Iránból Kirgizisztánba

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia Iránból Kirgizisztánba

 • Indította
  Témakör
 • #46014 Hozzászólás

  Berzerker

  Nyáron megyünk páran Kirgizisztánba. A tervünk Iránon és Afganisztánon át Peshavar, onnan meg (Kínán át???) fölmenni valahogy Bishkekbe. Szeretnék túrázni is a Hindukusban vagy valamerre útközben. Pár kérdés: lehet-e M.o.-on afgán vizumot szerezni? Vannak-e lezárt vagy nagyon problémás határok?
  Tapasztalt emberek írjatok! Fõleg az érdekel, hogy milyen nehézségek vannak, meg hogy milyen túrát javasoltok. Meg minden további hasznos infó.

  köszi, Dániel

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #443079 Hozzászólás

  KunG

  eu útlevél

  eu útlevél nem lesz, a tagállamok nem harmonizálhatják az útiokmányokat a schengeni szerzõdés miatt

  utazási csekk Kashiban (Kashgar) tutira mûködik, Pakisztánban is.

  #443078 Hozzászólás

  Matyóka

  vegyes

  Ajánlom figyelmetekbe a http://www.ecocaritas.hu oldalt. Bár nem kifejezetten idevág, de van benne Irán és Pakisztán is. Igaz, inkább tárgyilagos, mint “élményes”.

  #443077 Hozzászólás

  Berzerker

  pénz

  ha jól emlékszem, Iránban nem játszik az utazási csekk. Gondolom az afgánoknál sem. Tehát hol lehet csekket váltani? Esetleg Islamabadban? Vagy Kashiban?

  köszi az eddigi infókat. A Hindukushon agyaltam már én is, csak nem tudom, milyen helyzet van most arrafelé.
  A hazavonatozás jó ötlet, csak eltart egy darabig. Meg akkor kell kazah meg orosz vizum is, ami szintén lesz egy-két pluszkör. Találtam viszont Bishkekbõl Isztambulba 295 USD-s repjegyet, meg valamivel drágábbat is, de azt Bp-re.

  Ja, arról nem tud valaki, hogy ha új útlevelet csináltatok, akkor várjak-e május 1-ig, tehát hogy lesz-e valamilyen EU-s dizájnú új útlevél? Illetve hogy ez elõnyös-e. Nekem eddig a magyar nagyon jól bevált, szerencsére sehol sem ismerik, ezért eddig nem is kötekedtek.

  KunG: érdekelne a LP, inkább csak belenéznék, aztán meg ha nagyon hasznosnak tûnik, akkor megpróbálom beszerezni. MIndnesetre tenx. Címem: olifant2@hotmail.com

  #443076 Hozzászólás

  KunG

  vegyes

  Rudi: a mikrobusz még áll, egy svájci pár vezeti ki, esetleg mi hoznánk haza türkméneken, iránon keresztül, augusztus végén, szept elején.

  Berzerker: ha kell a Karakoram LP fénymásolni, szólj! Egyébként, ha több idõd van: mondjuk Concordia, ha kevesebb akkor pl: Rush Lake, Nanga Parbat BC, Rakaposh BC

  #443075 Hozzászólás

  WL

  Karakoram

  Fantasztikus hegyek, a világon máshol nincs hasonló! Ráadásul busszal eljuthatsz a hegység kellõs közepébe.
  Vedd meg ezt a könyvet:Trekking in the Karakoram & Hindukush

  http://shop.lonelyplanet.com/product_detail.cfm?productID=1649&seriesID=6&seriesname=Walking%20Guides&

  vagy (olcsóbban)

  http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1740590864/qid=1079885238/sr=8-1/ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl14/104-3583462-5691923?v=glance&s=books&n=507846

  Hazajöni a FÁK-ból szerintem érdemes vonattal. Sokkal olcsóbb, csak az orosz vízum lehet macerás és/vagy drága.

  #443074 Hozzászólás

  Berzerker

  érdekelne

  hogy Pakisztánban milyen jó túraútvonalak vannak a kínai határ felé. Érdekel továbbá, hogy mennyibe kerülhet Bishkekbõl egy legolcsóbb repjegy bárhova Európába. Vagy Alma-atából. Ha az utóbbiból indulunk, kell-e kazah vizum? Esetleg érdemes-e vonattal jönni valahogy?

  És örömmel várok minden egyéb hasznos infót. Kösz, Dániel

  #443073 Hozzászólás

  Rudi

  minibusz?

  KunG: Kössz a linket a tadzsik topicban! Érdekelne a minibusz hazafele, mikor jöttök kb. mert mi augusztus közepe tájékán jönnénk Kirgizisztánból hazafele…

  #443072 Hozzászólás

  Berzerker

  van idõnk

  úgy 2 hónapra tervezzük az egészet, az elég ideálisnak tûnik. Így lesz idõnk a hosszabb utakon menni, ha az biztonságosabb.
  Az utat hazafelé repcsivel nyomnánk, Bishkekbõl állítólag van 80 répa körül egyirányba, Bp.re. De végül is jó a legolcsóbb repjegy Eu-ba, itt már nincsenek akkora távolságok egy kis stopphoz…. Amúgy bevállalnám a minibuszt, csak az kib. sok idõ még, annyi meg nincs nekem:(. De azért köszi.

  #443071 Hozzászólás

  KunG

  vizum

  Vizumot talán érdemesebb Teheránban vagy Mashadban csináltatni. 2 nap 30 usd, Teheránban kell levél a magyar nagykövetségrõl.
  Lezárt határ nincs, de Afganisztán déli része Kandahar-Ghazni most problémás. Érdemes talán a Herat-Mazari Sharif- Kabul utat választani, bár az jó néhány nap lehet. Mennyi idõtök van erre az útra?
  Mi is mennénk Kirgizisztánba, lehet, hogy Moszkán keresztül vonattal, még semmi sem biztos. Visszafelé Kirgiz-Türkmenisztán-Irán vonalon keresztül lenne egy minibusz, amit haza kell vezetni, szóval be lehet szállni. gabkuntner@hotmail.com

  KunG

  #443070 Hozzászólás

  bandy

  vizum

  becsi afgan kovetsegen kapod…

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Iránból Kirgizisztánba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.