Indiai Autóriksa Challenge

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Indiai Autóriksa Challenge

 • Indította
  Témakör
 • #42890 Hozzászólás

  bb

  Újabb flúgos futam a Budapest-Bamako szervezôitôl
  Agusztus 21-én rajtol az Indiai Autóriksa Challenge

  Idén augusztusban elsô ízben rendezik meg az Indiai Autoriksa Challenge-t (IARC). A magyar szervezés? verseny egy új sportág is egyben. Ez lesz a világ elsô távolsági riksa rally-ja. A részvevôknek egy hét alatt dél India festôi tájain kell 1000 kilométert megtenni egy háromkerek? motoros riksában. A nemzetközi futam nyílt verseny, így bárki elindulhat rajta.

  Az autoriksa a hagyományos riksától annyiban különbözik, hogy nem emberi erô, hanem egy két hengeres motor hajtja. Leginkább a Thai tuk tukhoz hasonlítható. A csúcs sebessége ritkán éri el az 50 km/h-t. A riksákat a versenyzôknek a szervezôk biztosítják. Az indulóknak két napjuk van, hogy a riksán a megfelelô átépítéseket és szereléseket elvégezzék.

  Az augusztus 21-én Chennaiból (korábban Madrasz) rajtoló csapatok dél India legszebb tájait érintik majd, és egy-egy szakasz között a kijelölt állomásokon szellemileg és fizikailag is kihívó feladatokat kell majd teljesíteniük. A versenyt nehezíti majd a napi 40-45 C fokos meleg, a gyakori monszun esôk, árvizek és az indiai városok kaotikus nyüzsgése.

  A verseny nyertes csapata augusztus 28-án átveheti majd az I. autoriksa rally világbajnoki kupát és ô lesz a sportág elsô hivatalos világbajnoka.

  A volt rádiós m?sorvezetô és internet vállalkozó Villám Géza is indul a versenyen. ?A Budapest-Bamako ehhez képest könnyed vasárnapi autózás.? -nyilatkozta a viadal szellemi atyja. ?Olyan résztvevôket várunk, akiknek egy törökországi all inclusive last minute nyaraláson összeszedet gyomorrontás már nem jelent kihívást? ? tette hozzá Aravind B. Kumar, a verseny indiai szóvivôje.

  További info: http://www.indianarc.com
  Aravind B. Kumar: 06-30-325-3999

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #410224 Hozzászólás

  gagarin

  Iden is

  Udv!

  Remeljuk Toncsiking azota mar jobban van es kiengededtek :)

  Iden is lesz riksafutam, akit erdekel meg rovid ideig nevezhet!

  More info: http://www.indianarc.com

  g.

  #410223 Hozzászólás

  Toncsiking

  Gurráá!

  Végre az okos nyugat nem tudván mit kezdjen magával, kifundálja magát a keleti kultúra egyik gyöngyszeménél-bravo fiúkák,nyomuljatok oda is, hintsétek a magot….

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Indiai Autóriksa Challenge
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.