KANADA vagy USA

 • Ennek a témakörnek tartalma 1 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #20122 Hozzászólás

  Áron5
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Ott élõk, tapasztalattal rendelkezõk és mindenki véleményére lennék kíváncsi, hogy milyen módon lehet letelepedni Kandában vagy az USA-ban. Mivel egyik országot sem ismerem, és helyismerettel sem rendelkezem ezért, kérném mindenki segítségét, hogy ossza meg velem az információit.

  Elõre is köszönöm mindenki véleményét és tapasztalatát!

  Párommal mennénk (még nem vagyunk házasok), férfi – idegenforgalomban dolgozom 7 éve (1 év szálloda + 6 év utazási iroda), angolul középfokon beszélek. Nõ – külkereskedelemben dolgozik 11 éve, perfekt angol és középfokon beszél németül (turistaként több hónapot töltött már az USA-ban változó idõközönként).

  Kérdéseim: Érdemes megpróbálni, és ha igen vajon melyik országban érdemesebb? Hogyan kell elkezdeni? Elõször munkát érdemes szerezni? Ha fix munka nélkül kimegyünk, vajon mennyi az esély arra, hogy rövid idõn belül munkát találjunk? Mennyi az idegenforgalmár és a külkeres átlagfizetése? És az mire elég? Megélhetési költségek? Adózás? Meg tud ott élni 1 fizetésbõl 2 ember? Egyáltalán van esély arra, hogy szakmában el tudunk helyezkedni?

  Csakis legális megoldások érdekelnek.

  Még egyszer köszönöm mindenki véleményét és információját!

Hozzászólás: KANADA vagy USA
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.