Kairói metró

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Kairói metró

 • Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Nagymajtényi Gábor 19 éve, 1 hónap telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #1813 Hozzászólás

  Pethõ László

  A napokban Kairóba utazom néhány napra és szeretnék minél többet látni a városból, de az ottani metróról mindössze egy vázlatos térképet találtam. Nem találtam információt a jegyváltásról és arról sem, hogy miként igazodhat el a latin betükhöz szokott utazó az arab feliratok között. Tehát ilyen praktikus segitségre lenne szükségem.

  Köszönettel Pethõ László

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #63213 Hozzászólás

  Nagymajtényi Gábor

  Ha nincs segítõd…

  Szóval ha nem tudsz arabul legalább olvasni, és nincs helyi kisérõd, akkor ne próbáld!
  A város dög nagy, mindig dugó van, mégis 1-1,5 óra alatt átjutsz taxival. A busz is elég jó.
  Taxi : pár km 5, keresztül a város 20-30, reptér 20 helyi egység.:-)))
  (Függ a személyek számától!)
  Árat elõre ne kérdezz!
  Végén fizess, jó ha van apród, de visszaadnak!
  Helyi busz <0.5 egység.

  #63212 Hozzászólás

  Ági

  Pár jótanács..

  Jegyet a metro aluljárójában kaphatsz, olyan a rendszer, mint itt volt régen: jegy és átmehetsz a kapun.
  Feliratokat ne keress, mert nincsenek! Nincsenek utcanévtáblák. A központ a Midan Tahrir, mindent ehhez viszonyits. Ha mégis el akarsz igazodni az utcákon, akkor csak ugy tudsz, hogy az autos felüljárók is jelölve vannak a térképen, és az ugye jól látható építmény. A metro megálló nevei jól ki vannak irva, az nem gond.
  Ha eltévednél akkor a belvárosban szintén nem gond, sok boltban nagyon készségesen válaszolnak, ha a külvárosban, nos akkor az én taktikám az volt, hogy keress egy gyógyszertárat vagy illatszer boltot( rengeteg van belõle) és ott a tanult gyógyszerészek tudnak angolul, és nagyon rendesek is.
  VISZONT: ha látják, hogy eltévedtél és forgatod a térképet,akkor kéretlen segítõd akadhat… ( Késõbb jó pár fontba kerül majd a dolog) Szóval tudd meg, amire kiváncsi vagy, és hajtsd el. Ha nem menne,fenyegetõzz rendõrrel ( Egyiptom rendõrállam, rengeteg van belõlük – Minden mellékutcában találsz majd jópárat.) Szóval a piócákat hajtsd majd el. Ha a kinti BKV-vel utazol, vigyázz a zsebesekre, a merton pedig arra, hogy ott az elsõ kocsit általában nõknek tartják fenn, oda nem szabad beszállnod!)
  Ha érdekel még valami, irj, szívesen válaszolok.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Kairói metró
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.