Ismét öltek: Belehalt sérüléseibe a cigányok által megv

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Ismét öltek: Belehalt sérüléseibe a cigányok által megv

 • Ennek a témakörnek tartalma 34 hozzászólás, 8 résztvevő. Utolsó frissítés:  pityuka 8 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #22501 Hozzászólás

  Hali
  Itt egy hir a cigányokról
  Ismét öltek: Belehalt sérüléseibe a cigányok által megvert 92 éves néni
  Az a 92 éves néni, akit néhány hete Ózdon, a Hétes telepen a cigányok megvertek, ma sajnos belehalt a bántalmazásba. Az ózdi Jobbik-alapszervezet és az ózdi gárdisták nevében ezúton szeretném kifejezni õszinte részvétemet a néni családjának! – írja Kisgergely András képviselõjelölt, az ózdi Jobbik elnöke.
  Csatlakozunk a részvétnyilvánításhoz, és várjuk, mi lesz a gyilkosok sorsa. Mit ér egy becsületben, munkában, tisztességben leélt élet, ha magyar.

  És hogy mennek-e ki tüntetni az utcára a holoemlékmû-fényezõ, újjáéledõ fasizmus ellen tüntetõ “civilek”.

  Elítélik-e a cigányerõszakot politikusaink – vagy inkább törvényt hoznak a holokauszt-tagadás mintájára, hogy tilos legyen beszélni róla? A telepen õ volt az utolsó magyar. Nem jelent, nem üzen ez valamit mindnyájunknak?

  És a legfontosabb kérdés: ki lesz a következõ áldozatuk? És hány becsületes, ártatlan magyarnak kell még meghalni ahhoz, hogy véget vessünk a cigányterrorizmusnak? Mikor lesz már vége?!

  AKI SZERETI A CIGÁNYOKAT AZ KÖLÖZZÖN
  EZEK A MOCSKOK MELLÉ

  http://kuruc.info/r/35/55164/

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 34
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #242664 Hozzászólás
  #242663 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ezek a “kornyezetvedok”

  majdnem mind, egytol egyik a volt kommunistak, anti-kapitalistak, akiknek az igazi celjuk a kapitalizmus, a gazdasag, a jolet es a fejlodes tonkrevagasa. Mar akkor elarultak magukat, amikor elkezdtek ugatni az atomeromuvek epitese ellen, ami a legtisztabb energiaforras a vilagon, de nekik az sem volt jo.
  Al Gore es tarsai aztan beleinvesztaltak egy csomo penzt es munkat az “alternativ” energiaforrasok reklamozasaba, szel, nap, ethanol es egyeb baromsagok. Ezek egyike sem mukodik, de az senkit nem zavar, mindaddig, amig lesznek olyan idiotak, akik ettol fuggetlenul megveszik. Ezek az idiotak persze szinte mind allamilag dotalt cegek, ugyhogy ezek a cegek, a befektetoik es a kormanyok, mint jol jarnak, csak az adofizetok szopnak, de kemenyen.

  Spanyolorszagban pont emiatt van jelenleg 19%-os munkanelkuliseg. Nem jott be nekik a nagy alternativ energia biznisz:)

  Ez az egesz egy ragyogo peldaja annak, hogy miert nem volna szabad az allamot a gazdasagnak meg a kozelebe se engedni. Privat cegek minden nap probalkoznak kulonbozo uzletekkel, amik egy resze sikeres lesz, mas reszuk becsodol. Ez termeszetes es szukseges folyamat. Amikor viszont az allam kezd el toket kockaztatni, raadasul az egesz orszagot belerangatja nehany agyalagyult politikus az “okossagaikba”, a “tuti uzletekbe”, mint a nap es szeleromuvek es azzal buknak, akkor nem egy magan ceg nehany befektetoje bukta el a privat vagyonat, hanem ellenkezoleg. Egy “befekteto” nem bukik egy fillert se, mivel a “befektetok”, a politikusok, akik a masoktol lopott penzzel jattszottak, vagyis az adofizetok penzet buktak el, ugyhogy majd az adofizeto tejelhet. Persze mindez az “orszag erdekeben” tortenik, nem am holmi onzo, profit hajszolasrol van szo:)

  #242662 Hozzászólás

  Joe

  A tegnap esti nagy meglepõdésemet tegnap már nem volt lelkierõm leírni, de most azért megteszem.
  Mielõtt a “Globális Felmelegedés” téma elõjött, azelõtt egy másik slágertéma volt a napirenden a “környezetvédõknél”: “AZ Ózonpajzs Védelme”, valószínûleg mindenki emlékszik rá.
  A kisfiam csillagászat mániás, úgyhogy van otthon egy rakat ismeretterjesztõ DVD-nk bolygókról, csillagokról, galaxisokról, stb. Mindegyiket legalább hússzor megnézte már. Tegnap este egy olyan DVD-t rakott be, ami a föld légkörével foglalkozik. Valamennyire belenéztem pár pillanatig, és a következõ dolgokról volt szó:
  1./ Az ózon (O3) egy mérgezõ gáz, a föld felsõ légkörében viszont hasznos (könnyebb is a sima oxigénnél, tehát amúgy is felfelé száll), mert megvéd a túlzott UV sugárzástól. (Ezt tudtam, meg szerintem nagyon sokan tudják.)
  2./ Az ózon úgy keletkezik, hogy a nap UV sugarai elbontják az oxigénmolekulákat. Ezért aztán a folyamat önfenntartó, mert ha vékonyodik a felsõ légkörben lévõ ózonréteg, akkor az alsó légkörbe több UV sugárzás jut, tehát több friss ózon keletkezik, ami felszáll a felsõ légkörbe. (Ezt csak sejtettem, mivel meggyõzõdésem, hogy a föld önfenntartó.)
  3./ Az viszont számomra nagyon meglepõ volt, és még nem is hallottam errõl, hogy AZ ÓZON EGY FOKOZOTTAN ÜVEGHÁZHATÁSÚ GÁZ, SOKKAL JOBBAN, MINT A CO2!!! Ebbõl ugye az következik, hogy azok a “környezetvédõk”, akik vastagítani akarják az ózonréteget, ugyanakkor küzdenek a “Globális felmelegedés” ellen, azok teljesen síkhülyék.

  #242661 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Global Warming

  Biztos, irt errol az index, csak csodalkozok, hogy epp most, amikor a hetvegen a BBC interjuban Phil Jones az IPCC egyik vezeto klimatologusa beismerte, hogy miket simliskedtek, akkor azert az szerintem megerdemelne egy friss cikket, talan meg a cimlapon is. Ehelyett a Hollandiaval kapcsolatos baklovesekrol cikkeztek, aminek abszolut semmi hirerteke nincs, foleg ehhez a hirhez kepest.

  Egyebkent teljesen igazad van a hibrid autokkal kapcsolatban is. Egyebkent egy csomo mas termekrol is, amiket vallasi vehemenciaval hirdetnek a “kornyezetvedok”, kideritettek, hogy tobb kart okoznak, mint hasznot.

  Az 1000%, hogy az vilagon a legtobb orszag kormanyainak a szeme se fog rebbenni, akkor se, ha holnaptol megjon a jegkorszak. Akkor is kitartanak majd a karbon adok mellett, csak akkor majd azt fogjak halalos meggyozodessel allitani, hogy a karbon globalis LEHULEST okoz. Ez csak akkor fog valtozni, ha az emberek minden orszagban a banatos pcsaba elhajtjak azokat a kepviseloket, akik jelenleg a parlamentekben vannak es ennek az egesz cirkusznak a haszonelvezoi. Arra is kivancsi lennek, hogy Al Goretol mikor veszik vissza az Oscar Dijat es a Nobel Bekedijat, elvegre most mar tudjuk, hogy nem a bekedijat erdemelne, hanem egy ujrafelhasznalt kotelet a nyakaba???

  #242660 Hozzászólás

  Lenz

  Te írtad Xenon-nak:
  “Volt itt ez a maszopos barom,aki vizsgálgatta a Fideszt,már nem emlékszem,hogy hívják(talán Keller),de õ sem talált semmit.”
  IGAZAD VAN. Kiegészíteném egy kicsivel a mondanivalódat: Az én véleményem szerint “volt itt egy Maszopos bohóc”, akit a “Maszop” arra rendelt ki, hogy eljátssza ezt a szerepet, hogy meg tudja téveszteni a választókat. Így teljes a mondat.
  Ugyanis ha ez a “Maszopos barom” – szerintem meg bohóc – talált volna valamit a Fidesszel kapcsolatban, akkor az is kiderült volna, hogy az MSZP ÉPPEN OLYAN SÁROS az adott ügyben, mint a Fidesz. Ezért aztán a bohóc teljesítette a feladatát, és nem talált semmit, viszont mind az MSZP, mind a Fidesz szavazóinak nagyrészét megnyugtatta, hogy itt szó sincs lopásról, sõt…
  Gondolkodjál el egy kicsit ezen…

  #242659 Hozzászólás

  Lenz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  xenon!

  Volt itt ez a maszopos barom,aki vizsgálgatta a Fideszt,már nem emlékszem,hogy hívják(talán Keller),de õ sem talált semmit.
  Ezek a kommunisták,meg kiszolgálók a más szemében a szálkát is csak kitapintják,mert a sajátjukat már a mestergerenda kinyomta….

  #242658 Hozzászólás

  Joe

  Egy ici-pici dologban tévedsz:) Volt az Indexen cikk – több is – arról, hogy mekkora humbug a globális felmelegedés elmélete. Igaz nem túl sokszor, és nem az Index címoldalán. Sõt még olyanról is volt cikk, hogy valahol (már nem emlékszem, hogy hol, de nem ez a lényeg) kutatók óriási fóliasátorral beborítottak valami kis erdõrészletet, klimatizálták, hogy ne legyen melegebb, mint a külsõ hõmérséklet, és megemelték a CO2 koncentrációt a sátoron belül, de valami minimálisan. Kiderült, hogy a fóliasátor alatt lévõ fafajták minimum kétszer, de volt olyan fajta is, amelyik négyszer olyan gyorsan növekedett, mint a szabadon élõ kontroll csoport, tehát többszörösen annyi CO2-t nyeltek el, mint a szabadon élõ társaik. Ebbõl is lehet arra következtetni, hogy a Föld nevû bolygót qrva nehéz kimozdítani a saját stabilitásából, mert önfenntartó.
  Amikor a dinoszauruszok kihaltak, akkor az valószínûleg (sok kutató szerint) egy óriás meteorit becsapódásának a következménye volt, ami hirtelen jött, és az általa okozott változás nagyon gyorsan (napok alatt) volt érezhetõ a Föld minden pontján. De még egy ilyen gyors, és nagy változás sem tudta az élõvilágot megsemmisíteni a földön!!! (Csak a dinoszauruszokat, meg még néhány más fajt.) Meggyõzõdésem az, hogyha akkor emberek éltek volna, akkor az emberek nem pusztultak volna ki, mert – egynémely csoportjaiknak – lett volna ESZÜK a túlélési stratégiákon gondolkozni. A dinoszauruszok kihalása csak azt bizonyítja, hogy az evolóciónak az a zsákutcája, amelyik amúgy is lassan kihalt volna, egy gyors változás miatt hirtelen halt ki. A kutatók szerint akkor napok alatt 10-15 C fokot hûlt a levegõ (egyesek szerint 20 fokot), és ez tartósan így is maradt. Ezt is kibírta az élõvilág túlnyomó része, csak az életre egyébként is alkalmatlanok pusztultak ki gyorsabban.
  A másik kedvenc vesszõparipám a hibridmeghajtású autó. Ezen jármûveknek a legdrágább alkatrészük a nagyteljesítményû akkumulátor, értelemszerûen ez a hibridautók árában is megmutatkozik. Kutatók kiszámolták már rég, hogy a jelenlegi technikával magának az akkumulátornak a legyártása miatt sokkal több CO2 kibocsájtás keletkezik, mint az akkumulátor teljes élettartama alatt megspórolható mennyiség. Más (európai) kutatók meg arra jöttek rá, hogy hiába a magas benzinárak Európában, még így sem éri meg pénzügyileg hibridautót venni, mert az akkumulátorok élettartama alatt nem lehet annyi (benzin)pénzt megspórolni, mint amennyivel drágábba kerül a hibridautó egy normál társához képes. Az USA-ban mindez fokozottabban igaz, mert ott olcsóbb a benzin. Úgyhogy nekem majd akkor lesz hibridautóm, ha olyan gyártási technológiákat dolgoznak ki, hogy a nagyteljesítményû akkumulátorok emiatt fillérekbe kerülnek. Ha ez nem sikerül, akkor soha nem lesz hibridautóm.
  Még egy gondolat: Nem olyan régen volt a Koppenhágai Klímacsúcs. Sok “környezetvédõ” megjelent ott tüntetni, néhányan mellesleg “szép kultúráltan, békésen” szét is verték Koppenhága belvárosát. Ezen tüntetõk jórésze repülõgépen érkezett Koppenhágába tüntetni a környezetvédelem mellett. Az meg sem fordult a kis fejecskéjükben, hogy gyalog, biciklivel, és evezõs csónakkal érkezzenek, ha már egyszer pont õk hangoztatják, hogy a repülõgépek mennyi üzemanyagot zabálnak, és ez mennyire környezetkárosító…

  #242657 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mellesleg,

  ha mar a politikai elit nephulyitesenel tartunk, aminek egyetlen celja a totalis hatalom az egyen felett, akkor nem szabad elfelejtkezni, a vilag eddigi legnagyobb szelhamossagarol, a Globalis Felmelegedes agymosasrol, amit termeszetesen minden magyar part tiszta szivvel magaeva tett, foleg a Jobbik.

  Nehany konzervativ szkeptikus, itt az USA-ban evek ota hangoztatta (en magam is vagy 2-3 eve ezen a forumon), hogy ez a Globalis Felmelegedes teoria nem egy tudomany, hanem egy vallas, aminek az egyeduli celja, mint minden vallasnak az emberek felett gyakorolt hatalom. Ha nem azt csinalsz, amit mi mondunk, akkor elpusztul a Fold. Csak mi (az allamok) vagyunk abban a helyzetben, hogy megmentsuk a Foldet a totalis pusztulastol (Armageddon). A jo hir viszont, hogy az atlagember is megmentheti a Foldet. Nem kell mas csinalni, csak 3szor annyit fizetni a benzinert es 5szor annyit az elektromos aramert, mint amennyibe kulonben kerulne a piaci aron. Ezen kivul egy kis kornyezetvedelmi ado itt-ott es mar meg is vedtuk a Foldet.

  Nos, vegre kiderult, hogy hiaba gondolta a Fold lakossagnak a 95%-a, tobb milliard ember, hogy ez az egesz igaz, ok voltak akik tevedtek es nekunk volt igazunk!!! Nekunk, akiket azzal vadolt a tobbseg, hogy olyan primitivek vagyunk, hogy azt hisszuk, hogy a Fold lapos. Kiderult, hogy az egesz egy vilagraszolo nephulyites volt, semmi mas.

  Megneztem az index.hu-t, mert kivancsi voltam, hogy mit cikkeznek errol, persze semmit:) Meg mindig azzal vannak elfoglalva, hogy az IPCC tevedett, mert Hollandianak nem a fele, csak a negyede van viz alatt. Szenzacios! Az, hogy kozben megdolt az egesz svindli, arrol nem cikkeznek.

  Akit erdekel, hogy mi tortent, annak az angol nyelvo honlapokat kell olvasnia: Az ENSZ, IPCC Global Warming vezeto tudosa beismerte, hogy huzudott, hogy 15 eve semmilyen melegedes nincs, hogy 8 eve csokken a homerseklet es, hogy az elmult 200 evben 2szer is volt a 90-es evekhez hasonlo folmelegedes, amikor meg semmilyen CO2 kibocsajtas nem letezett. Azt is beismerte, hogy az adatok, amik alapjan szerkesztette meg a grafikonjait, amik “bizonyitottak” a mostani melegedest, amit az emberi tevekenyseg okozott szerinte, ELKEVEREDTEK, nem talalja oket. Erdekes… Persze nem voltak ezek az adatok olyan fontosak, hogy meg kellett volna orizni oket, csak tobb trillio dollart nyultak le az allamok a vilag orszagaiban az emberektol ezekre az adatokra hivatkozva. Ugyan, bagatel!

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250872/Climategate-U-turn-Astonishment-scientist-centre-global-warming-email-row-admits-data-organised.html

  A legnagyobb rohej ebben, ami a hir magyar vonatkozasat illeti, hogy a Jobbik, termeszetesen, mivel ok a legnagyobb allami eroszakuralom hivei, total lelkesedessel szivtak torokra ezt a baromsagot. Meg egy szuper ok, amire hivatkozva lehet a gazdasagot szabalyozni! Ezekbol az okokbol ugyanis soha nem eleg. A “nemzet erdeke” is egy jo ok, de “megvedeni a Foldet”, az aztan az igazi ok! Olyannyira, hogy a programjukban “ökoszociális nemzetgazdaság”-rol regelnek (bizony ezt a kifejezest ok talaltak ki, de szerintem az ökofasizmus sokkal talalobb lett volna), ami megvedeni szandekozott Foldanyat a Foldet pusztito kapitalistakkal szemben:) Igazan zsenialis. A szabadpiac, ha magarahagyjuk elpusztitja a Foldet, tehat muszaj nekunk es minden joerzesu embernek kozbelepnie es szabalyozni orrverzesig!

  Kivancsi vagyok mikor fog eljutni a magyar koztudatba, hogy vege a Globalis Felmelegedes idiotizmusnak de foleg arra leszek kivancsi, hogy mikor veszi le az allam a bunteto adokat az energiahordozokrol, ha tudjuk, hogy azok abszolut semmilyen felmelegedest nem okoznak???

  Azt hiszem erre varhatunk…Pontosabban varhattok ti Europaba, mert nalunk a Kongresszusnak volt annnyi esze, hogy nem csatlakoztunk Kyotohoz es a tobbi “kornyezetvedelmi” egyezmenyhez, ugyhogy nalunk az energian nincsenek bunteto adok.

  #242656 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Lakatos, tudom mi a helyzet,

  nyilvanvalo, hogy minden ember, kivetel nelkul fugg Mo-n az allamtol valamilyen fokon. Nemcsak Mo-n kulonben, hanem egesz Ny-Europaban. Ez nem veletlen! Ez egy tudatos strategia volt a politikai elit reszerol az elmult 10.000 evben:)

  A legegyszerubb modon nem fegyverrel es eroszakkal tudunk a tomegek folott uralokdni, hanem tamogatasokkal!

  Ezert azkarja a Demokrata Part az USA-ban bevezetni az allami eu biztositast. Semmi koze nincs ennek az egeszsegugyhoz!!! A tet, nem az emberek egeszsege, hanem a hatalom az emberek folott. Mindaddig, amig a polgar megvehet barmit, barkitol a szabad piacon, addig nincs kiszolgaltatva az allamnak. Ez megengedhetetlen!

  Kulonben ervelni nagyon konnyu olyan dolgok mellett, amikkel nem ertesz egyet, csak ismerni kell azokat az erveket, amiket az ellenfeleid hasznalnak. Azokat meg muszaj, hogy ismerjed, mert mar ezerszer kiprobaltak rajtad oket es te ezerszer visszaverted oket. Ugyhogy en barmikor tudnek ervelni a Jobbik mellett, a komcsik mellett, a szocialistak mellett, amit akarsz:) Csak el kell hallgatni azokat az erveket, amik megcafoljak azokat, amiket epp hasznalni akarsz. Azokat eleg, ha te ismered:) Ha viszont a partnered hozza fel azokat az erveket, amiket te el akartal hallgatni, akkor tudod, hogy az urge tenyleg tudja mirol beszel es nem csak potyautas a szekeren.

  #242655 Hozzászólás

  xenon

  gazsi ne

  nahat gazsi ilyen invitaciora nem is szamitottam szoval aszondod hogy latogassam meg az asszonyt aki itt-ott irkalgat

  hat jovan nembanom ha mar te nem birod ellatni a dolgodat

  meglatogatom

  ja es mondcsak gazsikam elmeselned hogyan szereti me ugye nagyon a kedvebe kene nekije jarni ugye?

  arra gondoltam hogy elosszor magyarosan kifejezodve szoval pettingelve megmutatom neki a nagydarab hosszukas……

  libertarus igazolvanyomat

  mitgondolsz ez tetcene neki? mert neked biztosan tetcene

  #242654 Hozzászólás

  Xenon

  Úgy látszik még mindig nem tanultál meg ÉRTÕEN OLVASNI. (Ez azt jelenti, hogy ÉRTED is azt, amit olvasol.)
  Te írtad:
  “baromira erdekfeszito volt a fidess stiklikok bevezetese ma majdnem izgalomba gyuttem hogy majd hallok valami szaftos pletyit aztan semmi”
  Ezzel több problémám van:
  1./ Ha pletykát akarsz olvasni, akkor menjél ki holnap reggel az újságoshoz, aztán vedd meg a Blikk-et, vagy a Bors-ot. Ha lusta vagy felkelni reggel, vagy éppen nem Magyarországon laksz, akkor mindezeket elolvashatod online is, és ingyen, csak meg kell keresni (“Gugli” a Te barátod).
  Az írásom harmadik bekezdésének egy részlete, hogy: “Ha rákeresel itt az utazas.com-on a feleségem régi hozzászólásaira, meglátod, hogy miket, és miért írt a Fidesszel kapcsolatban.” Mivel a kereséshez nem sok eszed van, ezért segítek: A feleségem itteni nickneve Igazi Hülyeségszûrõ, az õ régi írásaira kellene rákeresni.
  2./ A “fidess stiklikok” kifejezés számomra érthetetlen nyelven íródott. Néhány nyelvet ismerek – úgy ahogy – de ilyen kifejezést még a fonetikus kínaiban sem találtam:)
  3/. Megpróbáltam erõt venni magamon, és ÖNKÉNTES nyelvésszé képeztem gyorsan magam, a “fidess stiklikok” szóösszetételt megpróbálván megérteni. Rájöttem (telefonos segítséget is igénybe véve:)), hogy ez valószínûleg a “Fideszes stiklik” kifejezést takarja, csak egy általam ismeretlen nyelvjárásban. Ha ez az értelme a “fidess stiklikok” kifejezésnek, akkor viszont lásd az 1./ pontot:)
  Joe:
  A kérdés bonyolultabb, hogy ezt a felvetésedet hullafáradtan, félbetegen megválaszoljam. Ha az általam az elõbb leírt történetnél maradunk, akkor abból világosan látszik, hogy Magyarország LEGNAGYOBB baja az, hogy MINDENKI függ valamilyen szinten az államtól (a gazdag ember is), és MINDENKI kap valamilyen állami támogatást. Valaki vállalkozói elõnyhöz jut – az adott érdekszféra (párt) hatalomra jutása esetén -, valaki meg csak egyszerûen családi pótlékot kap a gyerekei után, vagy ha éppen kirúgják az állásából, akkor munkanélküli segélyt kap AZ ÁLLAMTÓL.
  SZINTE MINDENKI (néhány Jobbikostól, és nagyon megrögzött Fidesz hívõtõl eltekintve), aki dolgozik, egyetért abban, hogy nagyon magasak az adóterhek, csökkenteni kell az állam által adott juttatásokat, a bürokráciát, stb., és “ez így nem mehet tovább”. Amikor azonban valaki az adott illetõ “saját kis elõnyét” akarja megnyírbálni, akkor rögtön “küzdõ anyatigrissé” változik a legtöbbje, és azt kezdi el hangoztatni, hogy “kezdjük el inkább ezeket az intézkedéseket egy másik népcsoporton” (Gyengébbek kedvéért: Soha nem a “másik népcsoport” kifejezést használják az illetõk, hanem ilyeneket pl: cigányok, zsidók, munkanélküliek, gazdagok, nyugdíjasok, állami alkalmazottak, versenyszférából élõk, nagycsaládosok, gyermektelenek, fiatalok, öregek, stb.)
  Ez a mondatod viszont nagyon tetszett:
  “En sokszor meggyoztem allitolagos szabadpiaci kapitalistakat, hogy a kommunizmus az egyeduli ut.”
  Sajnos nekem ez ugyanazért nem menne, mint ahogy bármifajta ügynöknek is pocsék lennék. Én ugyanis csak az mellett tudok érvelni, ami a meggyõzõdésem:(
  A többirõl talán holnap, de nem tudom, mert a holnapi napom “MAGYAROSAN KIFEJEZVE” olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája:)

  #242653 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ez az idezet Samuel Adams-tol

  egy libertariustol, Amerika egyik alapitojatol, a Fuggetlensegi Haboru (1776) idejebol.

  “If you love wealth more than liberty, the tranquility of servitude better than the animating contest of freedom, depart from us in peace. We ask not your counsel nor your arms. Crouch down and lick the hand that feeds you. May your chains rest lightly upon you and may posterity forget that you were our countrymen.”

  “Ha te jobban szereted a vagyont, mint a szabadsagot, a szolgasag nyugalmat, mint a szabadsag allando versenyet – menj bekevel tolunk. Nincs szuksegunk se a fegyveredre, se a tanacsodra. Hajolj meg es csokold a kezet, ami enni ad. Legyen konnyu a lanc a hatadon es a jovo nemzedek felejtse el, hogy valaha is ennek a nemzetnek a tagja voltal.”

  Szoval, ez a gondolkodasmod, valahogy nekem nem remlik sehonnan a magyar tortenelembol. Persze a szabadsaggal peldaloztak sokan, Petofi es tarsai, de amit minden magyar szabadsag alatt ertett, az teljesen mas, mint amit itt ertettek szabadsag alatt az amerikai forradalmarok.

  Mo-n a szabadsag azt jelentette, hogy a torok, vagy a nemet helyett, magyar foldesurak alatt sinylodjunk. Itt azt jelentette, hogy minden egyen legyen igazan szabad, ne legyen alarendelve SEMMILYEN HATALOMNAK. Ezert emliti a szabadsaggal jaro allando versenyt, kuzdelmet, mivel az igazi szabadsagaban nincs egy mindenhato allam, ami “megvedi” az egyent. A magyar szabadsagharcosok pusztan azt akartak elerni, hogy a magyar nemesek lehessenek a “vedoszentjei” a magyaroknak, ne masok. A magyarok pedig, akkor is, epp olyan ostoba modon, mint ma, elhittek, hogy a magyar foldesur, jobban banik majd veluk, mint az osztrak es harcoltak a “szabadsagukert”.

  #242652 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Erdekes, hogy

  ugy gondolod, hogy olyan sok libertarius lenne Mo-n. Nekem ezt nehez elhinni, mert a szabadsagnak es a kis allamnak semmi hagyomanya nincs Mo-n. Sehol nem tanitjak, semmilyen referenciaja nincs egy atlag magyarnak erre vonatkozolag. Minden tortenelmi referencia kizarolag az eros allam valamilyen formalyara utal. Kiralysag, monarchia, ilyen-olyan katonai diktaturak, voros/feher terror, kommunistak, nyilasok, sehova nem lehet mutatni, hogy “bezzeg akkor milyen jo volt”. Sulyosbitja a helyzetet, hogy a kornyezo orszagokban, sot egesz Europaban is kb ugyanaz a szitu.

  Az akkori SZDSZ valoban valami libertarius, szabadpiaci nezeteket vallott, sajnos nem nyertek, pont ez volt az oka, hogy en a valasztasok utan leleptem. Persze, en igy jartam jobban, mert legalabb elhuztam onnan es az is lehet, hogy ha ok nyertek volna, ok is ugyanugy elbaltaztak volna mindent, mint a tobbi idiota. Ki tudja, hogy ok mennyire gondoltak azt a dolgot komolyan, vagy csak, mint a Fidesz, megjattszottak a nagy “kapitalistakat”, mert akkor epp az volt a nepszeru mutatvany. Sajnos, ha megnezed, hogy kesobb mit csinaltak, akkor azt hiszem jogosan ketelkedek a meggyozodeseikben, ha egyaltalan volt nekik ilyesmi. Lehet nekik is olyan meggyozodeseik voltak, mint Orbannak, ami minden valasztasi ciklussal valtozik:)

  Az biztos, hogy az emberek nem teljesen idiotak, csak tudatlanok. Nekem is szinte mindenkit sikerul meggyzonom egy 1-2 orai beszelgetes soran, ahogy neked is sikerult. En sokszor olyan elkepeszto otleteket hallok magyar ismeroseimtol, hogy szet akar durranni a fejem. Pl: nemreg az egyik rokon azt mondta, hogy o nem erti miert nem mondja meg az allam, hogy a tej X Ft lehet es kesz:) Miert engedi az allam, hogy mindig emeljek az arat?

  Szoval az ilyen poziciobol indulva embereket elvinni a realitasok talajara nem eppen egy kis feladat, de a legtobb ember a vegen megerti a dolgokat. Aztan az megint mas kerdes, hogy miutan megertettek valamit, az meggyozodesse valik-e, vagy az elso alkalommal, ahogy valami politikus elojon azzal, hogy szabalyozzuk a tej arat, mert az a “magyar erdek”, akkor visszaesik-e az illeto a homalyba, vagy kepes lesz-e a maga laban allva ervelni az idiotizmus ellen…

  Nagyon sokan azt hiszik, hogy hisznek valamiben, de ha kicsit megpiszkalod oket, akkor kiderul, hogy az eg-vilagon semmiben nem hisznek, csak azt hajtogatjak, amit utoljara hallottak valakitol.

  En sokszor meggyoztem allitolagos szabadpiaci kapitalistakat, hogy a kommunizmus az egyeduli ut. Nem vicc! Te is kiprobalhatod. Ekkor derul ki igazan, hogy valaki tenyleg erti is, amiben allitolag hisz, vagy csak szajkozza valaki masnak a gondolatait. Epp tegnap talalkoztam egy urgevel, aki anarcho-kapitalistanak vallotta magat es amikor rakerdeztem, hogy “szoval neked nem lenne szukseged rendorsegre?”, akkor ahelyett, hogy a helyes valasszal jott volna elo, vagyis a privat rendorseggel, privat orzo-vedo szolgalatokkal, privat (zsoldos) hadsereggel es egyeb profi, fizetett karhatalmi erokkel, ehelyett azt mondta, hogy “van nekem fegyverem, megvedem magam”. Tehat sokan abszolut nem ertik mirol van szo, csak esetleg tettszik nekik a filozofia egy-egy resze, leginkabb az, hogy nem kell adot fizetni:) Sajnos az ilyen embereket baromi konnyu meggyozni, hogy amit ok libertarius filozofianak gondolnak, az egy abszolut baromsag es akkor elvetik a dolgot. Epp ugy, ahogy a magyarok is elvetik a kapitalizmust, mert tevesen azt hiszik, hogy az utobbi 20 evben abban eltek.

  Baromi nehez dolog ez…

  #242651 Hozzászólás

  xenon

  gazsi

  baromira erdekfeszito volt a fidess stiklikok bevezetese ma majdnem izgalomba gyuttem hogy majd hallok valami szaftos pletyit aztan semmi

  szabadpiacos volt a fideszes haver ez a poen?

  #242650 Hozzászólás

  Joe, hogy ki a “libertárius” ma, Magyarországon

  Ez egy furcsa dolog. Privátban nagyon szívesen elárulok többet – ha érdekel, de természetesen nem mindent – az alább leírtakból. Azért írom mégis ide ezt a hozzászólást, hátha valaki tanul belõle.
  Van egy baráti házaspár, akivel üzleti kapcsolatban is állunk valamennyire. Az illetõk kb. 1.000-szer annyira vitték az életben, itt Magyarországon, mint pl. mi, legalábbis anyagilag. Õk a Fidesz “holdudvara”, azon vállalkozók (üzletemberek) egyike, akik a Fideszt támogatják. Merthogy Magyarországon – mint minden más egyéb országban – vannak érdekcsoportok (ezt most nem Neked írtam, Joe, mert Te ezt úgyis tudod, hanem a tudatlanoknak).
  Ezért aztán a Fidesz “stiklijeirõl” sokkal többet tudok én, és a feleségem, mint az összes többi pártéról együttvéve (ezért viszont nem objektív a látásmód:)). Ha rákeresel itt az utazas.com-on a feleségem régi hozzászólásaira, meglátod, hogy miket, és miért írt a Fidesszel kapcsolatban. Arra vigyázunk, hogy a “barátsággal visszaélni tilos” alapon aktuális dolgot soha nem írunk meg, ez a nemesi származásból adódó neveltetés egyik “hátulütõje” (soha nem fogom kiadni a barátaimat).
  Nem is errõl akartam ténylegesen írni, hanem a következõrõl:
  Évekkel ezelõtt meghívásunk volt egy összejövetelre (ez a baráti házaspár hívott meg), ahol mi voltunk a “kakukktojás”, a “legcsóróbbak”. Õk látták a társaságot vendégül az egyik házukban. Evés-ivás, “sznobkodás” volt a program, nekem az utóbbi nem nagyon jön be. Végül mindenki elment aludni, a feleségem is (abban a házban volt a szállás mindenkinek), és ketten maradtunk a barátommal (a házigazda megy el utoljára aludni), nem teljesen józanul. Errõl hadd jegyezzem meg, hogy van egy régi “MAGYAR” közmondás, miszerint: “Részeg ember igazat beszél”.
  Valahogy a becsületességre, meg a politikára került a szó, és – mivel a barátom már régóta ismerte az én gondolkodásmódomat – annyit mondott, hogy tulajdonképpen õ is teljesen a szabad piac híve (a rendfenntartáson kívül), de azért van egy “közegészségügy”, meg egy “közoktatás”. Ezután még kb. 2 órán át beszélgettünk, és azóta még jobb barátok lettünk, annak ellenére, hogy én gyõztem meg logikailag a “gazdag embert”.
  Ez több éve volt, de mindketten azóta is felemlegetjük, vagy utalunk rá néha (valamikor viccbõl is), ha valami hasonló szóba kerül. Röviden: MEGGYÕZTEM (és erre nagyon büszke vagyok).
  Ettõl függetlenül, hogy õ azóta mit csinált (mit csinál) a gyakorlatban, vagy akár én is, az egy teljesen más dolog, mindenki úgy próbál megélni, ahogy tud (ezt megint nem Joe-nak írtam, mert szintén tudja).
  Összefoglalás Joe-nak: Sokkal több libertárius van Magyarországon, mint amennyit egyáltalán el tudunk képzelni!!! 1990-ben az akkori SZDSZ (amelynek nem a mostani ideológiája volt, ezt mindketten tudjuk), majdnem megnyerte a választásokat (sajnos nem). A baj az emberek gondolkodásmódjával az, hogy – mivel hiányzik neki a szocializmus létbiztonsága, mert még nem volt esélye, ideje a saját lábán elérni semmit – visszakívánkozik a szocializmusba. A politikusok, és a mögöttük állók meg kihasználják ezt (öreg barátom mondása: “Ahol lószar van, ott veréb is van”), megvezetve az egyébként túlnyomó részben becsületes embereket is, vagy egy kicsit pl. az olyan embereket is, akik TÉNYLEGESEN sikeres vállalkozók lennének, mindenféle párttámogatás nélkül is.

  #242649 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Lakatos,

  ez a “vilag legkisebb politikai kviz”-e, ami a libertarius.info-n van, innen szarmazik:

  http://www.theadvocates.org/quizp/index.html

  Az erdekesseg, hogy itt az USA-ban, persze mar evek ota toltik ki az emberek ezt a kvizt es a statisztikak azt mutatjak, hogy itt az libertariusok szama folyamatosan novekszik. Tehat nem vagyunk egyedul, akik a forgalommal szembe vezetnek:) Nehany eve 18-20% korul volt, de ma gyanitom ennel lenyegesen magasabb lehet, koszonet Obamanak. Ugyanakkor, nem mindegy, hogy hogyan teszik fel a kerdest. Az emberek csak 2-3%-a vallja magat libertariusnak, de miutan kitoltottek a kvizt kiderul, hogy igazabol 20% az. Vagyis az emberek nem tudjak, hogy azok, mert nem tudjak, hogy mi az a libertariussag. Kivancsi lennek, hogy Mo-n ha kitoltetne valaki par szaz emberrel ezt a kvizt, akkor mi lenne az eredmeny…

  A libertarius.info honlapon levo statisztika semmire se jo, mert oda eleve csak az megy, aki hallott legalabb valamit errol a filozofiarol es esetleg szimpatizal is vele. A kurucz.info se volna egy jo forras kozvelemenykutatni az olvasokat, hogy mekkora a rasszistak aranya:)

  En a helyedben kinyomtatnam a kvizt es elkuldenem minden ismerosnek, munkahelyen, lakohelyen, stb, nagyon kivancsi lennek, hogy mik az igazi aranyok. Egyebkent errol a honlaprol szivesen elkuldik ingyen barkinek a kviz profi layout-jat, amit ki lehet nyomtatni. Itt olvashatsz az itteni statisztikakrol:

  http://www.theadvocates.org/quiz-faq.html#faq13

  Ezt is erdemes elolvasni:

  http://www.theadvocates.org/quiz-faq.html

  #242648 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  pifi,

  ugye azt tudod, hogy a szocialis halo, vagyis a “szocialistabb”-sag, ahogy te hivod a Fideszt, amiben tokeletesen igazad van, az a politikai BALOLDAL jellemzoje, nem a jobboldale?

  Gondolkozz el azon, hogy ki az igazi baloldal es ki az igazi jobboldal. Ne azt nezzd, hogy melyik part minek hivja magat, vagy a sajto minek hivja oket, hanem azt nezzd, hogy MIT CSINALNAK, MIT SZORGALAMZNAK es azok jobb, vagy a baloldali eszmek!

  Ahogy te is eszrevetted, a Fidesz “szocialistabb”, mint az MSZP. Tehat, a Fidesz a baloldali es az MSZP a kevesbe baloldali, annak ellenere, hogy a koztudatban ennek az ellenkezoje van.

  A legbaloldalibb partok viszont a Jobbik es az MSZMP. Ezek akarjak a maximalis allami hatalmat, ami minimalis egyeni hatalamat, vagyis minimalis egyeni szabadsagot jelent. Ugye belatod, hogy ha a szabadsagrol beszelunk, akkor ha az allamnak no a szabadsaga az egyenek felett, akkor annyival csokken az egyen szemelyes szabadsaga. Ez megint tipikus baloldal.

  Allamositas, allami cegek, allami juttatasok, segelyek, allami oktatas, allami eu, allami dotaciok, allami szabalyozasok es minden, ami az allam kezebe hatalmat ad, hogy kit tamogasson es mennyivel es kitol vegye el az ehhez szukseges penzeket, az azt jelenti, hogy ez a hatalom nincs az egyen kezeben, nem az egyen dont. Ez mind tipikus baloldal.

  Nevezhetjuk a Jobbikot szelsojobbnak es a Fideszt jobboldalnak, de nevezhetjuk oket hamupipokenek, vagy a vasorru babanak, nem a cimke szamit, hanem az, hogy mit akarnak elerni: baloldali eszmeket, vagy jobboldali eszmeket.

  Mindazok, akik az allam szerepet a minimummra akarjak csokkenteni, vagyis a dontesi jogokat kivenni az allam es a burokratak kezebol es ezt a hatalamat a egyen kezebe akarjak tenni, ezek a jobboldaliak. Ilyen part nincs Mo-n.

  Mas orszagokban elvetve, de Mo-n esetleg a jelenlegi MDF all ehhez a legkozelebb.

  A mai liberalisok baloldaliak, mert ok is az allam mindenhatosagaban hisznek. Lakatos es en ennek az ellenkezojebn hiszunk, tehat mi eleve nem lehetunk semmi, aminek barmi koze is lenne a baloldalhoz, vagy a liberalisokhoz.

  Mi az emberekben hiszunk es az emberekbol allo piacbol, ahol mindenki a sajat maga erdekeit kovetve, sajat maga hozza meg az eletevel kapcsolatos donteseket. A hibas dontesekert senki mas nem felelos, mint az egyen, aki a dontest hozta es a jo dontesek gyumolcseit senk mas nem elvezheti, csak a donteshozo. Nincs FONTROL EROSZAKOLT kollektiv kockazat, es kollektiv haszon. Ha az egyenek viszont ONKENTES csoportokba tomorulnek, hogy a csoport jol meghatarozott, kozos celjai erdekeben cselekedjenek, kozosen vallaljanak kockazatot es kozosen osztoznak a hasznon, az teljesen legitimalis. Mi tehat nem vagyunk a kozosseg, a nemzet, a haza ellen! Epp ellenkezoleg! Mi ezeket a kozossegeket tamogatjuk, azzal a feltetellel, hogy a kozosseg tagajai a SAJAT, JOL MEGFONTOLT ERDEKEIK miatt ONKENT lepnek be a tarsulasba.

  Azt viszont nem tamogatjuk, amikor egyes partok a “nemzet erdekere” hivatkozva es ezzel hulyitve az embereket, olyan iranyba terelik oket, amirol mi tudjuk, hogy vegzetes. Hiaba burkoljak ezek a partok magukat a magyar zaszloba es uvoltik torkuk szakadtabol, hogy “eljen a haza”, ha mi tudjuk, hogy minden, amit ezek el akarnak erni, totalis onpusztitas. Mi nem tamogatjuk a kozosseg elpusztitasat meg akkor sem, ha ehhez az “eljen a nemzet” szlogent valasztottak.

  Azzal is tisztaban vagyunk, hogy az MSZP es az SZDSZ is onpusztitast vegez, vegzett. Mi ezt tudtuk MIELOTT hatalomra kerultek, mert tudtuk, hogy a celjaik, az eszmeik onpusztitashoz vezetnek. Ez viszont nem jelenti azt, hogy akik ellenzik az MSZP es az SZDSZ celjait, azok nem epp olyan, vagy sokkal nagyobb onpuszitast fognak okozni. Csak azert mert ellenzek egy rossz dolgot, az nem jelenti automatikusan, hogy nekem jobb otletem volna. Lehet az en otletem szazszor rosszabb. Ez viszont csak akkor derul ki, ha GONDOLKOZUNK. Ha nem gondolkozunk, csak automatikusan kovetjuk az ellensegunk ellensegeit, akkor kurva nagy pofaraeses lehet a dolog vege.

  Mi nem teszunk kulonbseget az egyenek kozott faji, vallasi, vagy akar anyanyelvi alapon sem. Gondolj olyan orszagokra, mint az USA, Kanada, Ausztralia, ahol barki, barmilyen borszinnel, vallassal, anyanyelvvel, egyforma erteku tagja lehet a kozossegnek. A sarga boru azsiai epp olyan ausztral, mint a feherboru skot, vagy a zsido, vagy a cigany.

  Nekem vannak “halalos” szellemi ellensegeim a ciganyok es a zsidok kozott is, de vannak szellemi “vertestvereim” is a ciganyok es a zsidok kozott. En nem ugy dontom el, hogy Mike a baratom-e, vagy az ellensegem, hogy mi az anyanyelve, mi a vallasa, borszine, hanem ugy, hogy megnezem mik az eszmei. Ha az eszmei megegyeznek az enyeimmel, akkor barat, ha nem akkor nem barat. Ha eppen magyar az illeto, az nem jelenti hogy a szellemi baratom lesz, ha kozben egy kollektivista, libsi, baloldali fideszes, vagy jobbikos. Ez persze azt sem jelenti, hogy az illeto “magyarellenes”, mivel az urge magyar, tehat nem lehet maga ellen:) Ha viszont egy cigany, aki az egyeni szabadsag mellett van, aki pl elutasit mindenfajat allami segelyet, legyen az segely a vallalkozasoknak, vagy a kisebbsegekenk, az a szellemi baratom.

  Igy mukodik ez:)

  #242647 Hozzászólás

  Pifi már megint tévedsz, de azért tanulsz is valamit:)

  Csak gyorsan, mert dolgom van:
  “Arról az értékrendrõl beszéltem, amit ma magyarországon az emberek megszenvednek.”
  EBBEN NAGYOT TÉVEDSZ! Ma Magyarországon az emberek még most is a szocializmus “természetes” utóhatásait szenvedik meg, és ennek NEM AZ A MEGOLDÁSA, HOGY TOVÁBB NÖVELJÜK AZ ÁLLAMI BEFOLYÁST, HANEM PONT AZ ELLENKEZÕJE!!!
  “A szocialista pártnak sincs semmi köze a szocialista értékrendhez. A fidesz pl szerintem sokkal “szocialistább” a maszopnál.”
  EBBEN TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN. Látom, már tanulsz egy kicsit GONDOLKODNI.
  “Ebben az értelemben tartalak én ballibnek.”
  Ez tévedés, mivel engem sokmindennek lehet tartani, de baloldalinak semilyen értelemben sem.

  #242646 Hozzászólás

  ballib

  Arról az értékrendrõl beszéltem, amit ma magyarországon az emberek megszenvednek. A szocialista pártnak sincs semmi köze a szocialista értékrendhez. A fidesz pl szerintem sokkal “szocialistább” a maszopnál. Ebben az értelemben tartalak én ballibnek.

  #242645 Hozzászólás

  Pifi

  Te írtad:
  “Miért, minek neveznéd a ti gondolkodásmódotokat? Ami a piac mindenek fölöttiségét, az állam KIZÁRÓLAGOSAN rendfenntartó szerepét hirdeti.”
  Ezt a gondolkodást nagyon sok mindennek lehet nevezni, de baloldalinak semmiképpen nem, liberálisnak is csak akkor, hogy ha a KLASSZIKUS liberalizmusról beszélünk, és nem a jelenlegirõl!!! Úgyhogy a ballib meghatározás téves!!!
  Szintén Te írtad:
  “KIMARADT A NÉZETEIDBÕL MINT ÁLLAMI FELADAT, A TÖRVÉNYALKOTÁS, AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS, A KÖZOKTATÁS, A KÖZEGÉSZSÉGÜGY, A SZOCIÁLIS RENDSZER FENNTARTÁSA, hogy csak egy pár állami monopóliumot és feladatot említsek.”
  Látod Pifikém ezért vagy Te a baloldali, és nem én. Ugyanis a törvényalkotás, és igazságszolgáltatás tényleg állami feladat, és a REND FENNTARTÁSÁNAK a része. A “közoktatás” és a “közegészségügy”, valamint a “szociális rendszer fenntartása” viszont EGYÁLTALÁN NEM ÁLLAMI FELADAT!
  Utolsó mondatod:
  “Lehet, hogy nem is ballib vagy, hanem csak egy nagyon buta ember.”
  A mondatod elsõ fele igaz, tényleg nem “ballib” ember vagyok. Hogy buta lennék? Ezt nekem nincs jogom eldönteni magamról, viszont annál az embernél okosabbnak tartom magam, aki nem vesz tudomást arról a TÉNYRÕL, hogy az állami beavatkozás a gazdaságba, a történelem során MINDIG, MINDENHOL megbukott.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 34
Hozzászólás: Ismét öltek: Belehalt sérüléseibe a cigányok által megv
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.