Inter Rail

 • Indította
  Témakör
 • #13894 Hozzászólás

  KR

  Milyen sorsra számíthatnak azok,akik lebuknak hamis Inter Rail jeggyel? Hallottam kitoloncolásról, de olyanról is, akit egyszerûen leszállítottak (jegyét meghagyva), aztán mintha misem történt volna továbbutazott egy másik vonattal. Minden információ érdekel, fõleg olyanoké, akik esetleg saját bõrükön is tapasztaltak hasonlót.

  Válaszaitokat elõre is köszönöm

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #150628 Hozzászólás

  Nimrud

  Légió

  Nem fogadták el elsöre a jelentkezését és késöbb megint próbálkozott…

  #150627 Hozzászólás

  Zoli

  Nem ertem

  mi ez a kamuzas, a baratod aki mar kiment a legioba, akkor jott visza onnan, hogy lehet ez?
  Es miert nem tartotta az igeretet?
  toli

  #150626 Hozzászólás

  Nimrud

  Taszár

  Szia Zoli!

  A srácnak nem él a mobilja, más számot nem tudok. Lehet, hogy kijutott a légióba. Amikor megismertem onnen jött, akkor nem jött össze neki. Azt mondta ismét megpróbálja.

  Nim

  #150625 Hozzászólás

  zozo

  olcsó jegy

  A barátnõmmel utaznánk hollandiába, ha tudsz olcso jegy forrást, akkor légyszives értesits minnél hamarabb!!!
  Köszi!

  #150624 Hozzászólás

  zoli

  Kedves Nimrud

  orulok, hogy felbukkantal ismet. Valamit megbeszeltunk mult osszel (Taszarrol repulovel USA-ba), hogy telre segitesz, de aztan eltuntel a balfeneken. Maskor is lehet rad szamitani?
  toli

  #150623 Hozzászólás

  Nimrud

  Emmár korrekt

  Egyetlen dologi különbség van közöttünk barátom: én 4 éve utazok Európában, volt amikor 4 hónapig minden héten jöttem-mentem. Én tapasztalatokat irtam le, de nem azt mondtam, hogy senki nem bukott le.

  Engem is megfogtak 2-szer is, de a több, mint 100 útból 2 alkalom – ebböl 1 jegyelvétel – nagyon jó statisztika. Ez a bürokrativ, “nem jogerös” stilusú szöveg nemsokat segit a faszikon, inkább paráztatja öket. Mégegyszer leirom, ha jó a jegy, nincs ok az elvételre – én erröl beszéltem. No meg arról, hogy vannak olyan jegyárus faszik, akik hamis Rail-el beküldik a tagot az utazási irodába, hogy vegyen pótjegyet hozzá. Eredeti, jó minöségü jeggyel kell utazni és nyalhat a konzul, a rendörség, mindenki! Engem a München Ost pu-ra vittek be mert a német kaller szerint hamis volt a jegyem. Mi történt? Levetköztettek, átkutattak, 1 óráig nézték a jegyet, szétanalizálták, aztán elengedtek és ezerrel bocsánatot kértek. Ugyan miért? A német rendör igencsak alapos egy magyarral szemben és mégis kiállta a próbát a jegy. Bankjegyvizsgálóval nézték és semmi. Persze ezek alatt teljesen nyugodtak voltunk barátnömmel, mert egyetlen aranyszabály van: nincs para. Bejött. Van akinek viszont nem: ugyanúgy németben 1 hét fogda. Ök rossz minöségü jeggyel mentek, megszivták.

  Egy szónak is száz a vége: jó jeggyel kell utazni és akkor nincs gáz.

  Még egy reagálás:

  “…és az ottani hatóságok és vasúti szervek másra sem várnak, mint a hamis menetjeggyel beutazó csóró külföldiekre (k-k-európaiak külön elõnyben!!).”

  Érdekes… Soha ilyet nem tapasztaltam az elmúlt 4 évben. Ha normálisan felvagy öltözve, ki a túró tudja rólad, hogy kelet-európiai csóró vagy? Amikor a kallerek jelentös része azt sem tudja hol van Magyarország? Söt, még valami! 2-szer jártam körbe Európa legnagyobb országát jegy nélkül és élvezet volt utazni! Manapság már nem megy csak jó jeggyel…

  Szóval néha kimozdulhatnál a hivatalból és leereszkedhetnél a csóró fiatalok közé egy kicsit vonatozni.

  Nimrud

  #150622 Hozzászólás

  Marko

  Te aztán sokat tudsz, Nagyokos !!

  “A büntetöeljárás kamu és a vízum elvétel is. Nyugaton komolyan veszik a külföldiek jogait és sajátjukat is, de mivel szegény csóré Magyarország nem EU-tag, igy NEM ÉR UTÓL SEMMILYEN VONATJEGY ÜGY.” Ilyen agyament szöveget már régen hallottam. Ki beszél a külföldiek jogairól egy menetjegy-hamisítás kapcsán ? Az égvilágon semelyik állam alkotmánya és jogrendje, és semmiféle nemzetközi emberi jogi egyezmény nem tette a mai napig alanyi joggá, alapvetõ emberi joggá a menetjegy hamisítást, a házilag elõállított menetjeggyel történõ utazás szabadságát.

  A menetjegyek hamisítása minden országban büntetendõ, és (az egyes államok Büntetõ Törvénykönyveitõl függõen) kimeríthet csalást, közokirathamisítást vagy magánokirathamisítást stb. Így van ez az általad emlegetett Nyugat-Európában, és fõleg az Európai Unió tagállamaiban is, amely köztudottan a külföldiek Eldorádója, és az ottani hatóságok és vasúti szervek másra sem várnak, mint a hamis menetjeggyel beutazó csóró külföldiekre (k-k-európaiak külön elõnyben!!).

  “Utazni élvezettel kell, akinek ez nem tetszik, menjen a Tihany Travellal és készítsen be pár túkszemtapaszt a fenekére.” Utazni valóban élvezettel kell, ahhoz azonban szerén véleményem szerint kissé szado-mazo hajlamok kellenek, ha valakinek az az élvezet, hogy valaki direkt keresse magának a bajt. Nem tartom magamat “beszarinak”, és “szeretem a mókát” is (jó pár olyan, nem kifejezetten turistabarát országot felkerestem már, amelynek hallattára egyesek összeborzadnak), de ha Neked az a beszariság, hogy valaki óvakodik attól, hogy direkt keresse a bajt, akkor egye fene, beszari vagyok.

  Mellesleg megjegyzem: a munkám kapcsán sajnos tudom, hogy a Te értesüléseiddel ellentétben (“a büntetöeljárás kamu és a vízum elvétel is”) nagyon is indult több ízben hatósági eljárás hamis jeggyel utazó magyar (és más közép-kelet-európai) fiatalok ellen különbözõ EU-államokban pontosan amiatt, mert lebuktal a hamis menetjegyükkel. Azokban az esetekben, amelyeket megismertem érdekes módon, miután megtörtént a gond, már nem voltak olyan nagylegények, mint most Te, hanem könyörögve kérték a magyar konzul segítségét, hogy vigye õket haza, hogy kisírhassák magukat anyuci szoknyája mellett. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen ügyek bírósági ügyszakba ugyan ritkán jutnak el, és szabadségvesztés kiszabására sem kerül sor, az viszont nagyon is elõfordul, hogy az illetõvel szemben X év idõtartamra beutazási tilalmat rendelnek el (azaz felkerül a sajtóban és a köznyelvben “schengeni feketelista” néven ismert nyilvántartásba, ami azzal járhat, hogy megtagadják tõle a belépést az összes EU-államba.)

  “… mivel szegény csóré Magyarország nem EU-tag, igy NEM ÉR UTÓL SEMMILYEN VONATJEGY ÜGY.” Ahogyan azt Móricka elképzeli. Amennyiben külföldön “ügyet csinálnak” a jegyhamisításból, és ennek során pénzbüntetést stb. szabnak ki, az valóban nem hajtható be Magyarországon, de a magyar EU-tagság hiánya nem akadálya annak, hogy a külföldi hatóság az egész eljárást átadja a magyar ügyészségnek (ilyesmire tömegesen van példa, méghozzá némely esetben pitiáner ügyekben is.)

  Lehet, hogy kissé arrogáns voltam, de mentségemre szolgáljon, hogy Te sem voltál különb a realitások talaján álló más hozzászólókkal szemben.

  Marko

  #150621 Hozzászólás

  Nimrud

  “De szerintem…”

  Sziasztok!

  Csak megszólalok mert egyesek szart se tudnak a dologról, ime a 2. bejegyzés:

  “Altalaban veve a jegyet bevonjak es büntetöeljarast kezdemenyeznek ellened, ami elhuzodik es ki tudja hogyan zajlik le idegen allampolgarral szemben. Ha van vizumod, megvonhatjak. szerintem erkölcsileg jobban megvisel, de lehet, hogy balkani orszagokban fizikailag is:-))))

  Ha ki tudja hogyan zajlik le, akkor mire fel irod ezeket? A büntetöeljárás kamu és a vízum elvétel is. Nyugaton komolyan veszik a külföldiek jogait és sajátjukat is, de mivel szegény csóré Magyarország nem EU-tag, igy NEM ÉR UTÓL SEMMILYEN VONATJEGY ÜGY. A legvégsö az, hogy rendört hív a kaller, de sokszor igy lehet visszakapni a jegyet – feltéve ha jó minöségü. Franciaországban a Párizs-Strasbourg vonalon van egy fiatal kaller, aki mániákus gyüjtöje az Inter és CIV-es jegyeknek. Vele nincs sok cécó, de ha profi a jegy, ö is nyalhat még akkor is, ha rendört hív! Aki begittel, az elismeri a hibáját. Aki nyugodt és természetesen viselkedik, nyert ügye van.

  Az InterRail már veszélyes, mivel folyamatosan nyomul vele több SZÁZ fiatal, nem mondom meg merrefelé. Az egyik Nyugat-Európiai országban magyar jegymaffia is müködött de megbuktak a srácok. A Rail egyébként is drága és MÁSOLT. Volt olyan akitöl eredetit vettek el, ennek ellenére sokan nyomulnak újból.

  A MÁV ezzel a bulival JÓL JÁR, ezt ök nagyon jól tudják. Aki szív az a külföldi vasúttársaság, öket meg ki nem szarja le… Kaptak már sokat a magyaroktól…

  Végezetül: csak az utazzon aki nem beszari és szereti a mókát. Utazni élvezettel kell, akinek ez nem tetszik, menjen a Tihany Travellal és készítsen be pár túkszemtapaszt a fenekére. (Nemrég MEGBÜNTETTÉK az egyik buszukat németben mert TÚL LASSAN ment.)

  Aki pedig szereti a bulit, az megtalálja a jó (jegy)forrást. Aki keres – talál. Nem kell elsöre pancserekre ugrani. Drágák és legtöbbjük nem is utazott a jegyével, de adja a Frenkit, hogy ez így meg úgy van. Az ilynek miatt buknak le a tagok.

  Na JÓ UTAT MINDENKINEK – még idén biztosan…

  #150620 Hozzászólás

  MACSEK

  Szicíliába mennénk 2-en szeptember elején. IR jegy jutányosan érdekelne, ha bárki tud valamit, írjon. Viszonylag sürgõs. Nagyon Kössz.

  #150619 Hozzászólás

  GABOR

  LEBUKÁS

  Na ide figyeljetek!
  Én is érdeklõdtem személyesen és neten is ilyen “kedvezõ” vonatos utazási feltételekrõl…
  Szóval mindenki bizonytalan (aki még nem volt), mindenki hallott róla, mindenkinek van ismerõse, aki már csinálta stb.
  De milyen a jegy?
  Gondolom több féle van forgalomban (inter rail; nemzetközi jegy stb.)
  Szóval halottam vkirõl, akinek van egy olyan ismerõse, aki már hallott olyanokról akik voltak… :-)
  Szóval Õk Marokkóba akartak menni nyáron és meg is vették (az említett bizonytalanságok közepette a jegyet. De nem IR-t, hanem egy TUTI nemzetközi jegyet a kért útvonalra. Bécs-Zurich-Avignon-Barcelona-Burgos-Leon-Santiago de Comp.-Porto-Liszabon-Salamanca-Gibraltár-stb-Marakes végcéllal. Nagy izgalommal el is indultak román nemzetközi jegyükkel, amilyet még sosem láttak. A vonaton egy erdélyi hölgynek megnézték eredeti jegyét és megnyugodtak. Tökéletesen ugyan olyan volt!!!
  Az elsõ jegyvizsgálat után a pulzus is lejjeb ment. Aztán jött a többi megálló, többi kaller és mindenki csak ránézett és nyomta rá a kis pecsétjét, vagy még azt sem. Szóval igazábó lef*ták a jegyüket. És mivel már sok pecsét volt rajta, egyre tutibb lett. Barcelonából az északi vonalon mentek tovább és kb féltávnál jött Sp. o. legjobb kallere (idézem tõlük: “A LEGJOBB”) és azt mondta nekik, ez nem jó, ez hamis! És a jegyeket elvette! Bizonygatták, hogy nem lehet az, meg nem tudnak róla, de csak nem enyhült a fickó! De jegy nélkül vége ugye… Jó menjenek a rendõrségre. A fickó telefonált is a következõ állomásra. Rendõrség várta õket. De a srácokat csak a jegy érdekelte. az viszont már a belsõ zsebben begombolva. Erõszakkal? Lekapcsolják õket! Lelki beszéd a kallernak. Enyhül, de a jegyet elküldi a központba, úgyhogy rendõrségnek semmi értelme. Csak pár nap lenne, jegyet meg úgyse kapnák vissza. Ha kaller azt mondta: ha kifizetik a vonatjegyet a két állomás közt, akkor rendõrség lefújva. Úgy is lett. (JA a fickó megvesztegethetetlen volt!). Ennyi. Egyébként Sp. o.-ban szinte minden vonatra 500 pts-t kellet fizetniük a jegyen felül helyjegy címén. Utána autót béreltek és elmentek Portugáliába, meg pár Sp városba (több ezer km)Haza petig lehet stoppolni Barcelonától, vagy kb.14e-ért otthonról lefoglaltatott jeggyel hazautazni egy utazási iroda buszával.
  A gond az volt a jeggyel, hogy a fickó tudta, hogy nemzetközi jegyet Marokkóba nem adnak ki ország(okat) nézõ utvonallal, hanem egyenesen Madridon át!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Itt volt a hiba… Szerintem 1000-bõl egy tudja ezt. “A legjobb”!
  Lehet, hogy az IR jobb. De szerintük mindegyik jó lehet, ha nem õk az 1000.-ek.
  Szóval azárt bátran utazzatok, õk is mennek még! Csak vagy kevés plussz pénz legyen a bankkártyán, vagy idõ legyen a stoppolásra. Sp. o.-ban ez kicsit szarul megy.
  Üdv mindenkinek!

  #150618 Hozzászólás

  Kinga

  Jegy

  Szia!
  Ha tudod, honnan lehet iylen jegyet szerezni, akkor kerlek irj egy emailt surgosen, jo?
  Koszi:kinga

  #150617 Hozzászólás

  S.K.

  spanyol

  Spanyolországba érdekelne (nagy tétel) IR vagy Domino esetleg odajeggyel is olcsón.

  Mailezz és válaszolok és…

  #150616 Hozzászólás

  Bani

  Marokkó

  Ha valaki tud a augusztusra “olcsó jegyet” írjon!Ezen kívül minden Marokkóval kapcsolatos info érdekel. Elõre is kösz!

  #150615 Hozzászólás

  Zsé

  Izzadtunk…

  amikor oda adtuk a jegyet az Ungarische kallernak, de nem volt semmi kifogása.
  Mindazonáltal, én sem ajánlom itthon használni.

  #150614 Hozzászólás

  steve

  hehe

  azert a magyar a legokosabb, nem?…

  #150613 Hozzászólás

  kaller

  Ovatosan

  Mindenki megorult?
  Elhiszem, hogy fontos es hasznos a tema, de ha valamelyik media raszall, akkor vege az utazgatasnak. A MAV biztosan kitalal valamit.
  Es akkor kezdhetunk Malev jegyeket copyzni.
  Azert jo utat!
  Ui.
  Nincs valakinek egy garancialevele porszivohoz?

  #150612 Hozzászólás

  gobio

  hagy tudjam mar en is

  Erdekelne engem is a dolog.
  En special Austriaba vonatoznék elég sûrün.
  Az e-mailre irjatok már a dologgal kapcsolatban. Hogy lehet ilyet beszerezni,mennyi stb…

  #150611 Hozzászólás

  miki

  info kérés

  Kedves AE és dewsee!
  Kérlek benneteket írjatok nekem, ha mertek az e-mailomra. Szeretnék nem túl drágán utazni, talán Marokkóba. Arról szeretnélek faggatni titeket, hogy mikor milyen vonattal utaztatok, melyikre kell helyjegy, hol kell átszállni, stb.
  Köszi. Miki

  #150610 Hozzászólás

  dewsee

  No problem

  Harom hetig vonatoztunk, keresztul fel Europan /Horvatorszag, Szlovenia, Olaszorszag, Franciaorszag, Spanyolorszag/ es Eszak-Afrikaban-Marokkoban hamis InterRail jeggyel. /juliusban/ Abszolut semmi gond nem volt a jegyekkel. Joforman azt sem tudtak a kallerek, hogy mit neznek, honnet vagyunk.
  Voltak akik epp hogy csak egy pillantast vetettek a jegyekre.
  Talalkoztam magyarokkal Barcelonaban, akik szinten hamis IR jeggyel utaztak, szinten minden gond nelkul.
  En Magyarorszagon is hasznaltam a jegyet, bar ez allitolag nem ajanlatos.
  Az ismeroseim nagy resze igy utazgat mar evek ota…en jovore is megyek.
  Azt meg hozzateszem, hogy a jegyeink nagyon jo minoseguek voltak. /magnesszalag, ‘original’ vizjeles papir…/
  Udv,
  gyuszi

  #150609 Hozzászólás

  AE

  Hamis jeggyel utaztam és …

  BEVÁLT.
  Mindenhol elfogadták ahol jártam 1 hónappal ezelott (Sopron-Bécs-München-Frankfurt-Köln-Amsterdam-Brussel-Páris-Barselona és vissza)
  Az ellenõrök nem értenek annyira ezekhez a jegyekhez. Amikor utaztunk észrevettem, hogy szinte minden utasnak más jegye van. Az összeset fejben tartani lehetetlen, fõleg ha számára érthetetlen nyelven van írva.Ha fejben tudná tartani akkor már nem ellenõr lenne. Egyik ismerõsöm az orosz rakéta porszívó garancialevelével utazott svédországba (pecsét és dátum van rajt, a szöveget meg nemérti) Tehát sinen mennek a dolgok.
  Nem akarok senkit rábeszélni, de ha így utazol vállald a kockázatot. Én nem buktam le, vigyázz te is. Én még most is elindulnék így ha lenne kedvem vonatozni.

  CSÁ

  ui: JÓ minõségü hamis jeggyel utazzál!!!
  MÁV vonatra ne száljál föl

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
Hozzászólás: Inter Rail
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.