Jogositvany

 • Indította
  Témakör
 • #13164 Hozzászólás

  Beus

  Sziasztok!

  En Eszak-Irben vagyok, ami UK. A kerdesem az lenne, tudja-e valaki, hogy itt meddig hasznalhatom a magyar jogsimat? Vagy csak duma, hogy egy ido utan angol jogsit kotelezo csinaltatni?

  Elore is koszi a segitseget!

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #147541 Hozzászólás

  seci

  nem is fogjak

  Hali!

  Amig nem csinalsz valami disznosagot, addig ne is szamits arra, hogy megallit a rendor, es igazoltat, papirokat ker.

  Ugy lehet megbukni, ha
  a. gyorshajtasz es “grüne punkt”-okat akarnak erte adni (mert azt ugyebar a jogsira teszik ra!)
  b. biztositasi ugybe keveredsz egy baleset miatt

  -seci

  #147540 Hozzászólás

  Beus

  Koszonom

  Koszi a tapasztalatokat. Valoban kicsit tartos latogato vagyok, mert fel eve mar itt vagyok, elek. :-)Es auto is van mar a nevemen, de senki nem kerte meg a jogsimat. Es semmi kedvem kozelebbrol meglatogatni a birosagot. :-)

  #147539 Hozzászólás

  seci

  csere-bere

  Hali!

  Az egy eves ervenyesseg az EU-csatlakozasunk elott volt igaz.
  Amiota EU tagok vagyunk ez 3 ev.

  Otthon siman vezethetsz az angol jogsival, ervenyes egyesz Europan belul, pont ugy, mint a magyar.

  Azon kivul itt, mivel a cimed is rajta van, hasznalhatod ID kartyakent (pontosabban ez AZ ID kartya Angliaban). Ha utazol, akkor hazafele magyar szemelyi, visszafele angol jogsi vagy magyar szemelyi es nem kell a nagymeretu utlevellel kinlodni.

  -seci

  #147538 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Nem cserélted be, mert rendszeressen hazajársz. Használd a fürészport.

  #147537 Hozzászólás

  fantatikus

  Haj jaj

  Az az igazsag hogy az angolok a le idiotabbak ebben a jogsi tekinteteben.Roviden csak annyi hogy az UK-ban mindegy hogy latogato vagy resident vagy akkor is csak 1 az az egy evet vezethetsz a magyar jogsidal.Ezt tapasztalatbol mondom ugyanis en ezert voltam a birosagon es nem kivanom senkinek az hogy o is fizessen 700 fontot birsagkent,mert nekem ennyibe kerult a vaganysag.38 fontert becserelik es kb 2080-ig ervenyesitik orvosi vizsga nelkul.Nezzd meg a DVLA honlapjan.A nyomtatvanyt megkapod a postan vagy letoltheted a honlaprol.
  Sok sikert

  #147536 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Akkor fél évet kell ott tartozkodni mielõtt kéred a jogsit. Beküldöd a magyar jogsit amit becserélnek akkor is ha az már lejárt £38.00 Ez kb.3 hét és ha több akkor érdeklõdni kell telefonon. Gyorsabban is lehet intézni olvastam, postán és helyenként személyesen. Tehát nem ugy megy az hogy csak megyek mint turista és beszerzem közben a jogsit. Egyesek ezt igy adják elõ. Nincs kizárva hogy ez lehetséges, mert az USA-ban is lehetséges. Ilyesmi attol függ amitöl lóg és a net-en megtalálható hivatalos lapon. Minden tudás alapja az angol és enélkül bizony csak sötétben tapogatsz.

  First full GB licence in exchange for a full EC/EEA or other foreign licence £38.00

  http://www.dvla.gov.uk/drivers/drvingb.htm#6.%20How%20to%20exchange%20your%20licence%20for%20a%20GB%20licence

  if you are a Community licence holder applying for a British test at the same time as exchanging your licence and you have moved to GB having recently been permanently resident in another state of the EC/EEA, you must have been normally resident in GB for 185 days in the 12 months prior to your application for a full driving licence;
  *
  licences from the designated countries must be current at the time the application for exchange is received at DVLA. Licences from the Isle of Man or the Channel Islands are acceptable for exchange if issued after 1.4. 91. Those issued in any EC/EEA country may be valid for exchange even if they have expired;
  *
  you must surrender your foreign licence which will be returned to the issuing authority;

  #147535 Hozzászólás

  seci

  hummm…

  Hali!

  Beus, szerintem te nem latogato vagy, hanem ott elsz, azaz resident. Ilyenkor ki kell cserelni az EU/magyar jogsidat UK jogsira. Lasd ugyanott, amit Coolman megadott.

  Masreszt ha autot veszel es biztositast kotsz ra, akkor egeszen mas a dijtetel akkor, ha EU licence-ed van, mintha full-UK. Legalabbis a mi tapasztalatunk szerint.

  -seci

  #147534 Hozzászólás

  Beus

  Koszonom

  a segitsegedet!

  #147533 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Egy látogató az addig használhatja a jogsit a UK-ben, ameddig az érvényes.

  http://www.dvla.gov.uk/drivers/drvingb.htm#2

  Visitors-If you hold a valid Community licence and you are visiting Great Britain, you can drive any vehicle for as long as your licence remains valid. The appropriate full entitlement for the vehicle you wish to drive must be shown on your licence.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Jogositvany
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.