InterRail Skandinaviaba

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa InterRail Skandinaviaba

 • Indította
  Témakör
 • #9549 Hozzászólás

  Sori

  Sziasztok!

  Mar-mar korvonalazodik utvaonalunk tesommal Sakndináviába, ahova julius 14-en szandekozunk indulni. Olvastam az uti
  beszamolokat, foleg Erikaet, nagyon koszonom, szuper volt! Bar mi Svedorszegot es Norvegiat tervezzuk, lehet , hogy
  megnezzuk a finneket is. Kerdesem a kovetkezo. Januar vegen multam el 26 eves, a tesom meg 25. Sajnos nekem mar igy nem
  jar a 26 even aluliaknak szolo InterRail jegy, kb. masfelszer annyit kell fizetnem. Szerintetek hogy bundazhatom meg a dolgot?
  Kerjek a penztarnal 26 ev alattit? Adnak? Nem szamolnak utana? Vagy tudtok valami megoldast? Nagyon sokat szamitana az a
  kulonbseg… Koszonom elore is javaslataitokat,

  Sori

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #126840 Hozzászólás

  Peter

  inter rail jegy

  Ha inter rail jegyet veszek, akkor milyen vonatokon lehet vele utazni potdij nelkul? A normal IC-kre nem potdijmentes a jegy?

  #126839 Hozzászólás

  Biba

  Mindig érdemes aludni

  Tavaly nyaron Finnországba mentem Interraillel. Nagyon féltem, mert egyedül kellett mennem. Mo-ról Nemetországig kicsit gáz volt, onnantól kezdve szuper. Amikor Németo-ból Dániába utaztam elaludtam és képzeljetek el, ott nincs olyan h. kalauz rángatja az emebert jegért. Semmi nem történt, egyszerûen nem vizsgálta meg a jegyemet. És ezt is tudjátok, hogy majdnem mindig ki kell fizetni ilyen pótdíjakat. Én jó kislány voltam, és rendszeresen fizettem õket addig amig rá nem jöttem hogy ez egy nagy butaság.
  Amikor jön a kalauz, csak aludni kell, akkor a jegy sem kell. Halál komoly vagyok. Ezt többször is eljátszottam. Elmentem a pénztárhoz, megkérdeztem kell-e pótjegy interrailhez. 10 alkalomból 9szer mondtak hogy kell. Szépen felszálltam, azt játszottam, hogy alszom és a jegy sem kellet.
  Szerintem érdemes kiprobálni.
  Nekem sokszor bejött

  #126838 Hozzászólás

  asdxx

  zonahatarig

  En meg Belgiumbol vissza a zonaba is 50%-ra kertem a jegyet. Kisebb rabeszeles utan meg is adtak.

  #126837 Hozzászólás

  Anita

  Annának

  Szia, arra gondoltam, hogy Interrail jeggyel 1 hónapig Magyaro.-n 50%-os kedvezménnyel utazhatsz, velünk viszont már a 2. alkalommal kifizetették a 100%-os jegyet Magyaro.-n belül a határig nemzetközi vonaton, ami így elég húzós volt. Azt mondták (Gyõr-nemzetközi jegypénztár), hogy az 50%-os kedvezmény csak 1-szer jár. Nekünk már akkor gyanús volt, de jött a vonat, mit volt mit tenni, fizettünk. A harmadik alkalomra már mi is rafkóssak voltunk és valami személyvonattal elmentünk Hegyeshalomig és ott szálltunk fel a mi nemzetközi vonatunkra.

  #126836 Hozzászólás

  szilvi

  de felmegy

  De felmegy a vonat, majdnem Tromso-ig Norvegiaban. Vagyis Narvik-ig megy fol, Svedorszagban megy Norvegiaban is.

  #126835 Hozzászólás

  Anna

  Anitának

  Nem értem mire gondolsz pontosan a hozzászolásod második felében, Ird le légyszi pontosabban… Koszi!

  #126834 Hozzászólás

  asdxx

  tapsztalat

  spanyol, francia, nemet, osztrak szakaszon jartan. Egyedul Eszak-Franciaorszagban vizsgaltak meg az jegyem (es az utlevelem), de akkor nagyon. Meg a hamis jegyek korabol mondjak, hogy a Franciakhoz nem szabad azzal menni, amugy szabad a palya.

  En a Vistanal vettem a jegyet, nem neztek csak kerdeztek, hogy hany eves vagyok.

  #126833 Hozzászólás

  Anita

  interrail

  Szerintem egyet ne próbálj meg:más nevére kiállítattni a jegyet. Tõlünk több nyugat-európai országban is elkérték az útlevelet, szóval az, hogy Portugáliában vagy Spanyolországban nem kérték el, még nem biztosíték más országokba sem. Ha már egyszer kifizetsz egy jegyet, ne a néven bukj meg. Azt, hogy nem vagy még 26 talán megpróbálhatod, lehet, hogy bejön…
  Még egy jó tanács, mert a MÁV szereti átverni a kedves utasait: ne hagyja senki rábeszélni magát arra, hogy a pl. ha kétszer kiutazik külföldre az 1 hónap alatt, akkor másodszorra teljes árú jegyet vegyen a nemzetközi vonatra a határig (mert ugye Mo.-n jár az 50%-os jegy), ugyanis ezt velünk lemûvelték utána meg másik városba adták a jó tanácsokat a vasutasok, hogy menjünk vissza Gyõrbe (Kecskemétrõl és Sátoraljaújhelyrõl), hogy ott reklamáljunk, mert ott vettük a jegyet. SÕT: Hegyeshalomig lehet menni akármilyen sima vonattal, ott pedig úgy is megáll minden nemzetközi vonat a határõrök miatt.

  #126832 Hozzászólás

  KR

  Talán

  próbáld meg valaki más nevére kiállíttatni, aki még nem múlt el 26. Tõlünk soha sehol nem kértek útlevelet a vonaton.

  #126831 Hozzászólás

  sori

  Koszonom a valaszt.
  Igen, tudom, hogy a vonat nem megy fel egesz eszakra, de szerintem igy is lesz eleg sok latnivalo. Talan ra tudom dumalni a nenit a penztarnal, hogy valojaban rosszul gondolja, en csak 25 es fel vagyok. Bar nem hiszem… Mindegyik palyaudvaron lehet ilyet venni Budapesten? Mert akkor tobb eselyes van…

  #126830 Hozzászólás

  Pippo

  Nem hiszem

  Amikor a jegyedet veszed, koteles vagy felmutatni az utleveled. Ha ennek ellenere kiallitjak neked a 26 even aluli jegyet, akkor szerencsed van. De szerintem nem lesz. Ha megis lesz, akkor menet kozben nem sok esely van a lebukasra.
  Azt ugye szamitasba vettetek az utitervnel, hogy a vonat nem megy fel egesz eszakra Skandinaviaban?

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: InterRail Skandinaviaba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.