Irreálisan magas USA kórházi számla!

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Irreálisan magas USA kórházi számla!

 • Indította
  Témakör
 • #15953 Hozzászólás

  Jeff

  Sziasztok!

  Van valakinek tapasztalata USA-beli kórházi kezeléssel kapcsolatban?

  Mi van olyankor, ha egy kórházi kezelés után a kiállított számla többezer dollárral még túllépi az utasbiztosítás által meghatározott legfelsõ keretet?

  Miután a biztosító a kórház felé kifizette a maximum összeget, a fennmaradó részt a kórház fogja közvetlenül követelni a betegtõl?
  Ezesetben miután a magyar állampolgár hazatért Mo-ra, az amerikai kórház be tudja hajtatni/be szokta hajtatni a hiányzó összeget rajta? Ha igen, milyen módszerekkel?

  A beteg nem azért nem fizet, mert nem akar, hanem mert egyszerûen nem lenne képes kifizetni az összeget…

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #458468 Hozzászólás

  Judit

  Re: Irreálisan magas USA kórházi számla!

  Arról nincs információd, hogy milyen eséllyel hajthatják be rajtam az 500$-os sürgősségi ellátás díját itt Magyarországon?
  Köszönöm a választ.

  #457864 Hozzászólás

  Totó

  Weston, Florida. ( gazdag környék )
  A gyerek beteg lett. Bementunk mondtuk mi a baj. Fel írtak a nevet, címet, és vizsgálat, majd recept a gyógyszerre, és mondták,hogy “viszontlátásra”.
  Ennyi.

  #457755 Hozzászólás

  marica

  Hogy valami igazán hasznosat is írjak, ami saját tapasztalat:
  Állami kórház, sürgősségi ellátás, biztosítás nélkül, ezer dollár körüli számla.
  Felvételkor közöltem, hogy nincs biztosításom. Mondták, hogy nem gond.
  Kijött a számla. Kiadták egy behajtó cégnek. Telefonon hívtak fel. Mondtam, hogy nem tudom akkor épp kifizetni. Erre a hölgy mondta, hogy elenged 70 %-ot. A maradékot tudnám részletben fizetni? Erre én, hogy úgy esetleg talán. Mégis, mi lenne az a részlet, amit vállalni tudok? Csak viccből mondtam, hogy pillanatnyilag számomra a havi 20 dollár tűnik vállalhatónak. Teljes meglepetésemre azt mondta, hogy rendben, akkor legyen így. Végül egyben kifizettem, de nem ez a lényeg. Egy barátomnak meséltem, hogy mennyire furcsa volt, és azt mondta, hogy bármennyit mondtam volna, akár 5 dollárt is, el kell nekik fogadni és nem fognak semmit lépni a behajtás érdekében, amíg önként fizetsz. Hogy ez miért van így, vagy így van-e minden esetben, azt nem tudom, hátha valaki okosabb és tudja és beírja ide.
  Ha nagy összegű a számla (igazán nagy), akkor elképzelhető, hogy Magyarországra is követnek. Van jogsegély ebben a vonatkozásban. Lassú, hosszadalmas, de működőképes. Azt tudom javasolni, ha igazán nagy számlát hoz valaki össze, akkor ne jöjjön anélkül haza, hogy nem rendezi. Végső esetben akár egy magáncsőddel is, mert azt itthon már nem tudja megoldani.

  #457754 Hozzászólás

  marica

  Re: Re: Irreálisan magas USA kórházi számla!

  Robi, ne írjál már ekkora hülyeséget. Mégis, hogy gondolod? A gyakorlatban. A kórház leadja a tartozás listát a cbp-nek, sőt havonta frissíti? Léptél már ki az USA-ból? Nem hiszem. Ha ez így lenne, ahogy írod, akkor minden illegális, aki maradni akar nem ügyvédhez rohangászna, hanem a sürgősségire, hogy maradhasson.

  A félreértések elkerülése végett: nincs ilyen, ezen nem kell aggódni, ettől kiléphet bárki. Sőt, utána vissza is. Még adótartozásnál is, pedig az szövetségi ügy, éppúgy, mint a határok őrzése. A kórház meg nem. Illetve van olyan is, de csak úgy 200 a sok ezerből. Nincs összeköttetés sem törvényileg, sem a gyakorlatban a kórházak pénzügyi nyilvántartása és a határőrség között.

  #457752 Hozzászólás

  albaregia

  Nem az amerikai korhazi szamla irrealisan magas hanem te vagy egy irgalmatlanul nagy barom ha biztositas nelkul utazol oda. Ha meg ott elsz akkor tudnod kene ezeket a dolgokat. Ezert nem ertem miert olyan vonzo a magyaroknak illegalisan Amerikaban dolgozi es elni amikor egy kificamodott boka elviheti egesz eves sporolasod.
  AR

  #457751 Hozzászólás

  robi

  Re: Irreálisan magas USA kórházi számla!

  igen van.en kintlakom.ha nem fizeted ki de el akarod hagyni az orszagot addig nem engednek ki meg ki nem fizeted.egy vervetelem 800 dollarba kerult.

  #457648 Hozzászólás

  Jövevény
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kórházi számla sok mindentől függ. Ha van biztosításod akkor eleve magasabb az ár, mert már előre lekötött árakról beszélnek, de nem mindent fizet a biztosító így lehet vagyis biztos hogy sok mindent saját zsebből kell fizetni. Ha nincs biztosításod akkor is ellátnak, és átadhatják agency-nek a tartozásodat, akik majd keresnek és megbeszélitek hogy havonta mennyit tudsz fizetni. Amúgy van ezeknek önkéntes alap, bárki adományozhat pénzt, az amerikaiak nagyon szeretnek adományozni, ebből az alapból szokták finanszírozni a ki nem fizetett számlákat. Az a baj a zömét elviszik az illegális mexikóiak hogy usában szülnek ingyen 5-6 gyereket, mig egy amerikai komoly összegeket fizet hogy jó biztosítása legyen és jó kórházi ellátása. Az egész amerikai eü egy vicc. Ha van bármilyen biztosításod, nekik kötelező fizetni valamennyi százalékot, pl kocsit bérelsz akkor már biztosítva vagy bizonyos összegig. Érdemes biztosítást kötni utazáskor, mert egy röngten lehet 3-5 ezer usa dollár, egy egyszeri látogatás orvosnál 100$, egy specialist-nál 2 perc 1000-1500$, még ha van biztosításod akkor is az önrész egy ilyen specialistánál 500$. Ez magyarként biztos hihetetlen mikor eléd vágják a számlát, USA-ban ez megszokott dolog. Amúgy minden biztosító egy legális rabló banda.

  #163687 Hozzászólás

  Kovacs
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  semmi gond, nem tudjak es nem is akarjak behajtani

  Semmi gond, nem fogjak tudni behajtani az irrealisan magas osszeget. Ha nincs biztositasod akkor rendkivul magas arat fognak szamlazni mert ugyis tudjak hogy nagy esely van arra hogy soha nem birjak behajtani. (ugyanakkor a konyvelesben ez ugy mutathato mint veszteseg ami ellensulyozza a nyereseget)

  #163686 Hozzászólás

  Jeff

  kórház

  Egyáltalán nem így van.

  Semmi konkrétum nem érdekelt senkit a fizetési képességemmel kapcsolatban. Felvételkor is csak a nevem és a születési idõm kellett nekik semmi más, még a lakcímem sem, vagy az hogy ki a biztosítóm. Hivatalos papírt, útlevelet sem kértek, akár kamuzhattam volna is hogy ki vagyok…
  És nem életveszély, én sétáltam saját lábon az ER-re hogy gondom van.

  #163685 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bár nincs tapasztalatom

  de szerintem addig hozzád sem nyúlnak (legfeljebb az életmentõ beavatkozásokat kivéve), amíg nem tisztázták, hogy ki fizeti a számlát.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Irreálisan magas USA kórházi számla!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.