Jordánia

 • Indította
  Témakör
 • #7145 Hozzászólás

  bálnabá

  J O R D Á N I A
  2005. november 11.-november 18.-ig (8 nap 7 éj)

  Vörös-Tenger, ám kicsit másként. Családias kifejezetten baráti pancsikálásra invitálok mindenkit, aki kellemesen meleg vízre, trópusi környezetre és napsütésre vágyik. Célpontunk történelmi nevezetességekben is bõvelkedik, és nefeledjük mégiscsak a Vörös-tenger nyaldossa majd a búvárruhánk. Indulás 22.40., érkezés hajnal 03.15. Idõeltolódás + 1 óra.
  A túra ára: 99.900 Ft/fõ,
  mely tartalmazza a közvetlen Malév repülõt (Budapest-Aquaba-Budapest útvonalon), a vízumügyintézést, transzfereket (reptér és szálloda között), 7 éjszakai szállást, kétágyas **** belvárosi elegáns szállodában, villás reggelit, magyar nyelvû idegenvezetést.

  Külön fizetendõ: reptéri illeték, légibiztosítási díjak, jordán kilépési illeték, útlemondási biztosítás, kötelezõ baleset-poggyász-betegség biztosítás, foglalási díj (ügyintézés díja összesen: 28.000 Ft)

  Az írás szerint Keresztelõ Szent János ott keresztelte meg Jézust, ahol Mózes, a Nebó – hegyen megpillantotta a Holt-tengert és Jeruzsálemet. Arábiai Lawrence innen, a Wadi Rum sivatagból indította arab seregeit az Ottománok ellen Aquabába. Ez a város ma gyönyörû korallzátonyaival, pihenteti a búvárok és fürdõzõk kíváncsi tekintetét. Megcsodálhatjuk továbbá a Nabateusok õsi, rózsaszínû sziklába faragott városát Petrát, melyet a Világ nyolcadik csodájának tartanak.

  Szándékosan nem írtam merülési költségeket, mert helyben fogunk megállapodni a számunkra legkedvezõbb bázissal. A merülések valamivel drágábbak, mint Egyiptomban, kb. 30 USD/merülés. Ha sikerül alkudni, akkor mindenki jól járt! A rengeteg látnivaló miatt, 6-7 merülés látszik reálisnak.

  Kirándulásaink célpontjai: Umm Qais Az ország legészakibb látványossága, mely fennsíkról egyszerre gyönyörködhetünk 3 ország panorámájában. Al-Hemma Római kori fürdõ a Szíriai határ mentén, mely ma is a közvetlenül feltörõ hõforrásból táplálkozik. Ajloun Sziklaerõd, melyet a keresztes lovagok támadásai ellen építettek. Stratégiailag tökéletes helyre lett építve, hiszen a Holt-tengerig éppúgy ellátni innen, mint a Jordán folyó egész völgyébe. Jerash A gyönyörû õsi város, mely jelenleg a legfontosabb régészeti látnivaló az országban.Amman
  A hét dombon épült fõváros, mely 9.000 éves múlttal büszkélkedhet. Leghíresebb építészeti emléke a 6.000 férõhelyes római színház.Madaba a mozaikváros. Több mint 1.400 éves eredeti mozaikokban gyönyörködhetünk, ott ahol eredetileg is lerakták õket! Nebó-hegy A negyven évi vándorlás után Isten e hegyrõl mutatta Mózesnek az Ígéret Földjét. Holt-tenger A földfelszín alatt 408 méter mélyen helyezkedik el, magas sótartalma miatt élõlények nem élnek a vízben. Érkezésünkkor a víz hõfoka 30°C körül alakul, míg a levegõ hõmérséklete 30-34°C lesz. Quasir Amra (sivatagi kastélyok)Belsõ falait több ezer éves eredeti freskók díszítik, az UNESCO a világörökség részének nyilvánította! Petra Naponta több ezer látogató zarándokol el erre a helyre, hogy lenyûgözze õket a látvány, a történelem, a csodálatos régészeti emlékek.Ez a páratlan hely is a világörökség része!

  Várom jelentkezésed: Krázsik Józsi 06-20-573-7541, krazsik@axelero.hu

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #109816 Hozzászólás

  pere1

  8 nap 7 éjszaka?

  Kedves bálanbá!
  Szépen hangzik a 8 nap 7 éjszaka,de a valóságban ez csak 7 teljes nap bár nem tudom szabad e így nevezni,mert elindulsz 11.-én éjjel és a 12.-én hajnalban érkezel meg a szállóba,mire elfoglalod lehet akár reggel öt óra,azt meg hadd ne ecseteljem mennyire tudsz pihenni az út alatt.Azt nem tudom,hogy képzeled a látnivalók sorrendjét,de tényleg meg is akarod mindezt nézni és nem csak kiszállni az autóból és kettõt kattintani a fényképezõgéppel akkor a merülésre nem nagyon jut idõ.
  Mi szintén szombat hajnalban érkeztünk és délelött már indultunk is Wadi Rumba,ott aludtunk,majd onnan irány Petra.Hétfõn volt egy kis idõnk merülni,de sajnos messze nem olyan mint Egyiptom,bár azért nekem így is tetszett.Hétfõ délután elindultunk és Shobakban egy ismerõsnél aludtunk,így már kb 150 km-rel elöbbre voltunk.Kedden Shobak megnézése (szintén keresztes lovagok által épített vár),majd Holt-tenger,Nébó-hegy,Madaba,Hammamat Main és ha már ott voltunk felugrottunk Ammanba egy kicsit körülnézni.Mivel ez egy sofõrnek elég húzos lett volna,visszafelé egy jó darabon én vezettem,így is már szerda hajnali 4 felé járt amikor megérkeztünk.Szerda délután még egy kis merülés belefért volna de eléggé fáradtak voltunk,így ezt hagytuk csütörtökre.Tehát maradt csütörtök és péntek esetleg merülni.
  Te még az északi részeket is be meg akarod nézni és péntek éjféltájt pedig már indulni kell a reptérre.Hogy fog ebbe beleférni a 6-7 merülés is még? Hozzátenném elég strapabíró társasággal voltam és tényleg rendesen belehúztunk az utakon,mert marha jó sofõrünk volt.

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Jordánia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.