Indiából Nepálba

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Indiából Nepálba

 • Indította
  Témakör
 • #41773 Hozzászólás

  Tódi

  Indiából mennénk Nepálba! tud nekem valaki választ adni arra, hogy a nepáli vízumot el tudjuk intézni a határon és mennyibe kerül?

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #390277 Hozzászólás

  BL

  vizum juli 16 óta

  1. Fees to be levied while issuing tourist visa by the Mission Or entry point:
  a. US Dollars 25 or other convertible foreign currency equivalent thereto for 15 days multiple entry visa.
  b. US Dollars 40 or other convertible foreign currency equivalent thereto for 30 days multiple entry visa.
  c. US Dollars 100 or other convertible foreign currency equivalent thereto for 90 days multiple entry visa.

  #390276 Hozzászólás

  Ilona
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  jó ötlet

  Szevasztok!

  Én 2 évvel ezelõtt barangoltam az Everest térségben, sokan repülnek Kathmanduból Luklába és kezdik ott a túrát az alaptábor és egyéb célpontok felé.

  Javaslat: KTM-Lukla repülõút helyett buszozzatok el Jiribe, 6-7 nap járásnyi Lukla és onnan fel. Ez a Jiri-Lukla szakasz fantasztikus, igazi Nepált lehet látni, a hegyi életet, a szokásokat, sok kolostort… mindazonáltal remek 6 nap aklimatizálódásra.

  #390275 Hozzászólás

  Csaba

  Nepál Októberben

  Szia!

  8-an megyünk, a csapat egyik része Island Peak mászás, és klasszikus Kumbu treket csinál a másik része az Ama Dablamot fogja megostromolni. Szóval mi végig az Everest-régióban leszünk. Ti mikor indultok?

  Csaba

  #390274 Hozzászólás

  nagyerzsi

  vízum

  Megváltozott a nepáli vízumrendszer: a 15 napos 25 USD-be, a hosszabb (tán 3 hónapos) 40 USD-be kerül. Meg kell õrizni a sok kitöltendõ lapból amit visszaadnak és kifelé oda kell adni, ellenkezõ esetben 100 indiai rúpiát követelnek.

  #390273 Hozzászólás

  Nepál Októberben

  Csabának

  Namaste!
  Mi októberben megyünk 3an,(KTM,Pokhara,és ABC túra) ti mikor mentek és mit csinaltok?
  Bhandari,www.welcome2nepal.hu

  #390272 Hozzászólás

  sherpa

  Qatar airways

  Bécsbõl Kathmanduba: Qatar airways

  #390271 Hozzászólás

  András

  + Adalék

  http://www.faberligni.hu/nepal/main.html

  Csak, hogy mire számíts az átszállásnál Delhiben! :-)
  Persze neked nyugisabb lesz! :-)

  #390270 Hozzászólás

  Csaba

  India Visa

  Köszi a gyors és megnyugtató választ.

  Csaba

  #390269 Hozzászólás

  Csabának

  India Visa

  NAMASTE!
  Nem kell a Indiai Visa és Transit Visa sem (100%)
  Soktam járni ezen a útvonalon.
  Have a nice journey.
  Bhandari, Nepal

  #390268 Hozzászólás

  Tódi

  Csabának

  Sztem nem kell. Mikor Moszkvában (India felé)csak átszálltunk, akkor is azt mondták a nagykövetségen + utazási irodában, hogy kell orosz tranzit vízum, “tapasztalt” utazók szerint nem kellett, így mi nem vettünk és nem is kérték. Sztem, ha nem hagyod el a repteret, Indiában sem kell, de talán lesz, aki saját tapasztalatból válaszol neked.

  Köszi az elõbbi válaszokrét aTöbbieknek!

  #390267 Hozzászólás

  Csaba

  Indiai VISA

  Sziasztok!
  Nepálba repülünk BUD-DEL DEL-KTM útvonalon. Sem odafele, sem visszafele nem akarjuk elhagyni a Delhi-i repteret. Kell-e, ennek ellenére Transit Visa? A nagykövetség nem tudott válaszolni, és a DEL-KTM viszonylatban egy indiai utazási irodában vettük meg a jegyet, akik vízumról semmit sem tudnak.

  Köszi
  Csaba

  #390266 Hozzászólás

  gábor173
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  repulo

  Ha sietsz van repulo Delhibol es Varanasibol is.
  Ejszakai vonattal mentunk Gorakhpurba, es helyi busszal a hatarig (Sunauli). Az indiai regisztracios lap kilepo reszenek elvesztese nekem is 50 rupiamba kerult. A vizum 30USD volt, ahogy iratak, kell 2 fenykep is, illetve ha Kathmanduban akarsz “hetiberletet” a palotareszen valo athaladashoz, akkor ahhoz is. Delhiben a bazarban olcsobban csinalnak, mint itthon. Utana masnap hajnalban ertunk Pokharaba, de akkoriban utlezarasok voltak, mostanasag szerintem estere Kathmanduban lehetsz

  #390265 Hozzászólás

  Jani

  viszonylag gyors

  1. Indiai oldalon kitöltesz egy formulát, ha nincs meg a belépéskor kitöltött, lepecsételt formula nálad maradt fele, meg is próbálhatnak lehúzni ez esetben. Innen mehetsz riksával, az szívesen megvár a nepáli oldali intézkedés alatt.
  2. Nepáli oldal. Odamentek a viskójukhoz, ha véletlenül van még egy-két turista és az megelõzött, akkor növekedhet az idõ. A helyieknek nem kell vízum. Kitöltötök fejenként kétféle nyomtatványt, kifizetitek a 30 dollárt, aztán Cselo! (a menni ige, ami jelenthet gyerünköt, illetve húzz a francbát)

  Delhibõl leggyorsabb Sunauli felé menni. Ez egy éjszakai busz Sunauliig, Gorakhpurig lehet rövidíteni vonattal. A nepáli részt nappalra javasolnám és a busz tetején. Fõleg a látvány miatt. Estére akár Pokharába, akár Kathmanduba eljutsz.

  Eddig mindig a váltási arány 3 IRs=5 NRs volt, a határon úgyis megpróbálnak átverni, de légy magabiztos, nézd meg az aktuális arányt a neten. pillanatnyilag 3,12 IRs=5 NRs az xe.com szerint.

  Fölösleges Delhibõl közvetlen jegyet venni, úgyis át kell szállnod a határon, legfeljebb nem választhatsz szabadon az onnan továbbindulóbuszok közül.

  #390264 Hozzászólás

  András

  Kathmanduba, igen

  Mi Kakarbhittánál mentünk át a határon, aztán a közeli Bhadrapurból repültünk Kathmanduba. (150 dollár) kicsit drága a buszhoz képest, de 3/4 óra és fotóztuk a Himaláját, vissza is repültünk Delhibe. De ha értesz angolul, akkor itt van bõvebb infó:
  http://www.indiamike.com/india/crossing-the-border-f57/

  #390263 Hozzászólás

  Tódi

  utazás

  Köszi. Kathmanduba mentetek? Kb. mennyi idõ átjutni? mivel mentetek? Ha van türelmed, megköszönöm a választ. Most tervezzük at útvonalat és az idõ számít. 2 éve voltam Indiában és egy 300 km-es út 1 éjszaka.

  #390262 Hozzászólás

  András

  igen

  30 dollár, és ha próbálkoznak más alapon többet kérni, akkor ne adjatok, hanem fenyegessétek meg feljelentéssel a fószert! :-)“határátlépési illeték”
  Velünk ilyesmit játszottak volna el, de nem hagytuk. Ez mondjuk Darjeelingnél volt.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Indiából Nepálba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.