Kalandtúra utazási irodák

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Kalandtúra utazási irodák

 • Indította
  Témakör
 • #41727 Hozzászólás

  alina
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Szeretnék részt venni egy kalandtúrán a közeljövõben, amihez a véleményetekre lennék kíváncsi!
  Írjatok légyszíves utazási élményeitekrõl, tapasztalataitokról a Baraka, Eupolisz, Ikaland…utazási irodákkal kapcsolatban!
  Elõre is köszi! k.alina@freemail.hu

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 54
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #387957 Hozzászólás

  zsuzsa

  Szeretnek csatlakozni

  Sziasztok ! Szeretnek elmenni egy kalndturara,meg soha nem voltam.az eupoliszt nézegettem ,de mar lemaradtam azokról az uticelokrol ami tetszett volna. Ha esetleg van egy csoport ahova csatlakozhatnek…… Tapasztalatlan vagyok ,de nagyon szeretnek elmenni egy ilyen tipusú útra

  #387956 Hozzászólás

  milyen

  gyerekek

  a kalandazelet.hu társaság ? De tényleg ?

  #387955 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Megfejtõdni látszik a leopárd kérdés :)

  A fekete párduc ugyanúgy foltos, mint a jaguár, vagy afrikai társa, a leopárd. Azonban valószínûsíthetõ, hogy elõfordulhat az állatok között pigmenthiány, vagy akár albínóság (ahogy az a majmoknál, lovaknál is elõfordul). Ebben az esetben az alapszín teljesen kifehéredhet és a foltok elõkerülhetnek. Valószínûleg egy ilyen fajta párduchoz volt szerencsém, melyet a helyiek így joggal neveztek leopárnak… :))))

  Nos…
  Behalt a topik, oszt fel kéne dobni, mert nem sok hirdetési felületem van. :)))))))

  #387954 Hozzászólás

  minden rendben

  Ahogy “utazos” írja, nagyjából így volt, de a dolog megbeszélve, félreértések tisztázva, a könyvben nem érintett útleírások újból felrakva. Béke.
  Csók mindenkinek.

  #387953 Hozzászólás

  utazos

  Re: Poo apo

  “De Pó apónak megjelent egy könyve (Indokinában söröztem), ezt páran elkezdték dicsérni, mire tokkal-vonóval le lett törölve tõle minden.”

  valasz: gondolom azert, mert a konyvkiado kerte, hogy Poo apo iromanyai ne legyenek itt fent (ertelemszeruen akkor nem fogy a konyve annyira) es emiatt levesznek tole most mindent, hogy veletlenul se keveredjenek jogvitaba a ceggel.

  #387952 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Lehetséges…

  Megoldható…
  Tikalban van szállás lehetõség szállodában, ahogyan Semuc Champeyben is. Sayacxhéban is megszállhattok jobb szállodában. Az egyedüli, ahol nincs (vagyis 1 éve még nem volt) ágyban alvási lehetõség, az Yaxha. Ha gondoljátok, levonom a szállásköltségeket, és megalusztok szállodában (talán csak Lanquínban lesz melegvíz). Csak ezeken a helyeken (fõleg Tikalban) nem tudom garantálni a helyet. Yaxhába pedig hoztok sátrat, ha egy nap is sok függõágyban. Ha a Moszkító-part érdekelne, ott sajnos 2-3 éjszaka nem tudok ágyat garantálni. Szóval igazából megoldható, csak egyértelmû, hogy valamivel drágább lenne az út… Gyorsan döntsetek amúgy, mert még tudunk olcsóbban repjegyet szerválni (pár hét múlva már nem biztos).

  #387951 Hozzászólás

  lázika1

  kösz !

  Fûzöm a feleségemet ( engem nem kell )!
  ps: jó lenne valamilyen másfajta valami a hamaca helyett.
  Hali

  #387950 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziget?

  Lázika!
  Végül az a bizonyos sziget lett az uticél? Áprilisra is alakul a csoport, ha még meggondolnátok magatokat… :)

  #387949 Hozzászólás

  lázika

  Copán alagút

  Ha jól emlékszem 4-5 éve voltunk arra. Aki arra jár, tök mindegy mennyi a belépõ, az alagutat ne hagyja ki !!!! Idõutazás !

  #387948 Hozzászólás

  Isti

  hirdetes

  A tényszerûségért meg kell jegyeznem, hogy van apróhirdetési rovata az utazas-com-nak, három fajta is. Csak valószínûleg a kutya se olvassa. Véleményem szerint ez a fórum a téma egyedisége miatt inkább volt informatív, mint hirdetés de mondjuk az senkit se zavart, hogy az utitárskeresõ fórum tele van kiadó apartmanokkal, a Pattaya-n megnyílt magyar étterem hirdetése is zavartalanul fennmaradhat a mai napig is, mert az mégis közérdekû dolog, hogy a magyar ne szenvedjen hiányt külföldön sem a velõspacalból.
  De Pó apónak megjelent egy könyve (Indokinában söröztem), ezt páran elkezdték dicsérni, mire tokkal-vonóval le lett törölve tõle minden.

  #387947 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A válasz egyszerû

  A válasz egyszerû és vállalom is. Egy (max kettõ) kalandtúra cég monopól helyzetben van. Hirdetésre egyelõre nincs pénz, így maradnak a fórumok, apró, ingyenes hirdetések. Én a honlap szerkesztõjeként lehetõséget tennék apró hirdetésére, és akkor elvállna a fórum attól. De nincsen, így marad ez a mód. És tény, a célközönséget itt találjuk. Mindemellett bárkinek, aki magánsazervezésben utazik az adott térségbe, szívesen segítek, ahogy tettem ezt már több alkalommal. Cserébe egy kis reklámot megérdemlek, nem? :))))))))

  #387946 Hozzászólás

  pets

  hirdetes vagy velemeny

  Sziasztok!

  elolvasva a topicok nem igazan ertem, hogy az kalandturizmusos irodak miert probaljak meg a topicot elrontani a “burkolt” hirdeteseikkel!!!
  Ha en lennek az iroda biztos nem tennek fel ennyire egyertelmu hirdeteseket, igaz itt talalnak igazi célkozonseget:)
  lassan kis logos hirdetesek is megjelennek majd vagy “fizetett” bannerek:(
  üdv :pets

  #387945 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Guatemala

  Nem tudom mi okból, de guatemalai túránk leírása törlõdött (van tippem ki miatt, de nem foglalkoztat). A lényeg, hogy áprilisi túránk is lassna feltöltõdik, úgyhogy aki nem akar lemaradni vagy méreg drága repjeggyel jönni, az döntse el sebesen, hogy jön-e vagy sem… http://www.ikaland.hu

  #387944 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Copán

  Szia Lázika!
  Semmi újdonság tudtommal. Az alagút meg van nyitva, de nagy a sor elõtte. Nem tudom mikor ládtad utoljára, lehet azóta azért van valami újdonság. Útleírás már volt… Explorer egyik õszi számában…

  Kössz a drukkolást!

  #387943 Hozzászólás

  lázika

  Endrének

  azért drukkolok, hogy összejöjjön a csapatod a Moszkitópartra, ha már mi nem megyünk ( sajna) ! És kérünk egy jó kis utleirást is. Hajrá.
  ( Copán: uj feltárás ??, a föld alatt ?!

  #387942 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Általában…

  az a jellemzõ, hogy olyan emberek jönnek el vagy jelentkeznek ilyen túrákra, akiknek nincs annyi ideje, hogy leszervezze a túrákat. Jól keres, de a munkája állandó, nem engedheti meg magának, hogy 2-3 hétnél többre eljöjjön. Ez nem azt jelenti, hogy nem menne õ bele a vak világba, de ezért nem áldoz be mindent. Mellesleg… ami túrákat ajánlok (pl. El Mirador, El Perú vagy Yaxha Guatemalában, illetve a Moszkító-part Hondurasban), nincs benne még a LP-ben sem, vagy csak érintõlegesen. Ergó ha úgy véled, hogy csak 3 hétre veszed nyakadba a világot, akkor biztosan nem szervezel le ilyen túrát. Nekem hónapjaim voltak felfedezni ezt a vidéket, és így volt 1 hetem arra, hogy csak várjak és várjak egy csónakra, illetve kinyomozzam honnan is indulnak a csónakok. Úgy vélem, hogy pont az én két túrámhoz a LP semmiféle segítséget nem nyújt. Arról már nem is beszélve, hogy El Miradort a könyv kb. 400 dollárra becsüli… Nálunk meg 160… Én ezért nem komázom a LP-et…

  #387941 Hozzászólás

  ida

  Re: Amíg!

  Hát én is jártam már pár helyen egyedül (!) és pont azért sajnálom, hogy a csoportos turisták így elrontják a világot. Gondolom te is azért szervezel oda utat, hogy ingyen visszamenj vagy késõbb a több csoportból pénzt is keress. Szerintem aki ezt az árat meg tudja fizetni és nem mer elindulni egyedül a turistáktól hemzsegõ Utiláig, majd onnan egy Lonely Planet vagy más útikönyv segítségével tovább, az pont az a réteg, aki nem is oda való és kézenfogás nélkül képtelen lenne erre.

  ida

  #387940 Hozzászólás

  tóthárpi

  Az igazi kalandtúra

  http://www.dragoman.com/videos/

  #387939 Hozzászólás

  Endre5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Amíg!

  Addig a pillanatig, amíg nem tapasztaltad azt a világot, ami ott fogad, nem is fogod megérteni, mirõl beszélek. Ez az érinttlen paradicsom! És ezt frankón mondom! Olyan vidéket, falvakat még nem láttam, ahol naplementekor ki-be mászkálnak a nagymcskák (nem nevezem meg õket, mert 1-2 magát túl okosnak képzelõ túravzeteõ szólna érte), és majd minden este hajtóvadászat indul ellenük. Ezen a vidéken a vadon együtt él a helyi törzsekkel, annyira szorosan, amennyire lehet…

  Azért minimum 3 embert, mert így még ez az ár aránylag megfizethetõ, és azért max. 4 embert, mert több számára nem tudok helyet biztosítani a csónakban, és mert többet nem tudok elszálásolni. Soha nem vinnék oda egy rakás turistát. Csak annyit, amennyi pont megsegíti a helyieket. Nem célunk tönkrevágni a környezetet. Nem engedek be semmit a csónakba, ami szennyezné a környezetet. Ez a vidék maga a csoda…

  #387938 Hozzászólás

  ida

  Nem értem

  Végigolvastam az egész topikot és nem értem, hogy ha ennyire jó hely Honduras, akkor minek akartok odavinni egy rakás turistát, hogy ezzel tönkretegyétek az egészet. Szegény helyiek persze ettõl remélik a meggazdagodást, de ha fiukból koldus, lányukból rabszolga lesz, majd rájönnek, hogy inkább eveznének.
  Az alábbi mondat azért elég furcsa egy utazási irodától:
  “Nem tudok csak 3, max. 4 embert magammal vinni…”

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 54
Hozzászólás: Kalandtúra utazási irodák
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.