Izraeli árak

 • Indította
  Témakör
 • #45787 Hozzászólás

  Giuseppe

  A fórumon nem találtam az árakra vonatkozó információt. Én május 16-án utazom egy izraeli körútra és nagyon kiváncsi lennék néhány árra, pl. mennyi be kerül egy falafel, ásványvíz, gyümölcsök árai is érdekelnének. Általában minden olyan árra kiváncsi lennék, amivel naponta találkozhatom. Reggelim és ebédem van, de napközben is kellene enni valamit. Minden hasznos információt hálásan köszönök.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #437323 Hozzászólás

  :)))

  az araktol nem kell megijedni semmivel sem dragabb mint M.o! Sot sok mindenben olcsobb. a ‘soarma’ (fonetikusan) ami nem kebab!! altalaban 17-22 kozott van, asvanyviz udito ilyesmit erdemesebb nagyobb uzletekben venni 1 karton 2l-eres Engedi kb 12 sekel (ez ugye 6 uveg vagyis 12l osszesen) ha kioszkban veszel a kicsi 0.5l-es 5-6 sekel. a gyumolcsoket meg altalaban sulyra adjak es nem darabra! A tomegkozlekedes Tel Avivban 5.10 sekel seruttal 5. mindenhova van busz vagy vonat tehat a kozlekedes jol szervezet es szerintem nem draga ,de arakat nemtudok mondani mert kocsival jarok ami biztos : vonattal Tel Aviv – Ben Gurion (repter) 12 seka. arfolyam ha erdekel $- 3.96 ,EUR- 5.5 korul mozog. Napi max 50 sekelbol a kajat meg lehet oldani.

  #437322 Hozzászólás

  Nem eggy olcso orszag

  Ahoggy latom, Izrael eggyaltalan nem eggy olcso orszag. Naggyon draganak nez ki a kozel keleti szomszedjaihoz kepest. Egyiptom lennyegesebben olcsobb orszag, pedig hatarorszag.

  #437321 Hozzászólás

  Kristóf

  árak

  A shawerma ( kebab ) 16-20 sékel között van Izraelben, és 10-12 sékel a Palesztin Területeken. A falafel olcsóbb. A narancs darabját általában egy sékelért adták. A tömegközlekedést nem tudom, végig stoppoltam, nekem nagyon bejött. Az arab részeken gyakran meghívtak ottani családok, náluk aludtam, egyébként pedig sátoroztam. Jeruzsálemben a New Palm Hostelben laktam, a Damaszkusz-kapuval szemközt. Ott kb 3 olcsó szálló van egymás mellett, a dormatory ( közös szoba ) 6 dollár volt egy éjszakára, a külön szoba max 10.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Izraeli árak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.