Jicin

 • Indította
  Témakör
 • #7764 Hozzászólás

  csilla9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Valaki nem tudja véletlenül, hogy Jicinben mikor van pontosan a Rumcájsz Fesztivál?

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #113299 Hozzászólás

  fesztivál

  Rumcájsz

  the 17th year of the cultural festival

  JIÈÍN – THE CAPITAL OF FAIRY TALES

  11th September – 16th September 2007

  Jièín – the Capital of Fairy Tales

  We would like to invite you to a magical place, to a place where stories and fairy tales still live. Let us take you for a stroll through the dreamy

  Øáholec Forest where crafty Rumcajs once lived, into the country of Bohemian Paradise…

  Paradise? But what about Hell? Is there a Bohemian Hell? Where might that be? But of course, you will find it if you look: you will find it wherever people no longer remember the beautiful princesses, the earthy, clever Honzas, the courangeous princes; where there is no more rooom for the faith of those seeking the Water of Life, for the genorosity of the Youngest Son. You will find it where people have forgotten the friendship of the animal world, where the have lost the ability to understand trees and plants just because they have no “human speech“. So that both Paradise and Hell may keep their rightful place, we are celebrating the Jièín – Capital of Fairy Tales – Festival.

  Every year, we make sure that the legacy of the Three Fairy Godmothers is fulfilled:

  1. To fill Jièín with colour an joy through singing, painting, dancing, to offer a variety of performances presented bydance and theater companies; to enjouy exibitions of toys and children´s books; to set out on an wxpedition through the Enchanted Forest – on foot or on pony.

  2. To encourage creativity and activity by offering everyone a chance to test their skills and talents; people are invited to get involved instead of just sitting vack, observing, and then clapping at the end.

  3. To provide a fun meeting place for all people big and little, old and young, abled and disabled, local and from far away; a place where everybody will be greeted with a smile and warm welcome.

  We, on behalf of the 5 organizers, would really like you to come along.

  The Jièín – Capital of Fairy Tales – Foundation found
  and the Mayor of Jièín

  #113298 Hozzászólás

  fesztivál

  Rumcájsz

  Stanislav Rudolf és a festõ, grafikus Zdenek Rehor. A leghíresebb alkotó azonban kétségtelenül Vaclav Ctvrtek, akit a városban eltöltött idõ ihletett a népszerû Rumcájsz mesék megalkotására. A mesékhez a figurákat Radek Pilar képregény rajzoló álmodta meg. Rumcájsz és kalandjai annyira népszerûvé tették a várost, hogy Jicint ma gyakran a mesék városaként emlegetik és minden év szeptemberében fesztivált is rendeznek a mesehõsök tiszteletére.

  A város fõterének barokk stílusú árkádsora az 1700-as években alakult ki. A tér közepén álló szökõkút az 1800-as évek elejérõl származik. A tér déli sarkában álló nagy barokk épület ma a helytörténeti múzeumnak ad helyet. Ettõl nem messze találjuk a Szent Jakab templomot, amely egy boltíves átjáróval kapcsolódik az Albrecht von Wallenstein által 1627-ben épített érseki palotához. A tér jellegzetessége mégiscsak a Valdice kapu. A Rumcájsz történetekben is megjelenõ óratornyos kapu valaha a város bejáratát jelentette. Ma már csak a múltat választja el a jelen épített környezetétõl. Az 1570-ben elkészült torony 52 méter magas és csodálatos kilátás nyílik erkélyérõl a tér barokk és reneszánsz házaira, valamint a városra. De mielõtt elhagynánk a teret, térjünk be az információs irodába és dekoráljuk ki útlevelünket egy hamisítatlanul jicini Rumcájszos bélyegzõvel. A magyar határõrök különösen fogják szeretni.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Jicin
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.