Kék-zöld fotók

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Kék-zöld fotók

 • Indította
  Témakör
 • #6490 Hozzászólás

  Kriszti

  Az Ausztrálában készített 10 tekercs fotómból 3-4 tekercs kék-zöld lett. Ha már elõhívták egyszer, akkor következõre lehet belõle tisztességes színeket elõvarázsolni? Hogyan, és hol tudnak ilyenben segíteni?

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108405 Hozzászólás

  Kriszti

  Sajnos

  Igen, a feladott csomagokban voltak. A baj csak az, hgoy kint olcsón elõ lehetett volna hívatni, és végül mégis itthonra hagytam. Ezt hívják pechnek….. Azért köszi, legalább máskor vigyázok!

  #108404 Hozzászólás

  totoo

  x-ray

  no azert a repteri rontgen is haza tudja am vagni a filmet! foleg a magasabb erzekenysegueket. kezipogyaszban volt vagy feladott csomagban? mert ha feladottban, akkor 100% az a baj, de ha kezicsomag volt es uj tipusu atvilagitoval ellenoriztek, az is karosithatja.

  #108403 Hozzászólás

  CrocodileMick

  Scan

  Én is a szkennelésben látom az egyedüli mentséget persze annak a függvényében hogy mennyire vannak a képek elszínezödve. Csináltam már hasonló színjavítást türhetö eredményel.
  Nekem is hasonló problémám volt ezelött egy pár évvel és ugyancsak Ausztráliában készített képekkel, az enyémek barnásak lettek. Szerencsére csak a negatív filmel történt, amiböl csak egy volt és nem a diákkal amiböl én is vagy tízet elfényképeztem.

  Üdv, Mick

  #108402 Hozzászólás

  Ahmet

  Márkafüggetlen

  Ha lejárt a film szavatossága, vagy nagy melegben tárolták (kirakat, autó, stb), akkor mindegy, hogy ki gyártotta. A 800-as film meg nyilván érzékenyebb, lehet, hogy a reptéri röntgen? Bár azok ált. nem csinálnak ilyet. Valószínûleg hõgutát kaptak. Talán akkor lehet kezdeni vele valamit, ha beszkenneled nagy felbontásban, aztán számítógépen manipulálsz vele, bár sok remény nincs, hogy jó legyen.

  #108401 Hozzászólás

  Kriszti

  Ahmetnek

  A Kodak filmekkel úgy néz ki semmi gond nem volt, a többi kint vásárolt Fuji volt, és gyanítom, hogy többet Fujit nem veszek. Pedig egy Fuji 800-as is volt benne, de az egyik legrosszabb lett az összes közül. Legjobb lett vona kint elõhívatni az egészet. Csak az a bosszantó, hogy ez nem egy Horvátország volt, ide nem minden évben jut el az ember. (Nem mintha nem lenne Horvátország is gyönyörû…)Köszi a segítséget, megnézetem az Astoriánál, sokan ajánlották, hogy ott jól hívnak elõ, hátha ezen is tudnak valamit kozmetikázni.

  #108400 Hozzászólás

  Ahmet

  Negatív

  Nézd meg a negatívot, ha az rossz, akkor bukott a dolog. Valószínûleg lejárt szavatosságú film volt, vagy nem zárt rendesen a gép hátulja, esetleg (nem valószínû) agyonröntgenezték a reptéren.
  Ha a negatív jó, akkor rendben van.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Kék-zöld fotók
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.