Írországban mi a helyzet?

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Írországban mi a helyzet?

 • Indította
  Témakör
 • #33403 Hozzászólás

  Laci65
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Üdv mindenkinek!

  A fórumba Írországban élõ, vagy oda vágyó emberekkel szeretném felvenni a kapcsolatot.

  Pl. milyen az élet MOST, aki kint él hogy van, aki oda szeretne menni annak mik a lehetõségei stb.

  Kultúrált, rendes fórumot szeretnék nyitni!

  Várom jelentkezéseteket!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 32
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #343879 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Happy boxing day :)

  Minden látszat ellenére nincs összefüggésben a Klicskó fívérekkel. Igen, kb erre utaltam a november 4.-e hozzászólásomban, amirõl titus ír, Skóciában jól megfizetik ezt a szakmát és bizony a magyar szakemberek jobban lettek képezve. Angliában 3-9 hónapos képzések vannak, nálunk 3-4 év, plusz volt aki technikumot is végzett. Ahogy az Apaszíve írta ” miben vagyok jobb, mint az itteni szakemberek. Nos, az itteni ” szakembereket” már mint itt Milton Keynesban ahol jelenleg élek, úgy verem kenterbe, hogy az egyik kezemet a seggembe dugom. Ha ebbe a házba ahol élek, beengedném egyszerre Magyar víz-központi szerelõt, paglóburkolót, asztalost, öt percen belül csoportos seppukut követnének el. Nem vagyok nagy mestere a szakmámnak, de miután eltöltöttem néhány hónapot fent említett országokban, megjött a szakmai önbizalmam. Láttam egy konyhabútor beépítést a régi dublini munkahelyemen, megkérdeztem a srácot, hogy miért asztallapot használnak és miért nincs visszaállás, azért, hogy 1 év múlva szétrohadjanak a frontok?! Látszott, hogy lövése sincs arról, amirõl beszélek. Szóval Titus, ha lenne munkafelvétel nálatok, megköszönném. Elképzelésem sincs, hogy mi a retkes faszért rakják külön a hideg és meleg csapokat?! Dublin egyik legnagyobb mekijében úgy van kitalálva, hogy van 10 db hidegvizes csap, FAL majd 10db forróvizes csap. MK, ahol most élek egy modernek számító, 40-50 éves város. Úgy oldották meg a gyalogos közlekedést, hogy nincs zebra, csak aluljáró és így lehet az út egyik oldaláról a másikra átjutni. Azt viszont elfelejtették figyelembe venni, hogy errefelé “néha csöpög” az esõ. Az aluljárók felében áll a víz, csak kerülõvel vagy veszélyes mutatványokkal lehet közlekedni, vagy csónakkal. Járdák is olyanok, mint az ökörhuggyozás. Nyilván nem számítottak ennyi esõre, vagy inkább nem voltak többre képesek.

  #343878 Hozzászólás

  5 joiners
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  itt elek

  7 eve elek skociaban, butorasztalos vagyok de itt ez mast jelent mint MO-n. Csinaltam mar mindenfele asztalos munkat a hazepitestol a butorig de mindig dolgoztam. A gazdasagrol csak annyit hogy az utobbi ket evben £12-13 ala nem nagyon ment az oraberem de elofordult £20 feletti is.
  A kivandorlasrol az a velemenyem hogy aki nem erzi jol magat MO-n az menjen probalja ki magat kulfoldon, csak egy eletunk van nem erdemes elvesztegetni arra varva hogy majd egyszer jobb lesz.

  Happy Christmas :)

  #343877 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Apaszive

  Írod:
  “Sok butaságot összehordasz (pl.: a skótoknak saját pénzük van -skót font- köze sincs az angol fonthoz).” De, igen van köze, mivel a skót fontnak csak a neve skót, meg a kibocsájtása, de a monetáris politikát, és a kamatlábakat az angol központi bank határozza meg, ami a pénz esetében leglényegesebb kérdés. Az összes font értéke legyen az észak-ír, skót vagy angol ugyanannyi. Ha kilépnek a Skótok az Egyesült Királyságból ,akkor ugyan lehet fontjuk, névleg, de az a font már nem ez a font lesz értékét tekintve.
  Azt, hogy a Skótok nettó haszonélvezõi az UK budgetnek, sem magamtól találtam ki, éppen Londonban vagyok és tegnap olvastam egy újságban. DE ,lehet Skóciában, más politikai nézet szerint, mást írnak az újságok…

  #343876 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  IRL

  Írországban is elég szokatlan az idõjárás, hogy finoman fogalmazzak, bár nyáron kellemes 20-23 fok körüli hõmérséklet van, enyhe szellõ, gyakori esõvel. Most itthon ugyan az van, mit Dublinban.

  Én nem ragaszkodom ahhoz, hogy bútorasztalos legyek, könnyebben is lehet pénzt keresni. Pár éve hiányszakmának számított Angliában, 10-12£ órabérekkel is lehetett találkozni, ezek szerint változnak az idõk.

  #343875 Hozzászólás

  Apaszive
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  barna

  Nem egyszerû itt sem az élet.Asztalos meg rengeteg van. Nagyon szûk környezetembõl az elmúlt három hónapban két ügyes kezû asztalos is Új-Zélandra távozott a jobb megélhetés reményében. Ott egyik sem szakmájában dolgozik, pedig jó szakemberek voltak itthon.
  BK.
  Benned egy gazdaságpolitikai szaktanácsadó veszett el!
  A téziseiddel, vélt vagy valós gazdasági megállapításaid nagy részével nem értek egyet, de ez nem számít.
  Sok butaságot összehordasz (pl.: a skótoknak saját pénzük van -skót font- köze sincs az angol fonthoz).
  Azért érdekes figura vagy … így ismeretlenül is.

  #343874 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Azert

  nem hinnem, hogy feladnák az EU tagságukat a skótok, még akkor sem, ha esetleg a függetlenség mellett döntenének-amit kétlek. Skócia , még igy is több támogatást kap az UK költségvetésbõl, mint amennyit befizet oda. Az olaj nagy kincs, de önmagában egy nagyon rizikós dolog arra építeni csak a jövõt.. Az angol fontot is elveszthetnék , ha kilépnének az UK-ból. Most, egész Európában a barmom populista politikusok tobzódnak, akik azzal akarnak olcsó népszerûségre szert tenni, hogy fel akarják számolni a szabadpiacot és az EU-t és minél kisebb területi egységekre fragmentálódni és akadályozni az árúk- a tõke és a munkaerõ szabad áramlását. Ha ez megtörténne- ami teljesen ellentmond a józan észnek- és szinte kivitelezhetetlen is, akkor lenne csak igazán válság! Ez a mostani válság kutyafüle ahhoz, ami akkor lenne!
  Sajnos, Magyarországon normális életszínvonalat már szinte sehol nem lehet kialakítani, de ha valaki normális életet él, az is el fog veszni ( én is ettõl félek..) a bûnözés soha nem látott mérteteket ölt, a gazdaság meg romokban hever, csak idõ kérése hogy kit mikor temet maga alá a válság
  Skócia, egyébként jó hely. Aberdeen nagyon prosperál az olajból, de az éghajlat az elég szörnyû, ha valakinek ez is számit, mint életszinvonal faktor

  #343873 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Meggazdagodas?

  Minden relative. Valoszinu egy normalis eletszinvonal valahol Hegyeshalomtol nyugatra a meggazdagodast jelenti egy atlag magyar szamara de nem jelent egy teherautonyi penzt es nem is kell a jo elethez olyan sok. Ha valaki megcelozza a kozeposztalyt es be is akar illeszkedni es sikerul is akkor mar nem vagyodik vissza Magyarorszagra.
  Nem tudom mennyit fizetnek egy butorasztalosnak a UK-ben de biztos, hogy normalis elet lehet belole teremteni.
  AR

  #343872 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Apaszíve

  Értem, köszönöm a tanácsodat, most már sokkal okosabbnak érzem magam :)

  #343871 Hozzászólás

  Apaszive
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  “Titkos terv 2”

  Én mindent értek!A titkos tervedet, miszerint bútorasztalosként szeretnél a szoknyás férfiak földjén meggazdagodni. A terv kivitelezésére lettem volna kíváncsi, de gondolom Te lesöpröd szakmai tudásoddal a helyi bútorasztalos iparosokat. Sok szerencsét, kitartást a titkos tervedhez és a végére egy jó tanács ha megengeded: siess a kivitelezéssel, mert 2014 õszén Skócia függetlenségérõl döntenek a helyiek. Még az is elõfordulhat, hogy a magyar útlevél kevés lesz a Hadrianus-fal másik oldalára!

  #343870 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  AR

  Meglátjuk, hogy alakul. Egyelõre jó lenne kitalálni, hogy hová is, tengerentúlról már lemaradtam, marad Európa. Korábban kellett volna…. Minden esetre az biztos, hogy következõ 20 évet nem Magyarországon szeretném leélni.

  #343869 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Barna

  Az nem ugy mukodik ahogy gondolod. Mindenki ugy megy ki, hogy megszedem magam aztan hazajovok. Ez nem igy mukodik. Az egyik ok az, hogy ha megszeded magad, majd bolond leszel visszatelepulni Magyarorszagra. Ha meg nem szedted meg magad akkor loser-kent megy vissza ahonnan jottel.
  Tapasztalatom szerint csak azok mennek vissza Magyarorszagra akiknek nem jott be a kivandorlas valamilyen okbol. Azok az emberek akik normalis eletet elnek, dolgoznak, adot fizetnek, csaladjuk van, egisztenciajuk van, stb. majd bolondok lesznek visszatelepulni egy lerobbant orszagba.
  Sok szerencset az elhatarozasodhoz. Latom elindultal es sok mindent maskent latsz.
  AR

  #343868 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  IRL

  Ez azért jó az Orbángutángnak, mert megvan oldva, hogy lehet pénzt adni az embereknek. Kimennek dolgozni, hazaküldik pénzt, vagy pár év múlva hazatelepülnek a megtakarításokkal, aki meg itt magad, az ki lesz csontozva. Mindenképpen az állam nyer.

  #343867 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  IRL

  Apaszíve, melyik része nem érthetõ, 2012 Nov 02, 13:50 -i hozzászólásomból? Nem értem mit nem értesz!?

  #343866 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Igazánól

  inkább mostanra csúcsosodott ki a válság Magyarországon, és a legtöbb embernek elfogyott minden tartaléka, az elhelyezkedési lehetõségek meg a nullára csökkentek, ezért van most nagy kivándorlási hullám . Talán, az elmúlt 20 évben még ilyen mérteteket nem öltött mint most. Most a wizzair, a lakáskiadó cégek és a munkaközvetítõk kaszálnak, mivel soha ekkora kereslet nem volt szolgáltatásaikra. Azt mondják, hogy Londonban már közel 100 ezer magyar van, ami egy nem kicsi magyar város lakosságának megfelelõ szám. DE, Németország is gyors ütemben zárkózik mint fel mint fogadó ország. Mondjuk, az már 10-20 éve látnivaló volt, hogy Magyarország nem fog semmire menni. A rendszerváltás után volt egy illúzió, hogy gyorsan utolérjük a nyugati államokat, de ez nem így történt. Amikor mi egy picit fejlõdni tudtunk, a 90-es évek közepétõl a 2000 es évek elejéig, az egy nagyon kedvezõ világgazdasági korszak volt: optimizmus, olcsó pénzek és rengeteg mûködõtõke befektetés. Amikor ennek vége lett, akkor megmutatkoztak az ország valódi gyengeségei: nincs nagy tömegben bányászható értékes ásványkincsünk, nincs tengerpartunk ahol kikötõk lehetnének vagy idegenforgalom, vagy akár egy Alpokhoz hasonló hegység , mint Ausztriának. Az iparunk, amibõl a dollár vagy euró bejön, az külföldi kézben van és csak a dolgozóknak kifizetett munkabér marad itt, de ezek a nagy multik is úgy vannak itt, hogy az állam agyon szubvencionálja õket, a magyar adófizetõk zsebébõl. Csak a mezõgazdaság van , az is egyre gyengébb állapotban, es az nem tud közel 9,9 millió embert eltartani. Meg a termál turizmus sem. Ezen kívül, még a társadalmi-politikai helyzet sem kedvez a gazdasági fejlõdésnek. Aki ebben a helyzetben nem lép le, az vagy nagyon szerencsés ember, vagy nagyon hülye.

  #343865 Hozzászólás

  Apaszive
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  “Titkos terv”

  Csak két szerény kérdés.
  A ködös és esõs Skóciában mibe akarsz fogni? Hogy gondolod?

  #343864 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető
  #343863 Hozzászólás

  íroszszág drága

  Igaz, hogy ausztriában, és németben kisebb a pénz, de az árak Mo.hoz hasonló, míg Ir-ben nagyon drága minden, és fos szürke esõs ország, és még hétvégén haza se tudsz látogatni.Unalmas hely, unalmas emberekkel, a városokban agresszív cigányokat is lekörözõ állatok élnek.

  #343862 Hozzászólás

  Laci65
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Barna,Bk!

  Nem tûntem el csak beteg letta gyerkõc………

  Olvastalak titeket………. üditõ volt, látom már baráti a csevegés. Igazán örülök neki.

  Barna! Nekem is mûbútorasztalos a szakmám. Igazi csoda dolgokat tudok készíteni fából.

  Nekem, adhatnak egész rönkfát. abból is megcsinálok…..bármit.
  Hamarosan jövök.

  Sziasztok!

  #343861 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Írország

  Lehet, hogy nem mondtam, de bútorasztalos a szakmám, illetve vendéglátó iskolával kezdtem anno, de most nem szakmában helyezkedtem el. Titkos tervem, hogy Skóciában szakmában elhelyezkedek el, de ahhoz több kell, mint jó angol nyelvtudás. Angliában megfizetik ezt a foglalkozást, 10-14/h Font közötti bérekre már lehet valamit kezdeni.

  Utazónak úgy tûnik elment a kedve a továbbiaktól, nem nagyon jönnek a kérdések, ezért passzolom a további szereplést.

  Magyarok kivárnak, bíznak valamiben, pedig nincs már miben. Magyarország nem rohan semmiféle szakadék felé, ha nem benne ül egy bazi nagy gödörben, ahonnan nincs kiút. Írország egy jó alternatíva, legalább is szerintem. Erre a sokan rájöttek, tömve vannak a Ryanair gépek, Magyar ember még kivár. Minden jel arra mutat, hogy nem lesz mindig nyitva a kapu, nem baj, én már bent vagyok…

  #343860 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Igen

  Ausztriában egy kicsit alacsonyabb a bér, mivel a sok keleti munkaerõ eléggé lenyomja a béreket, viszont, van kötelezõen 13. havi bér , ami azért nem rossz plusszban. A bútoriparnak az okozza most a nehézségeket, hogy a távol-keletrõl rengeteg olcsó és relatíve nem rossz bútor jön be, amivel árban Nyugat-Eu nem tud versenyezni. Az egyik ismerõsöm is tetõt fed asztalos szakával Hollandiában. Az építõipar még nem heverte ki a válságot , de azért asztalosra mindig szükség lesz
  Nálunk , Magyarországon nagyon gáz a helyzet: régebben egy konyhabútort annyiért készítettek, amennyi az anyagköltség volt, most meg közel sem lehet ennyit elkérni , arra panaszkodnak az asztalos ismerõseim, hogy nehezen tudnak megélni.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 32
Hozzászólás: Írországban mi a helyzet?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.