Kékes oxigénpalackkal ?!

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Kékes oxigénpalackkal ?!

 • Indította
  Témakör
 • #43589 Hozzászólás

  zölderdõ

  Sziasztok, egy nagyon komolya kérdésem lenne.

  Most jövök haza a családdal, a K2-ön voltunk, 5 éves fiam nagyon jól elszorakózott, de három évvel idõsebb bátyja már nagyon unta. Így gondoltam egy igazi, komoly csúcs és célpont után nézünk. A Kékest néztük ki, természetesen oxigénpalackkal !
  Azt kérdezem melyik útvonal lenne a legjobb, a hóviszonyok miatt az anyósom a déli falat javasolta, az alaptáborunk gyöngyösön lenne. Ugyanakkor azt hallottam az északi út sokkal könnyebb, de ide hágóvas mindenképpen kell a jegesedések, s a meredek 45 fokos srég átjárok miatt.
  Az alaptábor Mátraverebélyen lenne, és a Parádi gleccseren kellnénk át, majd indulna a csúcstámadás.
  Ötletek, javaslatok?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #417947 Hozzászólás

  tabula rasa

  Én is

  szeretnék menni ha van rá lehetõség!!! Bevennétek a csapatba? Remélem az nem kizáró tényezõ, hogy 8 hónapos kismama vagyok?!

  #417946 Hozzászólás

  Doktor

  egyik sem

  A Hoportyót sokan lebecsülik, holott nagyon veszélyes, meredek szakaszai vannak. Ilyenkor sziklaomlástól bármikor tartani lehet. A Holland mélyföld túlságosan eljegesedett és nagyok a gleccserhasadékok.
  Alternatíva lehet a Rózsadom a Budai nyolcezresek árnyékában!

  #417945 Hozzászólás

  zseer

  akklimatizációhoz

  javaslom a holland mélyföldet, kicsit messze van, de az alapos felkészülés miatt megéri.

  #417944 Hozzászólás

  pingvin

  Hoportyó

  Edzésnek ill. akklimatizációnak elõtte jó választás lehet a Hoportyó hegy (184m, az Alföld legmagasabb pontja) É-i fala. A szintkülönbségtõl eltekintve technikailag nem túl nehéz, de azért csakis nyári körülmények között ajánlom.

  #417943 Hozzászólás

  Én

  Talán…

  …pihenj egy kicsit…

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Kékes oxigénpalackkal ?!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.