Kanadai bevándorlási kérdések

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Kanadai bevándorlási kérdések

  • Indította
    Témakör
  • #20471 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    A bevándorlás legális lehetõségei, feltételek rövid ismertetése, elutasítás esetén a fellebbezések, jogi felülvizsgálás menete.
    Tájékoztatás a bevándorlási tanácsadók rendszabályozásáról.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 366
  • Szerző
    Hozzászólás
  • #458474 Hozzászólás

    Szabolcs

    en egy szlovakiai sràc vagyok aki megismerkedett egy kanadai csajjal aki 10 evvel ezelott szinten szlovakiai volt , onnan a falubol ahonnan en vagyok.
    a csaj 10 evvel ezelott osszehazosodott egy kanadaival es igy kanadai allampolgar lett viszont mar 7-8 eve elvaltak. a csaj elvallt kanadaban de szlovakiaban nincs elvalva. Az a kerdesem hogy köthet e velem hàzassàgot hogy együtt tudjunk lenni ? valaki fel tudna vilagositani?
    arra keresem a megoldàst hogy hogyan tudnàk vele egyutt èlni kanadaban ? koszi

    #212274 Hozzászólás

    Farkasne
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    köszi a tippet

    gigi, köszönjük a tippet, elküldtük a kerdeseket ide is! farkasne

    #212273 Hozzászólás

    GIGI4
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    erre is kuldjetek el a kerdeseteket!

    http://www.eljkanadaban.com/magyar/

    #212272 Hozzászólás

    Farkasne
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Kerdes

    Tisztelt Lakos Ur,
    Magyarorszagon elö öcsem 2004 aprilis vegen hivatalosan mint skilled worker kivandorolt Kanadaba (becsi kanadai követsegtöl kapta meg a vizumot). Kb. 10 nap utan Kanadaban munkaja volt es 3 honapig tartozkodott az orszagban, adot fizetett. 2004 jul. 31.-n Magyaro.-ra visszatert a masodik diplomajat elörelathatolag 2007 juniusban szerzi meg Mo-n, folyamatos munkahelye van. Vissza szeretne terni Kanadaba legkesöbb a diploma megszerzese utan 2007 juliusban. Mindezek mellet a technologia területen Mo-n amerikai ceget is kepvisel es ezen USA-beli cegnek Kanada nyugati reszen meg kepviselete nincs az is elkepzelhetö lenne, hogy sajat ceget alapit, de korabbi kanadai munkahelyere is valoszinü visszaterhet. Hogyan, milyen modon es formaban, hol, milyen indokkal tudna hosszabbitast kerni (becsi követsegen, Kanadaban stb.)? Kerem minel elöbb valaszoljon. Köszönettel: Farkasne

    #212271 Hozzászólás

    gabor100
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    kerdes

    tisztelt lakos ur!
    a kerdesem az lenne, ha en kanadai bevandorlo vagyok,itt elek mar egy eve, megvan minden kartyam, iratom, de a baratnomnek csak turistavizuma van. ha osszehazasodunk automatikusan megkapna o is utanam a letelepedesi engedelyt?
    valszat elore is koszonom.
    gabor

    #212270 Hozzászólás

    Xman2
    Tag

    zseblámpa ;-)

    Ellenkezõleg az okoskodókkal ez eltarthat 6-40 hónapig. A forgalomtol, irodátol és személyi bizonyitékoktol függ. Megválaszolják fax 2 héten bellül ha ezen a normális idõn tul haladt. Kell cim és az ügyszám (file no.)

    Ide énhozom a zseblámpát és nem a tökhülyék.

    http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/austria/address-en.asp

    you can request information and/or application forms by writing to us or by sending us a fax at our general fax numbers: (43-1) 531-38-3911 and (43-1) 531-38-3427.

    If you are inquiring about the status of your application for permanent residence, please include your file number and complete address with your inquiry. We can normally provide a reply within two weeks if your application is not being processed within our processing standards. On the other hand, if we are within our processing standards we may not respond to your enquiry.

    Mi 3 eve adtuk be Kanadaban a sponzoralasi papirokat.Vizummal voltam kint.Kint nem fogadtak el.Haza kellett jonnom.Becsen keresztul ujbol beadtuk.Januarban volt 7 honapja.Es azota is csak varok…….

    http://www.immigration.ca/permres-faq-english.asp#4

    How long does it take to obtain a permanent resident visa?

    Depending upon the time of year, the immigration office in question and other factors, the processing time for an application for permanent residence filed under the economic class can vary from between 6 months and 40 months. This is the time generally needed to demonstrate compliance under one of the applicable categories; a clean bill of health for the applicant and accompanying dependants; sufficient assets to successfully establish the family in Canada; and a confirmation of no criminal inadmissibility’s for the applicant and the overage accompanying dependants. (The immigration offices in New Delhi, Islamabad, Beijing and Manila currently attract the most applications and therefore have the longest processing times).

    #212269 Hozzászólás

    Manci1
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Bevandorlasi hozzaszolas

    Mi 3 eve adtuk be Kanadaban a sponzoralasi papirokat.Vizummal voltam kint.Kint nem fogadtak el.Haza kellett jonnom.Becsen keresztul ujbol beadtuk.Januarban volt 7 honapja.Es azota is csak varok…….

    #212268 Hozzászólás

    halacska
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    hello

    Sziasztok!
    Van köztetek olyan aki esetleg a nominee programon próbálkozik?
    Vagy aki ezáltal be is jutott Canadába?
    Elõre is köszi

    #212267 Hozzászólás

    Xman3
    Tag

    hihi ;-)

    Sehol a világon annyi ügyvéd nincs mint az USA-ban. Az USA-nak van a legfejletteb jogi rendszere és a legjobb ügyvédjei. Van elég tapastalatom velük habár nem bevándorlási ügyekben. Azt tudom hogy mikor kell ügyvéd és mikor nem. Azt is tudom hogy mikor milyen ügyvéd kell. A net pedig rengeteget segit, gyors és olcsó. Elõbb otthol vagyok mint egy ügyvéd és nehéz mellébeszélni vagy fejni. Tapasztalatbol mondom hogy már nyertem ügyvéd ellen és megfingattam. Egy millio dolláros perrel fenyegetett. Erre irodáját átkutatta az ügyvédi társulat és levélben kellet neki bocsánatot kérni. Utána kalapját leemelte nekem.

    #212266 Hozzászólás

    Xman3
    Tag

    zseblámpa ;-)

    Leslie-vel teljessen egyetértek, ma ez nem igy megy. Nem üzletembert hanem ügyvédet kell fizetni, és ez a univerzális norma.

    Üdv: Xman – zseblámpás tanácsadó

    #212265 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    “Egérút”

    Yep. Az ilyen és ehhez hasonló rémtörténetek miatt kellett volna már 20 évvel ezelõtt létrehozni a CSIC-et.
    A történet a weboldalamon is olvasható: “Businessman pleads guilty in immigration fraud case” címmel, a Montreal Gazette kiadásában.
    Üdv: Lakos László – bevándorlási tanácsadó

    #212264 Hozzászólás

    Xman3
    Tag

    Egérut Kanadába $8,000 to $15,000

    Guilty plea in immigration fraud case

    http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Law/2004/08/12/579803-cp.html

    By BRIAN DALY

    MONTREAL (CP) – A local businessman has pleaded guilty for his part in a scheme that allegedly fixed immigration appeal hearings in exchange for cash bribes.

    The businessman was one of 11 Montreal-area residents charged in March with 278 counts ranging from fraud to passport forgery. He was vice-president of Montreal’s Chinatown Chamber of Commerce as recently as last year.

    The RCMP said the suspects were members of an organized criminal ring that fixed rulings at the Immigration and Refugee Board (IRB).

    Individuals paid bribes of $8,000 to $15,000 each in exchange for favourable IRB rulings, the RCMP said.

    #212263 Hozzászólás

    camera
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Usa

    Kedves Leslie es Ilves!
    Koszonom a segitseguket,meg szerencse hogy nem mentem le megkerdezes nelkul a Niagarahoz a hatarhoz,ugyanis valaki tanacsolta hogy ott kell kerni a vizumot a hatar epuleteben,koszonom megegyszer

    #212262 Hozzászólás

    ilves
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Interju idopont

    Online is kerheto, igaz $15-ert: http://www.amcits.com/nvars.asp

    #212261 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Ismét land-nek

    Most látom, hogy a másik kérdésére nem adtam választ: “mi a teendom ilyen esetben…”

    Ha Torontóban lakik akkor elõszõr fizesse be a USA Non-Immigrant vízum illetékét bármelyik Scotia Bankban. Ez a link az interneten kitölthetõ formhoz vezeti: http://www.amcits.com/deposit.pdf

    Utána kérjen egy interview-ra idõpontot. Telefon: (900) 451-2778 [$2.25/perc]
    Cím: Consulate General Toronto
    360 University Ave., between Dundas and Queen Street and between the St. Patrick and Osgoode subway stations.
    A vízum kérelmi bejárat az épület háta mögött a 225 Simcoe Street-en van.

    Üdv: Lakos László

    #212260 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    USA látogatás PR kártyával és magyar útlevéllel

    Kedves “land”

    Az Államokba való belépéshez 2003. március 17-tõl minden kanadai letelepedett (Permanent Resident) kell, hogy rendelkezzen egy un. “Non-Immigrant” vízummal ÉS érvényes útlevéllel. (A magyar is elfogadott, ha érvényes). A PR kártya természetesen a Kanadába való visszatéréshez elengedhetetlen.

    Üdvözlettel: Lakos László

    #212259 Hozzászólás

    camera
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Usa

    Kedves Leslie!
    2 honapja boldog PR kartya tulajdonos vagyok szeretnek atmenni az Usa ba a telen Las Vegasba 1 hetre es a Niagara masik oldalahoz is minel hamarabb,a kerdesem mi a teendom ilyen esetben ugyanis meg magyar utlevelem van es meg 2 evig az is lesz,hallottam meg igy visum kell………..valaszat elore koszonom

    #212258 Hozzászólás

    morvai bela
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    mi van Saskafiu

    ocsi elokerultel?

    #212257 Hozzászólás

    Saskboy
    Tag

    Hello

    Kedves Nocsakegy,

    Ez utobbi kerdesedet nem igazan ertem…A permanent resident statusz megszerzese nem meg csak ugy egy csapasra, hiszen ez vegleges, majdhogyhem visszavonhatatlan jogot jelent a kanadai eletre ( kiveve ha komoly buncselekmenyt kovetsz el)
    A megszerzesehez ezert pedig vagy menekultnek kell lenned (jogos indokokkal) vagy hazasnak/elettarsi kapcsolatban elonek kell lenned egy kanadaival. Avagy megfelelo pontszammal kell rendelkezned az egyeni prof. bevandorlasodhoz ami leegyszerusitve annyirol szol hogy legyen egy elismert szakmad , minimum az egyik kanadai nyelvet felsofokon beszeld , ird olvasd, fiatal legyel , jo ha van kanadai rokonod illetve sok munkatapasztalatod a szakmad teruleten. Meg egy utja a befektetoi, vallalkozoi bevandorlas, ehhez azonban 300ezer dollar feletti vagyon minimum kell.
    Javaslom latogasd meg a http://www.eljkanadaban.com -ot ott ezek reszletesen le vannak irva, es ha komolyan gondolkozol a letelepedesen akkor vedd fel a kapcsolatot a Lakos urral.
    az email cime : lakos@rogers.com o hivatalos okleveles bevandorlasi tanacsado, es minden ezzek kapcsolatos ugyet intez, a kerdeseidre pedig ingyen es bermentve valaszol.

    Minden jot

    Saskboy

    #212256 Hozzászólás

    asky
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    kerdes

    Hello!Koszi szepen az eddigi tanacsokat!
    Szerintetek erdemesebb lenne, ha Becsben kernek vizumot?
    Olvastam az emlitett hivatkozasokat is. Mi a kulonbseg, ha ezt a permanent resident dolgot kiserlem meg es ha diaknak/turistanak mennek?Nem nehezebb igy?
    Koszonom

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 366
Hozzászólás: Kanadai bevándorlási kérdések
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.