Kenya – Kötelezõ a sárgaláz elleni, vagy nem ?

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Kenya – Kötelezõ a sárgaláz elleni, vagy nem ?

 • Indította
  Témakör
 • #2966 Hozzászólás

  merga
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Több helyen olvastam, hogy semmiféle védõoltást nem adattak maguknak egyes utazók Kenyába utazás elõtt. Ugyanakkor a hivatalos honlapok szerint kötelezõ a sárgaláz elleni.
  Akkor most lehet menni anélkül, vagy nem ?
  Mi a tapasztalat ? Csak 6 napra megyünk, tengerpart, no safari …

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #76904 Hozzászólás

  Oltás

  Mi tavaly voltunk 15 napra és minden lehetséges védõoltást megkaptuk, mert nekünk is azt mondták, hogy kellenek. A könyvecskét nemkérték belépéskor, de azért biztos ami biztos ott volt. Ha nem útálod a védõoltásokat szerintem legalább azt az egyett adasd be. Bár a malária elleni gyógyszer se rossz. Engem egyszer csípett meg úgy igazából valami, de az elég rosszul nézit ki utána. Olyan volt mint egy jó nagy elfertõzõdött pattanás. De végül nem lett semmi gond.

  #76903 Hozzászólás

  NEM

  Tõlem meg

  “Visitors to Kenya arriving from yellow fever and cholera infested areas must have valid vaccination certificates.”
  http://www.kenyaembassy.com/travel/tips.htm

  #76902 Hozzászólás

  Ákos

  Tõlem kérték

  2002-ben 3 alkalommal léptem be Kenyába. Ebbõl kétszer szárazföldön. Ott egyszer sem kérték. Viszont amikor elõször léptem be, a reptéren elkérték az oltást igazoló könyvecskét. Ezzel egy tizenhárom fõs csoportból egyedül én jártam így a többiektõl nem kértek semmit.
  Vagyis: bár egy csomó esetben nem kérik, ha nincs szerencséd és nincs oltásod amikor kellene, akkor nem engednek be. Ezek után döntsd el, hogy kell neked vagy nem.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Kenya – Kötelezõ a sárgaláz elleni, vagy nem ?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.