kanchanaburi Tigrisek

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia kanchanaburi Tigrisek

 • Ennek a témakörnek tartalma 20 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  varnew az igazi 6 éve, 7 hónapja telt el.
20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #385833 Hozzászólás

  varnew az igazi

  azt az ekezetes faszkalapjat

  most ekezetekkel probalkozik egy kis genyo… tele van ezekkel a trollokkal az utazas.com

  #385832 Hozzászólás

  varnew

  A jo

  büdös picsába nem akarsz elhúzni te suttyó ???
  Gondolom te vagy az aki már elõadta ezt itt máskor is!

  #385831 Hozzászólás

  varnew the real

  seggfejek

  mint pl. az elozo, aki nem szegyell a nevemben irogatni!!!

  #385830 Hozzászólás

  varnew the real

  ezert

  nincsenek emberek az utazas.com on mert seggfejek a nevukben irogatnak!!!!

  #385829 Hozzászólás

  SimonG

  Geo

  olvassátok el a Geo júliusi tényfeltáró cikkét arról, hogy hogyan viszik kínai vevõknek vágóhídra a tigristemplom tigriseit, kölykökkel együtt.
  De errõl már korábban is írtak:
  http://news.nationalgeographic.com/news/2008/06/080620-tiger-temple.html

  #385828 Hozzászólás

  András

  varnew

  Miért, mi lehet a gond?

  #385827 Hozzászólás

  varnew

  Andrásnak

  én kitöröltem az összes képet amin én vagyok a tigrisekkel, neked is ezt javaslom… vigyázz velük.

  #385826 Hozzászólás

  András

  tigrisek

  Most jöttem haza, töltöm fel a képeket az albumba. CSODÁLATOS VOLT! Bemehettünk a tigrisek közé és a templomot is megnéztük.

  #385825 Hozzászólás

  bb

  varnew

  igen en is eszrevettem… ez szomoru de hogy jon ez a tigrisekhez?

  #385824 Hozzászólás

  varnew

  hallottátok..

  állítólag kbalazs a troll, azt rebesgetik a verebek… ki hitte volna… normálisnak tûnt a gyerek, de úgy látszik bekattant…

  #385823 Hozzászólás

  bb

  fornit

  En is ezt mondtam…

  #385822 Hozzászólás

  WL
  #385821 Hozzászólás

  fornit

  tiger temple

  kb 2 hete voltam, nem bántam meg. Sok rosszat és jót is olvastam így vegyes érzésekkel indultam neki.
  A tigrisekkel fényképezkedés tényleg futószallag, de vhogy megérte. Miután felkeltek a tigrisek, és visszavitték õket az egyiknek foghattam a pórázát is egy kicsit és mellettem sétált.
  Nem minden napos dolog volt mindenesetre. A 600b belépõ egy kicsit meredek, de egye fene, mi mást csináltam volna már K’buriban.
  (ja, és templomot nem láttam.)

  #385820 Hozzászólás

  WL
  #385819 Hozzászólás

  bb
  #385818 Hozzászólás

  tigriskölyök

  szlovák hely

  Szlovákiai Magyar Napilap 2001-es cikke:

  Mese a kilenc tigrisrõl

  HAMERLIK BARNABÁS

  Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, s még azon is túl, ahol a kurtafarkú malac túr, élt egyszer egy tigrislány, akit Ritának hívtak. Egyes-egyedül élt, mert az õ fajából már alig akadt néhány a földön, s nagyon magányosnak érezte magát. Történt egyszer, hogy amint barangolt, betévedt egy oázisba. Kicsike kis hely volt, de annyira megtetszett neki, hogy úgy döntött, letelepedik, s családot alapít. Hogy, hogy nem, egy tigrisfiú is élt ott. Egymásba szerettek, s még máig is élnek, ha meg nem haltak.

  A mesének a fele sem igaz, de Rita és az Oázis (így hívják a kis szafariparkot) létezik, sõt az anyatigris családalapítási tervei is valóra váltak. A hely Szenctõl alig néhány kilométerre található, Egyházfa (Kostolná pri Dunaji) és Magyarifal(Hurbanova Ves) közt. Neve nincs, ha csak a feliratot nem tekintjük helységnévnek: Oáza sibírskeho tigra (a szibériai tigris oázisa), jelzi a kis tábla. A szerény hely azonban sokkal többet nyújt, mint azt bárki is hinné. No, de ne vágjunk a kellõs közepébe, kezdjük a legelején.

  1995-ben megalakult a Szibériai Tigris Alapítvány, amely azonban nemcsak a tigriseket, hanem más, kipusztulóban levõ állatfajokat is védelmébe vesz. A szibériai tigris a legnagyobb, leghatalmasabb tigrisfajta a földkerekségen. Testsúlya eléri a 450 kilogrammot, testhossza pedig a négy métert. Szabadon már nem is él, kipusztult faj, de hála az olyanoknak, mint az alapítvány kezelõi s az Oázis tulajdonosai, néhány példány még létezik. S nem csodás, hogy abból a pár száz darabból, mely az egész földön még fellelhetõ, kilenc éppen itt él, Pozsonytól alig félórányi autókázásra?

  Eléggé bajos rálelni a helyre, mert kevés tábla jelzi, merre kell menni, de Egyházfán már bárki könynyen útba igazítja az embert. Jómagam nem lakom messze az említett helytõl, de bevallom, sokáig én sem látogattam el a miniszafariba. Amióta azonban egy százötven kilós élõ tigris a tenyerembõl lafatyolta a tejszínhabot, miközben valósággal gyalulta dörcés nyelvével a bõröm, azóta gyakran meglátogatom õket.

  Nem sokan ismerik ezt a helyet, vagy inkább úgy mondhatnám: nem elegen. Akad azért látogató, de ha több reklámot kapnának, népszerû kirándulóhelye lehetne a gyermekes családoknak, hiszen valóságos kis csoda, ami ott van. Mindamellett nem kis munka van kilenc tigrissel. A “nevelõszülõk” elmondták, hogy hetente elfogy egy tehén, sok-sok liter tej és még ki tudja, mi minden más! Mindezt, persze, saját pénztárcából nem lehetne megoldani, így támogatókra van szükség, akik anyagilag biztosítják a tigrisek jólétét. Mindebbõl a vidám kölykök és a kamaszodó tigrisfiúk mit sem sejtenek, élik a maguk vidám életét. Mindenki annyi idõt tölt el náluk, amennyi jólesik neki, a ketrecen kívül természetesen, ugyanis azon belül azért nem árt az óvatosság. Az Oázis tárt kapukkal vár mindenkit minden hétvégén, a nyári szünidõ alatt pedig naponta.

  E hely cseppet sem hasonlít semmiféle Disneyland stílusú szórakoztató parkra, sokkal inkább egy lepusztult börtönre, legalábbis ezt a benyomást kelti a négy méter magas rács s a vaskos kapuk. Betonlapokkal kirakott út vezet a fõketrechez, ahol egy rögtönzött büfé árul ezt-azt, de igazán nem ez a lényeg, hanem a tigrisek. A ketrecben több generáció is képviselteti magát, van kis tigris meg nagy tigris meg még nagyobb. A legfiatalabbak most alig egyévesek, a legnagyobb anyatigris már tíz. Ami leginkább megkülönbözteti ezt a helyet egy állatkerttõl vagy egy szafariparktól, az elsõsorban a családias hangulat. Csendélet vadakkal egy vidéki, nyugodt tanyán. Kilenc tigris játszadozik, heverészik, vagy éppen fürdik a rögtönzött medencében. Olyan egyszerû, mégis olyan hihetetlen! A nevelõk különbözõ történetekkel szórakoztatják a látogatókat, készségesen válaszolnak minden kérdésre. És még valami, ami a családias hangulatot növeli: a tigrisek kiváncsiak a látogatókra, és keresik az alkalmat, hogy megismerkedhessenek velük. Hatalmasak bár, mégsem vadállatok benyomását keltik, hiszen olyan hízelgõk, akár a kiscicák. És hízelegnek is! Megható látvány, amikor egy ilyen 350 kilós test hozzásimul az emberhez. Aki nem fél (no, persze csak a nagyobbak!), bemehet a tigrisek közé. Ezek az állatok már itt születtek, a vadonba bele sem kóstoltak, kiskoruktól kezdve emberekkel voltak körülvéve. Imádják a tejszínhabot, és szívesen nyalogatják le bárki kezérõl. Fura érzés, de a szembesülés felejthetetlen élményt szavatol mindenkinek. Aki nem hiszi, járjon utána!

  #385817 Hozzászólás

  dani
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tavaly voltam a helyen (sajnos)

  akkor ezt írtam róla:

  “Mivel én csak megenni szeretem az állatokat, különösebb elvárásaim nem voltak, de azt azért nem gondoltam volna, hogy kifejezetten szar lesz az egész. Olyan lepattant környezetben vannak ezek a leszadált tigrisek, amilyet ritkán látni. 3 kisebbet, meg vagy 8 nagyot mutogatnak futószalagszerûen. Tényleg oda lehet menni, megsimogatni õket, +1000b-ért még ölbe is lehet venni egy jó nagy tigrisfejet. Én nem izgulok az ilyenekre. Csináltatok egy-két képet, reménykedek, hogy hátha feleszmél valamelyik tigris, és jól felzabálja a (…; de nem, jobb az ízlésük ennél. Szóval kifejezetten szar a hely. Egyet ajánlok: nagy ívben elkerülni! Ha valaki mégis megy, tilos a piros fürdõgatya, meg úgy általában minden kirívó színû ruhadarab.”

  üdv: dani

  #385816 Hozzászólás

  varnew

  nem is

  azért lett törölve ha érted amit írtam……………

  #385815 Hozzászólás

  bb

  re: tigrisek

  Szerintem a kepek kitorlese nem segit s tigriseken.
  Tobbszor jartam a Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno Erdei Kolostorban, mikozben mindenki azt kerdezgette tolem, hogy mitol ilyen nyugodtak ezek a tigrisek. Tobbek velemenye szerint “le vannak szedozva”. Amint az oknyomozo cikkekbol is kiderul, ezen tigrisek folyamatos nyugtatozasa nem lehetseges. Amikor a legtobb turista ott jar (napkozben) a tigrisek sziesztaznak, ez termeszetes. Mivel kezzel nevelt, aranylag szelid es fiatal allatokrol van szo, emberek iranti kozonyuk normalis. Macskatappal es ver nelkuli hussal torteno etetesuk teljes hulyeseg.
  A hely tigrisvedelemben betoltott szerepe vitatott. Mint lathattatok a papok mindenfele mas “arva” allatot is befogadtak, akarcsak a tobbi, tobb tucat DK-azsiai menhely. Csoda, hogy gibbonbol nincs naluk par szaz. Az “arvan maradt” vagy kobzott tigrisek befogadasa onmagaban nem baj, de tervszerutlen szaporitasuk az. Elvileg alfajtiszta allatokrol van szo, de ez sem biztos. Nyilvan azert szaporitjak, hogy a kistigriseket kezzel neveljek es a szelid allatok odavonzzak a turistakat. Akik par dollaros belepot es a fotozasert kulon par dollart fizetnek (amit a fopap egyenkent udvariasan megkoszon es elnezest ker, hogy meg ezert is penzt kernek). Ha ezt az osszeget beszorozzuk a napi tobbszaz turistaval, akkor nem igazan ertheto, hogy miert nem keszult meg el a tigrisek vegleges helye…
  Ezen allatok visszavaditasa (akarcsak barmely emberhez szoktatott peldanye) nem lehetseges, igy termeszetbeni szerepuk egyenlo a nullaval. Mondhatnank, hogy bemutatasuk talan segit megorizni a vadon elo allomanyt. Aki lefotoztatja magat veluk, az talan nem vesz tigris alkatreszeket. Tevhit. Ha a bejaratnal tigrisbundat vagy karmokat, fogakat arusitananak, a turistak (nem csak az azsiaiak, de a magyar charter utasok is) orommel megvasarolnak. Lattam mar ilyet…
  Thaifoldon azonban akad ennel szomorubb hely, ahol egyertelmuen a potenciazavaros kinai ferfiak ellatasara tenyesztik a tigriseket. Ez a Pattaya es Sri Racha kozeleben fekvo Sri Racha Tiger Zoo (tigerzoo.com), ahol tervszerutlenul tenyesztik a nem alfajtiszta “cirkuszi” tigriseket. Ha belegondolunk, hogy Sri Racha kikotovaros es amit itt bedobozolnak, azt legkozelebb csak Kinaban nyitjak ki, hat…. Az ott toltott par nap alatt lattam hogyan dobozoljak a krokikat (nem is engedtek fotozni)…
  Ha jo allatkerteket szeretnetek latni arrafele, akkor ajanlom a Khao Kieo Open Zoo-t (a Tiger Zoo kozeleben), eszakon a Chiang Mai Zoo-t (pandajuk is van), illetve a kambodzsai Phnom Tamao menhelyet. Ezek valoban profi helyek, sot a Khao Kieo feler egy San Diego Zoo-val! Az angkori allatkertet ne keressetek, gyakori latogatasaimnak es a Free the Bear Foundation/WildAid kozremukodesenek koszonhetoen par ev alatt vegre sikerult bezaratni. Az elkobzott allatok Phnom Tamao-ban lathatok.
  Ha bena tigrises helyet szeretnetek latni, eleg atruccanni a szlovakiai Egyhazfalvara (szlovakul: Kostolna pri Dunaji, 4 km delre Szenctol (Senc)…

  Azert egy jotanacs. Ha barhol bevisznek tigrisek koze, ne bizzatok benne, hogy azok szelidek. Sri Rachan bentrol fotoztam par nem tul baratsagos (nem pruszkolve koszonos) tigrist, amik egy honap mulva szetszedtek a koztuk pozolo tigrisruhas hostesst…..

  Tigrisvedelemrol meg annyit, hogy jelenleg szinte sehol nem mukodik. Az Indiaban egymassal versengo “tigrisvedo szervezetek” es az allamilag tamogatott nemzeti parkok annyit ertek el, hogy az allomany kb. a felere csokkent. Van olyan hely, aminek mar csak a neveben szerepel a Tiger Sanctuary… Hasonlo a helyzet a Gir Forest azsiai oroszlanjaival is. Indiaban a vedett teruletek az adott allam ala tartoznak, akik nem hajlandoak mas allamnak adni ezekbol az oroszlanokbol. Igy az egesz allomany egy szuk teruleten el, immaron tulszaporodva es total veszelyeztetve. Eleg egyetlen komolyabb betegseg es az egesz allomany kipusztul.

  balazsbuzas.com

  #385814 Hozzászólás

  varnew

  a tigriseket

  nyilvánvalóan szeretik azok akik gondozzák õket

  de a másik oldalról is igaz a pénzgyár………..

  az oka akár a tigrisek is lehet.

  mindenesetre érdemes megnézni,hogy az embernek konkrét véleménye legyen róla.

  az enyém : kitöröltem az összes képet amin én vagyok a tigrisekkel

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: kanchanaburi Tigrisek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.