India stoppal

 • Indította
  Témakör
 • #41031 Hozzászólás

  András8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A jövõben szeretnék eljutni Indiába stoppal és gyalog.Érdeklõdnék hogy van e valakinek tapasztalata e téren?Elõre is köszönöm!

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #376775 Hozzászólás

  saman

  stoppal Törökországig

  Sajnos már nagyon régen csináltam (utoljára 2000-ben voltam stoppal arrafelé), de ami akkor igaz volt, talán még most is az, úgyhogy leírom.
  Ha egyedül mész, akkor bármelyik magyar-román határállomáson bekunyizhatod magad egy török kamionba, és Törökországig biztosítva van az út. Ketten már macerásabb, mert hivatalosan csak 2 személyes a kamion. De néha úgy is megy, fõleg ha nincs közben határ.
  Giurgiu-Russe hídon gyalog nem engednek át (na jó, kétszer már átgyalogoltam, de többször volt olyan, hogy nem engedett a határõr…) érdemes elõtte keresni vkit, aki átvisz. A bolgár oldalon TR feliratú táblával jó eséllyel hamar felvesznek, és már visznek is. Veliko Tarnovo közeledtével készítsd a fényképezõgépet és tekerd le az ablakot.
  Isztambulból kijutni nagyon vacak. Érdemes kibuszozni/vonatozni vagy 50-100 kilométert, utána már jó. Ha nem sürgõs az elõrehaladás, akkor ajánlom ªilét a Fekete-tenger partján. Kicsit kiesik, de nagyon szép. Mondjuk aztán az autóforgalom nagyon gyér vissza Adapazariig, de megoldható. Buszok kb. óránkpént indulnak nem messze az üºküdari kompállomástól.
  Ha nem feltétlenül cél Isztambul, akkor érdemes lehet a Dardanellák felé kerülni (Çanakkale)

  #376774 Hozzászólás

  Péter

  Paki OK

  Szia!

  Tavaly nyáron stoppoltam párszor Pakisztán északi részén, igaz csak rövid távokon(max 50 km).

  Hamar felvettek és a felajánlott pénzt is visszautasították.
  Csak azért voltam szomorú, mert azokat a gyönyörûen kifestett teherautókat nem sikerült soha lestoppolni! :(

  Hajrá, simán meg lehet csinálni, ha meg behal a stop mindig tudod folytatni busszal!

  A gyaloglást nem igazán értem! Ez már embert próbálóbb projektnek tûnik!!! Menj csak el stoppal(így is kell vagy 2 hét, aztán ha már ott vagy gyalogolhatsz eleget a Himalájában! :)

  #376773 Hozzászólás

  nekro

  pakisztanig tapasztalat

  roman, bolgar siman megy a stoppolas, bevett modi. Neha kernek benzinpenzt. Nehogy classic stoppolassal probalkozz, inkabb benzinkutaknal/pihenoknel vadassz:)

  torokorszag: szinten megy, csak a nagyvarosokbol kijutni macera. Utana orszaguton megy, bar mikor egyedul probaltam, sokkal nehezkesebb volt, mint mikor csajommal

  iran: ritkan stoppoltam, mert piszok olcso a tomegkozlekedes, es csak ott, ahol nemigen van mas megoldas, de ott mindig gyorsan ment.

  pakisztan, india nemtudom.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: India stoppal
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.