Irány India!!!

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Irány India!!!

 • Indította
  Témakör
 • #42412 Hozzászólás

  Holló

  Jövõ tavasszal szeretnénk Indiába menni, hátizsákosan, megnézni mindent. Ha valakit érdekelne a dolog, akkor írjon, jobb haz ember nagyobb társasággal megy. Illetve ha valaki segítene szállással kapcsolatban, persze minden egyéb információ, tapasztalat is érdekelne minket!!

  Elõre is köszi. várjuk a leveleket

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 74
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #401178 Hozzászólás

  Mira

  Mike

  Három hát alatt azért ezt-azt meg lehet nézni:)))A legtöbb ember MO-ról Észak-Indiát szokta választani, de én Dél-Indiát ajánlom-ez India igazi gyöngyszeme, csak itt még nem nagyon ismerik.Hogy mit látogatsz meg, az az érdeklõdésed függvénye is. Ha a szentélyek érdekelnek, akkor mindenképpen Tamil Nadut ajánlom: Káncsipurám (kb. 75 km-re Madrásztól)-ez az 1000 templom városa (Ekambareshwaram, Kailása, stb.), Tiruvannamalai (Arunácsala templom, amely a tûz-elemnek van szentelve), itt van a Sri Ramana asrám is.Csodálatos hely. Aztán Csidambaram (Siva Nátarádzs, azaz a Táncoló Siva szentélye), Madurai (Mínaksi szentélye csodálatos), Rameshwaram, stb. Ha a természet szépsége is érdekel (tavak, források, vízesések, stb.) akkor ugorj át Keralába is (pl. Munnár), meglátogahthatod Kaládit, ahol Sri Sankara született, Kocsinban a fûszerkereskedelem központja van (nagyon érdekes) a St. Ferenc templomba volt eltemetve pl. Vasco De Gama.Szóval, van mit látni, megtapasztalni.Bangaloret is érdemes megnézni-csodálatos hely.

  #401177 Hozzászólás

  Mike

  hm121@hszk.bme.hu

  Sziasztok,

  lehet, hogy fura kérdés, de mi az, amit szerintetek leginkább érdemes megnézni Indiában 3 hét alatt? Úgy értem melyik térség, városok, látnivalók… ja és január környékén! Egyáltalán érdemes 3 hétre kimenni, vagy inkább egy huzamban, hosszabb idõre érdemes?

  #401176 Hozzászólás

  Mira

  Steve

  A hétfogás számomra nem gond, kint tanultam többféle “hétfogást”, itthon is azzal foglalkozom, úgyhogy elbírom:)))de még mennyire:)

  #401175 Hozzászólás

  Steve

  Mirának

  Köszi,átadom a hétfogást remélem kibírod!:))

  #401174 Hozzászólás

  Mira

  Steve

  Jó pihenést, csatangolást októberben.Ja, és üdvözlet a Himálajának:)))Mi nov.4.-ikén indulunk, de egészen le Délre (www.extra.hu/utazas)

  #401173 Hozzászólás

  Steve

  okt.2-22Gyertek!

  http://www.baraka.hu/india-himalaja/
  Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom!

  #401172 Hozzászólás

  Zsuzsa

  Mirának

  Köszi a segítséget.

  #401171 Hozzászólás

  Mira

  Zsuzsa

  A ruha legyen könnyû, pamut anyagból (az praktikus és egészséges is).Mindenképen jóval térd alatti hosszúság ajánlott, minimum fél lábszárig érõ, de ha bokáig ér, az a legjobb.Ne legyen testhez tapadó, ne legyen nagy dekolté és nem árt ha rövidujjú.A viselet nem évszak függvénye hanem a helyi szokásokhoz való alkalmazkodás és annak tisztelete.Nem érdemes itthonról vinni sok cuccot, mert ott nagyon olcsón, nagyon szép ruhákat vásárolhatsz, amelyek a helyi szokásokhoz is alkalmazkodnak.Papucsot vagy szandált is olcsón tudsz venni Indiában, nem kell innen cipelni.
  Ha már kint leszel, arra ügyelj, hogy csak palackozott vizet igyál (amely gyárilag van lezárva) és csak megbízható helyen táplálkozz.

  #401170 Hozzászólás

  Zsuzsa

  Mit viseljek Indiában?

  Sziasztok! Én jövõ pénteken indulok Indiába. Azt hallottam a nem megfelelõ ruházat problémát okozhat. Kérlek adjatok tanácsot milyen ruhát érdemes vinnie és viselnie egy lánynak ebben az évszakban. Köszönöm

  #401169 Hozzászólás

  Kvázi

  a primitiv

  Hm, biztos igazad van , ha ilyen határozottan állitod.

  Bár én akkoriban, abban a nagy rohanásban, felületesen és primitiven egyszerüen csak megkérdeztem a …szertartást(húú,ezt megúsztam)vezetõ brah…paptól, hogy akkor ez most mi is volt,oszt õ mondta.Jól átvert a rohadék.Na majd legközelebb nem leszek olyan..,olyan “túrista”:).

  Tök király volt, ahogyan azt a behemót nagy dobot püfölték!Már azért érdemes visszamenni.De tulajdonképpen Kerala is jó hely:).

  #401168 Hozzászólás

  Péter

  Puja

  A puja helyesen magyarul: púdzsa. A fent említett kadzsuráhói púdzsának semmi köze sincs a termékenységhez. Persze, ezt egy nyugati turista, mint külsõ szemlélõ, aki csak átfut falvakon és városokon, bármely elõzetes, a hindu kultúrával kapcsolatos ismeret nélkül a maga egyéni, vagy primitív módján szemléli, magyarázza.
  Különben a tantra az tantra,és nem jóga, nem a klasszikus hinduizmus, hanem annak egy mellékösvénye, amit a hinduk legnagyobb többsége “fekete ösvény”-nek tart.

  #401167 Hozzászólás

  Pal

  Koszonom

  sziasztok
  Kedvesek vagytok es koszonom a sok valaszt, segitseget. kicsit atgondolom es egyeztetek, aztan valoszinuleg ujabb kerdesekkel jelentkezek.
  udv.
  pal

  #401166 Hozzászólás

  Kvázi

  Mirabai

  Na, igen de K. tud olyat , amilyet R. nem.
  Maga a hely nem esetleges.Bár voltak és vannak a hajdanán Indiában betiltott Tantra-márgának kiemelt központjai, de azért mégiscsak K. volt a legnagyobbak egyike.Nem véletlen, hogy abban az egyetlen használatban lévõ templomban(egyébként ez nem is igy van, mert a helyi brahmin teremõrõk bevallása szerint a többit is használják)helyi csajszik rohamoztak gyermekáldásért.Nagyon izgi volt, mert bár vannak tényleg más nyilvános puják is és természetesen nem vonom kétségbe a személyes puja bensõségességét, mégis volt ott valami hozzáhasonlithatatlan erõ és hatalom, ahogy ott simogatta azt a hatalmas kõ-lingamot(kb. 2 1/2 méter magas és széles gránit természetesen)a rálocsolt viztól sikamlos kezekkel felázott padlóju vizes lábakkal a résztvevõk apraja nagyja. – miközben a fõpap egy akkora dobot püfölt mint egy szekrény.Figyelve az arcokat nem igazán volt turista látványosság, inkáb a szemem elõtt lejátszodó gyermekáldás, bár ez igy elég hülyén hangzik..:).

  #401165 Hozzászólás

  Mírabai

  Varanasi vagy Kajuraho?

  Igazad van Pál.A Wishvanath templomba (Aranytemplom)-hát, nem is tudom, de biztos nem nehéz megszámlálni, hogy hány nyugati jutott be. Egy életre szólló fõnyeremény lehet ha oda bejut egy nyugati ember.Kajuraho igazi túrista mekka a nyugatiaknak.Jobban szeretem, ha személyes púdzsában van részem, a nyugatiaknak szervezendõkben nem is szoktam részt venni, de ha valakit érdekel, mindenképpen ajánlom.Eddig minden, számomra fontos Sivmandírban végezhettem személyes púdzsát, a legelragadóbb Tiruvannamalaiban és Csidambaramban volt:)))De persze ez más kérdés, mivel nem turistaként utazom.
  Személy szerint nem cserélném el Kásit (Váranaszi, azaz Benáresz)sem Kadzsuráhóért, sem másért.De persze ez személyes belsõ indíttatás, nem pedig tanács. Viszont Risikest nagyon merem ajánlani, a legfõbb hindu zarándokhelyek egyike, viszont Kadzsuráhó nem.

  #401164 Hozzászólás

  Kvázi

  Garbo/Pál

  Látom megtanultad az indiai leckét..:)(“. Nem fog minden klappolnik, kesnek a vonatok, nem tudjatok elore az osszes menetrendet, meg barmi ..”) – teljesen igazad van.Szerintem Benáres nem egyenlõ Kajurahoval, ha választani kellene, persze, hogy Varanasziba mennék..:)))(voltam mind a két helyen).Aranytemplom..?? Ne széditsél már azzal, hogy beengedtek..:)) – vagy hogyis volt az?
  Pál
  Persze Benáresszel meg az a hiba, hogy oda nem érdemes pár napra menni, mert annál azért többet ér(vagyis, hogy rengeteg minden van , amire pl. két nap nagyon soványka)
  Ugyan akkor , hogy fokozzam a tanácstalanságot, Kajuraho meg azért cinkes, mert ha mondjuk meg is nézted a templom kertet, és ha mázlid volt, akkor az egyetlen mûködõ Siva templomban résztvettél a külfõldieknek is nyilvános helyi puján(amit nagyon ajánlok, mert egy olyan rituálé, amit talán máshol nem igazán tudsz megtapasztalni, bár ebben majd Mirabai biztos kijavit), valamint sikeresen elkerülted a kis piactér sarkában található egyetlen kajurahoi tantra tanár felhajtóinak rámenõs ajánlkozásait, szóval akkor még mindig ott van az, hogy mivel tudsz bicajt bérelni, a környéket is be tudod vele járni, és azért van még egy rakás siva és jaina templom a környéken.No turista, csak a kevés létszámú valamilyen fák susognak a rekkenõben.Szóval ezért Kajuráho sem két nap.Vagy valami ilyesmi..:)De lazitani klassz …
  A gond a meleggel van.Ladakh után szerintem te határozottan hõgutát fogsz kapni, ha el nem ázol elõtte a t…d ig.Miért nem mentek lazitani például Rishikesbe, hm?Közel van Delhihez, mindenféle misztikus izé is van, nagyon rulez a környék, jó a kaja arrafelé, tele van mindenféle jógival, meg hasonlók.Mi kellene még a turistának:)?

  #401163 Hozzászólás

  Garbo

  1 het

  Ez attol fugg, hogy mennyire akartok rohanni. Kajuraho kulonben nem fer bele, nem konnyu megkozeliteni.
  Delhibe nem maradnek, Red Fortba nem erdemes menni, Agra Fort tobbet tud. Ha a kozlekedes miatt megis van idotok, a Nagymecsetet es kornyeket ajanlom a Red Forttal szemben. Fel lehet menni az egyik minaret tetejere, ahonnan klassz a kilatas, esetleg New Delhiben a Kutab Minar.
  Delhi-Jaipur 4-5 ora busszal, Jaipur 1 nap, ha koran kezditek Amber fort is belefer delutan (megeri). Innen 4-5 ora busszal Agraba, ott 1 nap Taj Mahal es Amber Fort mindenkeppen megeri. Innen vonattal Jansiba. Gwaliorban szerintem nem erdemes megallni. En is inkabb Orchat ajanlanam. Asszem 15km Jansitol. Ha reggel indultok Agrabol vonattal delutanra Jansiba ertek, innen riksaval Orchaba. Inkabb itt aludjatok, mint Jansiba. Delutan Orcha + masnap delelott. Jansibol asszem 13h-kor megy az utso busz Kajurahoba, ne kessetek le (mi lekestuk es jol megszivtuk), estere ott vagytok. Kajurahora nem lesz tobb idotok, mint 1 nap esti utso busszal a legkozelebbi vonatallomasra. Onnan ejszakai vonat megy Benareszbe, ami del korul ott van. Benareszben mindenkeppen hajozzatok a Gangeszen (napkelte, vagy nyugtakor), halottegetes, Aranytemplom, seta. Majd vonattal vissza Delhibe (ha van, ejszakai vonattal erdemes). Elvileg ez bele is ferne az 1 hetbe, de szerintem fizikailag lehetetlen vegigcsinalni. Nem fog minden klappolnik, kesnek a vonatok, nem tudjatok elore az osszes menetrendet, meg barmi kozbejohet. Meg egy nagy rohanas lenne az egesz. 10 nap kellene a korbejarashoz. Ha csak 1 het, akkor vagy Benareszt vagy Kajurahot ki kell hagyni.

  #401162 Hozzászólás

  Mírabai

  Pál

  Szia.
  Orcha-t mindenképpen ajánlom!Csodálatos hely.Ott található Ráma kastély, szentélyel, szemben van egy nagyon klassz kastély, amely szállodának van átalakítva és az indiai fiatalok szívesen mennek oda nászútra. Figyeld meg a hidat, ami átszeli a folyót, mielõtt Orcsába érkeznél- nagyon érdekes, mély érzéseket tud elõhozni.Érdemes megállni a folyó másik partján és visszanézni Jhansi felé…Hogy mennyi ideig tart oda az út, azt nem tudom, mert én Nagpúrból mentem az indiai barátnõmmel erlõször a lányához Jhansiba, aztán Jhansiból mentünk Orcsába. Tehát egészen más irányból mentem.
  Kajurahó a nyugatiak kedvenc kiránduló helye az biztos.Egy nagyon érdekes Siva szentély.Ha ott jársz, próbáld meg átélni azt a lényeget, amirõl szóllnak a szobrok-ne csak külsõ szemeiddel nézd, mert akkor csak a fizikai szeretkezést, ölelést fogod látni- de nem a lényeget…

  #401161 Hozzászólás

  Pal

  Delhi-Agra-Jaipur

  sziasztok

  szeptember elejen egy 3 hetes Ladakh-turabol visszaterve Delhibe, tervezunk egy kis kirandulast Agra – Jaipur vonalon. utibeszamolokat olvasva, talan Orcha-t es Khajurahot is utbaejtenenk. Aki jart arrafele beszamolna rola, hogy erdemes-e pont ezeket a helyeket felkeresni es kb. mennyi ido alatt (utazassal, nezelodessel egyutt) lehet egyik helyrol a masikra eljutni??? szoval mit erdemes Delhi kornyeken max. egy het alatt??

  valaszotokat varom
  udv
  Pal

  #401160 Hozzászólás

  Rózsa

  utazó – nincsen rózsa…

  A mail-címem mûködik, kaptam néhány levelet azoktól is, akik itt beszélgetnek.Szerintem nem nállam van a hiba, mert naponta kapok elég sok levelet, nem tudom, miért nem jött át a tiéd?Ugyan kaptam ma egy fél levelet valakitõl, aki a munkahelyérõl írt és gyorsan be kellett neki fejeznie- sõt válaszoltam is rá. Nem te voltál?

  #401159 Hozzászólás

  utazó

  nincsen rózsa..

  …tövis nélkül?

  Szia Rózsa!
  Gázos a mail cimed,mert bár irtam egy fél levelet Neked, visszadobta a chello szervere.Vagy csak le vagyok tiltva..:)?
  Ugyan tegyük már tisztába a dolgot, mert akkor nem töröm magam:).(Meg a levelet is be szeretném fejezni)Köszi.

  utazó

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 74
Hozzászólás: Irány India!!!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.