Irany Afrika!

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Irany Afrika!

 • Indította
  Témakör
 • #2410 Hozzászólás

  Irány Afrika!!!

  Ha érdekel a Nagyvilág, ha erõsíteni szeretnéd az angol nyelvtudásod, ha szeretsz új emberekkel találkozni, ha szeretnél világot látni és szeretnél eljutni Afrikába, ha szeretnél segíteni másokon, ha szeretnéd, hogy tetteiddel gazdagabb legyen a Világ akkor olvasd végig ezt a cikket és dönts! …”Irány Afrika!”

  A Planet Aid UK és a Green World Recycling Ltd Anglia két egyik legnagyobb ruhagyûjtéssel foglalkozó non-profit szervezetei, amelyek bevételükbõl Afrikában mûködõ fejlesztési projekteket támogatnak. A két szervezet Academy of Planet Aid néven tavaly júliusban nyitotta meg kapuit egy 2 éves program keretén belül és kezdte el Development Instructor (Fejlesztési Tanácsadó) képzését az Afrikába vágyó, másokon segíteni szándékozó önkéntesek számára. Így a szervezetek már nem csak anyagilag, hanem a saját maguk által képzett önkéntesek küldésével is segítik a fejlesztési munkákat.

  Jelenleg Namíbiában mûködõ 3 project valamelyikébe küldjük önkénteseinket.
  Ezek pedig a (1) „Child Aid Project”, amely gyermeksegélyezéssel foglalkozik,
  (2) „Vocational School Project”, amely gyermekek, fiatalok
  tanításában, oktatásában vesz részt,
  (3) „TCE (Total Control of the Epidemic) Project”, amely a HIV
  vírus terjedése ellen vette fel a harcot.

  Tehát ha szeretnél ezen projectek valamelyikében dolgozni, akkor kérlek olvasd végig ezt a tájékoztatót!

  Elvárások:
  – betöltött 18. életév
  – társalgási szintû angol nyelvtudás
  – elkötelezettség a környezetvédelem és a humanitárius munka iránt

  A két éves program:

  Elsõ év:
  6 hónap felkészülési periódus Angliában:
  Heti 30 óra munka a Planet Aid UK-nél vagy a Green World Recycling Ltd.-nél:

  Úgymint : – ruhagyûjtõ konténerek gyártása,
  – olyan helyek keresése ahová érdemes konténereket kihelyezni,
  – ruhagyûjtés és a ruhák csomagolása,
  – promóciós munka az angol, és afrikai tevékenységünkrõl,
  – munka használtruha kereskedésben

  A fennmaradó idõszakban felkészítés a fejlesztési munkára (kurzusok, önképzés, gyakorlatok)

  A féléves felkészülési periódus után 6 hónap munka vár rád a DAPP NAMIBIA egyik projectjében. Az Planet Aid a DAPP UK, valamint a DAPP NAMIBIA nevû segélyszervezetekkel kapcsolatban állva alkalmazza az önkénteseket.

  Az afrikai periódus befejeztével egy nemzetközileg elismert „Development Instructor” képesítésrõl szóló bizonyítványt kapnak kézhez a jelentkezõk.

  Második év:
  12 hónap munka, miután visszaérkeztél Afrikából Európába és belefogsz egy új, a szervezetet építõ tevékenységbe.
  Ez lehet az Egyesült Királyságban vagy bármelyik másik európai országban ahol a Planet Aid UK vagy a Green World Recycling Ltd jelen szeretne lenni.
  Csak néhány példa:
  – használtruha-gyûjtés szervézese új területen az Egyesült Királyságon belül, vagy egy – a szervezet számára – új országban,
  – egy következõ Afrikába induló csoport felkészítése, oktatása,
  – egy használtruha kereskedés létrehozása es vezetése az Egyesült Királyságban.

  Valószínûleg ez lesz a következõ kérdésed: „Mi történik 2 évvel késõbb? Folytathatom a munkát a Planet Aid nevû szervezetnél?”
  A válasz: Igen. Azt gondoljuk, hogy a kétéves program ideje alatt sok olyan emberrel fogunk együtt dolgozni akik hosszabb ideig szeretnének a szervezetnél maradni. Ez is lehetséges.

  Mindez mennyibe kerül?
  1. Belépési díj: 250 GBP (kb. 75000 HUF)
  2. Repülõjegy, védõoltások, vízumok, biztosítás: 600-650 GBP (kb. 180000-195000 HUF) Ezeknek a költségeknek a másik felét a szervezet fizeti.
  A 2. pontban szereplõ összeg a szervezetnél ledolgozható, amennyiben a program indulása elõtt egy hónappal munkába állsz.

  A fennmaradó költségeket a 6 hónapos felkészülési periódus alatt ledolgozod a Planet Aid UK-nél vagy a Green World Recycling-nal heti 30 órában.
  A fennmaradó költségek: szállás, rezsi, ellátás, belföldi utazás.
  Az afrikai költségeket, ellatasodat a DAPP Namibia fizeti.
  A 2. évben már teljes munkaidejû alkalmazottja vagy a szervezetnek és velünk együtt fogod elkezdeni az új tevékenységedet.

  Szállásról és ellátásról:
  Az jelentkezõk velünk együtt lesznek elszállásolva egy hatalmas, – gyönyörû környezetben lévõ – jól felszerelt házban egy Hampton in Arden nevû kis településen, ami Birmingham-töl néhány percre helyezkedik el. 8-14-en fogunk együtt élni, megosztva a napi teendõket (fõzés, takarítás). A tanulásra is itt lesz lehetõség.

  Többet megtudhatsz a két vállalatról, és a DAPP UK-rõl ha meglátogatod internetes honlapunkat: http://www.planetaid-uk.org , http://www.greenworldrec.org , http://www.dapp-uk.org

  Amennyiben jelentkezni szeretnél a programra, vagy bármilyen kérdésed van írj bátran nekem, Móricz Tamásnak a thomassino@gmail.com e-mail címre, vagy hívj a +44 7 523 656 612-es telefonszamon.

  Várjuk jelentkezésed!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #70015 Hozzászólás

  Peti

  Afrikának van múltja

  Nem az Egyptomi piramisokat hozom fel , hanem a tölre délre lévõ Szudánt . Kevesen tudják de Szudán több piramissal rendelkezik mint Egyptom . A történelemben volt olyan idõszak amikor Egyptom urai feketék voltak .
  Alapvetõen Afrikában sokkal nehezebb élni . Ki az istennek van kedve 50fokba melozni . Ennek ellenére az utobbi idõben egyre több Afrikai ország kapaszkodik felfelé , ahol világi gondolkodású vezetõk vannak és kiszorították a segélyszervezeteket . Legalábbis csökkentették mûködési területüket . Pár példa : Ruandáról mindenkinek az évekkel ezelötti népirtás jut eszébe . Már rég elfeledve robog a gazdaság . Alig több mint tíz év alatt megfordult az ország szekere . Marokkó szintén ilyen . Õk nem voltak elmaradva annyira , de nagyon szép változásokon ment át pár év alatt . Lehetne még jó pár országot felsorolni .
  Mi európaiak hajlamossak vagyunk lenézni más földrész lakóit hallomásból és 20évvel ezelötti tapasztalatokra támaszkodva . Meg vagyunk gyözõdve , hogy mi hordozzuk a szent grált és a mi szemléletünk csalhatatlan . Nagyképûségünk közben elmegy mellettünk a világ .

  #70014 Hozzászólás

  oshie

  bocs

  de az elso magyar egyetemet 1367ben Pecsen asszem valamelyik Lajos alapitotta, es Europaban Spanyoloban asszem mar az ezredfordulo elott volt egyetem. De hagyjuk, mert kicsit messzire mentunk, es aki eddig nem latta be, hogy a feketek alapvetoen nem a feherek miatt tartanak ott, ahol, az mar nem is fogja.

  #70013 Hozzászólás

  Dezsõ

  XVI. sz. elõtt?

  A régiónkban az elsõ egyetemet Báthory alapította, a 16. század elõtt nem volt itt sem. Utána meg már volt afrikai kolonializáció.

  Etiópiával kapcsolatban az azért érdekes, mert mi még régen belsõ-ázsiában pogánykodtunk akkor. De büszkék vagyunk rá, hogy 700 év késéssel felvettük a kereszténységet.

  #70012 Hozzászólás

  oshie

  nem vagom

  hogy jon ez ide, de a vegen meg kiderul, hogy jezus neger volt…
  hol vannak az ipari es gazdasagi letesitmenyek, amit fekete-afrika hozott letre? Hol vannak az egyetemek, a konyvtarak?
  Egyszerubbet mondok: mutass egy epuletet, varat, templomot, amit fekete epitett. Es most nehogy elohozd a piramisokat, meg egyaltalan a nilus-menti kulturat, mert szornyethalok.

  #70011 Hozzászólás

  Dezsõ

  Brian élete

  Mire gondolsz? Hol voltunk mi akkor amikor Etiópia már felvette a kereszténységet?

  #70010 Hozzászólás

  oshie

  akkor

  csak azt szeretnem, hogy, ha valaki megmondana, hogy a XVI. sz. elott, amikor meg a feher embernek hire-hamva nem volt ott, mit mutatott fel fekete-afrika? Gyanitom, hogy a termeszeti eroforrasok ugyanugy jelen voltak…

  #70009 Hozzászólás

  Dezsõ

  Ásványkincsek

  Innen nézve és általánosítva úgy tûnik, hogy (fekete) Afrikának nincs semmi erõforrása amibõl gazdálkodhatna. Pedig nagyon is. Az sem lehet véletlen, hogy a legsötétebb polgárháborús országok mind kivételesen jó gazdaságú országok lehetnének. Nem lehet véletlen a polgárháború és nem belül kell az okait keresni.

  #70008 Hozzászólás

  oshie

  Peti

  csak arra probaltam ramutatni, hogy Afrikaban nemigen van mit rombadonteni, karitativ szervezetekkel vagy nelkuluk…
  abban egyetertunk, hogy a karitativ szervezeteknek semmi ertelmuk,
  ugyanakkor a feketeknek nem is lehet alternativat nyujtani a munkara, mert ok a tortenelem soran csak egyszer dolgoztak: a gyapotmezokon

  #70007 Hozzászólás

  mti

  by Peti

  “Megállapítása : fõleg az ilyen karitativ szervezetek döntik romba afrikát . Ahelyett , hogy alternativát nyujtanának a munkára , az embereknek arra szoktatják , hogy majd jön a segély . Inkább kolduljanak mind dolgozzanak . Afrikában addig lesz nyomor mig ezek a karitativ szervezetek ott ténykednek . Arról nem is beszélve , hogy ezek a szervezetek zsír új terepjárókon száguldozzák végig a szavannát és gennyesre keresik magukat nagy jótékonykodásuk közben.”

  itt az osszefugges

  igaz. azota van ott baj, miota a feher ember betette oda a labat. es ha mar betette, nem hagyta ott. de inkabb be se tette volna.

  #70006 Hozzászólás

  oshie

  nem vagom

  “Afrikában addig lesz nyomor mig ezek a karitativ szervezetek ott ténykednek”

  nem nagyon vagom az osszefuggest.
  Afrikaban akkor sem volt semmi, amikor a feher ember meg nem tette be a labat, es most sincs sokkal tobb (bar azt is a feher ember csinalta)
  Afrikaban emberi leptekkel merve belathato idon belul semmi nem lesz, mert ahogy a feher ember mar nehany ezer evvel ezelott kobol epitett hazat, ugy a fekete nehany ezer ev mulva meg mindig a fakunyhonal fog tartani.
  A karitativ tevekenyseg pedig nem mas, mint a feher ember szemfenyvesztese, ahol nemcsak a feketet veszi hulyere, hanem sajat magat is…

  #70005 Hozzászólás

  Peti

  könyv

  igen

  #70004 Hozzászólás

  mti

  könyv

  Paul Theroux: Afrika, fekete csillag – Kairótól Fokvárosig c. könyvre gondolsz?

  #70003 Hozzászólás

  Peti

  Könyvet ajánlok

  Afrika : Fekete csillag
  Muksó több évig tanárkodott afrikába , majd 20 év után visszatérve majd egy év alatt hátizsákkal átszelte .
  Megállapítása : fõleg az ilyen karitativ szervezetek döntik romba afrikát . Ahelyett , hogy alternativát nyujtanának a munkára , az embereknek arra szoktatják , hogy majd jön a segély . Inkább kolduljanak mind dolgozzanak . Afrikában addig lesz nyomor mig ezek a karitativ szervezetek ott ténykednek . Arról nem is beszélve , hogy ezek a szervezetek zsír új terepjárókon száguldozzák végig a szavannát és gennyesre keresik magukat nagy jótékonykodásuk közben .
  Amikor elösszõr jártam Afrikában engem is elragadott az karitatív láz , de jó pár út után be kell látnom az irónak tök igaza volt .
  Persze én is rombolom az afrikai társadalmakat a magam módján , mert mindig viszünk valamit .

  #70002 Hozzászólás

  Vajda

  Folytatas

  |Folytatom.a.Devaj.gondolatat,mas.neven,mert.a.rendszer.nem.engedte.#
  a.folytatast.tiz.perc.alat.|Tehat.ha.angol.turkalos.akarok.#
  lenni,megtehetem.annelkul,hogy.tejeljek.valakinek,hogy.#
  melozhassak.Ugyanez.a.mese.a.nyelvtanulassal.is.Es.itt.nem.#
  jotekonysagrol.van.szo,hanem.egyszeruen.az.europai.johiszemuek#
  altal.adomanyozott.ruhak.eladasarol.Afrikaban.Milyen.boldog.lesz.#
  az.az.afrikai.neger,mikor.jopenzer.sisapkahoz.jut,karitativ#
  alapon!!!

  #

  #70001 Hozzászólás

  Devaj

  |Jopofa#

  Gyerekek,sokmindent.hallottam.mar,de.ennyire.reg.nem.probaltak.palira.venni.|Ha.turkalos.akarok.lenni.angliaban,megtehetem.e.hokuszpokusz.nelkul.is,utana.pedig.a.megkeresett.penzbol.majd.nyitok|Afrikaban.egy.turkalot,vagy.homokbanyat.a.Szaharaba|annelkul,hogy,vaklakinek.tejelnek,vagy.alarendeltje.lennek!!!

  #70000 Hozzászólás

  szkeptikus

  onkentesseg…

  Gondolom fel kell tartani a halozatot, meg az ilyen toborzo bennfentes szemelyeket,mint a topikindito.
  Az a felevi munkaber ,amit Angliaban nem fizetnek neked ki az boven eleg egy ev Namibiaba meg munka nelkul is.
  Ez az egesz leginkabb olyanoknak ajanlott,akik mindenkepp el akarnak jutni Afrikaba,de onalloan nem merik meglepni a dolgot. Ez a szervezet legalabb ott van hatternek.

  #69999 Hozzászólás

  Samira

  nem igazán értem

  Bocsánat hogy érdeklõdöm, ha ennyire szükség van ilyen emberekre, akik segélyszervezeteknek dolgoznak, akkor miért kell ahhoz hogy belépjek egyáltalán, egy csomó pénzt kifizetniük? Nem tudom hogy valaki ilyen feltételekkel vállal e ilyesmit…bár lehet hogy akad.
  Hú…meg ez az új szervezetet építõ tevékenység…jajj jesszusom, majdnem mintha a hálózatépítõket hallanám:-((
  Bár azért nemes dolognak tartom ha valaki így is belevág,de nekem nem hangzik valami tisztán.BELÉPÉSI DÍJ????? MIRÕL BESZÉLTEK? BOCS???????
  Én is UK ban dolgozom, de nem fizettem senkinek semmit azért hogy itt dolgozzak, fõleg nem belépési díjat!!!
  Fúúú mint a lehúzós munkaközvetítõk,

  #69998 Hozzászólás

  akkor mar a VSO

  A VSO sokkal jobb feltetelekkel mukodik

  http://vso.org.uk

  Onnan pillanatok alatt kimesz, sokkal jobb feltetelekkel es nem vesznek le penzre….

  #69997 Hozzászólás

  Tamas

  Barandy

  Koszonom a hozzaszolasodat.
  En nem reg jottem vissza Afrikabol, es igen igazad van, egy angol turkaloban dolgozom, csak nem ingyen, hanem normal angol fizetesert.

  Na legyen egy szep napod!

  #69996 Hozzászólás

  Bárándy

  Röviden

  Olyan balekok jelentkezését várják akik angol turkálóban dolgoznának ingyen.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Irany Afrika!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.