Jó és rossz tapasztalat & kérdések közvetítõ cégekrõl!

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Jó és rossz tapasztalat & kérdések közvetítõ cégekrõl!

 • Indította
  Témakör
 • #29291 Hozzászólás

  dolgozó
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Akinek bármilyen tapasztalata van a hazai, külföldre munkaerõt közvetítõ cégekrõl, vagy kérdést szeretne feltenni, itt összegyûjthetnénk a tapasztalatokat.

  Elõszõr is az én kérdéseim:

  Ki ismeri a Hammersmith nevû céget? Milyen tapasztalatai vannak? Van aki kapott munkát rajtuk keresztül?
  Olvastam valahol, hogy milyen jól tájékoztatják az embereket de a szép szavak sokszor semmit nem érnek. Tények érdekelnek! Létezett-e a beígért munka? Olyanok voltak-e a körülmények amilyeneket ígértek? Fizettetek a közvetítésért?

  Egyébként eddig szinte mindegyik közvetítõ cég akivel kapcsolatba kerültem kér valamilyen jogcímen pénzt (eddigi tapasztalataim szerint 90 és 300 ezer között) ami, akárhogy is nevezik (általában nem közvetítõi hanem program díjnak) ugyanazt takarja és ILLEGÁLIS!
  A jobbik eset ha ezért az összegért legalább tényleg kap munkát az ember de olyan is van akik csak az átverésre mennek és egyáltalán semmi munkát nem tudnak. Ezekrõl kéne konkrét infó akinek van.

  Aztán van olyan is (mint pl. az euwor-nél is elõfordul), hogy egy jónak mondható munkára becsábítják a jelentkezõt, beszedik a “programdíjat” aztán több hetes vagy hónapos idõpocsékolás után hirtelen kiderül, hogy az a munka nincs de el lehet menni valami lénygesen rosszabbra, és a sok kényszerhelyzetben levõ munkavállaló el is vállalja holott õ nem arra jelentkezett és normális esetben nem is akart.
  Ez is átverés!!!

  Akkor várom a hozzászólásokat, lehetõleg tényleg a témába vágóan és tényszerûen.

  Köszönöm!

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #323209 Hozzászólás

  Ne kozvetitovel!

  A valsag hatasara nagyon megnovekedett azon csalo cegek illetve legtobb esetben maganszemelyek szama akik mindenfele munkat igerve csalnak ki penzt a munkajukat vesztett es utolso szalmaszalba kapaszkodni probalo naiv emberekbol.

  Ebbol kifolyolag nagyon korultekintonek kell lenned a munkavallalas kapcsan.

  Soha ne indulj ugy neki hogy szerzodest nem irsz a ceggel kiindulas elott, mindig kerd el a ceg cimet, adoszamat es egyeb a ceg valos letet igazolo adatokat.
  A munkakozvetitessel foglalkozo cegeknek a Munkaugyi Kozpont altal kiadott engedelyszammal is rendelkezniuk kell!!!
  Ha barmilyen adatot a ceg vagy szemely nem hajlando megadni azonnal allj el az ajanlattol mert nagy valoszinuseggel csaloval van dolgod!!

  Csak telefonszammal rendelkezo es hirdeto cegeket vagy maganszemelyeket azonnal felejts el!!

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Jó és rossz tapasztalat & kérdések közvetítõ cégekrõl!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.