Isztambulba lejutni leggyorsabban szárazföldön?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Isztambulba lejutni leggyorsabban szárazföldön?

 • Indította
  Témakör
 • #8154 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Várok mindenféle ötletet, ami alternatívát jelent a 32 órás vonatútra. Illetve vonat is jó lenne, ha nem akkor menne, amikor megy.
  Egy órás belgrádi átszállás viszont elég kockázatos, nem?
  Bulgáriába vannak valami seftes buszok?
  Szófiából milyen gyakran megy busz Isztambulba?
  Köszi, ha bármiben is tud valki segiteni.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 58
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #115953 Hozzászólás

  gyere velünk

  2010. április 6.-án indulunk Isztambulba és még vannak helyeink a buszon, ha valakit érdekel az utazás: http://www.rolitura.hu

  #115952 Hozzászólás

  Péter

  Athén-Tirana

  Ha Athénbõl mentek Tiranába fölösleges Szaloniki és Szkopje felé kerülni, én úgy értettem Szalonikibõl mentek Tiranába.

  Menjetek közvetlen busszal Athénbõl Tiranába, de ha jobban ki akarjátok használni a Balkán Flexit(Tényleg érvényes Görögországban is?)akkor vonattal menjetek Kalambakáig(Meteóra kolostorok), aztán innét busszal Ioanninán keresztül Albániába.

  1. A hostel miatt én nem aggódnék! Ha lesz még szabad hely, akkor foglalás nélkül is lesz. Hiába van foglalásotok, szerintem ha elõttetek érkezik egy vendég és már csak a ti helyetek lesz “szabad”, akkor foglalás ide foglalás oda úgyis annak fogják odaadni a szobát aki ott van helyben és nem annak, aki 1 héttel azelõtt lefoglalta és vagy megérkezik vagy nem.

  2. Az Internet és a Balkán nem összeegyeztethetõ fogalmak, bár szabályt erõsítõ kivételként a bolgár vasutak és a szófiai buszpályaudvar weblapja tök jó.

  3. Biztosan megéri! Nem véletlenül ajánlgatták itt agyba-fõbe!

  #115951 Hozzászólás

  archimandrita

  Re: Athénból Tiranába

  Hány nap alatt akarjátok mindezt bejárni ? Ehhez még kocsival is kell egy jó kis idõ, ha nem csak utazni akartok, de itt-ott eltölteni egy-egy napot is. Arrafelé pedig elég sz@r a tömegközlekedés, nemzetközi forgalomban fõleg. Baromira gyér vasúti hálózat, ritkán és rohadt lassan közlekedõ vonatok, kevés határátlépõ vonat stb.…. Szerintem jobban megérné inkább a Balkán egy szûkebb régióját kiválasztani, és ott utazgatni. Persze, ha bõven van idõtök erre a tervezett útra, akkor OK.

  Ami az Athén-Tirana utat illeti, szerintem kizárt, hogy vonattal-busszal bármilyen korai athéni indulással is, aznap (fõleg este 6 elõtt) odaérjetek Tiranába. Csak, hogy érzékeltessem: egy-két éve Szalonikibõl reggel 9 órás indulással kb. du. 4-re értem Ohridba (Szkopjéig vonattal, onnan busszal). Nem néztem ugyan a mostani menetrendeket, de Thesszaloniki és Skopje között általában napi max. 2 vonatpár szokott közlekedni. Athénból fel Szalonikibe ugyan jobb a helyzet, mert viszonylag sûrûn járnak IC-vonatok, és miután a görögök az elmúlt években feljavították ezt a vonalat, az utazósebesség is elég normális, de azért ez az út is valszeg beletelik pár órába (min. 4-5), hisz a távolság azért kitesz néhányszáz km-t. Szerintem érdemes bekalkulálni egy alvást Athén is Tirana közé (pl. Szalonikiben vagy Szkopjében). De ha már mindenáron Athén felõl akartok Tiranába menni, lehet, hogy busszal inkább érdemesebb elmenni Ioanninába (valszeg Athénból ide viszonylag sûrûn mennek távolsági buszok), és onnan megpróbálni valamivel (busz vagy taxi) átmenni a határon, majd folytatni az utat Tiranába busszal, minibusszal, taxival, szamárháton vagy ami adódik. Még így is necces lehet aznap este 6 elõtt Tiranába érni.

  Szóval, nem tudom, mennyi a Balkán Flexipass, és hány napra lehet kiváltani, de kérdéses, hogy ki tudjátok-e használni.

  #115950 Hozzászólás

  arttt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  péter

  köszi szépen, meg a honlapokat is, bár a bahn.de-t nézegettem, de valahogy nem nagyon talált városokat, akárhogyan írtam be õket. a másik honlap nagyon hasznos, megy a kedvencekbe:)
  az útvonalat véletlenül elírtam, mert istanbul-thessaloniki-athens, de ezek szerint akkor athénbõl vissza kell majd vonatozni szalonikibe…
  még 2 kérdésem lenne, mert látom ismered a környéket:)
  1: ha athénbõl reggel indulunk tiranába thessalonikin és skopjén keresztül, majd onnan busszal, akkor kb. hányra érünk oda? a hostel miatt érdekes a dolog, mert telefonon azt mondták, hogy csak 18:00-ig tartják meg az ágyainkat…
  2: kb a buszutak összesen mennyibõl jönnek ki? menetrendek vannak valahol a neten?
  és akkor már 3: azt hittük, hogy többet tudjuk használni a vonatot, szerinted megéri megvenni ezt a balkan flexipasst szabadkán (26 alatt), vagy jobban jövünk ki külön helyszínen vásárolt vonat+buszjegyekkel? pl albániára alapból nem érvényes.
  remélem olvasod még a fórumot keddig, nagy segítség lenne:)
  köszi, üdv

  #115949 Hozzászólás

  Péter

  vonat

  Burgasz-Isztanbul jó nagy kerülõvel, de van vonat.

  Isztambul-Szaloniki-Athén OK.

  Szaloniki-Tirana nincs. Talán vonatozzatok el Skopjébe és onnét busszal tovább Ohridon keresztül, vagy akár közvetlen busszal.

  Tirana-Shkodra van vonat. Shkodrából busszal továbbb a tengerparton Dubrovnikig.

  Hogy legközelebb ne kelljen ilyen triviális dolgot kérdezned ajánlom figyelmedbe az alábbi honlapot:

  http://www.bueker.net/trainspotting/maps.php

  Ez megmutatja hol vannak sínek.

  A http://www.bahn.de pedig megmondja jár-e vonat a síneken és mikor! :-)

  #115948 Hozzászólás

  arttt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  cc

  csáó
  kérdés: jövõ héten indulunk balkan flexipassal a következõ útra: burgas-istanbul-athens-thessaloniki-tirana-dubrovnik. vonat mindenhol jár, vagy van ahol csak busz? köszi, üdv

  #115947 Hozzászólás

  Kirgizke

  busszal

  Pénztárcától függõen repülõvel vagy busszal. Repülõ esetén érdemes az Onur Air, Pegazus Air vagy a Turkish Airlines oldalain körülnézni. Busszal tizensok óra az út. A legjobb társaságok a Metro, Ulusoy, Varan, Özkaymak stb.. Ezeknek is van saját oldala, ahol meg tudod nézni, hogy az óhajtott desztinációban van-e járatuk.

  #115946 Hozzászólás

  istambul-antalya

  Õsszel készülünk Töröko-ba.Tudja vki,hogyan lehet eljutni Isztambulból Antalyába,vagy hol tudok utánanézni?Elõre is köszi

  #115945 Hozzászólás

  arttt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszi

  a választ!
  annyit szeretnék még tudni, hogy most járok jövõ héten szabadka közelében és szeretném megvenni magamnak és egy barátomnak a balkan flexipasst, viszont nincs egyelõre érvényes útlevelünk. anélkül nem tudom megvenni és mikor hazaérek bp-re akkor csináltatni útlevelet? köszi, üdv

  #115944 Hozzászólás

  gabigabi

  :(

  Szia Péter!

  Nem örültem a kedvezõtlen válasznak, de azért nagyon köszönöm. Ezzel tényleg nem kalkuláltam.:(
  Egyébként Konyába mentem volna tovább Isztambulból. Az egyik általad ajánlott weblapon találtam buszokat, de az indulási idõpontokat sajnos nem találtam meg, ezért fogalmam sincs mikor indul az utolsó (azt tudom, h az utolsó vonat 19.20-kor- azt hiszem erre esélyem sem lesz, mert Szófiából 12.00-kor indul a buszom, ha még érvényesek a weblapjukon közölt adatok).Mindegy, 1hónap múlva indulok, így még lesz idõm ezeknek utánajárni, ha meg nem, hát így jártam (majd improvizálok).

  Üdv: Gabi

  #115943 Hozzászólás

  Péter

  Óvatosan

  Milyen csatlakozásod függ ettõl?

  Lehetõleg ettõl inkább ne függjön semmilyen csatlakozásod, mert nagyon megszívhatod! A Szófia-Isztambul utazás idõtartama alapvetõen attól függ mennyit kell várni a határon, ez pedig teljesen kiszámíthatatlan.

  #115942 Hozzászólás

  gabigabi

  Szófia-Isztambul busszal

  Sziasztok!

  Tudja valaki, mennyi idõ alatt ér le a busz Szófiából Isztambulba? Utaztam már busszal, csak az utazás idõtartamára nem emlékszem pontosan és most nagyon fontos lenne nekem ez az információ, mert Isztambulból tovább kellene utaznom és ettõl a busztól függ majd a csatlakozásom.
  Köszi a segítséget.

  Gabi

  #115941 Hozzászólás

  nmarci99

  arttt

  Nem tudom kaptál-e már választ, de nekünk egy ismerõs vette volna meg a Flexit Belgrádban, de nem adták ki neki, mert nem volt nála az útlevelünk, csak a másolata… Nem tudom máshol is ennyire kötözködõek-e, de én épp most tervezgetem, hogy szaladjak le Szabadkára megvenni a jegyet. Különben jó drágáért jutunk le Isztambulba…

  #115940 Hozzászólás

  arttt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  balkan flexi

  köszi, még lenne 1-2 kérdésem:
  1.biztos vagy ebben az 51 euroban? nekem pontos árra lenne szükségem?
  2. személyesen kell megvenni, vagy elmehet 1 ember mindenki nevében (esetleg meghatalmazással)?
  3. szabadkán/aradon hol lehet ezt megvenni?

  hálás lennék ha valaki válaszolna ezekre!:)
  üdv

  #115939 Hozzászólás

  geogr

  Balkan Flexit

  árulnak nálunk is, csak drágán. Kb. duplaannyiért, mint a flexis országokban és csak 1. osztályút adnak.
  A legegyszerûbb, hogy ha lementek Szabadkára, fél óra alatt elkészítik nektek az 5 napos 26 alatti jegyet 51€-ért. Akár magyarul is kérhetitek.

  #115938 Hozzászólás

  arttt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  flexipass

  sziasztok
  mi is balkan flexipass-el fogunk utazni augusztusban. de én mindenhol más árakat találok. mind 26 év alatt vagyunk. valahol már azt írják, hogy az 5 napos 153 euro, a 10 napos meg 268…
  ez lehetséges youth 1st classban? nekünk jó lenne a 2nd is, de annak sehol nem találom az árát. hogy van ez?
  üdv

  #115937 Hozzászólás

  LF
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bp-Belgrád-Szófia vonattal tökéletes, DE VIGYÁZZATOK

  mert a vonaton szemérmetlenül lopnak, fõleg a határon kell vigyázni, amúgy úgyis zárja az ember a fülkét, de határon ugyebár jönnek a barátságtalan határõrök, ezért nem ajánlatos bezárkózni. Mi történetesen voltunk olyan balgák h kb 3 percre elszundítottunk, amíg vártuk a szerb vámost, hogy ellenõrizze az útlevelekett.
  Arra ébredtünk, hogy elindult a vonat, viszont a fényképezõgépünk a szerb vámosnál maradt, a három hetes kalandtúra kb 1500 képével…még egy év után is összeszrul a szívem :(
  De ettõl függetlenül mindenkinek ajánlom a vonatot, kényelmes és kalandos, csak LEGYETEK ÓVATOSAK!!!

  #115936 Hozzászólás

  geogr

  –> áginak

  2008 április – júniusban volt szó a Flexirõl.

  Magyarországon drága, érdemes a szoszédos társult országok nagyobb városainak jegypénztárában megvenned (Arad, Szabadka …)

  #115935 Hozzászólás

  ági

  flexi

  hol lehetne utánaérdekõdni a flexi pass-nak?

  #115934 Hozzászólás

  bela

  Istanbul-Aleppo

  Én nagyon régen 1985-ben jártam arra, de megoldásom talán ötletnek ma sem rossz! Felhívtam az akkori Hungarokamion vezetõségét, elvinnének-e engem Aleppóig. A válasz igen volt, legalább nem unatkozik a soffõr! 6 nap alatt értünk ki, de szállásra sem volt szükségem, mert a vezetõfülkében 2 fekhely van. Vissza már az út problémásabb volt, a fele távolságot Istanbulig török busszal tettem meg (20 US dollár), innen a Sirkeci pályaudvarról pedig vonattal jöttem Budapestig (56 US dollár). Belgrádban át kellett szállni. A kamionozás nagy élmény volt, mert a találkozási pontokon 5-6 magyar kamion mindig összefutott és a soffõrök barátságosan fogadtak és a kajákukból is megkináltak.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 58
Hozzászólás: Isztambulba lejutni leggyorsabban szárazföldön?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.