon ajánlom!!
  Augusztusban voltunk Agrában, Jaipurban és Udaipurban, nem volt esõ…illetve egyszer Jaipurban és akkor bokáig ért, de lehet élvezni az esõt :)).

  Ha bármibentudok segíteni, itt megtalálsz.
  Olyan jó nekd, hogy mész :))), hamaraosan én is követem a példádat!!
  Minden jót!!

  #379866 Hozzászólás

  Orsi

  India

  Nézz körül az India topicban, csomo hasznos info van. Mi februarban voltunk, ugyanigy Moszkvai átszállással (ha nem mész ki a reptérröl nem kell tranzitvizum).
  Vonatozni jo, ha nem vagy nagyon igényes. Van Indrail pass, mi 21 naposat vettunk, 100 dollar second classra/sleeperre.
  Kurvanagy ország, nem tudom melyik része érdekel, mi a Bombay-Ajanta-Varanasi-Agra-Jaipur-Udaipur-Bombay kört tettuk meg, plusz 5nap pihi Goaban. Az utleirasoknal is van info.

  #379865 Hozzászólás

  boccs

  Én kérek elnézést az ly-miatt:((((

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: India Monszun idelyén
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.