India-Nepál-Tibet-Kína-Tajvan-HongKong

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső India-Nepál-Tibet-Kína-Tajvan-HongKong

 • Indította
  Témakör
 • #40531 Hozzászólás

  Buddha1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én tervezek Januártól kb.6 hónapos kalandtúrát Dél-Ázsiába!
  Úticélok sorrendben :
  India-Nepál-Tibet-Kína-Tajvan-Hong Kong
  Vége természetesen csak akkor, ha marad rá pénz és idõ.
  Tervezett útiköltség kb. 500.000 Ft.
  A repülõjegy ára kb. 150.000 Ft.

  Üdv. :
  Jani

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #371053 Hozzászólás

  celafat
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szállások Hk-ban Világutazónak

  Itt van pl egy hely 9.49 usd-ért Hong-Kongban:
  Hong Kong Star Hostel

  http://www.hostels.com/hosteldetails.php/HostelNumber.19894

  vagy itt egy másik 6.95 usd-ért:TWH-Tai Wan Hotel Hong Kong
  http://www.hostels.com/hosteldetails.php/HostelNumber.17642

  Ez egy keresõ elsõ 2 találata volt, helyben fél óra utánnajárással lehet akár olcsóbbat is találni. A Nathan Road tele van olcsó helyekkel, persze a legtöbbön tényleg nincs ablak.
  Én nem mondtam, hogy HK-ban ennyiért saját szobát kapsz, de Indiában már 100 rúpiáért simán van saját szoba (ami néhol lehet tiszta is).
  Az meg, hogy a dorm veszélyes egy nagy baromság. Nekem van olyan ismerõsöm, akinek 5* szállodából tûnt el értéktárgya. Az, hogy az ismerõsõdet kirabolták, az nem azt jelenti, hogy mindenkit kirabolnak egy hostelben.

  Amúgy szerintem is kevés az 500e + 150e fél évre, de ki lehet hozni belõle. Ez persze tényleg csak az utazás, szállás+kajára elég, s nem futja belõle a Tadzs Mahal belépõre, ami amúgy sem nagy szám, bár ha már Agrában jár az ember, akkor azért csak nem kellene kihagyni. Ennyi idõre tényleg nem lehet nagylábon élni, de megvalósítható így is ez az út, s én semmiképpen nem akarnám õket lebeszélni. Buddha is azt írta, ha elfogy a pénz, jönnek haza.

  Ha te pedig ebbõl a költségvetésbõl csak 2 hónapig tudnál utazni a fenti országokban spórolósra fogva, akkor neked kellene átértékelned a turistacsapda fogalmát. Egy út nem attól lesz szép, hogy 60 dollárt költünk a szállásra.

  #371052 Hozzászólás

  Buddha1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Végre, egy kis élet a topicban! :-)

  Aminek azért örülök,mert így legalább elõre kerül és többen látják majd.Szóval pár gondolat még a válaszokhoz.Hong Kong és Tajvan tudom hogy drágább,de lehet hogy el sem jutunk addig.Azokat csak azért írtam,ha esetleg marad még idõ és pénz,akkor megnéznénk azokat is.India-Nepál-Tibet a fontos! Erre biztosan lesz elég pénzünk és idõnk is.Természetesen csak módosítható jeggyel indulnánk el,mert bármi közbejöhet.És itt nem csak arra gondolok hogy elfogyhat a pénz,hanem sok más ok is lehet.Betegség,baleset,stb.A munkahelyel kapcsolatban.Pont azért terveztem ilyen hosszú utat,mert az év végén meg fog szünni a munkahelyem és ezt szeretném kihasználni és nekivágni egy több hónapos útnak. Tehát kirúgni biztosan nem fognak,hanem én lépek ki. Végül,amit celafat írt,kb eltalálta az elképzeléseimet és terveimet,ezek szerint nem írtam akkora butaságot.Amit a visszafelé útról írt azért nem jó ötlet,mert pont a monszun idõszakra érnénk Indiába.Ha pedig Januárban indulunk el, pont elhagyjuk Indiát és Nepált mire elkezdõdik.Azmiatt sem jó ötlet,mert ha le kell vágni az út végébõl,azt nem Indiából szeretném,hanem inkább Kínából,mert az kevésbé érdekel.Remélem most picit világosabbá tettem hogy mi is a cél.Mindenesetre köszi a hozzászólásokat.:-)

  #371051 Hozzászólás

  celafat

  Kinevezlek fõ utazási tanácsadó gurunak, ha találsz Hong Kong-ban szállást 5-10 dollárért. A legolcsóbb dormitory-k is legalább 15-20 dollár/fõ, de ahogy mondtam önálló szobát minimum 60 dollárért találsz, de az is ablak nélküli, dohos és piszkos!
  Arról nem is beszélve, hogy a dormitory-k elég veszélyesek! Egyik ismerõsöm így akart spórolni Thaiföldön, aztán éjszaka kirabolták és ez lett a világ egyik legdrágább szállása!

  Bármit is mondasz 14 dollár/nap akkor is totálisan irreális költségvetés egy ilyen úthoz! Ha csak Indiában és Nepálban maradnak, akkor is max. megélhetésre elég, de nem utazásra! Ha számba vesszük a különbözõ belépõket ( pl. a Tadzs Mahal külföldiknek kb. 3500 Ft) és a sok ezer kilométer utazgatást már nem lesz elég. Arról nem is beszélve, hogy a Delhi Hong Kong útvonal csak légvonalban kb. 4000 kilométer! Szárazföldön, ez legalább 10 000 kilométer lesz, amelyet akár hogy számolsz sok százezer forint…
  Az indiai, nepáli és kínai vízum pedig összesen 26 000 Ft és máris elúszott a költségvetés 5%-a pedig el sem indultál!

  Nem kukacoskodni akarok, hanem egy kicsit visszarángatni titeket a valóság talajára! A fenti költségvetésbõl, ha spórolósan is, de kihozható egy szép 2 hónapos út!

  #371050 Hozzászólás

  celafat
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szerintem kihozható

  Szerintem Buddha nem akar HK-ban 60 dolláros helyen aludni az 500 ezres költségvetésbõl. Megteszi neki bármelyik 5-10 dolláros hostel is. Indiában is vannak tiszta helyek már 100-200 rúpiáért, Nepál pedig még olcsóbb. Lehet, hogy kicsit keresgélni kell, de idejük lesz rá.
  Tajvan tényleg nem túl olcsó, de az idejük nagy részét úgysem ott fogják tölteni.

  Az indiai vonat sem vészes, kevés pénzért nem csak marhavagonban lehet utazni. Tény, hogy túlzsúfoltak, de ha fél évük van rá, akkor nem fognak napokig, hetekig egyhuzamban utazni.

  Én egy ilyen utat visszafelé tennék meg. Hk-ba repülni és onnan szárazföldön tovább. Indiából már olcsón haza lehet jutni, ha nagyon fogyna a pénz.

  #371049 Hozzászólás

  Még valamit

  Az úticélokat végignézve még néhány megjegyzést:
  Kína elég drága, Hong Kong és Tajvan pedig piszkosul drága! Hong Kong belvárosában egy ablak nélküli, dohos, piszkos és büdös szoba kb. 60 dollár/éjszaka! Ázsiában mindig nagyon fontos megkérdezni az olcsóbb szállásokon, hogy van-e ablak! Nagyon büdös tud lenni egy ablak nélküli szobában!!!
  Indiában az európai másod osztálynak megfelelõ vonat jegy kb. magyarországi áron kapható! Olcsóbban lehet utazni marha vagonban, ami pár óráig buli, de napokig és hetekig már kérdés, hogy kibírható-e fehér embernek!

  #371048 Hozzászólás

  Buddha, peterpal

  Nem nagyzolni akartam, vagy megbántani valakit, de mint olyan ember, aki 75 országban járt egy kicsit meghökkentem az irreális költségvetésen…
  Aludtam én már vonaton, reptéren és a kikötõ hideg kövén is spórolás céljából, de tudom, hogy csak akkor lehet igazán spórolni, ha az ember jól megtervezi az utat. A felkészületlen turista vagy belesétál a turista csapdákba vagy felesleges idõt pazarol, de mindenképpen többet költ a szükségesnél.

  Buddha, ha már a spórolásnál tartunk a nemzetközi repülõjegy átírása is sok pénzbe kerül, ha egyáltalán lehetséges! (Az olcsó jegyek általában nem módosíthatóak!) Ha tehát spórolni akarsz érdemes pontosan megtervezni az utazás idõtartamát! Normális árú egyirányú jegyet max. egy két fapadosnál vehetsz(www.airasia.com, http://www.airarabia.com), de a választék elég korlátozott!

  A spóroláshoz hozzátartozik a szabadsággal való spórolás is! A 6 hónapos út egyenlõ a munkahelyrõl való szinte biztos kirúgassál. Ha nincs pénzed egy ekkora útra, akkor felesleges ezt kockáztatnod!

  Én pont most szervezek egy Indiával kezdõdõ délkelet-ázsiai utat és látom, hogy Indiában 60-70 dollár alatt nincs európai embernek megfelelõ szoba. Az a minõség, ami Laoszban vagy Vietnámban 10 dollár Indiában 60-70 dollár! Az indiai 5-10 dolláros szállásokon, általában nincs folyó víz, mocskosak, zajosak és stb…

  #371047 Hozzászólás

  peterpal15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  reflektálás

  kedves világutazó,kinek mennyi a pénze a z magán ügy és ebbõl ki mennyit szán az utazására azis.De örülök,hogy te olyan gazdag vagy,hogy havonta elköltesz 5-600000 forintot.,de lehet az irigység beszél belõled,mivel a lukas gatyádon kívûl semmid nincs,csak a remény szóval ennyit a véleményedrõl Azért ,kilehet hozni ennyibõl is,hiszen van olcsó hej is a szállásra.a kevesebb pénzû ember is szeret utazni azért,nagyképûsködni nem kell.Ha jótanácsot nemtudsz adni akkor inkább halgasss.:-))

  #371046 Hozzászólás

  Buddha1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Világutazó

  Már bánom hogy írtam összeget és idõtartamot. Pedig nem ezen van a hangsúly, hanem az utazáson. Azért írtam mindenre hogy kb, mert még nem jártam arrafelé és nem tudtam pontosan felmérni hogy mennyi pénz szükséges az útra. Ha nem lesz elég a pénz, akkor nem maradunk annyi ideig ott, de ettõl még jól fogjuk érezni magunkat. Hidd el, nem fogunk napi 14$-ból csövezni, hanem annyit költünk amennyi szükséges és ha elfogy a keret hazajövünk. :-)

  #371045 Hozzászólás

  Buddha

  A költségvetésed elég karcsú… Én egy hónap alatt szoktam ennyit költeni…Nem is tudom elképzelni átlag 14 dollár/nap költségvetéssel hogy lehet aludni, enni és utazni. Ázsia olcsó, de azért nem ennyire!
  SZVSZ minimum 30-40 dollár/nap lehet a reális költségvetés és az is nagy áldozatokat kíván! Napi 14 dollárból max csövezni lehet…

  #371044 Hozzászólás

  Buddha1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Felicity

  Szia!

  Válaszoltam neked privátba! :-)

  #371043 Hozzászólás

  felicity
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  infók

  Ha van kedvetek, írjatok pár sort az útról bõvebben. Én még soha nem voltam arrafelé, és érdekelne:) Ha most nem is sikerül csatlakozni, élményeket is szívesen olvasnék Tõletek:)A címem feta9@freemail.hu

  #371042 Hozzászólás

  felicity
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kevés a szabim

  Sziasztok! Engem is érdekelne, de munkahelyem van és ennyi idõre nem is tudnék eljönni, 21 nap szabim van. Ti ezt hogyan tudjátok megoldani?

  #371041 Hozzászólás

  Buddha1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi a választ! :-)

  Szerintem akkor a továbbiakat magánban beszéljük meg.
  Ha komolyan érdekel, akkor légyszíves írj nekem ide :
  buddha67@freemail.hu

  #371040 Hozzászólás

  peterpal15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  érdeklõdés

  szia.érdekelne,habár nekem a febr. eleje lenne megfelelõ indulásra,de elképzelhetõ,hogy elõbbis ok lenne.Páréve voltam már Indiában hátizsákosan,az tetszett.Két hónapot voltunk.én olyan 4-5 hónapot terveznék.

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: India-Nepál-Tibet-Kína-Tajvan-HongKong
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.