Kalandtúra

 • Indította
  Témakör
 • #43440 Hozzászólás

  Jack

  Túlélõ és kalandtúrákat szervezünk Erdélybe,Junius.1-tõl,kéthetes idõközönként.Helyszín a Görgényi és Kelemen havasok.Részletek és tájékoztató anyag itt:
  tulelotura@yahoo.com
  vagy tfonon a : 0670-560-1965

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #416696 Hozzászólás

  szalac

  újra itt van…

  http://www.carpathianadveture.ro

  A teljesítménytúra és túlélõtúra ötvözete. Igazi megméretetés. Az idén az erdélyi-(nyugati-,stb.)szigethegységben lesz megszervezve. Ismerve a terepet nagyon izgalmas, és csodás túraverseny van készülõben. Üdv Laci (egy volt résztvevõ)

  #416695 Hozzászólás

  exel

  a kalandtúra

  amit Jackék hirdetnek tényleg ok.,igaz hogy csak a haverom volt,de állítólag tök állat helyekre szervezik.

  #416694 Hozzászólás

  Tigris

  Erának

  Bocsi de napokig nem voltam a városban…

  az ikreknek már valóban megvan a teljes csapatjuk. De ugy tünik neked is :-) Már Rudi is felhívott ez ügyben.
  Nem kell izgulnod. Amiket eddig hallottam rollad elégnek tünik :))

  a többit mailben…

  #416693 Hozzászólás

  Ercso

  Tigrisnek!

  …lehet ha csatlakozom lanynak hozzatok. Amugy Buzasi Zoltan nagyon jo baratom volt. Biztos ismeritek, Szekelyudvarhelyi vagyok, es nekem sincs csapatom, ugy volt, hogy az ikrekkel megyek, csak oket nem tudattam szandekomrol:-) igy kaptak mas lanyt.Magamra maradtam:-(
  …irok mailt

  Udv

  #416692 Hozzászólás

  Tigris

  Engem érdekel

  Tavaly is mentem volna de valahogy nem akad egy strapabiró csaj a csapatba. Mi 2-en a haverommal szivesen mennénk, még egy srác akadna de kell egy csaj is. Amugy Nagyváradi hegyimentök vagyunk. Ha van jelentkezö irhat ide ni…

  sarkadiszabolcs@yahoo.com

  #416691 Hozzászólás

  Ercso

  Sza

  szivesen!…maskor is:-)

  #416690 Hozzászólás

  sza

  jack, ercso

  danke schön!

  #416689 Hozzászólás

  Ercso

  Sza-nak!

  Rendez a MAHOE is kalandtabort/turat, nezd meg a http://www.mahoe.hu oldalt.

  #416688 Hozzászólás

  szalac

  sajnos…

  :-)

  #416687 Hozzászólás

  Jack

  sza-nak

  Írj ide: tulelotura@yahoo.com és küldöm az anyagot.
  És ez nem az OB-s túra srácok:-))

  #416686 Hozzászólás

  sza

  további kalandtúrák?

  Az említetten kívül tudtok még hasonló kalandtúrákról? Köszi

  #416685 Hozzászólás

  szalac
  #416684 Hozzászólás

  szalac

  A tavaly (2003)…

  az útvonal a mellékelt oldalon megtekinthetõ, így hát azt nem részletezem. A biciklistáv a tavaly olyan 135 km volt amiben legalább 2000 m szintet kellet teljesíteni. A távot megszakította egy kb. 5 km-es “tutajozás” a zetelaki gyûjtõtavon. A táv 80-85 % erdei utakon illetve terepen zajlott. kb. 2 komolyabb emelkedõvel. A gyalogtúra része az kb. 60 km volt a kiírás szerint. Ebbõl lehetett akár 100 km is. Ezt a “kört” is megszakította egy barlangi(~ász?) feladat. A csapatok (már aki befejezte a versenyt, azaz 16 a 36 csapatból) 33 és 60 óra között teljesítették a távot persze folytonos idõméréssel. Tehát a pihenõk, szerelések, stb. is beleszámítanak az idõbe.lásd. http://www.carpathianadventure.ro/ca3/
  A mi csapatunk az elsõ biciklis ereszkedõnél baleset miatt kénytelen volt feladni. Példáztuk a “lassan járj…” címû ajánlást. Ez is része a történetnek…:-)
  Igazi ember, csapat és mentális erõpróba.
  Az idén ha minden igaz akkor a Parang hegységben rendezik. A vidéket kevéssé ismerem (2x jártam arra fele), de az biztos, hogy kalandtúrára “termett”. A legmagasabb csúcsa (nagy Parang 2505 m-es), csak a keleti szegélye jártabb, és hatalmas kiterjedésû erdõs, “elfelejtett vidék”. Igazi élmény lesz…
  üdv Laci

  #416683 Hozzászólás

  Ercso

  Erdeklodonek!

  …tutajkeszitessel kezdodott, kaptunk 4 db traktorbelsot, 6 db deszkat es 6 db kotelet. Ebbol mindenki a sajat belatasa szerint a leheto leggyorsabban a leheto legjobb jarganyt keszitette el. Anibt megvolt vizra szallt es nekifodtak a hosok lapatolni a vizet 5 km-en at. Kinek hogy jott ossze 3-5 ora mulva partra szallt es oltozes, csomagolas es indult a gyaloglas….hat kb az elso 30 km-en vert az eso, de aztan mire mar jol megaztunk arra elallt. A gyalogtura a Kelemenbe volt, a “tudosok” szerint 80 km, persze ez senkinel nem volt realis, mert mindenki eltevedett ( a Kelemen nagyon bozotos:-)), igy a kilometerek csak notek, de egyszer csak elfogytak…kovetkezett a 125 km biciklizes, aminek kb 70%-a ha nem tobb terepen volt. Ott sem kimelt az eso az elso kilometerkben, gondoskodott a tusolasrol:-)…ezzel meg nem is lett volna baj, ha a biciklim nem hal meg a 30. km utan. Ekkor a csapat osszedugta a fejet, hogy mi legyen, adjuk fel a versenyt, vagy meg kinlodjunk vagy 80 km-en at.
  Hat a nehezebb feladatot valasztottuk, ekkor meg 6.-ok voltunk, itt lemaradtunk, mert voltunk 4-en harom biciklivel, eleg nehezkesen kozlekedtunk olykor, de tobbnyire felvaltva szaladt egy a biciklisek mellett. igy a beerkezesre tervezett idot meghaladtuk vagy 6 oraval, de meg igy is 8.-nak ertunk be.
  Amugy azt mondjak a fiuk, hogy a tavalyi mar sokkal kemenyebb volt es talan az idei is az lesz.
  …remelem kedvet kaptal hozza es osszeszedsz egy jo csapatot es eljosz:-)

  Udv

  #416682 Hozzászólás

  erdeklodo

  ercsonak

  meselj valamit,milyen volt,elmenyek,szemelyes tapasztalatok,kis beszamolo stb…(jol hangzott amit irtatok)

  #416681 Hozzászólás

  Ercso

  igen!

  …egyrol beszelunk Laci.
  A tavalyira nem sikerult elmenjek, de a tavalyelottin a “kulondij” hozzank kerult.
  Az idenre en is tervezem a megjelenest.

  Udv

  #416680 Hozzászólás

  szalac

  Carpatian Adventure

  A fentebb említett “történés” leginkább az “adventure racing” (kalandverseny?) kategóriába sorolható. Egyre színvonalasabb, és egyre inkább emelik a lécet. Minden évben más-más romániai hegységben szervezik meg. Az idén a Parang hegységen van a sor.
  Én a tavalyin részt vettem (egy darabig, mert fel kellett adnunk) és az idén is készülök. Ha valakinek kérdése van csak bátran…:-)
  üdv Laci /www.carpathianadventure.ro/

  #416679 Hozzászólás

  Ercso

  Kinek/nek szervezed?

  …mar eleg profi szinten rendezik ott meg az iden 4. alkalommal agusztus 4-8-ig, ha valakit komoly es tenyleg kemeny igazi kihivas erdekel, az menjen el!
  Bovebb infot a http://www.outwrdbound.ro oldalon talaltok nemsokara (megvan angolul is)
  Amugy nagyon jo,

  #416678 Hozzászólás

  Kovács

  Bravo

  Most kiderül,hogy ki a fasza gyerek

  #416677 Hozzászólás

  Gyurka

  és mit jelent az,

  hogy túlélõtúra?
  a kalandtúrát meg sem merem kérdezni :-)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Kalandtúra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.