Japan

 • Indította
  Témakör
 • #41191 Hozzászólás

  Haimo
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  nem tudja valaki hol lehet nemzetközi jogosítványt letenni? nemnagyon találtam adatot errõl a neten csak egy sereg linket amit egy élet alatt sem lehet végignézni…
  Meg azt esetleg tudja valaki hogy mi kell még ahhoz hogy japánban szémályautót vezethessek? (jobbkormány!!!)

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #379738 Hozzászólás

  krisz

  nemzetkozi jogositvany

  Nem tudom hogy hol vagy
  japanban,ha esetleg Tokyo-ban akkor pontosabb utmutatast is tudnek adni,de a lenyeg vegulis ugyanaz:
  Ha te nem beszelsz Japanul akkor egy ismerosoddel aki beszel betelefonalsz vagy szemelyesen bemesz a bejelentett lakhelyed szerinti kuyakshou-ba vagy shiyakshou-ba, /talan a varoshazanak felel meg/ es ott megkerdezed hogy hova kell menned ill.hol kell letenned a vizsgat.Ha a hely telefonszmat megkaptad akkor felhivod es ott elmodjak hogy vidd be a jogositvanyodat az utleveledet,fenykepeket,es hogy mennyi penz kell illetekbelyegekre etc… Ott ki fogsz tolteni egyebek kozott egy tesztet is,en tiz eve voltam akkor tizenegy pont volt es hetet kellett eltalani.Nagyon konnyuek voltak,viszont egy-ket uj szabalyt ami specialisan Japanban van nezd et azert./Peldaul milyen festesu padkanal nem lehet megalni/parkolni,a behajtani tilos,allj, vagy a megalni tilos tabla felismerese etc…Szemvizsgalat ilyesmi lesz.Az utleveled szerint legyel otthon a jogositvany kiallitasanak datumakor,mert ha nem akkor nem lesz jogositvany sot meg is kerdeznek hogy hogyan honnan etc…Legalabbis ez volt akkor mert rengeteg Japan thaifoldon csianltatta a jogsijat 1 het alatt,ami peldaul ma mar nem megy,min.6 honap vagy 1 evig kell ott lenni hogy elfogadjak./megertem a szigoritast,a nagymotor jogositvanyom kb280ezer yenbe kerult,igy torveny nelkul a szegeny oktatoiskolak bezarhattak volna./
  Megvalami fontos eszembe jutott! A jogositvanyodat le kell forditani hitelesitett forditoval,erre talan a legjobb hely a nagykovetseg,es a Japanok is jobban szeretik ha a forditason a nagykovetseg pecsetje van nem pedig valami ismeretlen hitelesitett forditoe.
  A lenyeg,nezz utanna magad alaposabbanb nem olyan nehez ugy ez.Ha valami mas kerdesed vagy eseteleg konkretabb segitseg kell irjal.

  #379737 Hozzászólás

  Sztermen

  Nemzetközi jogsi

  Szia! Nemzetközi jogsit a lakhely szerinti okmányirodában állítják ki a meglevõ magyarországi jogosítványod alapján. Kell hozzá egy fénykép és talán valamennyi okmánybélyeg. Japánról nem tudok semmit, de Ausztráliában semmi más nem kellett a jobb kormányos kocsi vezetéséhez, csak egy kis odafigyelés, és pár perc alatt megszokod.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Japan
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.