Kiado szoba Sydneyben

Kezdőlap utazas.com Fórum Ausztrália és Óceánia Kiado szoba Sydneyben

 • Indította
  Témakör
 • #25842 Hozzászólás

  Pisti

  Egy szemely reszere kiado szoba Willoughby-ban.Jo kozlekedes, tiszta haz,kert stb.Rovid tavra.
  0405-331-216

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #303645 Hozzászólás

  Zoli

  Az én esetem.

  -Én 1999 tavaszán mentem ki Sydney-be, két hétre megismerni a várost. Az egyik utazási cégnél vettem meg a repjegyet (a szállást és az ottani városnézést magam intéztem), majd õk intézték tovább a vízumomat. Hoznom kellett igazolást a bankszámlámon lévõ pénzrõl, munkáltatói igazolást (bár ebbe szerencsém volt, mert egy multi cégnél dolgozom,és ráadásul Angolul írták a papírt.), igazolást az itthoni tulajdonjaimról pl:autó, lakás STB (akkor még nem volt tulajdonomban semmi, ezért nem is vittem róluk igazolást), a lefoglalt repjegy igazolásáról szóló papír, le kellet adni természetesen az útlevelemet, és a vízum díját be kellett fizetni. A kérelmet hétfõn adtam le, és péntekre meg is kaptam a vízumot. A repülõn találkoztam egy magyar lánnyal, aki Melbourne-be tartott rokonokhoz. Õ mesélte, hogy neki kellett hozni meghívólevelet, igaz õ fél évre ment ki és saját maga intézte az ügyeit.
  -Sydneyrõl: nagyon sok úgynevezett Backpakers szállás van a városban, és környékén sõt egész Ausztráliában mindenhol. Eléggé olcsók ezek, bár több személyes szobákban vannak elszállásolva az emberek. Igaz itt is vannak 2 személyes szobák, drágábbak, de nyugisabbak. Én is ilyen szobát béreltem.
  Nagyon jó a város tömegközlekedése, mind felszini, mind “vasúti” szempontból. Azért írok vasúti szót, mert sok helyen a városban föld alatt megy, sok helyen magasvasútként, de legtöbb helyen a hagyományos vasuti pályát használják. Tengerpartjai nagyon szépek, mind bondi, coogee, manly és a többi. Nagyon szép állatkertje van Taronga Zoo néven, melyet hajóval lehet megközelíteni, ráadásul a belépõt meg lehet venni a hajójeggyel együtt(kikötö és az állatkert között buszjátat van, ami a hajóhoz igazodik, és az árban ez is benne van) A CITY nagyon gyönyörû, a központi helyen a tömegközlekedés van(hajó, busz, metro,taxi) innen bárhova el lehet jutni. Blue mountains hegysége is könnyû szerrel el lehet juni vonattal. Az úgynevezett piroslámpás negyed a Kings Cross, eléggé kétes, bár szerintem barátságos (még az elhagyott mellékutcákban is.) Vannak direkt túristák részére seesighting buszok, ami körbevisz a város nevezetességeihez. Ajánlom még a városban:-Maritime museumot, Powerhouse museum, Manlyben az Oceanworld-ot, városban a Sydney Aquarium-ot, China Town-ot, Monorailt, a város egyik jelképét a hidat és az Operaházat. Úgymond az egész várost. Érdekes, és nagyon barátságos éppúgy ahogy az emberek is. Ha tehetitek keressétek fel a többi nagy várost, és az ország többi látványosságait (Urulu, Alice Springs, Darwin, Brisbane, az aranybányákat, a nagy korallzátonyt, Melboure-t, Canberra-t, Tasmaniát…..)nekem sajnos ezekre nem maradt pénzem. Érdekes és tanulságos, de azért nem árt indulás elõtt könyveket szereni az országról, és átnézni õket. Üdv Zoli

  #303644 Hozzászólás

  level

  Ozykam!

  Olvasd el meg egyszer a levelemet figyelmesen es akkor megerted ,hogy mirol beszeltem.Ha nincs meghivo level akkor a kovetsegen kerik a kintartozkodasod idejere a megfelelo penzosszeget.Ha jol tudom peldaul tanulovizumnal egy honapra 1000 dollart kernek.na most ha peldaul 3 honapra akarsz maradni akkor mit csinalsz az 1000 dollarral?Megszorzod harommal.Okoska.
  A tobbit erted meg igazat irtal.
  Minden esetben kernek a megvivotol banki igazolasokat.
  Amen

  #303643 Hozzászólás

  ozy

  bocsanat Mimi

  ezek szerint tevedtem nem a falvedorol jottetek mert meg rajta vagytok s amellett zoldfuluek is az alattam szolo “level”el egyutt akinek ugy tunik fingja sincs mit beszel. “csak szorozni kell.Ha van meghivo leveled akkor mindez nem kell.a meghivo vallalja a szallasodat es etkezesed koltseget es mindent…” Szoval ki az a hujje aki ismeretlennek ilyet vallal, dehat sok szerencset, balekok meg vannak. Az ismerosotok szerencses volt ha csak fekete listara kerult, biztos regen volt mar,legroszab esetben milliokra is beperelhettek volna. Azert ker az allam meghivo, garancia levelet hogy ha pl. kitoloncolasra kerul sor akkor legyen kire ravarrni a koltseegeket! A lenyeg itt hogy ausztral kormany vedi a helyi lakossagot, nem akar tobb vendegmunkast, inkabb hogy te is penzt hozzal be mint ki. Ilyen sziget orszag konyeben megteheti az szabalyozast, othol mar nehezebb megallitani a bearamlo romanokat akik szarert hugyert a keves munkalehetoseget is elviszik, s nem beszelve az allami koltsegeket a lakossag adojabol kell fedezni amit senki sem akar fizetni!? Eleg szomoru hogy az ilen ausztral torvenyt elutasito tulmaradok feketelistara tettek a magyarokat megnehezitve az utazast a becsuleteseknek is. Tolem is kernek bizonyitekot hogy el tudom tartani rokonomat akinek meghivolevelet adtam, az ugyvedem szerint csak elettarsnak vagy nagyon megbizhato valakinek garantaljak akarmit mert nagyon sokba kerulhet. Utazoknak a betegbiztositas a minimum, kis balesettel korhazba kerulsz 500dolcsinal kezdodik naponta, ki fogja fizetni, ne felj be fogjak hajtani!Enyi apro informacio most remelem kiszuritek a lenyeget, nem a falvedo a lenyeg itt, sok sikert!

  #303642 Hozzászólás

  level

  meghivolevel

  Elmagyarazom ,hogy miert kell a meghivolevel.Ha nincsen akkor akkor a kerelmezonek mutatnia kell egy ugynevezett utitervet,hogy mint turista mit merre es meddig szeretne nezni.Szallasfoglalasok,jegyek stb.Termeszetesen pontosan tudnia kell ,hogy meddig marad.Erre az idotartamra felkell mutatnia egy bizonyos penzosszeget amit egy napra lebontva pontosan tudnak a kovetsegen .Ezutan mar csak szorozni kell.Ha van meghivo leveled akkor mindez nem kell.a meghivo vallalja a szallasodat es etkezesed koltseget es mindent.Raadasul konnyebben megkapod a vizumot ha van meghivod.Azoknak feltetlenul jo akiknek nincs penzuk es meg csak nem is igazabol turistaskodni akarnak.
  Egyeb kerdes???

  #303641 Hozzászólás

  Ozy

  Kedves Ozy,

  Nem akartam bõvebben magyarázni a helyzetünket, de úgy látom akkor jön a “falvédõröl jöttünk” szöveg…
  Az alattad szóló pontosan elmagyarázta, hogy miért kell,
  egyébként meg akikhez megyünk azért nem tudnak írni, mert egyszer már kiadtak ismerõsnek, akik nem hagyták el idõben az országot, így a család feketelistára került- ezért nem áll módukban segíteni nekünk. Sajnos nem talált senkit aki írna nekünk, ezért próbálkozom végül itt is.
  Az info alatt pedig minden olyan információra gondoltam, ami hasznos lenne számunkra Sydneyben. Ennyi, de azért köszi, hogy írtál!

  Kedves “level”, rendes tõled, hogy elmagyaráztad helyettem Ozynak, pontosan átlátod a helyzetet. Sajnos meghívólevél nélkül nem merem beadni a vízumkérelmet, mert nincs annyi pénz a bankszámlán. Minden más papír megvan, tulajdoni lapok, munkáltatói ig., stb….sõt egy éves Amerikai vízum, ahonnan visszatértünk, gondolom ez is dob a latban.
  Tehát továbbra is várok minden hasznos infot, és köszönöm!

  Üdv.

  #303640 Hozzászólás

  level

  meghivolevel

  Elmagyarazom ,hogy miert kell a meghivolevel.Ha nincsen akkor akkor a kerelmezonek mutatnia kell egy ugynevezett utitervet,hogy mint turista mit merre es meddig szeretne nezni.Szallasfoglalasok,jegyek stb.Termeszetesen pontosan tudnia kell ,hogy meddig marad.Erre az idotartamra felkell mutatnia egy bizonyos penzosszeget amit egy napra lebontva pontosan tudnak a kovetsegen .Ezutan mar csak szorozni kell.Ha van meghivo leveled akkor mindez nem kell.a meghivo vallalja a szallasodat es etkezesed koltseget es mindent.Raadasul konnyebben megkapod a vizumot ha van meghivod.Azoknak feltetlenul jo akiknek nincs penzuk es meg csak nem is igazabol turistaskodni akarnak.
  Egyeb kerdes???

  #303639 Hozzászólás

  ozy

  Mimi s hasonloknak

  milen vilagjarok vagytok, nekem ugy tunik inkabb a falvedorol jottetek. Akihez jonnetek nem tud irni sem(?)de ha beszelni tud biztos talal egy J.P-t aki megirja neki a stat.dec.-et legfeljeb fizet erte, kulonben hogy varjatok el tole hogy ellasson benneteket?. A masik dolog, minek az a meghivolevel? Honnan jon ez a teves informacio hogy vizumhoz kell meghivo? legalabbis Australiaba?! Informaciot meg innen szerezni?!Kulonben is mifele info? eleg tag a fogalom. Ez legalabb hivatalos site: http://www.australia.hu

  #303638 Hozzászólás

  Utazás Sidney-be!!!:-)

  Sziasztok!

  Megmondom õszintén irigykedve írok most Nektek ott kik már Ausztráliában vagytok!:-)
  A barátnõmmel( világjárók vagyunk :-)) most készülünk meghódítani Ausztráliát ill. Új Zealandot, csak a meghívólevéllel vannak próblémáink, már minden készen áll, hogy beadjuk a vízumkérelmet, csak az hiányzik!
  Az ismerõs aki kinn él- akihez mehetnénk meg nem tud írni. Tudna nekem ebben valaki segíteni?! Illetve minden információ érdekelne Sidney-rõl és környékérõl!!!
  Nagyon szépen köszönöm elõre a válaszokat!
  Remélem hamarosan én is ott…:-)

  #303637 Hozzászólás

  Pisti

  Sanyi!

  Jo itt,melo van.Gyere ki!!!

  #303636 Hozzászólás

  Pisti

  Sanyi, nezd meg itt

  http://www.ausztralia.net

  #303635 Hozzászólás

  sanyi

  pisti

  keszulok ki ,tudnal par infot adni? milyen kint ?melo ?

  #303634 Hozzászólás

  Tom

  szia Pisti

  Hírdesd meg a szobát ezen a listán:
  http://lista.prim.hu/australia
  Több mint 400-an vagyunk már ott. Itt az Utazáson szinte senki sincs már Ausztráliából.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Kiado szoba Sydneyben
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.