Kell-e bosnyák vízum Dubrovnikba?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Kell-e bosnyák vízum Dubrovnikba?

 • Indította
  Témakör
 • #8495 Hozzászólás

  andy

  Üdvözlet Mindenkinek!

  Az a kérdésünk, hogy ha autóval – tehát nem repülõn vagy hajón – Splitbõl elmegyünk Dubrovnikba, kell-e, szükséges-e a boszniai-hercegovinai vízum? Ugyanis ezt hallottam.
  Aki tuti tudja, legyen kedves írja meg!

  Üdvözlettel

  András (andy)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #118527 Hozzászólás

  Vera

  Szóval

  Az Indo-Germán nyelvek is nagyon különböznek egymástól.Ugyanez vonatkozik a szláv nyelvekre is. A horvát és szerb nyelv írása és szabályai jelentõsen különböznek az orosztól. Tehát, amit az oroszban ny-nek olvasnak az nem vonatkozik a horvátra, stb. A balkáni szláv nyelveken a ny-betût nj-vel írják, az n-betût pedig n-nek olvassák mint a magyarban is.Itt gyakran a ty és a cs betûket is összekeverik és mindent cs-nek olvasnak.Pl. Milosevity-et is ty vel kell olvasni nem pedig cs-vel:)))

  #118526 Hozzászólás

  Szóval

  Szóval.

  Szóval szerinted az Orosz akkor mondjuk Latin? Mivel hogy biztos nem Indó Germán az biztos!

  #118525 Hozzászólás

  Vera

  és még…

  DubrovNik – nem pedig DubrovNYik!!!! A szláv nyelvek nem azonosak az orosszal:)))

  #118524 Hozzászólás

  Vera

  Dubrovnik

  Dubrovnik Horvátországhoz tartozik. Úuy is el lehet oda jutni, hogy végigmész az északi horvát tengerpatron és leérsz délre-persze ez óriási kerülõ:)))Sokkal rövidebb az út Bosznián keresztül. Ha a cél Dubrovnik, akkor a Boszniai konzulátustól csak átutazási vízumot kell kérni, amennyiben a magyarországiak csak vízummal mehetnek be Boszniába. Magának Boszniának csak egy ici pici kijárója van a tengerpartra. Az Adria partjainak legnagyobb része Horvátországhoz tartozik, kisebb része pedig Jugoszláviához (azon belül Montenegróhoz)

  #118523 Hozzászólás

  Szalámi

  Mivel hogy

  Nem sok eszed van! Azért kérdezték, mert Dubrovnikot szárazföldön, csak Bosznián keresztül lehet elérni, “mivel hogy” ott kiér Bosznia a tengerpartra, ketté vágva Horvátországot. Nem ártan elolvasni legalább a topic indítót!

  #118522 Hozzászólás

  Mivel hogy

  Mivel hogy

  Mivel hogy Dubrovnyik Horváthországba van igy nem kell Bosznia vízum.

  #118521 Hozzászólás

  cerci

  Nem kell vizum

  Májustól -Októberig magyaroknak nem kell vizum.

  #118520 Hozzászólás

  Szalámi

  NEM KELL!!!

  Most voltam, 13-án jöttünk meg, Boszniába nyáron nem kell vízum.

  #118519 Hozzászólás

  Já hácsú vszjo znátty

  kell?

  kõ vagy nem kõ?

  #118518 Hozzászólás

  Gyurka

  Brahaha

  Köszi szépen!

  #118517 Hozzászólás

  brahaha

  gyurka

  nem fogadjak el.de kartyaval tudsz benzint venni.sok a benzinkut.
  en most voltam 2 honapja kocsival Horvatorszagban illetve Boszniaban.
  az utak mind nalunk de keskenyek sok a hegyi ut es 60-as tabla van kint mindenhol.komolyan kell venni a rendoroket.
  a helyiek rendesek ha eltevedsz akkor segitokeszek, bar nyelveket nem beszelnek.soka az uteltereles.Horvatorszag sokkal kulturaltabb, de nem gaz Bosznia sem.nyugodtan mehetsz bar szallodak utkozben nem nagyon vannak.a taj karpotol.nem tudom milyen kocsival mesz de gyakorlatilag 95 % nemet autok vannak tehat gondolom a szervizeles a nemet autok eseteben nem gond.

  #118516 Hozzászólás

  Gyurka

  Infokat kérek Dalmáciáról

  Vizum nem kell (legalább is nyáron ), ez biztos. Az árak azon a néhány kilométeres szakaszon olcsóbbak. De arra válaszoljatok: mennyire biztonságos átautózni Bosznián? Nincs gond az egyes entitások közötti áthaladáskor? (A Balkán gyönyörû, de a családom élete fontosabb!) Más. Lehet pl. benzinkûtnál euroval fizetni? És a horvétok elfogadják az eurot a benzinkútnál? Azért érdekel, mert én jobban szeretek odakinn pénzt váltani, és annyit, amennyit el is költök.

  #118515 Hozzászólás

  brahaha

  vízum tuti info

  nem kell a nyáron októberig.
  hivatalos pénz a helyi Euroval nem lehet fizetni csak ha átváltod!

  #118514 Hozzászólás

  andy

  Üdvözlet Mindenkinek!

  A budapesti bosnyák követség tájékoztatása szerint, magyar állampolgároknak május 1-jétõl október 31-ig nem kell vízum, csak érvényes útlevél!

  Sretan Put!

  András
  (andy)

  #118513 Hozzászólás

  andy

  Kedves HUNSzekér!

  Akkor írhattad, amikor én. Remélem igazad van, ám azért csak telefonálok, de ezek szerint a BIH követségre.

  Hvala Lepo!

  Andy

  #118512 Hozzászólás

  andy

  Üdvözlet Ismét!

  Köszönöm a válaszokat, sajnos nem lettem okosabb…
  De a jó szándék rendes volt. Közben eszembe jutott, hogy felhívom munkanapon a budapesti horvát követséget. Mihelyt megtudom a választ, beírom!

  Jó utat, kellemes nyaralást, pihenést mindenkinek!

  András (Andy)

  #118511 Hozzászólás

  HUNSzekér

  Sõt Sarajevóba sem

  DarKSharK nagyon jól mondta!Az a pár kilométeres szakasz legföljebb papíron Boszniáé. Ráadásul a Külügy honlapja szerint Bosznia a turistaszezon idejére (máj.1- okt. 31-ig)magyar állampolgárok számára vízummentességet biztosít Bosznia egész területére. Szóval ha valaki Dél-Dalmáciába készül idén is választhatja a rövidebb utat Bosznián keresztül!Ezt az útvonalat a rövidségén kívül azért is ajánlom, mert olcsóbb a benzin , mint HR-ban(2000 júliusi adat), nem olyan zsúfoltak az utak hétvégén, gyönyörû a táj és ha jut rá idõ van még néhány szép látnivaló amit megkímélt a háború.

  Sretan put!

  #118510 Hozzászólás

  Szalámi

  DarKSharK -nak

  Nem tudom, hogy ezen a szakaszon most kell-e, de majd kiderül u.i oda is megyek az idén. De mivel tavaly õsszel vezették be a vízumkényszert a bosnyákok ezért lényeges, mikor voltál. Mert, ha nyáron akkor nem jelent semmit.

  #118509 Hozzászólás

  DarKSharK

  hozzatennem

  igaz hogy en szlovak allampolgar vagyok, de szerintem akkor nektek magyarorszagiaknak meg duplan nem kell.

  #118508 Hozzászólás

  DarKSharK

  nem kell

  tavaly voltunk, autoval mentuk. az egesz hatar ugy nez ki, hogy van egy kb. 10km-es szakasz, amelyik bosnia-hercegovina hoz tartozik. mesz az uton, aztan van egy bode amiben a hatarorok vannak, es mar at is mentel. 10km utan ismet van egy bode es mar kint is vagy boszniabol. csak alkalmankent allitanak meg autokat, de altalaban a turistakkal nem is foglalkoznak. mi megalltunk boszniaban bevasarolni NEUM nevu varoskaban, mert az elelmiszer is aranylag nagyon olcso. markaval is fizethetsz./mostmar euro/.
  remelem sikerult kielegito valaszt adnom.
  jo utat!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
Hozzászólás: Kell-e bosnyák vízum Dubrovnikba?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.