Írországban (Cork city) szállást keresek

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Írországban (Cork city) szállást keresek

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #136385 Hozzászólás

  Judit

  Norbert

  Szerintem egyáltalán nem olyan rémes a helyzet, persze gondolom a szerencsén is múlik. Én nagyon könnyen találtam állást, úgy, hogy még itt se voltam. Igaz, hogy minden baromi drága, de a fizetések is magasabbak. Nem mondom, hogy milliomossá lehet válni, de én nem keresek túl jól, mégis megvan mindenem és nem jelent gondot kaját venni sem. Természetesen angolul tudni kell, dehát ez alap, ha angolnyelvû országba költözik valaki. Sok emberrõl hallottam, akik kijöttek szinte nulla angoltudással és azt hitték, hogy majd itt micsoda jólét vár rájuk. Aztán mind hazamentek. Viszont aki élelmes, beszél angolul és ért is valamihez, annak szerintem nem lesz problémája. Persze mondom, lehet, hogy én (és a barátom) csak szerencsés voltam. De azért szerintem ne menjen el a kedvetek Írországtól, szép kis hely és az emberek nagyon kedvesek.

  #136384 Hozzászólás

  Fizikus

  Olcso szallas?

  Nezzetek meg a http://www.celtichalls.com weboldalon. Valami hasonlo a cime, keressetek ra! Eleg korrekt araik vannak.

  #136383 Hozzászólás

  mindenkinek

  Sziasztok!

  Ha valaki jegyet akar venni Irorszagba, es dolgozni jon ki, csak azt tudom ajanlani:NE TEGYE!
  Aki nembeszeli a nyelvet felejtse el, aki beszeli az meresz. Irorszag mar lefutot tema. Sajnos!
  Ha megis valaki jonne hozzon sok penzt es otthoni kajat. Mert minden draga. Szallas egy ejszakara 20 euro, a kaja 5 euro egy napra, a cigi 6.25, masolas 35 cent egy oldal.

  #136382 Hozzászólás

  Blumi

  Szintén magyarokat keresek!!!

  Sziasztok!

  Én most 15én megyek ki bébicsõsznek (én is neten találtam meg erre a lehetõséget) Szintén szeretnék levelezni, találkozni a kinnti magyar sorstársakkal. Légyszi írjatok

  blumiversek@freemail.hu

  Pussz:Blumi

  #136381 Hozzászólás

  Napsi

  Dublin

  Hello
  Nem isertek magyarokat Dublinba???
  Én aug 18-a fele szeretnék kimenni!!!
  DE addig is szivesen levelznek egy kinti magyarral!!!

  Szallást nehéz találni???
  N.

  #136380 Hozzászólás

  Judit

  kiköltözés

  Sziasztok!

  Igaz, én nem Corkba, hanem Dublinba megyek, de azért gondoltam hozzászólok, mert nekem ez most nagyon aktuális. Én pontosan egy hét múlva megyek ki. Szerintem egyáltalán nem olyan nehéz ez, mint amilyennek tûnik. Persze részemrõl az is hozzá tartozik, hogy én 2 hónapja jöttem haza külföldrõl egy év után, szóval már nem elõször csinálom, elõször olyan bonyolultnak és kicsit ijesztõnek is tûnt kiköltözni. A lényeg, hogy a vendéglátásban mindig akad munka mindenhol és kifejezetten örülnek is neki, ha megyünk, mert ezen a téren hiány van. Én az interneten találtam magamnak munkát és fel is vettek egy szimpla telefonos interjú alapján egy szállodába. Mondjuk ez annyira nem jellemzõ, általában szeretnének látni személyesen, de mint a fenti példa mutatja, ilyen is van, érdemes keresgélni (én szállodákkal próbálkoztam). Pont tegnap postáztam a szerzõdésemet, szóval minden hivatalosan zajlik és segítenek is, pl. 3 hétig biztosítanak szállást is. Igaz, nem ingyen, de ez hatalmas segítség, mert van hova menni, amikor megérkezem és van 3 hetem, hogy találjak lakást magamnak. De még abban is segítenek, szóval nagyon rendesnek tûnnek, persze aztán majd kiderül, ha ott vagyok.

  Viszont az anyagiak tényleg elég kiábrándítóak, fõleg mivel iszonyú drága az albérlet itthoni szemmel nézve és általában kauciót is fizetni kell, ami egy teljes havi lakbér, plusz kérnek a telefonra, fûtésre stb. is, emellett ki kell fizetni rögtön az elsõ havi lakbért is. Meg aztán ugye az elsõ fizetésig is eltelik egy kis idõ és ezalatt enni meg közlekedni azért kell. Szóval szerintem 2000 eurót legalább rá kell szánni, ha egyedül megy valaki, ha többen, akkor természetesen kevesebbet. Persze lehet, hogy van, aki tud olcsóbb megoldásokat is, én csak azt írtam le, ahogyan az én sorsom alakul jelenleg. Mindenesetre sok sikert mindenkinek és állítólag Írország csodálatos, beleértve az embereket is. :-)

  #136379 Hozzászólás

  JFL

  azok a fránya anyagiak

  Szedd ossze az osszes penzt, amit csak tudsz, majd addig ne indulj el, amig nem szedsz ossze hozza meg vagy masfelszer annyit. :)

  #136378 Hozzászólás

  Tomi

  azok a fránya anyagiak

  Sziasztok. Elég jól fellendült ez az oldal. Ha van estleg az olvasók közt valaki, aki már kint van, arra lennék kíváncsi, hogy mennyi pénzzel vágtatok neki. Thenksz!

  #136377 Hozzászólás

  Fizikus

  Corki nyelvsuli

  Úgy tudom minimálisan 2 hétre lehet beiratkozni. A 240 Euro szerintem korrekt ár 2 hétre, de a szállás valószínûleg nincs benne. Én Jun. 12-én de. repülök, mert 14-tõl leszek egy 12 hetes nyelvtanfolyamon a CILA-nal Cork-ban, ez 1140 Euroba kerult + a szállás. Szállást 85-105-165 Euro/hét áron ajánlottak attól függõen hogy ketten osztoztok 1 szoban vagy egyedül vagy benne kaja nélkül vagy családnál laksz ellátással.

  Érdeklõdjétek meg!

  Az E-mail azthiszem info@cilagroup.com

  De ha rákeresel a CILA-ra a neten biztos megtalálod!

  U.i.: Ja, ha érdeklõdtök ne felejtsétek el irni a jeligét, hogy megkapjátok az ujonnan csatlakozó országok kedvezményét! Csak ekkor kaptok jelentõs kedvezményt a tanfolyamok árából!
  “CELEBRATE ENTRY TO THE EU IN IRELAND THIS SUMMER”

  #136376 Hozzászólás

  Kriszta

  De igaz!

  A kedvezményes tanfolyamról levélben kapsz értesítést. Amikor információt kértem tõlük megkérdeztem, hogy milyen kedvezményt tud adni, mert hogy magyaroknak azt hallottam stb… A válaszlevélben benne volt kirészletezve az egész. Két fõ részére kértem az ajánlatot, így a végösszeg két kétre szállással nyelviskolábal 480 euro volt. És nem értettem félre semmit. Ha még meglenne a levél akkor mellékelném.
  üdv
  Szabina

  #136375 Hozzászólás

  Kriszta15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  240 eur/fõ nem igaz

  Sziasztok!
  Mi is szeretnénk kimenni Írországba dolgozni a barátommal.
  Utánna néztünk a Cila nyelviskolának. Szabina nagyon félreérthetett valamit, mert magyaroknak nincs kedvezmény és a 240 eur/fõ az 620 eur/fõ. A legolcsóbb tanfolyam, szállással 620 euro/fõ-tól kezdõdik. Egyébként szerintem nagyon korrektek.
  Sok sikert mindenkinek!
  Üdv.
  Kriszta

  #136374 Hozzászólás

  Gidóc

  köszi

  köszi az infokat. meg is találtam a topikot a külföldi tanulás rovatban. Teljesen be vagyok sózva és nagyon szeretnék kimenni Corkba. Azon vagyok, hogy összejöjjön. Van valakinek kedve velem tartani? Tanulás és egy kis munka?

  #136373 Hozzászólás

  Moni

  Az a topik

  a Külföldi tanulás topikok között van, meg fogod találni, a lány neve Betti.

  #136372 Hozzászólás

  Szabina

  Nem voltam

  Csak szerettem volna, de végül angliát választottam. Egyébként itt valamelyik topikon ajánlotta egy lány, aki volt olyan kedves és írt nekem egy csomó mindent írországról, meg errõl a suliról. Õ nagyon elégedett volt mindennel, ha jól tudom egy éven át tanult és szitterkedett. Én csak ugródeszkának akartam. Szerintem ha többet akarsz tudni, nézz szét kicsit régi témákban, és biztosan ráakadsz. Sajna nekem már nincs meg a lány mailcíme, és a nevére sem emlékszem, csak arra, hogy nagyon segítõkész ember volt.

  #136371 Hozzászólás

  Gidóc

  Szabinának

  Jó ötletet adtál a sulival kapcsolatban, már fel is vettem velük a kapcsolatot és korrektnek találom az ajánlatukat. Te amugy voltál kint a CILA-ban vagy tervezed, hogy kimégy? Érdekelne minden.

  #136370 Hozzászólás

  Moni

  Szabinának

  Fair enough, ahogy az írek mondanák :-)

  #136369 Hozzászólás

  Szabina

  Moni

  Nem tudom hogy értettem. Fent említett ismerõsõm volt kint több mint két évet, tõle kérdezõsködtem, hogy mit érdemes, hogy érdemes. Õ azt mondta, hogy nyáron sokkal kevesebb a munka, nehezebben boldogulsz ha akkor vágsz neki. Egyébként a nyelviskolán keresztül akartam némi biztonságot teremteni magamnak a kiutazáshoz. Azt gondolom ez egy olcsó és jó megoldás, ezért is ajánlottam másoknak is.
  Persze amit írtam az valakinek a véleménye és nem kinyilatkoztatás. Másnak lehet más véleménye. Gondolom ez attól is függ, hogy ki mit tapasztal. A fórumnak pedig az a lényege, hogy sok vélemény hangozzon el rajta, ezért nem hiszem, hogy bocvsánatot kéne kérned. Biztosan minden információnak hasznát veszik azok akik utazni akarnak.
  Üdv
  Szabina

  #136368 Hozzászólás

  Moni

  Szezonok

  Írország nyáron halott? Milyen tekintetben? Mert ha turistaszezonra gondolsz, az már márciusban megkezdõdik, és késõ októberig tart. Ezt tükrözik a látványosságok nyitvatartási idejei is – szóval szerintem amit hallottál, butaság… A turizmus az ország egy fõ bevételi forrása!

  Ha lakáskeresési szezonra gondolsz, akkor legjobb nyáron keresni, mert õsszel elkezdõdik az egyetem, fõiskola, és mindenki lázasan szállást keres, s hamar elfogynak a helyek, fõleg az egyetemi városokban.

  Munkát – mármint amolyan egyszerûbb félét – is érdemes nyár elején vagy még tavasszal keresni, amikor már zsong az ország a turistáktól, és elkél a dolgos kéz a bárokban, kocsmákban, s szállodákban. Igaz, hogy nyáron a diákok is dolgoznak, de amennyire láttam, szinte folyamatosan találni hirdetéseket a kocsmák, boltok ablakaiban.

  Ha nem így értetted, akkor bocs a közbeszólásért.

  Moni (www.go.to/Eire)

  #136367 Hozzászólás

  Szabina

  CILA

  Sziasztok!

  Ha még nem vagytok kint, akkor szerintem érdemes a http://www.cila.ie weblapját megnézni. Ez egy nyelviskola, ami kedvezményt ad a magyaroknak ha befizeted a kurzust. szállást is adnak, és két heti nyelvtanfolyam szállással együtt 240 euro. Szerintem érdemes befizetni, és a két hét alatt biztosan találtok olyan lakást amibe szivesen beköltöznétek. Kint már könnyebb. Viszont azt hallottam, hogy Írország a nyáron halott. Egy ismerõsöm volt kint, szerinte a szezon októbertõl kezdõdik. Ráadásul Corkben kevesebb a bér viszont az árak ugyanazok mint Dublinban. Én emiatt utazom végül Londonba.
  Remélem sikerült ötletet adnom azért.
  Sok szerencsét!

  #136366 Hozzászólás

  Tibi

  engem is érdekel

  Írt már valaki? Engem is érdekel a dolog.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Írországban (Cork city) szállást keresek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.