Karthago Tours – Vélemények !!!

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Karthago Tours – Vélemények !!!

 • Indította
  Témakör
 • #2907 Hozzászólás

  minõség ellenõr

  Nagyon sokan utaznak a Karthago Tours-al egyiptomba és másfelé ezért arra gondoltam….

  Bátran írjátok le véleményeteket, eseményeket, jó és rossz dolgokat…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 40
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #76009 Hozzászólás

  Nefikének

  Szia!

  Nekem lenne még egy ötletem.
  én ugyan Angliában élek, innen minden egyszerûbb és olcsóbb, legalábbis ami az utazásokat illeti…de épp most készülök Tunéziába magán úton,a szállást privát akarom lefoglalni, millió lehetõség van, próbáld ki a http://www.sunshine.co.uk oldalt, én otthonról, Magyarországról is nézegettem, onnan is enged foglalni, csak hotelt is lehet és nagyon olcsó áron.
  remélem segít neked is.

  #76008 Hozzászólás

  Hotel Safa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Feri

  Köszi a választ – bár esetünkben nem egészen errõl van szó…:) Szeretnénk meghívni õt egy “nyaralásra” úgy, hogy egyszer igazi vendég legyen a saját országában, mert tényleg megérdemli!:))) Szóval mi megyünk 7-en (ebbõl 5-en Münchenbõl, 2-en Pestrõl), és itt Pesten gondoltuk, befizetjük õt (Tuniszban lakik), de az utazási iroda csak akkor fogadja el, ha cuzámen repjegyestõl kifizetjük az utat. Ha viszont privát foglaljuk le hivatalosan faxon a kinti hotellel egyeztetve az õ szobáját, valami pokoli sok pénzt kérnek. (illetve pont annyit, mint itt a repjeggyel+illetékkel együtt)

  Ezért gondoltam, megkérdezem, hogy esetleg volt-e már, aki innen foglalt kétágyasat a kinti barátját hivatalosan bejelentve?

  (de azért, amit leírtál is jól jövõ infó:)))

  #76007 Hozzászólás

  Feri1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szobáztatás

  Ha hagyományosan akarod megoldani, akkor a barátodnak vegyél ki külön szobát ugyanott és akkor mehettek át egymáshoz, amikor csak akartok. Általában, ha a recepciósnak nyomsz a markába egy huszast, sok minden felett szemet fog hunyni. Ez talán így egyszerübb. Vannak viszont olyan hotelek, amelyek kifejezetten a szobáztatásra szakosodtak és ezekben óránkénti tarifa van. Elönyük, hogy a hagyományos hotelekhez képest viszonylag olcsóak. Remélem minden szempontból kielégítettem a kíváncsiságodat.

  #76006 Hozzászólás

  Hotel Safa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  bomoni

  Amit leírtál – maga a valóság! Én már nagyon sok helyen és sok szállodában voltam Tunéziában – soha semmilyen hasmenést, vagy fertõzést nem szedtem össze, egyedül tavaly itt, a Garden Parkban betegedtem meg! Olyan vírust vagy mit hoztam haza, hogy amikor kitenyésztették a laborosok csodájára jártak! Már voltam itt (kb. 5-6 éve), leírhatatlan a különbség, valami iszonyat, hová züllött ez a hotel?!!!

  Más: decemberben szeretnénk Port-el-Kantoui-ba menni egy kisebb társasággal. Csatlakozna hozzánk egy Tuniszban élõ arab srác is, akit az idei nyaraláskor “fogadtunk be magunk közé”. A sok segítségért szeretnénk õt meghívni Kantoui-ba is, vagyis összedobnánk neki a szállodára valót, de a Kartago Tours-nál azt mondták, mivel õk csomag-árban árusítanak, ezért a repjegyet is fizetni kell(ene). Ami azért már nem hangzik olyan jól… Nekem úgy rémlik, vannak lányok, akik a kinti barátaikat be tudják jelentkeztetni magukhoz a hotelbe – hogy megy ez itthonról?

  Köszi a választ elõre is!

  #76005 Hozzászólás

  Éva3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  utazo

  Azért,mert egy személy van kint a reptéren. Az adja át a best és a medina utasainak is a jegyeket.
  A kettõ egy cég.

  #76004 Hozzászólás

  mede
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Best és Medina

  Sziasztok.Szeretném megkérdezni,hogy tudja-e valaki,hogy a részvételi jegyemre az utazási iroda miért azt írja ,hogy átvehetõ a jegy BEST/MEDINA képviselõnél.Most akkor melyiknél.Rákérdeztem,azt mondták,lehet,hogy valamelyik nem megy ki,elõfordult már ilyen.Szerintetek a Best és a Medina ilyen jóban van egymással,vagy az én jegyemmel van valami gubanc?Lehet nincs is kifizetve?Nem elõször repülõk,de eddig mindig konkrétan egy utazási iroda neve volt..kartago…stb
  Nem értem.

  #76003 Hozzászólás

  blackfoot
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ez most komoly?

  miota mulik egy utazasi irodan hogy mikor késik a gép?? amugy meg semmi ertelme utazasi irodanak fizetni eljuthatsz barhova egyedul is felesleges plusz koltsegek nelkul. mindig a regi nota szar volt a hotel, nem ezt a szobat akartam de itt kellett dekkolnom 2 hetig, nem volt jo a kaja stb. mindezt meguszod ha fogod magad, kiutazol aztan ott szallsz meg ahol tetszik, meg ott eszel ahol tetszik es azt nezel meg amit szeretnel n ha nem jott be akkor meg atmesz mashova tok egyszeru.

  #76002 Hozzászólás

  bomoni
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A KARTAGO T: GARDEN PARK DJERBA: BORZALOM!

  Elõször és utoljára utaztam velük, és azok is akik jónéhányan velünk együtt a Djerba szigeti PRIMA LIFE GARDEN PARK HOTELBEN sinylõdtek, ki 1 ki 2 hétig!!! Kidobott pénz volt ez a nyaralás, azóta is betegek vagyunk, a minõsíthetetlen kajától!!! A szobánk dohos, büdös csótányos volt, és mit ne mondjak nem vígasztal, hogy állítólag vannak jobb szobák is!!! A bûzlõ tenger, az ehetetlen, gusztustalan kaja, a röhelyes all. inc. ellátás, a koszos macskákkal teli étkezõasztalok, az éjjel 2-ig ordító zene és üvöltõ animátorok, valahogy nem jött be!!! A tengerparti “BÁR” önmagáért beszél!!! A KARTAGÓ KATALÓGUSÁBAN csodaszép asztal terítõkkel, napernyõvel ropogósra vasalt ruhájú pincérrel!!! A valóságban egy hullámpalából tákolt majd feldõlõ putri, ahol a földön heverõ nagyméretü kukászsákból adják a 40 fokos lónyálakat!!! Átverés az egész kóceráj!!! A kertje ami valóban nagyon szép!!! Egy botanikus talán pozitívan értékelné ezt a SZAR helyet!!!

  #76001 Hozzászólás

  beautiful girl
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vélemény

  Sziasztok! Én áprilisba utaztam a Karthagoval Tunéziába. Nem panaszkodhatok rájuk. Nem késett a gép, minden tökéletes volt. Nagyon jó kis nyaralás volt.

  #76000 Hozzászólás

  GardenParkba többet nem”

  2009.09.22. Garden Park hotel Djerba Kartago tours

  Sziget: Inkább építési területre emlékeztetõ,romos vagy félkész házak,egykét szebb szálloda silány kivitelben.
  A hotel: három órás várakozás kisgyermekkel a szoba kulcsra, silány klimatizálás kb 30c fok (katalógus szerint gyermek barát szálloda)
  Üzletek :1db. 150m inkább trafikra emlékeztetõ mintsem üzletre,a tetején szuper market felirattal,következõ lehetõség 6km-re lévõ kisvárosban.
  Közlekedés: olcsó taxi
  Szoba:Puritánabb berendezés,silány kivitelezés, központi klíma ,inkább ventilálásra szolgál sem mint hûtésre= állandó meleg
  1db konnektor ,hûtõ felárért ,ha még van kb 1000 Ft/nap széfbérlés az idegenvezetõ szerint ajánlott 1000Ft /nap Tv 1500ft nap. (és már az alapok + vannak)
  Étterem: a közelébe érve az illatok inkább szagokra emlékeztetnek.inkább nagyüzemi konyha mint minõségi étterem.Állandó svédasztal.Az ételek változatosak kicsit íztelenek,ha egybõl kettõt kérsz valamibõl,szemrehányóan néznek,mintha a sajátját vennéd el,jobb inkább kétszer fordulni.Az italokat fogmosó pohárra emlékeztetõ pohárban kapod ,amit ajánlatos elõtte átöblíteni a belõle kicsöpögõ hipós létõl.
  Félpanzión voltunk :alkoholos italt ,üdítõt, pénzért vehetünk az árak sör 630Ft3dl bor 480Ft2dl és ne egy minõségire gondoljunk,sokszor ez is mûanyag pohárból szervírozva.
  Szeszes ital a szigeten csak 1 helyen kis szuper market 12km kevés választék rövid italok 3x -os áron.
  Medencék: ,mindennapos vágási sérülések az üvegmozaikkal kirakott medencében a tõlük már megszokott hanyag kivitelezés miatt .Ragtapaszt feltétlen vigyél.
  Tengerpart :A közelébe érve kétely fogott el, hogy most egy közeli szennyvíztelep vagy a tenger közelségét érzem,a csatornázatlanság miatt a hotelek a szennyezett a tengerbe vezetik, ez a sziget körüli szerencsétlen áramlatok miatt néha,az alga és hínár telepekkel együtt a parton kötnek ki,ami a többi szállodát és partszakaszt sem kíméli = órfacsaró bûz.A partra vetett hínárt szélmalom harcot vívva próbálták traktorokkal ide óda tologatni.Negyedik napra a part egy része kitisztult, de a bûz maradt.
  A fakultatív programok jók,a helyiek kedvesek ha tudják hogy van pénzed,szinte mindenki át akart vágni ,egyeseknek sikerült is.
  Mindent lefotóztam,kérésre bárkinek küldök képeket.
  Pár országot és szállodát megjárva mi úgy döntöttünk Djerbából ennyi elég volt.

  #75999 Hozzászólás

  kanadai magyarnak

  Szia! Úgy látszik nem voltam egyértelmû, bocsi! Szóval, konkrétan arról lenne szó, hogy szeretnék majd idegenvezetõként dolgozni Egyiptomban. Végül is minden tapasztalatnak és beszámolónak örülnék, “kívülrõl” is és “belülrõl” is! De nyilván az érdekelne leginkább, hogy miként lehet munkához jutni, mi ennek a menete, mi kell hozzá, stb ? Ezért írtam, hogy közvetve vagy közvetlenül segíthetnél, mert esetleg tudsz konzultálni az ismerõseiddel a Kartagonál, vagy én, ha hajlanak arra hogy ellássanak pár infoval, mondjuk mailben.

  De, mint mondtam, minden érdekel ezzel kapcsolatban, úgyhogy folytassuk akkor mailben, várom a beszámolód! E-mail címem: skorpio29@freemail.hu

  Szia,
  skorpió

  #75998 Hozzászólás

  kanadai magyar

  Skorpiónak “Valaki”-tõl

  Szia Skorpió! Próbáltam kihámozni a kérdésed, kérésed lényegét.Lehet velem van baj, de nem igazán értem kérésed!! Szóval, Egyiptomban dolgozó idegenvezetõk munkája érdekelne téged, ha jól értettem.Személyes tapasztalatokból leszûrt véleményt tudok írni Neked..Hátizsákos útam során volt szerencsém tapasztalni “kívülrõl” egy-két dolgot:-)…mindenesetre van véleményem az “idegenvezetõi”munkakörrõl:-)Persze, mindezt emilben fogom megírni Neked…Ha megfelel így!
  Üdv.

  #75997 Hozzászólás

  román vs. erdélyi magyar

  Még egy vélemény a fenti témához (Kicsi, Virág, “egy román”).
  Szerintem tulajdonképpen mindkét félnek igaza van, csak más-más szempontból. Az egyik, hogy tényleg, mit számít a nemzetiség, többek között egy idegenvezetõ esetében is? Semmit. A lényeg maga az ember.
  A másik oldalról viszont… lerománozni egy erdélyi magyart, vagy akár csak figyelmen kívül hagyni hogy az… még a “kit érdekel az idegenvezetõ származása”, azaz humánus alapon sem szabad. Szerintem. Nem okoskodni akarok, gondolom mindenki tisztában van vele mi is az a Trianon és ami követte. Érthetõek tehát az ottani magyarok érzései, ugye? Én ugyan nem vagyok sem román, sem erdélyi magyar, de meg tudom érteni az erdélyieket, bár nem éltem át semmit abból ami velük történt. Igazán csak õk tudják, akik ott voltak, hogy mirõl is van szó. Tehát, bármennyire is az ember a lényeg, egy erdélyi magyarnak igenis számít, hogy magyar! De ez csak egy vélemény, semmiképpen nem a kedélyeket akarom szítani vele. És nem is a topic-hoz tartozik, bocs, de ha már itt volt…

  “egy román/valaki”,

  hozzád viszont a topic-kal kapcsolatban lenne kérdésem. Írtad, hogy ismersz Kartagos idegenvezetõket. Nem kifejezetten (sõt!)a dolog Kartagos része érdekel vagy a személyük, hanem a másik, az hogy telepített magyar nyelvû idegenvezetõk Egyiptomban, azaz a munkájuk, s nem a turista szemszögébõl. Esetleg tudnál segíteni, közvetve vagy közvetlenül. Bár ez sem kifejezetten a topic témája, de eddig még sehol nem találtam ezzel kapcsolatos infot.

  #75996 Hozzászólás

  wb

  mi sem

  Az az iroda sem árulná semmi pénzért a K. útjait, ahol én dolgozom… És sok ilyen, valamit magára adó utazási irodát ismerek. Tagadhatatlan: olcsó. De lutri. Írtam már errõl hasonlót: aki rendkívül árérzékeny és nem annyira önérzetes, annak biztos bejön.

  #75995 Hozzászólás

  Virág

  akárki

  Igazad van, akárki lehetek, de én az vagyok akinek írtam magam, ugyanis semmi érdekem nem fûzõdik ahhoz, hogy más legyek. Egyébként meg nem fontos az egész, nem nagyon szoktam írogatni.
  Szóval ennyi, szia a még mindig Virág.

  #75994 Hozzászólás

  Valaki

  Kedves Virag,

  eszrevettem igenis, hogy “Kinek” valaszolok,csak…miert ne lehetnel egyben Kicsi is es Virag is:-)))..es meg ki tudja “ki”!!!!!…Persze ez ram is ervenyes…..Szoval?…:-))))…

  #75993 Hozzászólás

  Virag

  romannak

  Azt hiszem, nem én vagyok az aki nem értette meg a lényeget, már csak azért sem, mert ha megnézed a fenti hozzászólásokat, láthatod, hogy nem annak válaszoltál, akinek szerettél volna. Ugyanis nem én “románoztam” le az idegenvezetõt, hanem Kicsi, ha megnézed láthatod. Én (Virág) néven csak egy véleményt írtam le, valószínûleg azért tûnt úgy neked, hogy teljesen másról beszélek. Az pedig, hogy vitát nyissak távol áll tõlem, ugyanis nincs mirõl.

  #75992 Hozzászólás

  hmmm

  khmm

  Neked is üzenem te eszetlen hogy a Kartago-t h nélkül írják…

  #75991 Hozzászólás

  egy roman

  Viragnak

  Nem akartam az onerzetedbe taposni, megbantani foleg nem..Bocs!…Mindenesetre nem ertetted meg a lenyeget, bizonyitja a soromra valo reagalasod! Teljesen masrol beszelsz….Szoval,Kedves Virag csak az szeretnem tudatni veled, hogy azok az idegenvezetok nem roman anyanyelvuek voltak,gondolok itt Belara, Zolira, Tundere, oket ismerem szemelyesen, hanem “erdelyi magyarok”.En csak a konnyed kijelentesedet reagaltam le, ami arrol szolt, hogy oket “leromanoztad”. Ennyi!A vitat nem akarom folytatni, mert nem errol szol a forum…

  De, ha mar itt tartok a Kartagorol annyit, hogy kar erte ennyi energiat pazarolni.Nem er annyit az iroda.Komolytalan banda…En inkabb azt javasolnam mindenkinek, hogy sajat maga tervezze meg az utjat, en is igy jartam be Egyiptomot, es elmondhatom, hogy rengeteg energiat, merget es foleg.. penzt sporoltam meg.Mindent bejartam, mindent megneztem es a hiresztelessel ellentetben nem volt mitol felnem egesz egyiptomi utam alatt, a szallastol elkezdve mindent magunk menedzseltunk le.Igaz nem aludtunk 3 csillagos hotelekben, de…3 csillag nelkuli hotel uton utfelen kaptunk.Az idegenvezetest is magunk oldottuk meg, tudniillik utanaolvastunk dolgoknak, magyaran mondva mindent szepen elokeszitettunk.Velmenyem az volt, hogy gazdagabban tertunk vissza es ez jobbara annak is koszonheto volt, hogy azelott elmeletileg felkeszultunk.Befejezven szerintem ketszer meg kell gondolni, hogy mire koltod a penzedet…magadra koltod, vagy a Karthago tulajat gazdagitod….

  #75990 Hozzászólás

  Virág

  román, erdélyi vagy magyar?

  Nekünk is egy erdélyi magyar srác volt az idegenvezetõnk. Nem volt a homlokára írva, hogy magyar vagyok, román vagyok stb., de ez egyáltalán nem érdekelte a csoportot, mert nagyon rendes, felkészült és segítõkész srác volt. Nem értem, hogy ha befizetek egy útra, miért fontos az, hogy hol születetett az az idegenvezetõ, vagy hogy hol él. Nem mindegy? Az utasokról sem készül lista, hogy ki hol lakik, mi a végzettsége. Én teljesen véletlenül tudtam csak meg az utazás végén, hogy a srác nem “magyar” amikor elutazás elõtt egy kicsit hosszabban tudtunk vele beszélgetni, akkor mondta, hogy honnan származik. De egyáltalán nem ez volt a fontos, hanem az, hogy hogyan kalauzolt bennünket a programokon, és hogy amikor szükség volt rá mindig segített.
  Vagy valakirõl megtudjuk, hogy erdélyi, vagy esetleg román már nem is lehet jó idegenvezetõ, vagy ember? Bocsi ha valakit megbántottam, de ez az én véleményen, nem kell mindenkinek egyetértenie vele.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 40
Hozzászólás: Karthago Tours – Vélemények !!!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.