Irak

 • Indította
  Témakör
 • #46028 Hozzászólás

  Lajos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Milyen most irakban dolgozni,milyenek a viszonyok, biztonság stb. ezekben a kérdésekben kérek segítséget, választ.köszi.
  üdv. Lajos

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #443187 Hozzászólás

  moni

  érdeklödés

  Sziasztok irakba megyek családhoz ápolonak az menyire veszélyes??
  Választ és segitséget kérnék

  nagy.mnika98@gmail.com

  #443186 Hozzászólás

  McSmith

  törökbõl

  érdemes bemenni. asszem ott még vízumot se kell fizetni, de nem juthatsz el bagdadig.

  #443185 Hozzászólás

  berenyi imre
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  munka

  Sziasztok munkát keresnék Irakban vagy Afganisztánban! Valaki tudd nekem segiteni ebben?

  #443184 Hozzászólás

  felhozom

  hátha valaki

  látja és válaszol.

  #443183 Hozzászólás

  lázika

  érdemes már menni ?

  Több év punnyadás után ismét beindult valami “láz” nálam ! Mi a helyzet Irakkal ? Törökországból be lehet menni, vagy inkább Sziriából, vagy Jordánia lenne a jobb ? Meg egyáltalán ha már sikerülne is el lehet már menni kicsit “romozni”, Bagdadba muzeumozni stb? Ur Uruk, Szamarra stb?

  #443182 Hozzászólás

  Péter

  Te tudod!

  Szia!

  Én írtam az idézett mondatot. Láttam(vagy olvastam?) egy veled készült riportot meg rémlik egy afganisztáni útleírás is talán pont itt az utazas.com-on. Minden elismerésem, hiszen valóban többet értél el, mint a legtöbb egészséges ember, de meglehet a baleseted elõtt te sem gondolkodtál volna másképp! A megnyomorodásról nekem(meg gondolom a legtöbb embernek) nem a világjárás jut eszébe. Nekem például mindig a “félbevágott” öregember jut eszembe, aki a Blahán szokta húzkodni magát a földön. Nagyszerû dolog, hogy vannak ilyen emberek mint te vagy például Erõss Zsolt, akik nem csak a sorstársaiknak, hanem még az ép embereknek is példát mutatnak.

  Pár éve láttam egy nagyon szép spanyol filmet(Mar Adentro), ami egy ágyhoz kötött emberrõl szólt, aki csak a fejét tudta mozgatni és minden vágya az volt, hogy befejezhesse az életét.

  Fölösleges errõl vitatkozni, hogy meghalni vagy megnyomorodni jobb-e, mert általában az áldozat nincs abban a helyzetben hogy eldöntse. Eszembe jutott az amerikai hegymászó, akinek beszorult a keze és a segítség reményének híján a késével fûrészelte le a saját kezét, hogy megmeneküljön. Jó döntést hozott? Igen. Képes volna-e egy átlagember ezt utána csinálni? Én nem tudom…

  Irakra visszatérve:

  Piros pont annak, aki kitalálja, mi a természetellenes az alábbi képen!

  http://www.pajamadeen.com/tag/operation-enduring-freedom

  (Válasz: A középen álló emberszabású majomnak a szeme sem áll jól!)

  #443181 Hozzászólás

  Bendegúz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jobb halottnak lenni ?

  …de azért Irakban is meg lehet halni vagy megnyomorodni-ami még a halálnál is rosszabb…
  ez a mondat szíven ütött. mert ugye én vagy tizennyolc éve “megnyomorodtam”. és azóta ? elvégeztem három egyetemet, bejártam a világot keresztül kasul. lásd http://www.pbase.com/bendeguza. azaz, köszönöm szépen, a halált meghagyom másoknak, talán neked, nekem jó lesz ez a megváltozott, másfajta élet kerekesszékben.
  üdvözlettel, Bendegúz

  #443180 Hozzászólás

  iraki munka

  Közel keleti biztonsági munka érdekelne. Minden segitség érdekel. Köszönöm.

  #443179 Hozzászólás

  Laci

  Épitõipar

  Valaki tud Irak–ban építõipari munkát:festõ,szigetelõ,kartonos érdekelne.

  #443178 Hozzászólás

  Péter

  papírok

  Ezt talán a munkáltatódtól kellene megkérdezni!

  Vagy csak fogod magad és kimész Kurdisztánba(A másik topikon írtad, hogy Szulejmanijébe mész.)hátha találsz valami munkát?

  #443177 Hozzászólás

  Zsófi

  Kérdés ide kapcsolódva

  Én is megyek Irakba dolgozni, nyáron. Szerintetek az útlevelemen kívül szükségem van másféle okmányra/ papírra? Kb 4 hónapig fogok maradni. Köszönöm

  #443176 Hozzászólás

  Mi van már?Robinak.

  Szia Robi.Nem tudom,az általad felsorolt cégeket nem ismerem.De ahogy irod,nem is akarom.Esetleg annyit,milyen képzettséget,iskolát követelnek meg?Vagy bármilyen infó,tapasztalat érdekelne.Ugyanabban a csónakban evezünk..Esetleg a mail cimem:phalanx78@freemail.hu

  #443175 Hozzászólás

  Mi van már?

  Sziasztok én most kezdem olvasgatni ezt az oldalt hát nekem is van egy-két történetem sajnos.
  Jelentkeztem már számos külföldi biztonsági munkára pl:ESHOR Security vagy Delta International /Dis/ és még jó néhány más helyen is végig csináltam mindent amit kellett vagyis kértek tõlem meg is feleltem mindennek 10 éves szakmai múltal számos iskolával,képzéssel rendelkezem de amikor jött volna a kiutazás vagy konkrét intézni valók onnantól kezdve nem lehet elérni senkit a cégektõl akit véletlenül igen az persze nem tud semmit.
  Mi folyik itt most kell a képzett ember vagy nem ????????
  Ha esetleg valaki tud illetve ismer olyan komoly céget illetve közvetítõt ahol szükség van jelentkezõre kérem jelentkezzen !!!!!
  Elõre is köszönöm !

  #443174 Hozzászólás

  Irakba vagy Afganisztánba szeretnék kijutni, mint biztonsági õr, konvojkísérés ill. objektumõrzés is érdekelne. Bármilyen információ, kontaktus, feltételek iránt érdeklõdöm. Köszönöm.

  #443173 Hozzászólás

  Lajos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zojínak

  Nevet és telefonszámot tudok adni ha megfelel cégnevet nem mondtak, ha meg adod az elérhetõségedet privátba átküldöm.
  üdv.

  #443172 Hozzászólás

  Zojí

  Segítesz?

  Lajos.

  Érdekelne hajlandó vagy e segíteni egy kis infóval, melyik cég vinne ki, és milyen feltételekkel.

  #443171 Hozzászólás

  Dániel

  attól függ

  Irakban nincs totális háború. Egy éve már turistacsoportokat is visznek oda, nyilván nem gazdag irakiak céllövöldéjének:
  http://www.nytimes.com/2009/03/21/world/middleeast/21iraq.html?ref=travel

  Ha a céged nem ad infót, írj valami ott dolgozó szervezetnek, pl a vörös félhold helyi irodájának, hogy õk mit tudnak.

  #443170 Hozzászólás

  Péter

  Te tudod!

  Nem akarlak lebeszélni róla, mert én is Magyarországon élek és tudom milyen nehéz a megélhetés, az építõiparban meg különösen.
  Apámnak is építõipari vállalkozása volt, tönkre is ment rendesen. Amúgy itthon is le lehet esni az állványról és õszintén szólva, szerintem Irakban is nagyobb az esélyed egy munkahelyi balesetre, mint hogy emberrablás vagy merénylet áldozata legyél. Azért próbálj meg olyan emberrel beszélni, aki nem a távolból okoskodik, mint én, hanem ténylegesen dolgozott Irakban! A helyedben én elõször megpróbálnék valami normális országban(pl. Németország, Spanyolország) munkát találni még ha nem is fizet annyit, mint az iraki állás. Irakba csak végsõ esetben mennék!

  És megint az erkölcsi része a dolognak: Gondolj bele mekkora munkanélküliség lehet Irakban! Bõven lenne ott helyi munkás, sokkal kevesebb fizetésért, de az amcsik mégis inkább külföldi munkásokat hoznak, mert érthetõ módon nem bíznak a helyiekben. Gondolj bele, ha nálunk a ruszki megszállás idején a Szovjetunióból hoztak volna munkásokat minden építkezéshez a magyarok meg csak dögöljenek éhen munka nélkül. Ez Amerika, meg a nagy “demokrácia”!

  Tudod mit? Menjél csak ki, de lopd ki a cementet ahol tudod! Szakadjon rá a ház a mocskos cionista megszállókra! :-)

  #443169 Hozzászólás

  Lajos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszi

  Köszi az infót, építõiparban dolgoznánk és õrzött munkahelyet és szállást igérnek, de gondolom oda is kell jutni valahogyan.

  #443168 Hozzászólás

  Péter

  Háború

  Irakban háború van. Nem olyan totális háború, mint mondjuk a II. világháború, de azért Irakban is meg lehet halni vagy megnyomorodni-ami még a halálnál is rosszabb.

  Hogy mekkora a kockázat az attól függ, hogy pontosan hol, milyen munkakörben fogsz dolgozni. Nyilván sokkal kockázatosabb egy kamionsofõrnek, mint egy szigorúan õrzött objektumon belül dolgozónak. Nem mondom, hogy hülye, aki oda menne dolgozni, hiszen számtalan olyan hivatás van, ami rendszeres életveszéllyel jár és ezért még Irakba sem kell menni(tûzoltó, bányász, stb).

  Ha nincs családod és vállalod az életveszélyt már csak az erkölcsi megfontolás marad hátra: Gondolom nem a Vörös Félholdnak vagy az Al-Dzsazíra TV-nek fogsz dolgozni! Ha nem is katonának mész, akkor is a megszállóknak fogsz dolgozni, ezáltal magad is részese leszel Irak megszállásának és elpusztításának. Tudom, hogy sok pénzért(Az is relatív, hogy kinek mennyi a sok.) bármire képesek az emberek és a morális megfontolásokon csak röhögnek, de számolj vele, hogy ha ne adj’Isten majd a nyakadon lesz a kés, akkor hiába is könyörögnél olyan nevetséges indokokkal az életedért hogy “Én csak dolgozni jöttem ide, nem akarok rosszat senkinek”.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Irak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.