Japán

 • Indította
  Témakör
 • #42277 Hozzászólás

  Móric

  Hiába keresek Japán útleírásokat. Tudna valaki segíteni abban, hogy lehet-e hátizsákos túrát tervezni oda?

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #398400 Hozzászólás

  WL

  Japán olcsón

  Nem egyszerû.
  Odajutás még nem túl drága (és a Korean air-rel még ingyenes megállót is kapsz Szöulban) de az ottlét nem olcsó.
  Az árak nyugat-európaiak.
  A legolcsóbb megoldás stoppolás kempingezéssel (a hivatalos kempingek az ingyenestõl a több ezer yenig terjednek, de többnyire 500-800 Yen/nap) ötvözve, és “bento” csomagolt ebédeket (400 Yentõl) kajálva. Így nekem napi 19 dollárba került egy körút Kyotóból Kyushu déli csücskéig Nyugat-Honshun át és vissza vissza Shikokun át. Megjegyzem, légkondis Toyotákban utaztam, a kempingek szuperek és a bento kaja jobb mint amit Ázsia sok más országában étteremben találsz! :-)
  Ha ennél több belefér, akkor a hostelek 1500-3000 Yenbe kerülnek, és rövid, rohanós túrára ott a Japan Rail Pass. Utóbbi inkább csak akkor éri meg, ha minden nap vonatra szállsz.
  Mindenképp megéri megpróbálni! Japán fantasztikusan gyönyörû – pedig én már Ázsia legtöbb országát láttam elõtte!

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Japán
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.