István,királyunk lecserélte az uralkodo osztályt,

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem István,királyunk lecserélte az uralkodo osztályt,

 • Indította
  Témakör
 • #22395 Hozzászólás

  Tale

  ezáltal, kiszolgáloosztállyá tette a magyart,ezért vesztettük el területeink jelentõs részét,népességünk javát,ennek ellenére minden veszteség,erkölcsi sulyát,nekünk kivánjátok tulajdonitani.Mi csak meghaltunk a rosszulvezetett,seregekben,mi csak éhen felszerelésnélkûl pusztultunk,europáért,mi csak dolgozunk itt haszon nélkûl,és egy kicsit kezdünk mérgelõdni….

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #239985 Hozzászólás

  and

  idegen

  katonaság…

  ja igaz…
  az Anjouk is idegenekkel szereztek hatalmat, de milyen virágzó ország lettünk!!!

  Mátyás a török és -Habsburg ellen hívta a zsoldosokat…Thököly a törökkel szövetkezett a német ellen..és jól sejtette, hogy nagyobb csapás lesz a német, mint a török…
  ne feledjük, kis létszámú nemzet voltunk, nagy országban..nem volt soha elég emberanyag…ami volt az is egymást basztatta…

  Kossuth egy tetû volt, a legmocskosabb figurája történelmünknek…míg Aradon elvéreztek nagyjaink, az a mocsok saját bérelt hajón utazgatott a Missisippin az ellopott államkasszából…és ez a legnagyobb magyar!!! pfuj…

  aki meg Deákra rosszat szól..arra meg nincs mit mondanom…az hülye..kész…

  más.

  ne felejtsük már el 2 Zrínyit, és az igazi nagy magyart II. Rákóczi Ferencet, aki mellõzve van, pedig igazán sokat tett a hazáért…emlékezzünk meg kicsit Görgey Artúrról, aki szintén tett valamit az országért és nem volt áruló…és talán Hunyadi Jánost se feledjük…

  újabb korból meg talán Nagy Imrét is említsük meg, mielõtt gyalázzuk saját nagyjainkat

  Kádár? köszönhetjük neki, h nem annyi ember lett kivégezve 56 után, amennyit akkor lehetett volna…

  Antall József? igen sokat köszönhetünk neki…mondjuk elkerültük a délszláv háborút…bizony..

  na szegasztok történészek

  #239984 Hozzászólás

  Tale

  Gyönyörû,és igaz,mint az élet.

  Azt a méltóságot árasztja,amit a néma csere õsi magyar szokásában fedezhetünk fel,és amit ujra fel kell fedeznünk,hogy életre keljünk ujra,mi Magyarok.

  #239983 Hozzászólás

  Matyas

  utolso szamuraj

  az eggyik kedvenc filmem:gyonyoru!!!

  #239982 Hozzászólás

  Tale

  Láttam ma az utolsó szamurájt,

  Ajánlom figyelmetekbe,legközelebbi rokonaink,és méltó példakép számunkra.

  #239981 Hozzászólás

  Tale

  A magyar mindig gerinces,volt ,és az ,és az is lesz,

  ennyi.

  #239980 Hozzászólás

  Gabor

  kossuth a legnagyobb magyar???

  azert ne feledjuk, hogy kossuth magaval vitte a partkasszat is, es elegans hotelekben “tengette” szamuzetesenek eveit. A magyarban nincs gerinc, sosem volt, sosem lesz. Ami rossz dolog eletemben valaha ert, azt mind magyaroktol kaptam, meg csak veletlenul sem mas nemzet fiatol/lanyatol.
  G.

  #239979 Hozzászólás

  Tale

  Fritz,45_elõtt,magyarországot, a három “nagy” oda adta,

  ahova, nem választottuk, nem a mi választásunk volt.Ennek ellenére mi fizetjük a kamatokat, amely kölcsönt azok vettek fel akit nem mi választottunk,és akinek azok adtak.

  #239978 Hozzászólás

  Fritz

  a magyar állam vezetõinek

  Szent István óta hobbijuk idegen katonákat hozatni a saját népük ellen. István is így õrizte meg az uralmát, de nem kell olyan messze menni hogy lássuk: a magyarnak a vezetõje sosem habozik behívni az idegen katonákat ha veszélyben látja a hatalmát, lsd. Szent István, Mátyás (igen-igen, a híres fekete sereg jórészt cseh és német zsoldosokból állt, akik pénzért harcoltak), hogy az utánuk következõket ne is említsük: a Ferenc József mögé testületileg felsorakozott magyar arisztokrácia, csak lesték az asztalról leesõ koncot az ország meg hadd vesszen, Deák Ferenc, aki szintén behódolt, de ideértem pl. a legutóbbi “vezetõnket”, Kádár Jánost is, ugye nem kell megmagyaráznom, miért? igaz és legnagyobb magarnak én Kossuthot tartom, aki inkább otthagyta szeretett hazáját és életének nagyobb részét idegenben töltötte, de nem hódolt be és nem nyalta a Habsburgok seggét.

  #239977 Hozzászólás

  Tale

  idézet a nagy taletol

  Nekünk leggyakrabban a saját vezetõink ellen kell fennmaradnunk.

  #239976 Hozzászólás

  Tale

  Hogyan tehetnénk különbséget,

  lehetetlen mert az embert csak egyénenként lehet értékelni,minden más értékelés csalás, behuzás.Ha azt mondom ,elitélem a német vagy a zsidó fasizmust,csalok.Az elitélendõ szemlélet, nemzetiségnélküli.Egy országban élõ nemzetiségnek önmagát kell megitélnie,ha nem teszi, nem fegyelmezi tagjait,általánositásokkal találja magát szembe és ez jogos,de nem lehet igazságos.

  #239975 Hozzászólás

  Tale

  Ma a rasszizmusról beszélgetünk,

  Kéremszépen mutasson valaki akár a legrasszistaellenesebbek ,közûl egy példát,aki nem vétkes ebben a kérdésben……Nos megeggyeztünk,ez is csak egy álca valamilyen piszkos ügy leplezésére.Igy már meghatározható a nemzetiség,az idegenek kérdése,itt. Vannak nemzetiségi származásu magyarok,és magyarországon élõ nemzetiségiek.Fontos meghatározás!!!!

  #239974 Hozzászólás

  and

  Tale

  ezt hogy érted?:

  “hogy hivtak téged régen? “

  #239973 Hozzászólás

  Tale

  Az értékek benned vannak,

  én megláttam és megéreztem,csak éljél és mutass példát ,nap mint nap.Többre nincs lehetõség,de szükség sem.Engem nem érdekelnek az izmusok mõgé bujtatott , farkastörvények.Én itt vagyok,és itt kell méltó életet élnünk.

  #239972 Hozzászólás

  Gabor

  Tale,

  a topicok azert nem jutnak sehova, mert a hulyek tulnyomo tobbsegben vannak. Es az a keves okos, aki esetleg megis szol, ugyanugy le lessz ugatva, mint te itt. Egy par ilyen eset utan nevezettek beleunnak, gebedjenek meg a hulyek, marcangoljak egymast, nem lehet rajuk segiteni, mert tekintelyelvuek, es ugy tunik, kizarolag emocionalis agyi berendezkedesuek, marpedig ami innen kurvara hianyzik, az nem mas, mint a racionalitas. Nem az optimizmus hianyzik innen, hanem az a baj, hogy ha van, az is csak holmi hurraoptimizmus. Bar ha jobban meggondoljuk, az optimizmusra semmi ok. Azok az idok elmultak. Ugyanis az ember interpolal, ha azt latom, minden naprol-napra jobb lesz, optimista a jovokepem, ha azt latom, hogy minden egyre szarabb, a torveny elotti egyenloseg lassan csak egy rossz vicc, es ereztetik velem, hogy nincs is szukseg arra, hogy uj ertekeket alkossak, akkor bizony rohadt pesszimista leszek, es ez ertheto is. Ez a nyugati tipusu tarsadalom erezhetoen hanyatlik, es egyre inkabb hajlok a megallapitasra, hogy bizony nem is kar erte, mert ezek lassan tenyleg nem nevezhetok emberhez melto letnek.
  Na jo, mara befejeztem, lehet tovabb anyazni. :)
  G.

  #239971 Hozzászólás

  Tale

  Kedves jó ellenségem,de szeretlek,

  hát joval több regiszterrel rendelkeztünk elõtted,hetet havat nem hordok,Tale vagyok,én magyar jó hogy jöttél már kezdtem unatkozni,hogy hivtak téged régen?

  #239970 Hozzászólás

  and

  Tale

  kedves Tale!

  nézz már utána, miért nem jegyezték le az István korabeli dolgokat…talán mert a nyugati hatásra indult meg Mo.-on az írás-olvasás… a krónika, gesta írás….stb. stb….

  ha nem teszi meg azon lépéseket, amiket meg tett akkor, most nem fórumozgatnánk itt ezen a nyelven..mert nem volna hol és mirõl…

  egyébként ennyi erõvel felelõs lehetne az egész Árpád-ház…

  apám…ez félelmetes mit hordasz itt össze hetet-havat…

  #239969 Hozzászólás

  Tale

  Én tulléptem, de olvass bele a topicokba,

  és figyeld meg azt a sehovanemjutást,azt a körbejárást,önmarcangolást,szétzilálodást ami van.Kötelezõvé kellene tenni,az optimista magyar szemléletet,és ezennel kötelezõvé is teszem,és minden negativnak kiosztom a Tale FÚJj rendet,itt és most.Aztán majd jól megnézheti magát minden negativ….

  #239968 Hozzászólás

  Gabor

  lepj mar ezen tul Tale,

  ezek tobbszaz evvel ezelott megtortent tenyek, nem keseregni kell rajtuk, hanem ebbol a kiindulasi alapbol felepitened a sajat eletedet.
  G.

  #239967 Hozzászólás

  Tale

  jol elszorakozok itt,szevasz tale,

  Nos a legujjabb fejlesztés,sikerûlt megtévesztenem az ébereket,már nem érdekli õket ez a téma,hurrá.Nos ez a betyár István ugy el takaritotta a gondolkodásmodunkat, hogy teljesen el tudtuk felejteni.Hogyan?100 évig semmit nem hagyott lejegyezni,a folklorunkbol,a táltosokat,látokat leölette,és most itt állunk mult,hovatartozás nélkûl…

  #239966 Hozzászólás

  Tale

  Nos mivel senki nem jött rá,

  igen van jelentõsége,egy gyõztes és meghagyo kulturát,cseréltünk le egy vesztes elvevõ kulturára,méghozzá teljesen elveszitve az eredetit,igy kiszolgáltatodva,minden irányzatnak, aminek volt szerencséje erre tántorogni.Egyszerûen egy szellemi ûr keletkezett,amit bármivel fel kell tõlteni.A bármi az mindig jött,de a valami az még késik,tisztelt magyarkulturáértfolyamatosanfelelõsségetvállalokkkkkkkkkk,már amig eredményekre nem terelõdik a szó.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
Hozzászólás: István,királyunk lecserélte az uralkodo osztályt,
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.