Júlia-, Kamniki-alpok februárban

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Júlia-, Kamniki-alpok februárban

 • Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  climbora 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #43836 Hozzászólás

  Péti

  Kedves fórumosok!

  A címben megadott területre tervezünk téli túrát. Általatok tapasztalt, javasolt ottani túra viszonyok (ill. útvonalak, használt térképek, menházak) érdekelnének a télben.
  Paraméterek: 4fõ autóval, sátorral, akár több napos (fentalvásos) téma is, kondíció: jelenleg gyengeközepes, inkább lazább turné mint extrém nagy szívás.
  A “Full Triglav”-ról már lebeszéltem magam :) – nem volt nehéz (+Lud is segített). (vagy mi a véleményetek egy Bohinj-Triglavski Dom útvonalról – ezen sajnos még nyáron sem jártam)
  Inkább a környékbeli csúcsokra való feljutás pl. Cmir, stb. érdekelne. Továbbá ha járt már valaki télen a Grintavec-en (Kamnik), akkor errõl is szívesen látnék pár szót, linket, mailt (olelele@freemail.hu).

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #419865 Hozzászólás

  climbora

  ” Idetaláltam”..:-)

  Júlia: Valóban, holnap reggel indulunk, a Krma-Triglavski-Triglav útvonalra. Az idõ viszonylag jónak mutatkozik, bár 60-100-as szelet jeleznek elõre, de havat nem, felhõt keveset, úgyhogy megpróbáljuk. Az út errõl az oldalról ki van taposva a házig, onnan fel nem igazán, helyenként mély hó, helyenként csontfirn, igazi téli móka. Barátaink voltak fenn a múlt hét végén ( ezeket is tõlük tudom), megcsinálták , de összesen ha tízen voltak a csúcson ebben az évben…Õk fentrõl jól körülnéztek, sehol máshol nincsenek nyomok és nincs nagyon esély máshol közlekedni. Valószínûleg tudják mit beszélnek, mert tavaly orbitális közös szívásunk volt, az általad kérdezett Bohinj-Triglavski útvonalon ( csak a Vodnikovig jutottunk ). Ha “gyengeközepes” kondiban vagytok felejtsd el ..:-)) A környezõ csúcsokról nem nagyon tudok infót adni, viszont A Kamniski Alpokban többször jártunk már télen, bár a Grintón csak õsszel…Hát… Nem tudom , minden a hóviszonyok függvénye. Mi tavaly Kamniska Bistricából mentünk fel a Kamniski nyeregbe ( csukott ház, nyitott téli szoba ) onnan fel a Branára ( ez szinte biztosan járható, ha nincs fél méter FRISS hó), majd az Ojstrica felé, a Planjaváig . Érdekes, nem túl nehéz, helyenként “izgalmas”:-) turné volt. Vagy nyomulhattok a másik oldalról, a Logarska-völgybõl ( szívem csücske:-) is pl. az Ojstricára. Kis szerencsével (hóviszonyok!) ez is megcsinálható, igazi téli turné lehet, elhagyott házban alvással, sátrazásal, útkereséssel, egyebekkel…:-)) Na, ennyi, dolgozni kell ! :-)(

  #419864 Hozzászólás

  Berthos

  Oda?

  Szia Péti!

  Pedig épp most akartalak rávenni, hogy elvigyél minket az Orfûi barlangba!
  Szóval a kérdéseddel kapcsolatban a lényeg, hogy ha Climbora is idetalál biztosan segíteni fog, mert õk most hétvégén mennek a Triglavra, tudomásom szerint Bohinj felõl. Ha írnál neki emilt akkor csörögj rám az 5333-on.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Júlia-, Kamniki-alpok februárban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.