Kanadai bevándorlási kérdések

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Kanadai bevándorlási kérdések

  • Indította
    Témakör
  • #20471 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    A bevándorlás legális lehetõségei, feltételek rövid ismertetése, elutasítás esetén a fellebbezések, jogi felülvizsgálás menete.
    Tájékoztatás a bevándorlási tanácsadók rendszabályozásáról.

20 hozzászólás megtekintése - 21-40 / 366
  • Szerző
    Hozzászólás
  • #212255 Hozzászólás

    Saskboy
    Tag

    Kata

    Szia Kata,

    Ha orszagon belul intezed a letelepedest akkor korulbelul 5-7 honap alatt, onnantol kezdve pedig kb. harom ev az allampolgarsag persze csak akkor ha minden dokumentum tokeletesen rendben van. Ha Becsbol kezdemenyezed a letelepedest akkor ugy hallottam hogy 4 honap korul elintezheto. Hangsulyozom azonban, hogy a dokumentumok beszerzese is el tarthat honapokig.

    Udv

    Saskboy

    #212254 Hozzászólás

    kata53
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    házasság

    Kérdésem a következõ: házasság utján mennyi idõn belül kapom meg a kanadai letelepedést és az állampolgárságot?

    #212253 Hozzászólás

    Gabor senior Toth
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    lakos laszlo,valasz a sok rossz megitelese.

    tudatom mindenkivel hogy en is kapcsolatba kerultem lakos laszloval igaz egy kicsit a tavolsag nagy vancouver es, toronto kozott,de a kerdesemre pontosan es szakszeruen valaszolt.a penzrol ,o elore kozolte mi mennyibe kerul.miert kell ot ezert szidni atkozni.o elvegzett egy iskolat ,aki okosabb nala akkor az intazze sajat maga az ugyet kivancsi,vagyok mit er el.a sok okoskodonak uzenem nem lehet elore itelkezni.tiszteltlakos laci vegezd csak a munkadat ilyen intenzitassal mint eddig es ne torodj azokkal akik itt irnak baromsagot.barati udv,gabor senior toth burnaby.b.c.laszlo mi bizunk benned es a lenyeg.szia.

    #212252 Hozzászólás

    Saskboy
    Tag

    ime

    http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5269E.PDF

    itt megtalalsz minden infot a tanulassal kapcsolatban…a dokumentumokat termeszetesen leforditva fogadjak el.
    Egyebkent ha tanfolyamra szeretnel jarni es az nem haladja meg a fel evet akkor nem Study permitet kell kervenyezni hanem sima temporary resident visat a.k.a. turistavizum. Errol az infot pedig itt talalod meg:
    http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5256E.PDF
    A study permit ara $125 a temp. res. visa-e pedig 75 dollar egyszeri belepeshez es 150 tobbszorihez.

    Minden jot

    Saskboy

    #212251 Hozzászólás

    asky
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Koszi

    ugy ertettem, hogy nem felsofoku, hogy tanfolyam vagy kurzus, de minden esetre iskola, es nem foiskola. Mennyi a vizumdij?
    Ez a foldhivatali papir akar mi is lehetne, banki is, a lenyeg, hogyha kulfoldon jelentkezem a vizumert, akkor a magyar papirok, okmanyok nem sokat fognak nekik mondani. Azt sem tudom, hogyan allnak a dolgokhoz naluk?

    #212250 Hozzászólás

    Saskboy
    Tag

    Szia

    A nem felsofoku szintu tanulas nem teljesen tiszta szamomra.
    Gondolom nem kozepiskolaba szeretnel jarni ugye ;-)
    A kanadai egyetemekre egyebkent viszonylag egyszeru bekerulni a magyar emberek szamara. Az alapkovetelmeny altalaban erettsegi, illetve a Toefl vizsgan elert 213 pont (300-bol). Az arak kulfoldi diakok szamara kb10-20 ezer dollar kozott mozognak egy evre vonatkozoan. A foldhivatali reszet a dolognak viszont abszolut nem tudtam megfejteni.
    Kerlek ird le kicsit reszletesebben a problemadat.
    Irhatsz kozvetlenul is : j.stankovics@shaw.ca cimemre es el tudom mondani az itteni egyetemi tapasztalataimat.
    Minden jot

    Saskboy

    #212249 Hozzászólás

    asky
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    kerdes

    Hello, latom itt viszonylag tobben megfordultok, szeretnem a tanacsotokat, velemenyeteket kerni.
    Ha tanulni szeretnek menni Kanadaba, de nem felsofoku szinten, milyenek az eselyeim?Itthon mar szereztem egy diplomat, de mivel nem tudtam elhelyezkedni, szeretnek mast tanulni, de sajnos ezek az ingatlan dolgok…meg a munkahelyi papirok, ertitek! Mi a megoldas?Amugy kulfoldon ha jelentkezem, akkor ott a magyar foldhivatali pairokat hogyan tudjak megerteni?Amugy az osszeg az iskolara meglenne.

    #212248 Hozzászólás

    Saskboy
    Tag

    Denesnek

    Nos, a mi esetunkben semmi macerarol nem volt szo , egyszeruen bekuldtuk az egeszet caklipakli Vegrevillebe es vartunk 5 honapot, itt Kanadaban. Az interju csak formalitas volt es harom hetre ra mar kezemben volt a PR kartya. Azt nem tudom Becsben hogy s mint mennek a dolgok.
    Amennyiben az ugyed kisse bonyolultabb akkor gondoljatok meg esetleg egy bevandorlasi ugyintezo alkalmazasat, sok idot es bosszusagot takarithat meg nehany konzultacio is. Itt a forumon van peldaul Lakos Ur, akinek biztos hogy a kezebe tennem az en ugyemet ha arrol lenne szo. Minden jot!

    Saskboy

    #212247 Hozzászólás

    Denito
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Saskboy

    Tudnal nekem reszleteket irni a hazassagotokkal kapcsolatban? Hol es hogyan kezdtetek el az ugyitezest, mennyire volt maceras, mennyi ideig tartott, stb…? Amugy pont ma beszeltem valakivel, aki azt mondta, hogy mostansag nagyon megnehezitik otthon (illetve Becsben) a hazassag utjan torteno bevandorlast. Tudtok errol valamit? Elore is koszi!

    #212246 Hozzászólás

    Saskboy
    Tag

    lehet..

    Persze hogy lehet szponzoralni. A felesegem is egyetemi hallgato , jovedelme alig volt es semmi problema nem volt ezzel kapcsolatban az ugyintezessel, mar PR vagyok harom honapja.

    Udv:
    Saskboy

    #212245 Hozzászólás

    ilves
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Denes

    Legjobb tudomasom szerint hazastars vagy gyermek szponzoralasanal a mas esetekben elvart minimum jovedelemtol eltekintenek, de kizaro ok lehet peldaul ha a szponzorjelolt segelyen el.

    Lasd peldaul http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/3900E.pdf, “Who can sponsor” cim alatt.

    #212244 Hozzászólás

    Denito
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    koszonom

    linket Ilves! A leendo felesegem, tudomasom szerint, azert nem szponzoralhat , mert nincs bejelentett munkaviszonya, illetve jovedelme (jelenleg tanulo). De ez csak az en elkepzelesem szerint van igy, az USAban biztos, hogy igy mukodik. Ha maskent van, javitsatok ki, legyszives!

    #212243 Hozzászólás

    ilves
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Denes

    Aktualis ugykezelesi idok a hivatalos oldal szerint:
    http://www.cic.gc.ca/english/department/times/index.html
    Viszont nem vilagos, hogy hogyan tervezitek ezt a szponzorkerdest. Mindenesetre ha nem a feleseged fog szponzoralni (miert?), akkor legjobb tudomasom szerint ugyis csak Kanadan kivulrol lehet elinditani a procedurat.

    #212242 Hozzászólás

    Denito
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Akkor hol is?

    A kozeljovoben tervezzuk kanadai-magyar allampolgarsagu baratnommel, hogy osszehazasodunk es elinditjuk reszemre a bevandorlasi procedurat, amelyhez (leven, o sajnos nem tud a szponzorom lenni) mar sikerult szponzort talalnunk. A topicok olvasgatasa utan sem sikerult egyertelmu valaszt kapnom arra a kerdesemre, hogy szerintetek hol gyorsabb az ugyintezes. Ha hazamegyunk, osszehazasodunk es ott inditjuk el az ugyet, vagy ha itt tortenik a hazassag es egyben az ugyintezes is? Kurolbelul mennyi idore szamitsak mind a ket esetben az ugy lezarasaig? Segitsegeteket elore is koszonom!

    #212241 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Új bevándorlási fórum

    Kedves Olvasók, örömmel tudatom, hogy a honlapomon http://www.eljkanadaban.com elkészült az új 2 nyelvü fórumom. A Fórum elsõdleges célja az egymás segítése és esetleges kérdések tisztázása, valamint az Önök zavartalan ottléte. (a Fórum moderált.)
    Kérdéseiket – a munkám mennyiségétõl függõen – igyekszem rövid idõn belül megválaszolni.
    Üdvözlettel: Lakos László – bevándorlási tanácsadó

    #212240 Hozzászólás

    Leslie Lakos
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Tengeren túli vs. Kanadán belüli szponzorálás

    Mindkettõjüknek igaza van! New-nak is és Önnek is. New Kanadán kívûl van és ilyenkor a missassaugai Case Processing Centre-be kerülnek a papírok, ahol elõször a szponzort ellenõrzik le. Ez után kerül az összes dokumentum a helyi Visa Post-ra, ahol már a szponzorált fél lesz kiértékelve.

    Albertába akkor kerülnek a kérelmek, amikor Kanadán belül történik a szponzorálás. (In-land Processing vagy a Humán kérelemmel egybekötött szponzorálási kérelem.)

    Ön idéz: “You must provide financial support for the relatives or family members you are sponsoring DEPENDING ON THEIR age and RELATIONSHIP to you.” Pontosan errõl van szó: a kapcsolattól FÜGGÕEN kell pénzügyi alapot felmutatni. 2002 július 28 óta házas/élettárs esetén NINCS ilyen feltétel, addíg, amíg a fentebbi feltételeket kielégíti a szponzor. (Ön ’99-ben szponzorált…)
    Üdvözlettel: Lakos László

    #212239 Hozzászólás

    en

    new-nak

    is szponzoraltam ,es tudom hogy mit kellet csinalni.Igaz hogy az ’99 -ben volt,de En az Emigratio irodabol kaptam a papirokat,amit kitoltes utan Vegreville,Albertaban kellet postaznom.Akkor 10 evre kellet garantalmon a csaladert(alitolag az utana valtozot uj torveny az idot csokentete 3 evre )es bizonytek kellet a jovedelemrol.Papirt kellet alairnom EN mit szponzor,hogy a csalad nem igenyel alami segejt.A csalad mar az orszaghoz tartozo kovetsegtol kapta a szugseges papirokat,es a posta mar az Ausztriai kovetseg es az othoni cimm kozot foljtatodot.Persze csak az utan miutan a Vegreville kozolte az Europai kovetsegel hogy OK,pairok rendben,idulhat a szonzorlasi foljamat! A csalad eloszor meg kapta azokat a papirokat ahol kepeket,ujlenyomatot kertek.Mikor ez megvolt,akkor kuldtek az orvasi vizskalatokhoz valo papiroka,bizonyos orvosi nevekkel.Az orvasi papirok elkuldesevel,egy even belul be kell lepni az orszagba,ugyanis 1 evig ervenyesek az orvosi bizonyitekot.

    S végül: “Az aki teged szponszoral,az kell felmutason par pairokat,jovedelmet”

    Jövedelem felmutatása NEM szükséges! Amíg a szponzoráló

    You must provide financial support for the relatives or family members you are sponsoring depending on their age and relationship to you. If you are sponsoring:

    eszt csak hogy nezd meg hogy igen is a jovedelmet kotelezo felmutatni.Ja,es az a cim amit adtal az csak egy posta P.o box, posta fijok szoval nem ott dontik el az ugyedet.Reszemrol,ennyit de lehet hogy hozza szol mas is aki szponzoralt az utobi idoben.Bye!sok sikert!

    #212238 Hozzászólás

    New

    na idenek

    1.) “A sponszor el megy az Emigratio-ra,azok adnak neki valami papirokat…”
    Az “Emigtatió” NEM ad papírokat. Vagy letölti, vagy megrendeli telefonon.

    2.) “…amit o ki tolti es elkuldi Albertaba!”
    A tengeren túli szponzorálás egy pár ezer kilóméterrel arrébb megy. :) A cím:
    Case Processing Centre – Mississauga P.O. Box 3000, Station A Mississauga ON L5A 4N6

    3. S végül: “Az aki teged szponszoral,az kell felmutason par pairokat,jovedelmet”

    Jövedelem felmutatása NEM szükséges! Amíg a szponzoráló

    a.) nincs welfare-en (kivéve a rokkantsági nyugdíj miatt)
    b.) nincs a kanadai Állam felé tartozása
    c.) nem jelentett be üzleti avagy személyes csõdöt
    d.) nem büntetett elõéletû
    e.) nincs még érvényben lévõ szponzorálási kötelezettsége egy elõzõ házasságból
    f.) nincs börtönben,
    g.) nincs (és nem volt) ellene szexuaális erõszakkal kapcsolatos vádemelés/itélet,

    addíg édes mindegy, hogy van-e jövedelme avgy nem. CSAK szülõ, nagyszülõ, unoka, és örökbefogadott gyermek szponzorálása esetén kötelezõ a jövedelem felmutatása a “Low Income Cut-Off” [LICO] által meghatározott feltételek és összeg alapján. A fentiekben sehol nincs, hogy jövedelemmel kell rendelkezzen

    4. Es ebben teljesen igazad van!
    “bizonyitekkent hogy kepes teged(10 ev volt)3 evig eltartani,es ez ido allat nem kerhetel segelyt az alamtol.” A dátumon kívûl ez is fedi a valóságot. :))

    #212237 Hozzászólás

    na ide figyelj nek

    tisztelettel…

    Kedves mindenki jóakarója,

    Az alábbiakban beilleszteném az általad korábban leirtak “hivatalos verzióját” :

    You can sponsor relatives or family members from abroad if they are:
     spouses, common-law or conjugal partners 16 years of age or older;
     parents and grandparents;
     dependent children, including adopted children;
     children under 18 years of age whom you intend to adopt;
     children under guardianship;
     brothers, sisters, nephews, nieces or grandchildren who are orphans; under the age of 18 and not married or in a common-law relationship; or
     you may also sponsor one relative of any age if you do not have an aunt, uncle or family member from the list above who you could sponsor or who is already a Canadian citizen, Indian or permanent resident.
    A son or daughter is dependent when the child:
     is under the age of 22 and does not have a spouse or common-law partner;
     is a full time student and is substantially dependent on a parent for financial support since before the age of 22, or since becoming a spouse or common-law partner (if this happened before age 22); or
     is financially dependent on a parent since before the age of 22 because of a disability.

    Sponsoring a Relative or Family Member

    If you want to sponsor any of the above listed relatives or family members, you may have to meet certain income requirements. If you have previously sponsored relatives or family members who have received social assistance, you may not be allowed to sponsor another person. Sponsorship is a considerable commitment so you should take this obligation seriously.

    To sponsor a relative or family member you must sign an Undertaking with the Minister of Citizenship and Immigration. You must also sign a Sponsorship Agreement with your relative or family member that outlines your mutual commitments to each other.

    Length of Time You Must Support a Sponsored Relative or Family Member

    When you sponsor a relative or family member to become a permanent resident of Canada, you must promise to support that person and their accompanying family members for a period of three to 10 years, depending on their age and relationship to you.

    This unconditional promise of support comes in the form of an Undertaking with the Minister of Citizenship and Immigration. You must also sign a Sponsorship Agreement with the person you are sponsoring and all accompanying family members that outlines your commitment to support them and their commitment to make every effort to be self-supporting. Dependent children under the age of 22 do not have to sign the Sponsorship Agreement.

    Length of Time for Support

    You must provide financial support for the relatives or family members you are sponsoring depending on their age and relationship to you. If you are sponsoring:
     your spouse, common-law partner or conjugal partner, you must provide financial support for three years from the date that person became a permanent resident;
     your, or your spouse’s, common-law or conjugal partner’s dependent child who is less than 22 years of age, you must provide financial support for 10 years from the date that person became a permanent resident or until the child turns 25 years of age, whichever comes first;
     your, or your spouse’s, common-law or conjugal partner’s dependent child who is 22 years of age or older, you must provide financial support for three years from the date that person became a permanent resident; or
     any other person not mentioned above, you must provide financial support for 10 years from the date that person became a permanent resident.

    Remélem elolvasás után Te is ráébredsz, hogy miert nincs még “New” ismerõsünk Kanada területén. Mindenki hozzátesz egy-két új információt az eddigi ismereteihez, csak éppen nem pontos információkat. /A Te esetedben pl. nem látom hol van leirva, hogy 10 évrõl 3 évre csökkent a szponzorálási idõtartam, vagy pl. hogy csak Kanadán belül kell a szükséges papirokat beszerezni. Idézem: “You must also sign a Sponsorship Agreement with the person you are sponsoring and all accompanying family members that outlines your commitment to support them and their commitment to make every effort to be self-supporting.” Ezt szerintem nehéz lenne megvalósitani posta nélkül Kanada és Szerbia között.

    Mellesleg megjegyezném, hogy elég “vadul” kevered a különbözõ bevándorlási katégoriákra vonatkozó feltételeket:

    ” Meg egy,senki a budos eletben nem tud neked keresztbe tenni,ha a torveny szerint meg vannak a papirok,a pontok szama,a nyelv tudasod es egy szakma .A torvenyt senki sem fogja megszegni,mert nem akarja az alasat eleveszteni. “

    Ez nem a Spnosorship kategóriába tartozik.

    A fentiekkel nem akarok se védeni, se vádolni senkit, csak rámutatni arra a tényre, hogy “tanácsot” csak akkor adjunk, ha tudjuk is, hogy mirõl beszélünk!

    #212236 Hozzászólás

    bukot tanarnak

    tisztelettel ))

    igen,add neked munkat mert megent elfelejtetted be venni a bogyokat ))) es itt vered a nyalad.Csak igy tovabb…bukot tanar!!latom ha mar nincs kit tanitanot(mert takaritol,meszelesz vagy cseledeskedel valahol) itt probalsz ervenyesulni )))))))).

20 hozzászólás megtekintése - 21-40 / 366
Hozzászólás: Kanadai bevándorlási kérdések
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.