Kempingezés Görögországban

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Kempingezés Görögországban

 • Indította
  Témakör
 • #7991 Hozzászólás

  Agios Ioannis

  Tud valaki arról felvilágosítást adni, hogy Görögországban milyen kempingezési lehetõségek vannak: milyen felszereltségûek, mennyibe kerül egy éjszaka, stb, esetleg hol érdemes szétnézni a neten? Konkrét tippeket is szívesen vennék Közép-Görögországból. Célpont: Vólos környéke. Köszi

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #114614 Hozzászólás

  Agios Ioannis

  Üzenet Assosnak

  Láttom a magamfajta vakok kedvéért kiemelted, hogy hol érdemes fotókat és leírásokat keresni a honlapodon, úgyhogy csak annyit: “király”.
  Üdv,

  Agios

  #114613 Hozzászólás

  Agios Ioannis

  válasz

  Kösz a tippeket. Kalandra fel! Már csak a nyarat kell kivárni. Ja, egyébként jó a honlapod Assos. Ha meg több friss anyag: képek, útleírások volna rajta, akkor egyenesen király lenne.

  Agios Ioannis

  #114612 Hozzászólás

  Assos

  atheni kemping

  Itt van 2 kép, és egy térkép az atheni kempingrõl:
  http://web.interware.hu/assos/terkep/kemping.html

  #114611 Hozzászólás

  Assos

  Peloponessos

  Szia!

  Szerintem is jobban jártok, ha egy nagy körutat tesztek, és nem maradtok egy helyen végig. Nekem ezek a helyek tetszettek nagyon: Thessaloniki, Lamia, Delfi, Athen, Korinthos, Epidavros, Nafplio, Mükene, Mistras, Githio, Monemvassia, Cape Tenaro, Diros barlang, Areopoli, Areopoli és Kalamata közötti út mellett lévõ falvak (pl Agios Nikolaos, Stoupa), Messini (Ithomi), Koroni, Finikoundas, Methomi, Pilos, Olympia, Loutra Kilinis, Cape Araxos, Patras.

  Én amikor kocsival voltam, mindig Athen külvárosában, a Nea Kifissia kempingben laktam. Ez a kemping nem a tengerparton van, de van medencéje, és busszal 10 perc alatt elérhetõ a metró, ami 1/2 óra alatt bent van az Omonián, tehát kb. 3/4 óra alatt elérhetõ a belváros.

  Assos
  http://web.interware.hu/assos

  #114610 Hozzászólás

  Agios Ioannis

  Kempingek Görögországban

  Köszönöm az újabb válaszokat. Elgondolkodtató, amit írtok. Lehet, hogy inkább egy nagy körutat teszünk, és több helyen is megalszunk. A célpontok: Sarti, vagy környéke, a Pélion-félsziget partjai változatlanul, aztán le tovább délre. Esetleg tudnátok olyan linkeket ajánlani, hogy hol találok fényképeket Sounionról, vagy Dafniról, esetleg más Athén környéki kempingek közelében lévõ partszakaszokról? Ha van további tippetek, akkor azokat is szívesen elolvasnám. Köszönöm mégegyszer.

  #114609 Hozzászólás

  Gyurka

  Agios Ioannis

  Szerintem mindenütt lehet kempinget találni út közben, nem tartom érdemesnek ezzel itthon foglalkozni. Éppen ezért nem értek egyet a bázisról való kirándulásokkal – ha a távolságok nagyok. Az oda – vissza autózás sok idö, és drága. (Példa: én Meteoránál – Kalambaka nevû faluban – hazafelé jövet megálltam, megszálltam, megnéztem, aztán utaztam tovább). Más: Voloszból beautózni Athénba? Hányszor? Athén mellett, Dafniban szálltam meg (olyan ez, mint pl. Dunakeszi) és így jártam be naponta. És nézd meg Sounionban a naplementét! Összegezve: szerintem Görögországban rengeteg szép hely van, érdemesebb arrébb menni, ott körülnézni, és így tovább.

  #114608 Hozzászólás

  Gyuri

  Családias kempingek

  Szia!

  Két éve Görögországban töltöttünk bõ egy hetet. Csendes nyugodt családias kempingeket kerestünk és találtunk. Az egyik az Olympos lábánál Paráliától délre kb 30 km. Kitûnõ kiindulási pont autós kirándulásokhoz. A másik Tessaloniki a latt(sajnos nincs elõttem térkép így csak körbeírom) a három félsziget közül a középsõn, Sarti felett kb 30 km-rel.Ha valamelyik érdekel kérdezz.

  Üdv

  #114607 Hozzászólás

  Agios Ioannis

  kempingek, tippek

  Kösz a válaszokat!Bár elég sokat kempingeztem már, de csak idehaza. Görögországban csak tavaly voltam egy buszos kirándulással apartmanban, de az idén már kocsival mennénk ketten, és lehet, hogy inkább kempinget választanánk. Megnéztem azokat az oldalakat, amiket mondtatok,de összevetve néhány szintén az interneten talált térképpel, annyi egybõl kiderült, hogy sok kemping címét még nem rakták fel a netre. Hogy miért pont Volosz? Nem maga a város érdekelne, hanem inkább a mellette fekvõ Pélion félsziget. Állítólag nagyon szép partszakaszok (sziklás és homokos egyaránt) vannak arrafelé, és nem is túl zsúfolt, ráadásul viszonylag jó kiindulópontot jelenthet kirándulásokhoz Athénba, Delfibe, a Meterorákhoz. Vagy más a véleményetek? Unalmas, nem szép, vagy legalábbis van sokkal szebb rész is? Érdekelne a véleményetek. A szempontjaimat már említettem, de azért még egyszer: szép és változatos part, a Paraliaban tapasztaltnál kisebb szintû zsúfoltság és magyaráradat. Viszonylag jó megközelíthetõség és lehetõség a további kirándulásokhoz. Köszönöm mégegyszer a segítségeteket.

  #114606 Hozzászólás

  Gyurka

  Kizártnak tartom, hogy ne találj kempinget! Én mindenhol, mindig találtam. Tanácsom: ha kükönösen frekventált helyre (különösen: Athén) mész, kora délután érkezz, mert ekkor még nem teltek be a reggel üresen hagyott helyek. István tanácsait fogadd meg, nézz meg mindent, mielõtt helyet foglalsz. Szerintem az EOT (Ellenikosz Organizmosz Turistvalami: Görög Turista Szervezet) jelû kempingek kiválóak! De miért Közép-Görögországba mész? Athén, Mykené, Epidaurusz, Olympia, Delphi, Meteora … Miért pont Volosz?

  #114605 Hozzászólás

  István

  Kemping

  Nem tudom, hogy voltál-e már görögben kempingezni, de egy biztos, nem kell aggódnod, jól ellátott kempigügyileg. Az már egy más kérdés hogy nagy a szórás, mármint a színvonalban.
  A fenti lapokon jó tippeket kaphatsz, de: felhívom figyelmed hogy nem teljes, sõt mivel nagyon sok kemping ( sõt mivel a legtöbb mmagánkézben van ) de van, illetve léteznek a helyi önkormányzatok kezelésében levõ kempingek is, szóval olyan 2/3 majd 3/4 része van csak fennt a listán, a nagyobbak mindenképpen.
  Ajánlom, már ha Pesti vagy, akkor keresd fel az Autoklubbot illetve a Magyar Camp. & Car. klub irodáját, mindkettõ megkapta már az idei Nemzetközi Kemping katalógust, abban benne vannak az árak is. De ez sem tartalmazza mindegyiket. Mindenképpen váltsd ki a Nemzetközi Kemping igazolványt, adnak rá legkevesebb 5% de van ahol 10% is , persze egyik sem ajánlja fel, úgy kell Õket ,,rávezetni” az árengedményre ( Persze ki az a hülye aki csak úgy magától önkéntesen és dalolva ad Neked valamit a saját hasznából ! )
  De egy valamire azért nagyon figyelj oda :( ha gyakorlott kempingezõ vagy akkor akár át is ugorgatod ezt a részt !! ) szóval mielõtt becsekkolsz mindig nézz körül, szóval a klotyók és a tusolók állapota tisztaságügyileg. Nagy ám a szórás náluk ó utazó. 10 év görög nyaralási gyakorlata mondatja velem, csak Karpathosz meg egy két sziget maradt ki a szórásból, a szárazföldön szinte mindent összejártunk már. Miért pont Volosz ? Esetleg a Pelion félsziget miatt? Vagy Szkopelosz avagy Evvia( Euboia ) az uticél? Vannak sokkal szebb helyek is, nekem elhiheted.
  Ha a környéken látó illetve 5 perc utazási távolságon belül van másik kemping is akkor ha megnézted mindkettõt, mert nézd meg õket mielõtt leteszed magad, szóval ha nem önkormányzati tulajdonban van a ,,mûintézmény” akkor ( s ha nincs tömegnyomor a kempingben), akkor próbálj meg alkudni, van úgy hogy bejön, fõleg ha több napra maradsz nála, 5 nap körül már mûködik a dolog, legalábbis nekem eddig túlnyomórészt bejött. Elég ha úgy megjegyzed ékes magyar nyelven a partnereddel beszélgetve, szóval úgy félhangosan a konkorens nevét, néha csodát tesz, fõleg ha látja hogy ott a cetli a kezedben amin a konkurens árai is jól láthatóna fel vannak írva.
  Álltalában a régebbi kempingek szociális helyiségei kissé le vannak amortizálódva. Ahol karaván rész ( utánfutó, lakókocsi ) is ki van alakítva ( víz és áram csatlakozással ) ott mindig színvonalasabb a klotyó, tusoló, de nem mindig. Tavalyelõtt Miloszon olyan kempingben voltunk, hogy az maga volt a csoda! Igaz egész nap orosz vendégmunkásnõk takarították folyamatosan, de ott van Naxosz, tavalyelõtt az Agia Anna parton, az is csodatiszta volt. De voltam Krétán ( Kisszamosz ) mellett olyan kempingben amihez képest a román kemping úrinegyed színvonalúnak tûnt. Ha akarsz bõvebbet írj magánba, vagy kérdezz csak úgy.

  #114604 Hozzászólás

  Laci bácsi

  kempingek

  A konkrét válasz:
  http://www.eurocampings.net/main.html?tid=2 Ha jobban szét akarsz nézni a lehetõségek között, akkor a http://www.utazaswebring.hu lapunkon a Kemping oldalon keresgélj, elsõsorban a Kempingek Európában oldalon. Görögország kiválasztása után, az országrészt (central) is ki kell választani( jobb oldalon). Az árakat is megtalálod, általában egy család+autó kb. 20 Euróba kerül, elektromos csatlakozási lehetõséggel.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Kempingezés Görögországban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.