kar nelkuli ember birsagolasa es latin amerika

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika kar nelkuli ember birsagolasa es latin amerika

 • Indította
  Témakör
 • #24189 Hozzászólás

  latin am

  Hogy jobban ravilagitsak latin amerika nemely szamomra vonzo vonatkozasara… Hacsak ki nem mooderaljak ugye.

  Mit olvasok az Indexen:

  “Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenõrök az 56-os villamoson, írja a Népszabadság. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elõ, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

  A Népszabadság beszámolója szerint a súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatkják, sõt, még kísérõjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérõ segítségére szorul. Mivel “állandó testõrt” nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

  Se most Simont és kísérõjét is meg akarták büntetni a BKV ellenõrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérõjét bírságolják meg.”

  Egy pillanatra eszembe jutott, mi tortent volna az ellenor(okkel) akarhanyan is voltak, mondjuk Nicaraguaban a buszon, ha ezt megjatsszak. Leforditottam a cikket a baratnomnek, es csak annyit fuzott hozza, “nagyon hamar helyere tettek volna ezeket az embereket, akarhol Latin Amerikaban”. Hat igen. Emberseg, meg emberi meltosag, az meg itt letezik.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #285267 Hozzászólás

  BM

  SORENO

  TE A BKV-NÁL DOLGOZOL?

  #285266 Hozzászólás

  Oliver

  bámulás

  efelõl szemernyi kétségem sincs. sajnos.

  #285265 Hozzászólás

  carapicha

  gondolom

  A buszon mindenki csak nezett ki a fejebol, mig az a ket majom molesztalta a szerencsetlent.

  #285264 Hozzászólás

  véleménye

  AlaM

  És az a legpofátlanabb, hogy a BKV meg is magyarázza miért jártak el helyesen “betû szerint” az ellenõrei… így szerintem az alapvetõ elv sérül, hogy józan ész szerint kedvezményben a mozgássérült személy kell hogy részesüljön, nem pedig az aki mozgássérült “igazolással” rendelkezik. Magyarul -nekem semmi bajom szerencsére- de ha történetesen felmutatok ennek ellenére ilyen igazolást, le se sz*rnak?
  Ezek szerint teljesen hiábavaló a “tréning”, mert a két baromarcú agyatlan majomnak semmiféle reális helyzetértékelése sincs, hogy ilyen esetben a szituációhoz mérten, emberileg elvárható módon járjanak el.
  Nem igaz, hogy nincs mérlegelési lehetõségünk, nem vagyunk robotok, hanem gondolkodó lények (jobb esetben)
  Miért nem a bliccelõket üldözik? Vagy azokkal nem mernek kikezdeni?

  #285263 Hozzászólás

  latin am

  re: sonero

  Szivesen megkerek itt neked valakit, hogy szemlelteto oktatas gyanant vegja le a ket karodat vallbol machetevel, aztan majd megnezzuk, hogyan viszed magaddal a rokkantigazolvanyodat, meg hogy egyaltalan mennyi re fog ez erdekelni.

  #285262 Hozzászólás

  sonero

  kérdés

  Miért nem vitte az igazolványát?

  #285261 Hozzászólás

  BM

  HOZZÁSZÓLÁS

  ITT BRAZILBAN CSAK ÚGY CSAPKODTÁK VOLNA ÖKET.
  NEM LÁTTA A BAROM, HOGY SZEGÉNYKÉM ROKKANT!!!
  ELLENÖRZÉS!!!!!!NA LÁTOD EZÉRT NEM ÉLEK OTT!!!!!

  #285260 Hozzászólás

  Oliver

  folyt

  a cikk folytatódik ám! ez a legpofátlanabb rész!
  “A BKV szerint helyesen jártak el. “A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévõk, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elõsegítése. Ellenõreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el” – állították a történtek után.”

  a magyar események újra és újra képesek meglepni, sõt néha megdöbbenteni. a cikket én is olvastam, hozzáfûznivalóm nincs. így megy ez sajnos…

  és ezek után, akinek esze van, viszont kedve nincs asszisztálni a hülyeséghez, és úgy dönt, hogy eljön, arra azt mondják, hogy áruló. meg nemzetidegen. nagyon szomorú.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: kar nelkuli ember birsagolasa es latin amerika
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.