Kenyai idõjárás.

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Kenyai idõjárás.

 • Indította
  Témakör
 • #2309 Hozzászólás

  endo

  INFÓKAT SZERETNÉK KÉRNI,AKI VOLT MÁR KENYÁBA,HOGY MILYEN AZ IDÖ MÁJUSBA MENNYIRE GÁZ AZ ESÕ? NAPONTA KB: MENNYIT ESIK, NAPPAL IS VAGY CSAK ÉJSZAKA ? HÖMÉRSÉKLET,VIZ ? STB
  KÖSZI AZ INFOKAT

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #69066 Hozzászólás

  Kami

  A déli partszakasz

  Hagy kapcsolodjak be én is egy két kérdéssel.Van e nagy különbség a tenger partszakaszok között . Szebb e a Mombassatol délre esõ Diana beach szakasz mint a Schanzu vagy a bamburi beach.Milyen árban vannak a hotelben árult italok /sör üditõ viz /Mennyibe krerül kb, a Masai Mara 3 napos repülös szafari? Köszönöm annak aki ir. Februûr elején indulnék Német utazási irodát választanám mert lényegesen olcsobb. Nem tudom eldönteni melyik partszakaszra érdemes menni A Diana rész a legdrágább de a fényképfelvételeknél az Északi rész is nagyon szép. A Traveller’s Hotel a Bamburi beachon van ,elég jo áron hirdetik. Aki esetleg volt már ebben a hotelban irja meg tapesztalatait. Kösz Kami

  #69065 Hozzászólás

  Horváth Imréné
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kenyai árak

  Érdekelne, hogy a szállodai italárak megfizethetõek? Üveges ásványvízet kaphatok a szállodákban? gondolok itt a fogmosásra…… mert, ha nincs a szálló környékén üzlet, akkor csak a szállóda marad!
  Várom a valaszotokat!!!!!

  #69064 Hozzászólás

  jános1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szafari

  Ha valakit érdekel a szafari: Négy Nemzeti parkban voltam már. Vannak tapasztalataim. Legjobb a Masai Mara. Leagalább két egész nap kell rá. Rengeteg elefánt, oroszlán. Orrszarvú csak véletlenül. Egy napos útra a Nairobi, vagy Lake Nakuru parkba érdemes menni. Itt nincs elefánt, viszont folyamatosan találkozunk állatokkal, mint egy fordított állatkertben. Az orrszarvú garantált. A legszebb fekvésû a Samburu park. Az Aberdere park igazi õserdõ. Itt nehezebb a megfigyelés. Ha valaki lodge-ba megy, garantált a biztonság és a jó ellátás.

  #69063 Hozzászólás

  BG

  Kriszta

  Nem túlzod el kicsit a dolgokat?! Hogy minden nap ágynemût cseréltek? Még a Paradis-ban sem, nemhogy a Shanzuban….. Mi 5 éve járunk oda minden télen, szinte már mindegyik szállodában voltunk. Az óceán több 1oo méterre húzódik vissza, meg merem kockáztatni, hogy van az 1 km is. A palackos vizet igaz hogy simán be lehet vinni, de nem nézik jó szemmel, ami természetes. Ha Te üzemeltetnéd a szupermakettet Neked sem tetszene a dolog!

  #69062 Hozzászólás

  massaaaiii

  Mizujs a maszájoknál?

  #69061 Hozzászólás

  fk

  hátizsákkal

  Sziasztok!
  Az érdekelne, hogy nem utazási irodával, hanem hátizsákos turistaként mostanában volt-e valaki Kenyában? Konkrétan az etióp határ-Nairobi útvonal érdekelne minden szempontból (közlekedés, szállások stb.). Köszi elõre is minden segítséget!

  #69060 Hozzászólás

  Jucus

  Robi, szeretném megkérdezni

  hogy melyik weboldalon láttad Kenyát 99E Ft-ért bécsi indulással? Légyszi ird meg, meg szeretném nézni én is.

  Köszi a választ elõre is.

  #69059 Hozzászólás

  Ede

  esõ

  Igaz ezen idõszakban még nem voltunk, de az ottaniak elmondása szerint igazán esõs idõszak az április és a május. Nem véletlenül akcióznak kb 400 euroért utakat, ami nem is olyan olcsó, Ha jól emlékszem tavaly és azelõtt 500 euro körüli árért egy teljes hónapot adtak.Az esernyõt ne felejtsétek itthon. Jó utat !
  Üdv
  Ede

  #69058 Hozzászólás

  Kriszta

  akit érdekel

  Pontosan nem tudom mikor van az esõs évszak, ha jól emlékszem március, április, május. Mi júniusban voltunk de akkor is esett minden nap egy kicsit.
  Mi 3 napos szafarin voltunk a Masai Mara Nemzeti Parkban. Elsõ nap reggeli után indultunk kis repülõvel. Délután volt egy szafari, utána vacsora. Másnap egész nap szafari program volt piknik ebéddel, vacsora a campben. Utolsó nap nagyon korán kellett kelni még teljesen sötét volt. Az volt a hajnali vadles, addig tartott amíg telejesen ki nem világosodott. Reggeli után indultunk vissza repülõvel a szállodába. A szafari alatt állandó sofõrünk volt, aki jeeppel vitt minket mindenhová. Igaz, hogy három napos szafarinak hirdették, de igazából ennyi volt az egész, ennek ellenére sok állatot láttunk. Elvittek minket a Serengeti kenyai részébe is. A legtöbb szafari még ennél is rövidebb volt, nekik sokat kellett buszozni, ami nagyon fárasztó volt mivel arrafelé nagyon rossz minõségûek az utak.
  Mi voltunk Mombasában, voltunk hajókázni, krokodil farmon, és busszal bejártuk a környéket, ami szerintem nagyon érdekes volt. Mindenhová az ASC busszal vitt minket, mindenhol az ASC éttermeiben ettünk, voltak idegenvezetõk akik angolul és németül beszéltek. Ezeknek a programoknak az ára 3 EURO/fõ volt.
  Az étkezés mindenhol benne volt az árban, az italfogyasztásért fizetni kellett, de soha nem a helyszínen, hanem egy blokkra felírták, hogy mit fogyasztottál, ráírták a szobaszámot, szálloda nevet, aláírtad és amikor gondoltad a szálloda pénzváltójában rendezted az addig összegyûlt tartozást.
  Mi a Shanzu Hotelben laktuk. Nem panaszkodhatunk semmire, meg voltunk elégedve. Elsõ nap megmutatták melyik az asztalod és ott ültél amíg a szállodában tartózkodtál. Akkor mentél enni, amikor akartál (a nyitvatartási idõn belül) nem kellett sorba állni. Minden nap takarítottak, az ágynemûzt cseréltek. Csodálatosan szép volt a kert. Reggel jöttek a majmok , ha akartuk megetethettük õket. Csapvízet még fogmosásra sem lehet használni, csak mosakodni. Inni fogat mosni csak palackos vízzel lehet. A “szupermarketben” olcsóbban lehetett palackos vizet kapni mint a szállodában. Ha kint vásároltál simán be lehetett vinni. Azért valami rövid italt szerintem gyomorfertõtlenítésre mindenképpen kell vinni.
  A strand fehér homokos, ingyen napágyakkal, napernyõkkel, el van kerítve a helyiektõl. Fizetni a vastag matracért kell, amit a napágyra teszel, de anélkül is kényelmesen lehetett napozni.
  Az óceán eléggé korallos, mindenfélék vannak benne, amit (ha igényled) a helyiek megmutogatnak. Ha apály van 100 métert is be lehet gyalogolni bokáig érõ vizben, ha dagály van akkor lehet igazán fürdeni, úszni, dzsunkával is mehetsz, ha szeretnél.
  Szerinten az egész egy felejethetetlen élmény. Mi nagyon jól éreztük magunkat.
  A szállodából simán ki lehet menni kísérõ nélkül is de sötétetés után már nem ajánlott.
  Sziasztok!

  #69057 Hozzászólás

  robi

  kenya

  köszi az infókat Kriszta.
  Említetted a hajnali vadlest, bõvebben írhatnál, mibõl áll a szafari program. Ezek szerint már hajnalban elkezdõdik?
  Mit érdemes Kenyában még megnézni, mert azt hallottam letesznek egy szállodában, ahonnan még kimenni sem nagyon szabad. Így van-e?
  Tengerpart milyen?
  Vízzel vigyázni kell?
  Melyik szállodában voltál?

  #69056 Hozzászólás

  endo

  KENYAI ESÕ.

  KÖSZI KRISZTA AZ INFOKAT.
  NEM TUDOD MÉG VÉLETLEN MIKOR KEZDÖDIK A MONSZUN ÉS MEDDIG TART ?

  #69055 Hozzászólás

  Kriszta

  Endonak, Robinak

  Mi két éve voltunk Kenyában 06.23.-07.06. között. Amikor megérkeztünk Mombasába szakadt az esõ. Teljesen el voltam kenõdve, hogy idejöttünk a jó idõbõl a szakadó esõbe. De mire kiértük a repülõtérrõl (az útlevél és vámvizsgálat után) már ragyogóan sütött a Nap.
  Utána is majdnem minden nap esett kb. 15-20 percet, aztán 5-10 perc alatt felszáradt minden. Mintha nem is esett volna.
  Szafarin a Masai Mara Nemzeti Parkban voltunk 3 napot,ott egyetlen egyszer sem esett az esõ. Az állatok nagyon szépek voltak, mivel nem éheztek ebben az idõszakban.
  Idén is visszamegyünk júniusban. Már lelelõlegeztük az utat. Nagyon várjuk az indulást, remélem ugyan olyan jól fogjuk érezni magunkat, mint tavalyelõtt!
  Ha tudtok menjetek el! Felejthetetlen élmény lesz meglátjátok. Igazi fekete Afrika.
  Ha bármi kérdésetek van kérdezzetek, ha tudok szívesen válaszolok.
  Vastag ruhát vigyetek, mert a hajnali vadlesen fázni fogtok.
  Sziasztok!

  #69054 Hozzászólás

  endo

  ESÕ

  AZ INTERNETEN NÉZTEM A MOSTANI IDÕJÁRÁST,ÉS EGY HÉTRE ELÖRE CSAK ESÕT ÉS VIHAROKAT JELEZ. IGAZ A HÖMÉRSÉKLET 27-33C,DE HA ÉGÉSZ NAP ÖMLIK AZ ESÕ NEM SOK ÉRTELMÉT LATOM AZ UTAZÁSNAK. AZÉRT SZERETNÉM HA OLYAN UTAZÓ TUDNA INFÓKAT AKI EZEKBEN A HÓNAPOKBAN VOLT MÁR KINT.( MÁJUSBAN,JUNIUSBAN)
  KÖSZI MINDENKINEK.

  #69053 Hozzászólás

  robi

  kenyai idõjárás

  Ugyenez a kérdésem.

  Most akciózzák Kenyát 99 Eft-ért el lehet jutni ellátással 2 hétre!

  Ezért érdekelne, nem-e pont az idõjárás miatt esett le az ára.

  köszi

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Kenyai idõjárás.
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.