Irorszagban munka

 • Indította
  Témakör
 • #31910 Hozzászólás

  ber

  Szeretnék Irországba menni az EU csatlakozás után, dolgozni. Kinek mi a tapasztalata e téren? Mennyire szigorúak az erre vonatkozó törvényeik? Korrektek?Milyen munkara lehet szamitani?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #336045 Hozzászólás

  Zsolti

  Na erre varrjatok gombot!

  A magyar kormány tegnap tiltakozásul bejelentette: viszonossági alapon maga is korlátozza májustól az EU jelenlegi tagországaiból érkezõk munkavállalását. A döntés azután született, hogy a régi uniós tagok közül utolsóként Írország is közölte: kétéves munkaviszonyhoz köti a szociális ellátást a frissen csatlakozó országokból érkezõk munkavállalók esetében. Mára az összes jelenlegi tagország jelezte: nem engedi be korlátozás nélkül az újonnan csatlakozók állampolgárait. Van, ahol a szociális juttatásokat, máshol az érkezõk számát korlátoznák, vagy egyes ágazatokat zárnák le az álláskeresõ kelet-európai munkavállalók elõl.

  #336044 Hozzászólás

  jani

  igaz

  menjen most mar mindenki oda!

  #336043 Hozzászólás

  EUszkeptikus

  nincs szigor, EU van

  Május elsejétõl EU tagok vagyunk. Írország nem élt a korlátozás lehetõségével az új EU tagok felé sõt még a kekeckedést sem csinálják a szociális jutattatásokkal mint az angolok (egyelõre) ezért ott úgy válalhatsz munkát jogi szempontból mint bármelyik ír állampolgár. Ami a munkalehetõségeiden ronthat az az ha nem vagy perfekt angol mint bármelyik ír és nincsenek ír vagy nemzetközileg akkreditált közép vagy felsõfokú végzettségeid amit ott elfogadnak. Egy kommunikáció képtelen végzettséggel nem rendelkezõ személy csak segédmunkás lehet ott is. Persze még az is jobban fizet sokkal mint egy jobbnak mondott állás Magyarországon.

  #336042 Hozzászólás

  bagoly

  írmelóóó

  én 3éve dolgoztam feketén szar pénzért (fast food), sok penz elment a szállásra és a munka is tenyleg szar, napi 10 óra és hetente egyszer éjszakára tettek igy elbaszták az egész hetem. szerintem akkor erdemes menni ha tenyleg tudsz valami munkát elõre, vagy bármi támpontot mert én csak belevágtam a világba egy hamis vonatjeggyel

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Irorszagban munka
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.