Ingyom-bingyom

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Ingyom-bingyom

 • Indította
  Témakör
 • #22880 Hozzászólás

  Csicska

  Ingyom-bingyom…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #460019 Hozzászólás

  MA

  Pontosítás

  Az eredeti szövegben “Hömpörö apor ündürixi” szerepel, i-vel az utolsó előtti szótagban. 27 éve tanultam, de még emlékszem. (2001-ben tettem középfokú angol nyelvvizsgát egyetemistaként, de nem sok alkalmam volt használni a nyelvet, ezért már csak kb. ennyit tudok angolul.)

  #262856 Hozzászólás

  Editke

  Ugyan mar…

  kedves Tibor! Ne legyünk mindig ilyen komolyak! A transzcendentalis konvergencia egy matematikai alapeset, nagyon jol müködik akkor is, ha egy idöre félretesszük és nem gondolunk ra. Lazitson, kedves Tibor!
  Gitymo! A verssel akar Te lehetnél a 21. szd. uj felfedezettje! Onthatnad a csicska-verseket, az emberek vennék, mint a cukrot, hisz semmi értelme sincs, de rimel!”Az meg ollyan cool!”

  #262855 Hozzászólás

  xy

  Gitymo!

  Gitymo,gitymo,gari-gitymo
  gari-gitymo zargorotty!
  No de zelo,grinyo!
  Girinyoi garinyo!!!!

  #262854 Hozzászólás

  tibor

  editke

  azt hiszem jobb ha a transzcendális konvergenciánál maradunk

  #262853 Hozzászólás

  mano

  Editke

  Karikittyom,edes tyukom,megis van egy fel penzem…..

  #262852 Hozzászólás

  Editke

  Csak nem…

  …csicskakkal futottam össze? Azt üzenem, hogy ugyremungyi, meg seknrecsöpkereki kiscsikergés! Nagyon hianyzott mar a rengremungyogos sertepertekertele! Csak tovabbra is körtörpölés meg dinglimunga, na de ne felejtsétek el a zukramukit sem! Legyen a zengremengelés Tumbalaki veletek!

  #262851 Hozzászólás

  Kutya

  hömpörö-apor-ündürükszi

  helyesen: hömpörö-apor-ündürüxi

  de egyébként: kadárá ká SINGYÓÓÓÓÓÓÓ !

  #262850 Hozzászólás

  tibor

  mindenkinek

  Igazatok van! Akkor Ingyom-Bingyom

  #262849 Hozzászólás

  Editke

  Igazad van, Ahmet!

  Tényleg, a vilagegyetem tagulasanak egyre lassulo mértéke fölött valoban elsiklott a szemem. Valoban, jelenleg a divergencia egyre csökkenö mértékének fazisat éljük. De néhany feltételezés megdöbbentö ténye megalljt parancsol a csendes szemlélödönek. Abban az esetben, ha elég nagy a vilagegyetemünkben az anyag mennyisége, csak konvergalas léphet fel. Ez az elsöre valoszinütlennek tünö folyamat abban az esteben lép érvénybe (na persze az elözöleges divergencia lassu megfordulasa utan) ha a neutrino tömeggel rendelkezö elemi részecske. Ha igen, ez a tény olyannyira megnöveli az anyag sürüségét a vilagegyetemben, hogy tényleges konvergalas valtja fel az eddigi divergalast. Hogy az anyag ilyen esetben összecsuszhat-e? Nos ez a jövö titka. Bar kérdés, hogy mit is értesz az összecsuszas alatt. Kémiai vagy fizikai reakciot? Vagy egy esetleges homogén keveredést, aminek következtében a bingyom és az ingyom mar egymastol meg nem különböztethetö elegyet alkot? Mig ezt nem latom tisztan a szemem elött, addig nem értekezhetek erröl a kérdésröl- balgasag volna.

  #262848 Hozzászólás

  Ahmet

  ingyom-bingyom probléma EDITKE!

  Amit még te sem vettél figyelembe a probléma elemzésénél, az az, hogy a világegyetem tágul, DE nem egyenletes sebességgel. Ez a konvergenciát erõsen befolyásolja, mivel ha nem vesszük figyelembe ezt a tényt, akkor olyan problémákkal kerülhetünk szembe, miszerint az energiamérlag nem tükrözi a valóságot, tehát matematikai modellünket újra kell kalibrálni, de talán jobb lenne teljesen újragondolni, hiszen ezzel a felfedezéssel még Einsten sem tudott mit kezdeni. (Sokat filózott rajta, bevezetett egy állandót aztán mégse, de erre nem gondolt) Tehát tudósaim az alapoktól újra az egészet. Milyen is az a konvergencia, egyáltalán biztos, hogy nem divergenciai? És valójában mi lesz a konvergencia után Egyszerúen csak: ingyombingyom, vagy teljesen összecsúszik?

  #262847 Hozzászólás

  bla bla bla

  bla bla bla

  Blablablabla bla bla bla.

  #262846 Hozzászólás

  Matek

  Matek

  És most matek…

  #262845 Hozzászólás

  Plucsik

  Ez a…

  …fórum igen jó…

  #262844 Hozzászólás

  For

  Na de

  hova tunt Demon Hill??

  #262843 Hozzászólás

  zamtek

  zamtek

  és mégegyszer zamtek…

  #262842 Hozzászólás

  Editke

  Kedves Slötyi és Ciha!

  Slötyi egynéhany dolgot figyelmen kivül hagyott az ingyom transzcendentalis konvergalasanak kényes és nem oly egyszerüen megvalaszolhato kérdésének kulcsfonossagu megtargyalasanal. Kihagyta a kvarkok között fellépö erök szerepét és azoknak az ingyom leptonjaira kibocsatott energiajat, mely igencsak befolyasolja a konvergalas tényét- gondoljunk csak a kvantumtörvényre.(Bohr, Heisenberg és Schrödinger forognanak a sirjukban, ha észrevennék, miket hagyott itt Slötyi figyelmen kivül!) A termonuklearis folyamatnal elkerülte a figyelmet az, hogy abbol az amugy is pontatlanul meghatarozhato fagyaspontbol harom fokot le kell még vonni- ez a ösrobbanas magneses hattérsugarzasa következtében fellépö harom fok plusz, mely mint tudjuk, az univerzumunkat -270 °C-ig “melegiti” fel, beleérte az ingyom összetett molekularis strukturajat is. De afölött is elsiklott, hogy az ingyom hat betüböl all, ellentétben a bingyom összetettebb, hét betüs rendszerével. A két individuum konvergalasanak pontos matematikai meghatarozasat ezen elvek szerint kell felallitani, nem elkerülve a kauzalitas elvét, mely az ingyomot és a bingyomot esetleges esetekben akar divergalasra is késztetheti, ugyhogy a Newton, Einstein, és mas jelentös fizikusok altal felallitott tér-idö kontinuum altalunk eddig be nem latott mértékben szakitja szét az ingyom és a bingyom kezdetleges, koorinatarendszerben jol meghatarozhato belsö strukturajat.

  #262841 Hozzászólás

  Klap

  es mindig

  Keresd a not! Az a megoldas…

  #262840 Hozzászólás

  Dr Bubo

  zamtek

  …es akkor a 10.000 Ft-os kerdes: hany eves a kapitany?

  #262839 Hozzászólás

  zamtek

  zamtek

  és mégegyszer zamtek …

  #262838 Hozzászólás

  slötyi

  Ciha!

  Vigyázzat! A roppant kényes pontra tapintottál rá. A probléma megoldása azonban nem olyan ördöngõs, mint ahogy azt elsõ látásra gondolnád. A kérdés kulcsa, hogy megállapítsd hány fokon fagyott le. Ezt roppant egyszerûen ki tudod számolni: az ingyomot a fagyás pillanatában kvantumjaira bontod és megméred a monaszok amplitúdóját. Ezt behelyettesíted a Simson képletbe, majd a végeredményeket integrálod az irracionális számrendszerben. Ha a metszéspontot vetíted a “j” tengelyre, megkapod a fagyáspontot Kelvin fokban.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
Hozzászólás: Ingyom-bingyom
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.