Iran

 • Indította
  Témakör
 • #45759 Hozzászólás

  szalima

  1991-ben atutaztam Iranon es nagyon tetszett. Nem votl konnyu a vizumszerzes es igy is csak 1 hetes tranzitvizumot kaptunk, ez nem volt mindenre eleg. Erdekelne hogy van-e valakinek ennel frissebb tapasztalata, mennyire rugalmasak mostanaban a budapesti kepviseleten, milyen vizumra van realis eselyem…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 146
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #436958 Hozzászólás

  Laci

  Köszi

  Írjatok az e-mailemre, hogy a részleteket megbeszéljük. Ha kell valami infó, írjatok!

  #436957 Hozzászólás

  /E./

  hamarosan indulnak

  Szia Laci!

  Judittal találkozom valamikor a jövöhéten, mert elkérte az LP-met. Nem tudom pontosan mikor indul, de pár héten belül kint lesz… Szólok neki.

  #436956 Hozzászólás

  Laci

  Van valaki most Iránban?

  Vagy hamarosan megy ki valaki? Mert akkor lenne egy kérésem. Szükségem lenne Komeini ajatollahos meg Khatamis matricákra. Sokfelé árulnak ilyesmiket, legtöbbet talán Shirázban láttam, a belvárosban, meg a Nagymecset környékén. Ha valaki arrafelé járna és tudna hozni nagyon-nagyon megköszönném. Meg Khatami-kitûzõt, ezt-azt, ami nam nagy teher. Riálban vagy Forintban fizetem.

  #436955 Hozzászólás

  Kutya

  Leave yr car & yr valuables…

  Sziasztok,
  Mi azt tervezzük, hogy egy hónapos töröko.-i csavargás után a kocsit valahol a határ közelében hagyjuk és 2-3 hétre átmegyünk Iránba.
  Szerintetek hol lehetne biztonságba hagyni az autót? / rendõrörs? hotel? / mi a véleményetek? Esetleg konkrét tipp ?
  Továbbá: az útlevélbe olyan pecsétet adnak majd belépéskor ami utal arra hogy kocsival jöttünk? s ha igen kérhetik ezt számon az iráni határon?
  Ti mit tennétek? Iránba kocsival menni nem nagyon akarok – s talán nem is lehet.
  Köszi

  #436954 Hozzászólás

  Zéta

  “Runiran” veszélyes

  Vigyázzat a buszozással, mi tavaly lerobbantunk a hegyekben Török o.-ban, majd felzsufoltak egy félig lévõ buszra, és elvittek a határig. Nem tovább, pedig Teheránig kifizettük az utat. Nem volt gond, hisz Iránban nagyon olcsó az utazás, de visszafelé Isztambulban az irodában kiröhögött a srác, mikor vissza akartam kérni a pénz egy részét.

  A jegyet Isztambulban vettük. Ajánlom mindenkinek, hogy csináltasson nemzetközi diákot.

  #436953 Hozzászólás

  Ahmet

  Bp-Tabriz

  Az elsõ szakasz Bukarestig ment vonattal. Ez kb 12000 Ft, pontosan nem emlékszem. A jegy oda-vissza szól, mert úgy olcsobb. (csak oda kb. 14000) Bukarestbõl a Gare du Nord mellõl indulnak buszok Isztambulba ált 16 óra körül, mert akkor reggelre ér oda. Ez 20-30 USD attól függõen, hogy mennyit néznek ki belõled. Isztambulból Teheránba szintén 20-30 USD a tarifa. Ha leszállsz elõbb akkor sem lesz olcsóbb. Nekünk ebben a szakaszban benne volt két meleg kaja is az árban. Alkudozni természetesen lehet.
  Jó utat!

  #436952 Hozzászólás

  széna

  szeva!

  Próbáld a megfelelõ vasutak honlapján

  #436951 Hozzászólás

  Nagy Szabolcs

  Isztambul – Teherán vasút újra ?

  Tud valaki errol bovebbet ?

  http://www.msedv.com/rai/news.html#21

  Istanbul-Tehran rail link resume after 8 years suspension

  Ankara, March 5, IRNA — Following eight years of suspension, the first train service between Tehran and Istanbul will be launched in a special ceremony on March 12, Turkish Rail Road Organization announced on Monday.

  The report said that the train will depart Tehran for Istanbul March 13.

  According to the agreement between the two countries, the train service on the Tehran-Van-Istanbul will operate once in a week.

  The train will leave Istanbul on Monday, March 12 and reach Tehran on Wednesday, March 14. The train from Tehran will depart on March 13 and arrive in Istanbul on March 15.

  The first train between Tehran-Damascus via Turkey will leave Tehran on March 10 and arrive in Damascus on March 12, said the report.

  The Damascus-Tehran train will leave Damascus on March 10 and reach Tehran on March 12, the report added.

  Iran and Turkey reached an agreement to resume services on the routes during the recent visit to Tehran by Turkish Minister of Transport and Communications Enis Oksuz.

  #436950 Hozzászólás

  széna

  Ahmet!

  Az újra irán topicban írtad a 80 óra buszozást Bp-tõl Tabrizig. Hány átszállással történt, és mennyit kóstált?
  elõre is kösz.
  ja, Iránban gazdag újévet mindenkinek!
  széna

  #436949 Hozzászólás

  Ahmet

  Hááááát

  Sajnos mozgássérültet mindenhol lehet látni.
  Biztos, hogy még a magyarországinál is több nehézséggel kell szembenézned, de az emberek annyira segítõkészek, hogy ez talán megoldható.
  Pl.: az utak szélén mindenhol kb. fél méter széles és ugyanilyen mély árok van, amiben folyik valami gyanús víz.
  A szegélykövek magasak, hogy az autósoknak elvegyék a kedvét a járdán vezetéstõl.
  Sok helyen oszlopokkal vannak lezárva a járdák, hogy a motorosok se a járdán közlekedjenek. Nem tudom, hogy ezek közt elfér-e egy kerekesszék.
  Nem emlékszem olyan szállodára, ahol ne kellett volna lépcsõzni.
  Remélem nem rettentettelek el nagyon és nemsokára egy beszámolót is olvashatunk tõled.

  #436948 Hozzászólás

  Guzika

  Kerekesszékkel Iránban

  Kedves Mindenki !
  Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már jártak Iránban, és többet tudnak róla. Hegymászó baleset miatt pár éve kerekesszékben élek, de még mindig az utazás a legfõbb hobbim.
  Szerintetek milyen nehézségbe ütközne, ha el szeretnék menni Iránba, mondjuk egyedül, autóval ? Ami kifejezett szándékom egyébként.
  Akadálymentes valamennyire Irán ? Lehet ott látni mozgássérülteket ?
  Sokat olvastam már Iránról, de ebben a témában Iránnal kapcsolatban semmit nem találtam, ezért kérdezlek benneteket.
  Köszi a leendõ infókat:
  Bendegúz

  #436947 Hozzászólás

  Kaizoo

  Salaam Iran

  (Emôkének: remélem, nem az utolsó vetítés volt, mert errôl most lemaradtam…)
  aki teheti, nézze meg a http://kickme.to/persia lapot,
  bár még fejlesztés-feltöltés alatt áll, érdekelne a véleményetek…:-)

  #436946 Hozzászólás

  széna

  szevasztok

  Szintúgy jövõre tervezek (végre) egy utat, de mindenképp Demavendezni szeretnék, ahoz meg ha jól tudom augusztus/szeptember a legjobb tartam. Szóval csak tudjatok rólam, csapódok szívesen.
  széna

  #436945 Hozzászólás

  Ahmet

  Csak annyi

  rajongója van Iránnak, ahányan jártunk ott.
  Most nyáron voltunk kint a barátnõmmel. Az öltözködésrõl csak annyit, hogy a konzervatívabb török nõk sokkal durvábban be vannak csomagolva, mint az Irániak. Férfiaknak sem kötelezõ a hosszú andrág, csak az a probléma, hogy hülyének néznek, ha felnõtt létedre “gyerekként” öltözöl. A külföldieket egyértelmûn VIP-ként kezlik, még az egyenruhások is. (Határon egy túristának nem kell sorban állnia az Iráni oldalon.)
  Arra azért készülj fel, hogy az LP árai (új) a szállások terén nem igazán fedik a valóságot. Hiába az infláció az infláció.
  Ja, meg a lányod lehet, hogy egy kicsit ujjlenyomatos lesz.

  #436944 Hozzászólás

  Kaizoo

  ez tetszik

  köszönöm, hogy ilyen gyorsan rámozdultatok emilemre, eddig azt hittem, csak én vagyok ilyen “Irán-rögeszmés”, jó látni, hogy többen vagyunk, akiknek ez a csodálatos ország többet jelent egy távoli egzotikumnál. Látom, hogy összeszokott lista ez, én is csatlakoznék, ha befogadtok, amivel tudok, segítek… pl. török témában eléggé otthon vagyok, talán tudok olyat, ami másnak hasznos.
  Szívesen fogadok minden tanácsot, intelmet, mert emlékeim, tapasztalataim valóban 15 évesek Iránról, és jövô tavasszal 16 éves bakfis lányommal szándékozom nekivágni (aki szintén be van sózva), Anatólián keresztül…

  #436943 Hozzászólás

  Mesi

  Fotózhatsz

  Mi most voltunk kinnt egy hónapot és nyugodtan lehetett fotózni. Mûködõ mecsetekben nem de egyébként sehoöl nem szóltak ránk a fotózás miatt
  Szerintem még nagyon mostanában menj vissza, mert benned biztosan egy másik Irán él. Sajnos egyre kezd elturistásodni és ez a hangulaton árakon érezhetõ.
  Bármi info kell irj és szivesen elmondok mindent amit tudok

  Mesi:)

  #436942 Hozzászólás

  /E./

  Re: fotózás

  térképen sem levö helyeken volt, hogy öregasszonyok “reklamáltak” (pedig nem is öket fotóztuk). Egyébként sehol nem szóltak; kivéve azokat a helyeket, ahol jól észrevehetöen kint volt a tiltó tábla (múzeumokban, mecsetekben,…; bár többnyire ezek a tiltó táblák a vaku használatát tiltották, a fényképezést nem.) Persze azért néha itt is megpróbáltunk fotózni; de sehol nem tépték ki a gépet a kezünkböl. Vannak olyanok, akik direkt örülnek, ha lefotózod öket. Ezek az emberek maguktól jönnek oda hozzád; és vannak akik elfordulnak, ha meglátják kezedben a gépet. De olyan nem fordult elö, hogy elzavartak volna, amikor fotózni akartunk. És mindig ott van az a lehetöség is, hogy megkérdezzed, fotózhatsz-e…

  #436941 Hozzászólás

  Kaizoo

  fotózás

  sziasztok! még a 80-as években töltöttem Iránban éveket,
  majd a fene esz meg, hogy visszamenjek, ez a tervem jövôre megvalósul, ha …
  egy kérdésem van: a fotózást akkoriban (háború volt és iszlám forradalom) nem tolerálták. És most…?

  #436940 Hozzászólás

  jános

  Re:fotó-parti

  Szia Emõke, ez nagyon jól hangzik szeretnék benevezni egy ilyen élmény beszámolóra.Kérlek szólj ha majd aktuális lesz ;üdv

  #436939 Hozzászólás

  Emõke

  fotó-parti

  Én meg csak szeptember hónapot töltöttem Iránban, és valamikor a közeljövõben tartunk majd egy fotó-partit is…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 146
Hozzászólás: Iran
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.