kártérítés Blu Panorama légitársaságtól

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia kártérítés Blu Panorama légitársaságtól

 • Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  fatcat 8 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #42382 Hozzászólás

  Ford

  Kedves fórumozók!
  Tanácsot szeretnék kérni a következõ ügyben.
  Tavaly Bangkokba repültem párommal a Blu Panoramaval Rómából.
  Odafele frankó volt minden, viszont visszafele jól megszivattak minket.
  Törölték a járatot, 3 nappal késõbbre tudtak csak helyet foglalni, persze nekünk kellett telefonálni utánna ami jó sok pénzbe került, mert a call centeresnek hiába betûztem, nem értett semmit ,inkább sírva fakadt.
  Mikor a foglalás megtörtént, megkaptuk az e-mailt már-már boldog voltunk egyáltalán h haza jöhetünk. Pedig bukott a Roma- Sardinia- Graz jegyünk, helyette vehettünk újat Budapestre.
  A reptérre hál Istennek több órával elötte kiértünk. Az e-mailben azt írták, hogy a járat indulása elött 1óra 50 perccel nyit, és 45 perccel elötte zár a check in pult. 2 órával elötte ott voltunk, mire közölték, hogy gyorsan menjünk, 10 perc múlva zárnak.
  Milyen kártérítést lehetne követelni?E-mailre nem válaszolnak…

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #400311 Hozzászólás

  fatcat

  re:Ford

  csekk disz! minden szépen összefoglalva…go for it!!!
  http://www.moneysavingexpert.com/travel/flight-delays

  #400310 Hozzászólás

  Ford

  a törvény szerint

  minimum 5-600euróra lennénk jogosultak fejenként. Ennyi pénzt azért nem szívesen nyelnék le. Plussz azt nem említve, hogy a fapados check in idõt küldték, amihez ha igazodunk simán lekéssük a gépet.

  #400309 Hozzászólás

  Péter

  Szerintem

  Robbantsd föl az irodájukat, mert megérdemlik!

  Vagy hagyd a fenébe az egészet és ne rágódj rajta!

  Több bank is kínál a bankkártyához egy évig érvényes utasbiztosítást pár ezer forintért. Szerintem ez a legjobb megoldás, mert valószínûleg ugyanúgy nem akarnak fizetni, mint a többi biztosító, de azért mégis van valami papírod, hogy megnyugtasd magad és legalább nem kerül sokba.(Aki sokat utazik, annak szinte ingyen van!)

  #400308 Hozzászólás

  Ford

  a megadott…

  fax számukon elérhetetlenek. Emailre nem reagálnak. Szerintetek mi a teendõ?

  #400307 Hozzászólás

  Hat

  En biztos

  Kotok minden esetben pont most tortent egy ismerosommel phuketen egy gerincserules amit muteni kellett csak a korhazi szamla amiben meg nincs hazaszallitas 800000 baht volt! A biztosito allta a szamlat. Persze mindenki maga dontse el. A temahoz a repjegyre 600 euros karterites jar fuggetlenul hogy fapados vagy sem mert minden eu bol ba indulo erkezo jaratnal ez van es szerintem meg csak jegyzokonyv sem kell hiszen a jarattorles bizonyitott persze a fenti osszeg a koltsegeiden felul jar! Mi az hogy neked kell uj jegyet venni?

  #400306 Hozzászólás

  maszat

  értem…

  viszont jegyzõkönyv nélkül sajnos nehéz bizonyítani, még akkor is ha igazatok van :-(

  Biztosítás: ezen már én is elgondolkodtam, fõleg miután Bangkokból-Bp hazaúton kipakolták a bõröndöm lakattal lezárt külsõ rekeszét. Mindez lassan 2 hónapja történt, és a biztosító csak azután fizet, ha a légitársaság kártérített. Igaz akkor is csak a különbözetet!
  Akkor viszont mi a fenének kössek legközelebb 10e Ft-ért biztosítást? Max ha beteg leszek kint akkor ‘térül’ meg. Kisebb nyavalya esetén az ellátás valszeg ua. vagy kevesebb mint a biztosítás összege, ha komolyabb kórházi kezelésre szorulok akkor pedig tuti bevariálnak….

  #400305 Hozzászólás

  Ford

  sajnos…

  jegyzõkönyv felvétel nem történt, de valószínûleg e-mailben a fapados gépeik csekk in idõpontját adták meg, tehát minden hosszú járat idõpontja különbözõ lehet ettõl.

  Biztosításunk nem volt, mivel a kórházi ellátás kint kevesebbe kerül a legtöbb esetben mint a biztosítás összege. Mikor legelöször kötöttem, volt egy kisebb kinti számlám, akkor sem akart a biztosító fizetni. Persze indulhatott volna a jogi hercehurva, de pár ezer forintért úgy döntöttem hogy inkább köszi ez nem kell.

  #400304 Hozzászólás

  maszat

  Ford

  Ha akkor ott a helyszínen vettek fel jegyzõkönyvet akkor elõfordulhat hogy kapsz kártérítést, de meg kell nézni a légitársaság honlapján hogy milyen kártérítés-követeléssel élhettek.
  A másik lehetõség a biztosítás /gondolom kötöttetek/ elvileg járatkésésre is fizet, fõleg ha ebbõl kifolyólag adódott költséged, adott esetben pl.új repjegyet kellett venned.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: kártérítés Blu Panorama légitársaságtól
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.